Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aile

elexaa

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
anne baba we kardeşlerin manası nedir ??once ona cewap wermelisiniz bence ozellilkle bu konuyu benim gibi 15-18 yaş arasındaki insanlar icin acıorum,,
altta cocuun teki yazmıs babamdan nefret ediyorum diye
niye nefret ediyosun ?kendi hatalarının yuzune wurulması we yaptırım uygulanması yuzunden.
insanlar hata yapar tabiki hele ergenlik yaşında daa cok yapar .ne buyuk ne kucuk olmak gibi abuk bi donem bu herkesten anlayıs beklemek hepimizin hakkı ama bizimde herkese we ozellikle ailemize anlayıs gostermeye cabalamamız lazım
onların bizden beklentilerini we onları nası mutlu edebilceimizi dusunmemiz gerekmezmi ? sonucta bizden bekledikleri tek şey derslerimizin iyi olması we kotu alıskanlıkları edinmememiz.
baba we anne ewe yemek getiriyosa bizimde sorumluluumuz budur
nefret etmekle hicbişey cozulemez bence.nefret edersek hayatı anlayamayız we zorluklar we sorunlar hicbi zaman peşimizi bırakmaz
''insan'' olmak kawramını aile we aile ici ilişkilerle bağdaştırıorum
we karakter sahibi, topluma faydalı ozelliklede lider ruhlu bi insan olmak adına cok onemli oldunu dusunuorm
umarım anlatabilmisimdir[signature][hline]Yalnızlık paylaşılmaz
Paylaşılsa yalnızlık olmaz
Mesaj tarihi:
Ben bu olaya çok değişik bakıyorum.. Çok kişi yadırgayacaktır benim bakışımı. Şöyle bakıyorum --> 0|0 Şaka şaka şöyle bakıyorum. --> o|o herneyse yine sıçtım muhabetin içine..
edit: aşağıda ciddi bir yazı yazıcam bu işin esprisi..

[Bu mesaj nedanko tarafından 28 Kasım 2004 11:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Olay derslerse her sene takdir getiriyordum,lise 1 de sınıf 1.ci idim.Bana sadece afferim demekten başka ne yaptılar ?Ha cebime para koydular.Hobaa tamam annelik babalığı yaptılar.Bu değildir anne babalık.Ha tabi herkesin anne babası böyle olcak diye bir kaide yok.Ama benim açtığım topicde insanlar "ha benim ailem böyle-bütün aileler böyle" diye düşünerekten yağdırıyorlar.Dediklerimizi kaideye almıyorlar ki.Hep kendi bildiklerini yapıyorlar.Ha bizim geçtiğimiz yollardan onlar 20 25 30 sene önce geçtiler belki.Bizim iyiliğimizi istiyorlar.Ama onlar devirleriyle bizim devrimiz bir değil.Onların zamanındaki 15-18 yaş cocuğu farklı şeylere merak salıyorlardı,bizim zamanımızda farklı.Ama onlar hep kendi zamanlarındakiymiş gibi davraniolar.Onlar bize anlayış göstermeden bizim onlara karşı anlayış göstermemizi bekliyorlar.Benim cebime para koyarak,odama bilgisayar alarak [birde net bağlantısı (kızım sana söylüyorum gelinim sen anla) alarak] analık babalık olmuyor.

Açtığım topicde verilen bir cevabı daha pasteliyorum :

Anne-baba bu döverde,severde diyen zihniyete kafam girsin...[signature][hline]ICQ
MSN
Mesaj tarihi:
evet, deviss de haklı. sonuçta deviss'in babasına yumruk atacak kadar (deviss'di sanırım yumruk atan, di mi?) psikolojisinin bozulmasına neden olan kişilerde kendi ebeveynleri. mesela ben, kendi babama yumruk atma düşüncesini aklıma bile getirememem, nitekim yetiştirilme tarzım o yönde değil. ne babam bana bir fiske vurmuştur, ne de ben babama onu yaptıracak bir harekette bulunmuşumdur. herşey etki-tepkiden doğuyor sonuçta.

düzenin zorlamayla olduğu ortamlarda isyan çıkar.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Mesaj tarihi:
Cidden değişik bakıyorum. Şöyle --> .|.
ayyyy yeter...

Ya bana göre aile kavramı boş bir kavram bizim düşündüğümüz manada..

En başına gelelim olayların.

*!BABAM O PORTAKALI NİYE YEDİ !!*

Şimdi 2 kişi birbirini seviyo evleniyor. Hadi çocuk sahibi olalım diyolar. Yanlız, çocuğun cinsiyeti, sağlamlığı hiçbirşey belli değil.. Yani tamamen kendi bencillikleri ile bir varlık dünyaya getiriyorlar. Eğer çocuk özürlü doğduğunda anneyi babayı hapse atmıyorsak, anne baba benim sahibim değildir. Ve bu bencilliklerinin sonucunda bana da bakmakla yükümlüler. Ha onlara iyi davranmalıyım, derslerime çalışmalıyım popomu ıslatmamalıyım. Ama bu zorunluluk değil. Sadece işin etik yönü (ki bana göre çocuk olayında etik diye bişiden sözetmek saçma)

Çocuk annesinin babasının azına s.çar. Ama anne baba laf etmemeli, edemez. Sen getirdin çünkü o çocuğu dünyaya. Belki bu dünyaya gelmeden önce süpper bir yerde paso nataşalarla yatıp kalkıyodum. Dünyaya gelince reset atıldı beyne ve hatırlamıyorum. Kim bunun hesabını ödeyecek ? Tamamen kendi zevkleri için , kendi egoları için dünyaya geldim ben. Belki babam ben doğduktan 5 sene sonra iflas edecek. Ben ezietler içinde yaşıyacam. Kim bunun hesabını ödeyecek. Onun için en sağlamı :

*!Use Condoms*

ps:penth ;)[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Düşünün bir aileniz olmadığını, ben düşünüyorumda ölürdüm heralde sabah akşam içki sigaraya bulaşırdım neden? Bilmezdim ki kötü bişey olduğunu öğrensem ne olurduki? Bir şey olmaz diyip geçerdim ve bence en önemlisi ne internet bilirdim ne pc ne doğru düzgün bir arkadaş ne kız bildik sokak çocuğu[signature][hline]-- Neyim Var Ki Hackten Gayri -- KIST Clan
Mesaj tarihi:
konu ailenin olup-olmaması değil,onların bize nasıl davrandıkları Jezreel...Ayrıca şu anda sigara içenlerin veya alkol alanların hemen hemen hepsinin anne babası var.İstisnalar kaideyi değiştirmez...[signature][hline]ICQ
MSN
Mesaj tarihi:
Bazı kotu ebeveynlerı de dusun ozellıkle oglu okulda kotu notlar alınca ewde eşşek kadar adamı dowdugu ebeveynlerde war we uzerınden uzun zaman geçsede oglunun onları aradıgı anne babalarda war
*!Eskı gunlerı anımsar*[signature][hline]Onen-i Estel Edain
ü Chebin Estel Anim
Mesaj tarihi:
said:
Saeros, 28 Kasım 2004 11:39 tarihinde demiş ki:
said:
Deviss, 28 Kasım 2004 11:34 tarihinde demiş ki:
searos
sea değil sae, ühü lan.

ahahah kusra bakma yeni uyandım vede klavyeye bakmadan yazıyorumda (hey yavrum hey eheh) arada böyle oluyor...[signature][hline]ICQ
MSN
Mesaj tarihi:
Valla bana iyi davranıyorlar ama söyle sürekli çalış demeleri ve bir arkadaşa gideceğim zaman uyuz ettikleride bir gerçek birazdaha geniş olmaları lasım bence[signature][hline]-- Neyim Var Ki Hackten Gayri -- KIST Clan
Mesaj tarihi:
said:
elexaa, 28 Kasım 2004 11:15 tarihinde demiş ki:

altta cocuun teki yazmıs babamdan nefret ediyorum diye
niye nefret ediyosun ?kendi hatalarının yuzune wurulması we yaptırım uygulanması yuzunden.

hic tanimadiginiz insanlari hic bilmediginiz olaylar yuzunden yargilamaya kalkmayin .

evet genelde aileler cocuklarinin iyiligini ister ama genelde her zaman degil .

hersey keske o kadar basit olsa . hmm evet hatalarinin yuzune vurulmasi yuzunden ve yaptirim uygulanmasindan kesin boyledir . oyle midir ? olmayabilir .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
valla işte sana iyi davranıyorlar ama bana su içsem "neden su içiyorsun" diyecekler utanmasalar.Herkes abarttığımı düşünecek ama o derece.Belkide bunların sebebi ben 8 yaşıma kadar babannemim yanında büyümüş olmam.Babanem derdi "anneni görsen bile tanımadığın zamanlar olmuştu" .Nur içinde yatsın inşallah...

Belkide hep abime önem verdikleri için olabilir.Abim hep annemle babamın yanında büyüdü çünkü.Adam istanbulda,herifin karnını ankaradan doyuruyo kadın....[signature][hline]ICQ
MSN
Mesaj tarihi:
Huun'un dediği gibi herşey o kadar da basit değil. Oğluna / kızına hep ders çalış diyen ya da dışarı çıkınca çıkışan ailelen bana sorarsanız kötülük yapıyolar evlatlarına. Birini devamlı ders çalışmaya şartlayıp dışarı çıkarttırmazsanız ve o kişi de itiraz edemezse onu kendi ufak evrenine hapsettiniz demektir ve o kişi dışarıdaki dünyayı görmeye zorlanır. İtiraz ederse de büyük çaplı kavgalar çıkar çünkü iki tarafa da kendi açısından haklıdır.

Ha burda anne babaların istedikleri evlatlarının iyiliğidir tabii çocuğumun başına bişey gelmesin düşüncesidir, ama buna karşı çocuğunun özgürlüklerini ve vizyonunu kısıtlar. Özgürlüklerle iyilik arasındaki dengeyi çok iyi sağlayan bir sürü aile var ama sağlayamayan da bir sürü var. Burada özellikle özgürlükleri kısıtlayan ailelere söylenmesi gereken çok iyi bi laf var: "Korkmanız gereken tek şey korkunun kendisidir"[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Mesaj tarihi:
Aslında o kadar şanslısın kı ben ufakken yaklasık ıste 12 yasında fln annemle pazara gıderdık we annem sırtıma kufe yı koydurup bana ne alırsa taşıttırırdı o kadar ben yalvarırdım ıstemıyorum dıye sonra bagırdıp çagırıyorum dıye benı ewde doverlerdı ve bende kin kucuklukte o kadar bırıktı kı okuluma yansıdı con kotu gunler gecırdım babam notlarımı ogrenınce benı hep dowuyodu velı toplantısı fln oldugunda sureklı dayak yıyodum ama hala bayramlarda seyranlarda gıder gırerım ewlerıne bı el operım bayramlasırım onlar ıstemesede gıder annemın dızının dıbıne otururum hala onların benım ıcın ıyı seyler dusundugunu bılıyorum belkı benle cok fazla ılgılenemedıler cunku bız 4 kardesız yanı olabılır anne baba sewgısı 4 e bolunmus sız sız olun anne babanızın degerını bılın..[signature][hline]Onen-i Estel Edain
ü Chebin Estel Anim
Mesaj tarihi:
erkeklerin hayatlarında sendrom dönemleri vardır,en belirginleri

15-18 yaş : "lan bizim peder de o kadar süfer insan değilmiş. boşuna buna bu kadar hayranlık duymuşum. hem zaten büyümüm artık beni dövemez de. ben herşeyi biliyorum, gerekirse adam da döverim, süferim"

30-35 yaş : "hassiktir lan hiçbirşey değişmeyecek, hep bu monoton hayat"

sendromlarıdır. bu dönemleri atlatınca kendinize gelirsiniz, daha mantıklı düşünürsünüz, hatalarınızı anlarsınız.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Mesaj tarihi:
hz. ibrahim birgün cennetteki komşusunun kim olacağını merak edip allaha soruyor. allah hz.ibrahim'e "şu şu adresteki filanca kişi adam cennetteki komşundur" diyor. hz. ibrahim de cennetteki komşusunu dünyada tanımak için gidiyor o adrese ve kapıyı çalıyor. genç bir adam açıyor kapıyı. hz ibrahim kim olduğunu gizleyerek tanrı misafiri olduğunu söylüyor adama. adam buyur ediyor içeri. biraz konuştuktan sonra adam müsade istiyor hz ibrahimden. diyor ki: siz oturun da ben annemi bir doyurayım. adam elinde bir tas çorbayla diğer odaya gidiyor. hz ibrahim merak edip kapının kenarında durup bakıyor içeri. içerde adamın felçli annesi divan'ın üzerinde yatıyor. adam annesinin yemeğini yediriyor bir güzel. ağzını da sildikten sonra annesi birşeyler mırıldanıyor. hz ibrahim merak edip soruyor adama annesinin ne mırıldandığını. adam:
-boşver aldırma sen ona yaşlı kadın işte "cennette ibrahim peygambere komşu olasın" diyor.
Mesaj tarihi:
Deviss öncelikle yaşını merak ettim bu bir.

İkincisi, evet anne baban seni dünyaya getirirken sana sormadılar burası doğru. Ancak her canlıda bulunan soyunu devam ettirme güdüsüyle bunu yaptılar. Buraya kadar tamam. Diyorsun ki onlar beni yaptı kardeşim, o zaman istediğimi yaparım bakacaklar. Yok ya.... Pekala madem o kadar benciller, belki çocuğu kendilerine hizmet olarak doğurdular? bu konuda ne yapabilirsin? Eskiden insanlar çok çocuk doğuruyormuş, niye? İşçi olsun tarlada çalışsın diye. Eğer iki kardeşsen öp başının üzerine koy aileni, en azından sana ayıracak imkanı var.

Ha ama burada bir noktada da duruyoruz, nedir, o da ebeveynlerin yetiştiriş tarzıdır. Eğer burada bir çarpıklık varsa, işte o zaman herşey boka sarar, haklısın. Ebeveynin görevi soyunu devam ettirmek gibi sorumlu bir karar aldıysa, yapabildiğince düzgün ve sorumlu bir birey yetiştirmektir. Sonuçta her anne baba da bunu yapamaz. Sorunlar, anlaşmazlıklar olur her zaman. Sorumsuz ebeveynlerin varsa, s*çtın.

Bir şey daha var ama... Ne olursa olsun, onlar seni dünyaya getirdi diye senin onlara istediğini yapma, ağızlarına s*çma hakkı olmaz. Onlar sana ne kadar kötü davransa da, sonuçta varlığını onlara borçlusun, hiç konuşma bakma suratlarına. Ama daha ötesi haketmedikleri saygısızlıktır sırf canını onlara borçlu olduğun için. Özellikle ergenlik dönemindeki tepkisel gençlik anne babaya köpek muamelesi yapıyor. Çok kötü bir durum. Onlar seni anlamak zorunda değil, her şeyin bu kadar hızlı değişik geliştiği dünyada, senden iki dönem yaşlı olan insanların sana ayak uydurmasını beklemek sadece insanları ve kendini anlamamaktır kanımca. Onlar senin için en iyisini yapmaya çalışırken sen "vay beni anlamıyorlar bilmemne" diye olaya giriyorsan hayvanlık sende bu sefer.

Bu son dediklerimi anlamıyor veya haksız buluyorsan ve daha 20 yaşını geçmediysen, bekle ve gör derim, bir anda her şey anlamlı hale gelecek. Bir şey daha... Büyümek hiç güzel bir şey değil, sorumluluklar almak falan.[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı
Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı
Mesaj tarihi:
Aslında onlara öyle bakmamızın sebebi tamamen yaşanmışlık, ve bastırılmış duygular. O kadar bastırılmışki duyduğumuzda çok yadırgıyoruz. Mesela Freud derki; her erkek çocuk annesini becermek ister.. Ama bastırılmışlıktan yapamaz.. Aynı o hesap..[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
nedanko, 28 Kasım 2004 12:10 tarihinde demiş ki:
Mesela Freud derki; her erkek çocuk annesini becermek ister..
öeh, froyd'un ağzına ediym o zaman.[signature][hline]- sauron is back frodo.
- FUCK!
Mesaj tarihi:
Ailenizi sevin çünkü her ne olursa olsun ileride birtek onlar kalacak. Ve Allah korusun ama onların değerini kaybettikten sonra anlamanın bir kazancı yok. Aile herşeyden önce gelmelidir.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Mesaj tarihi:
Freudu siteyim size bir şey olmasın Allahın dürzü düşünürü....
Hiç sevmem aile konusunda da görüşlerine başvurulmaması gereken bir herif.[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı
Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı
  • Yeni Oluştur...