Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba akü arızası.

fenn

Öne çıkan mesajlar

Fistan said:

cunku durduk yere pislik var diye oyle bir ariza olmaz ve seni yanlis yonlendirdiler

Başıma geldi.

İyi sıkılmamış civata nedeniyle kutup başıyla kelepçe arasında boşluk oluyor. O boşlukta da aralık korozyonu denen korozyon oluşuyor. Fazla sarsıntıdan dolayı temas eden ufak kısımın teması kesiliyor, korozyon artıkları da diğer bölgede teması engelliyor. Öyle kalıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Çağırdım tamirci ve adamlar benim aküye uzattılar kabloyu ve araba hemen çalıştı. Adamlar cihazla benim şarj dinamosuna baktılar gayet güzel çalışıyordu. Akünün üzerinde yeşil yanmasına rağmen içinde plakalarda kırıklık kopukluk vs vs vs var dedi ve yeni akü dediler. Gene üzerindeki akünün markasından taktırdım. 150 akü 30 işçilik 180 bayıldım geldim
Sosyal ağlarda paylaş

Goering said:

fenn said:

Adres ararken garip garip sokaklara girdim ve arabayı hoplata hoplata bir hal oldum

Kesin bu şeylerden dedim ama elektriğin yol ile ne alakası var dediydim bak şimdi çözdüm gibi olayı

denmis
cukurdan atalet/darbe sensoru atmis olabilir

50m-100m gidiyosun oyle duruyo arac

yakit pompasina giden yakit kesiliyor ve atesleme unitesi yangina karsi kapatiliyor bu sensor tarafindan.

naaaaberrrrrrrrrrrr
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar 6 sene iyi gitmiş akün kılını aramaya getirdiler.

Ayrıca bilgi olsun diye yazıyorum. Ben eski aküyü koydum gittim fakat koltuk kılıfıda sorayım hazır sanayiye gelmişken derken muhabbet açıldı. Devlet eski aküleri toprağa karışmasın diye parayla satın alıyormuş. Adam 20-30 tl teklif etmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Aynısı geçenlerde bana olmuştu, 9 senelik falan akü. Akünün içinde bi parçanın kırıldığını falan söyledi usta, bilmiyorum ne kadar doğru. Ama akünün boşalmasından çok bozulması durumu. Değiştiriyosun çözülüyor sorun. Arabayı başka arabanın aküsünden bağlayarak çalıştırabilirsin muhtemelen

Aynısı oldu bana da Işığı yeşildi fakat elektrik vermiyor motoru çalıştıracak kadar
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Bu havalarda akü öyle birden kolay bitmez ama olabilir de, son demlerini yaşıyordur.

Öksitlenmiştir çok ufak bi nokradan temas esdiyordur. Civata da gevşemiştir bi sarsıntı o teması da keser.

Arabayı bilmediğim yollarda tümseklerden falan geçirdim ve araba hopladı zıpladı falan. Bu yüzden aküde bi plakanın kırılması falan olmuş olabilir senin tahmin ettiğin gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Araba 55,800 lerde 56 bin bile değil. 60 bin bakımı var. Senelik bakımı geldi. Balatalar son demlerinde, debriyajda değişir muhtemelen. Aküyü bugün değiştirdik. Arabayı satsam mı diye düşünmedim de değil zaten yeni bebek oldu dar geliyor. Sırf tekerler yeni, jantlar yeni, vizesi yeni diye kıyamıyorum ama birde seneye vergisi 620 den 360 lara düşecek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...