Volfied Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Selam arkadaşlar ya nette oynayamıyorum, akşamları işten geldiğimde 2 oyun atıp bilgisayara karşı diğer işlerime bakmak zorunda kalıyorum. O yüzden düşündüm de, biz Blizz e bi mail atalım, içinde bilgisayara karşı oynarken bilgisayarın AI ını güçlendiricek şeyler yazsın Benden örnek bir kaç tane: -Builder harrass: Probe umla düşamanın üssüne gidiyorum (harita LosTemple) ve bir tane builder ına saldırıyorum, allah, tüm gatherer ları beni takip ediyo probe um ölene kadar, adamın tüm resource gather ı düşüyo, tabi ben bu sırada kaçırıyorum probe u, ama adam kovalıyo ben kaçırıyorum, adamın tüm gathering i gitti. Blizz bunu bi sonraki patch de düzeltse, ne biliyim mesela belirli bir range e çıkmasam ya da adamın res. artışı durduğu için bunu farketse ve geri yollasa 1 tanesi hariç tüm builderlarını daha aklıma geldikçe yazıcam, siz de yazarsanız ben ingilizceye çevirip Blizz e tek bir mail halinde yollarım. Çünkü oynayamıyorum oyunu bazı taktikleri çalışmak istediğimde (tek yolu adamı görüp geri kaçırmak probe u, ama ben probe harrass çalışmak istiyorum :P[signature][hline]I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 aslında internet oyunlarında sık kullanılan taktikleri bilgisayar yapay zekasına yansıtabilirler de nasıl olur, ne yapabilirler hiç fikrim yok.[signature][hline]mono - life in mono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoCrime Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 warning warning starcraft'taki AI sizin taktiklerinizi öğrenir. silmeden ne kadar uzun süre oynarsanız bilgisayar kendisini o kadar geliştirir. tavsiyem abuse etme probe harasshla oyundan zevk almazsın. bunun dışında pacthlenecek bir şey yok AI'da. hiç insane bir AI'a karşı oynadınız mı? resmen sen insansın sınırların belli benimle başaçıkamazsın tavrı var makine'de. örneğin: probe drop yapıp hemen hemen 4 bina birden bastığını gördüm işin kötü yanı o kadar hızlı olma sanşınız yok. ki eğer sizin taktiklerinizide kapmışsa bitiriyor. yani tavsiyem oyunu adil oyna probe harrash yapma böylelikle AI kendini geliştirecektir bir çok multi oyundan daha zevkli oyunlarla karşılaşacağın garanti.[signature][hline]Bret "Neurochrome" Clyburn Resonance Blast rule!...idi!.. SL çıktı mertlik bozuldu. Heyok Hey "It's a good day to die" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoCrime Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 bu arada probe harass neden calışmak istiyorsun anlayamadım açıkcası comp'a karşı iyi olabilir ama multi'de kesinlikle stratejik bir getirisi yok hatta senin minarel toplamanda azalma söz konusu 2vs6comp gibi durumlarda yapılacak bir taktik bence ki ben böyle bir maçın adam gibi AI'a karşı kazanılabileceğine inanmıyorum hadi ben protoss oynarım ve aynı anda 3 ırk'ıda yönetebilirim takım arkadaşımda aynı şeyi yaptı diyelim. zaten o aşamaya gelene kadar yediğimiz saldırılardan sağ çıkamayız. bu da bizi baştaki noktaya döndürüyor probe harrash anlamsızdır. matematik ispatı: sen 4 probe'undan birini düşmana yolladın. bu probe'un düşmanı bulup saldırması en kısa 20 sn. bir probe 4 mü 5 mi mineral taşır her turunda ve her tur yaklaşık 5 sn sürer. buda 16 20 mineral demektir. sen bu minerali kazanamıyacaksın adama saldırdığında tek bir probe u sana yönlendiricektir sen onu patlatsan bile senden ilerde olacaktır ki. hesabımıza senin 3 probe'la onun 4 probe'la mineral topladığınıda eklersek 3 probe 48 60 mineral 4 probe 64 80 mineral toplar. ilk bastığımız probe'uda hesaba katalım desek bile bu 4 probe'la baslayana 1 fazladan probe kazandıracaktır. bu durumda iki probe yönlendirse bile senin probe una genede senden önde olacaktır. ki takip etmez iyi bir oyuncu zealot çıkana kadar harash'ına göz yumar sen gelince saldırır sen gidince işine döner zaten sende önde olan durumunu korur. ki bir probe 4 mineral taşıyor diye hatırlıyorum.[signature][hline]Bret "Neurochrome" Clyburn Resonance Blast rule!...idi!.. SL çıktı mertlik bozuldu. Heyok Hey "It's a good day to die" [Bu mesaj NeoCrime tarafından 25 Kasım 2004 13:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 hazir scriptler var bu sekilde ama pek ilgili olmadigim icin nerde bulursun bilemiyorum .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Neocrime yanlış olmus o yazı baya bi yanlış hemde. Bi kez butun peonlar (amele işte her ırkın) bir turda 8 gaz veya mineral taşır yani senin hesabına göre bile olsa adamdan 20-30 ineral onde oluyorsun. ama olay şuki sadece bir işci pesien takılmıyor, hepsi birden takılıyor, bu yuzden AI parasız kalıyor. Bide Sc nin ai sinin oğrenebildiğini sanmıyorum acıkcası.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 daha neural networklerin sadece askeri projelerde kullanildigi zaman sen bana gelip ogrenen kendi taktigini yazan AI var diyosun yok oyle bisi su olabilir anca, cok taktik vardir database inde, sana karsi dener, bakti calismiyor bi taktik, ya da sen o taktigi savunabiliyosun, o taktigi listesinden cikartir ve basta baska bir taktik dener, bu olayda bi randomization soz konusu, ha ama bana gelip sakin aha simdi Volfied e karsi oynuyorum bu herif protoss dur ve zealot basicak o yuzden ben buna daliyim ededigini iddia etme :)[signature][hline]I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 deep blue nun calisma sekli iste . dunyadaki neredeyse butun sampiyonalardaki maclari yuklemisler bilgisayara tahtanin durumuna gore hamle seciyor . db de yoksa mevcut durum sallama bir hamle yapiyor . ogrenme vs daha 234213 sene var o islere .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 huuncum abartma neural network ler üstüne okumadna lütfen atmayın şu konuda ya hehe daha geçen gün ilk bilgisayar biyolojik karışık enural network ünü yaptılar (fare beyin hücreleri) neural network elr çıkmaya başladı ve hızlanıyo araştırmaları bu arada bunu kapatalım artık başka önerisi olan var mı?[signature][hline]I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nbl_silencer Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 bu saatten sonra kim kasar SC'nin AI'sini? single player oyun mu oynayacaksınız?[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler Don't cheat be pro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 silencer bari okusaydin ilk mesaji iyicene ise giden gelen bir birey oldugum icn aksamlari bir saat falan oynayabiliorum, onda da kopya oldugu icin bnet yok, sylveria ya giremiyorum, bilgisayara karsi oynayabiliyorum hemen kisa bi oyun[signature][hline]I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 SC nin öğrenen AI si yok, duruma göre davranan AI si var ki bu günümüz RTS leri için gayet yeterli ayrıca geliştirmesi mantıklı fiyatlara mal oluyor öğrenen AI'nin aksine. Blizzard ın şu an SC AI sini umursadığını hiç sanmıyorum.[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom" - Stephen King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nbl_silencer Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Güzel kardeşim sen oyuna giremiyorsun da, sence bu SC'de AI'nin önemsiz olduğu gerçeğini değiştirir mi ? :) Bu oyun single player oynanası bir oyun değil. Daha doğrusu Starcraft'ı starcrat yapar MultiPLayer'ı dır.[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler Don't cheat be pro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 ulan bir kardes sc oynamak istiyor ve ben yardimci olamiyorsam eger yaziklarolsun bana . 1 - sylveria ya neden giremiyorsun ? 2 - ben bulacam sana o scriptlerden bir tane . bir de teoride su ya bile data yazabiliyorlar ama pratik yok . hadi 300 sene olsun o islere ^^ [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . [Bu mesaj huun tarafından 26 Kasım 2004 22:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 AI onemsiz nasil dersin anlamiyorum, dunya da hala bir oyunun kalitesini belirleyen sey, onu diger turunun orneklerinden ayiran sey yapay zekasidir. Multiplayer oyuncu kadar single player oynayan kisi var oyunu, gozardi edemezsin o kadar kolay sen kendin multi oynuyosun diye, tek oyuncu sen degilsin[signature][hline]I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat myself when under stress I repeat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 bu hala blizzard ın şu satırları umursamadığı gerçeğini değiştirmiyor.WoW = öncelik = *!para sesi*[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom" - Stephen King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nbl_silencer Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 World of "ben 3d çocuğuyum."[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler Don't cheat be pro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rottweiler Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 said: Bonecrusher, 25 Kasım 2004 08:50 tarihinde demiş ki: aslında internet oyunlarında sık kullanılan taktikleri bilgisayar yapay zekasına yansıtabilirler de nasıl olur, ne yapabilirler hiç fikrim yok. ling rush u elle yapılamayacak hızda bılgısayara yaptırılabılır... facıa cıkar :)[signature][hline]Olympus : Zelda Waxhejo'an Nebula : Rottin Aquilla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoCrime Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 açıklama yapmıştım sallıyorum gereksiz. sadece comp sizi kopyalıyor diyorum. biraz sakin!.. [Bu mesaj NeoCrime tarafından 28 Kasım 2004 02:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 neocrime biraz sallamissin akabinde sallamanin arkasinda durmussun . herkes bilir ki sc nin ai si ne yazik ki yerlerde surunen bir ai dir ve bunu duzeltmek icin amatorce pek cok script hazirlanmistir . ogrenen ai konusuna zaten hic girmiyorum . benim sc klasorum 4 senedir silinmedi ve canim sıkıldıkca arada sirada pc ye karsi oynarim . nerden baksan 1000 mac vardir pc ye karsi ama biliyorum ki simdi girip oynasam hala ayni salak ai dir . kopya ettifi falanda yok . sadece black sheep wall acik oynar pc . [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . [Bu mesaj huun tarafından 28 Kasım 2004 10:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 ehoeho, ainin oyun kopyalaması nasıl bir sallamadır yahu. neocrime nerden öğrendin onu allah aşkına? sanırım 99 yazından beri yüklü hdd'de. format işlerinde filan da hep yedekler atarım, bilgisayar değişirken de aynı. 5 senede kendini bile kopyalamayı öğrenemedi meret. çok istikrarsız, hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LiquiD Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 volfied, bu arada singleplayer hadisesinde yanlış düşünüyorsun. elbette singleplayer oynayan vardır ama, yani bunu senin gibi periyodik olarak icraa eden insan pek kalmamıştır. ayrıca realtime bir stratejinin campaigni bittikten sonra, daha fazla singleplayerında diretilmesinin nasıl bir zevki olabilir ki? bir oynarsın, iki oynarsın, üçüncüde ai manyak gelişmiş de olsa bayarsın be kardeşim. yenip yenildiğin şey bir makine; üstelik yendiğin için sana hikayenin gerisini anlatan da yok ehoe. merak yok, hırs yok, o ne öyle be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2004 ben single oynuyorum baya bi, oluyo.. özellikle bünye realm olayına fazla alışmamışsa tercihen bile oluyor neden derseniz shit happens diyebilirim sadece eheh[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom" - Stephen King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar