Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Range extender

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Evin bi ucuna wireless goturmem lazim ama wireless yeteri kadar guclu degil dogal olarakda film falan izlenemiyor ipadden. Ama soyle bi guzellik var o odaya network kablosu geliyor. Bir iki tane range extender buldum linksys ve tp-link modelleri var ama onlardaki network girisi mevcut wirelessi bir cihaza aktarmak icin. Bana gereken gelen networku wirelessa cevirecek bisi. Airties eski modemim var acaba bu is icin kullanilir mi? Veya max 100-140TLye kadar bi cihaz tavsiye edermisiniz. Bir problem daha var o da bu cihazin Teknosada satilmasi lazim eger mevcut modemle cozemez isem.
Sosyal ağlarda paylaş

Airtieslar o işi yapabilir.RT-212 vardı bende çatır çatır dağıtıyodum kablodan gelen interneti.Biraz ayar çekmen lazım.DHCP sıkıntı olabiliyor arada.Elle ip dağıtman daha stabil olur.Airtieslarla yeni bir ip rangi oluşturup dağıtma işi yapamıyosun.O aklında bulunsun.Yani modemden gelen 192.168.0.0'sa öteki 192.168.0.n+k oluyodu.Eğer sen dağıtacağım ip 10.0.0.n+k olsun diyosan o işi airties yapmıyo.Zamanında sırf bu mevzu yüzünden http://www.suntekpc.com/htm-2/network-access-point-xxx-linksys-wap54g.htm bunu almak zorunda kalmıştık.ttnetten gelen ipyi dağıtmaksa işin airtiesla problemi çözebilmen lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bendeki problem biraz başkaydı.Okulun içinde kablodan gelen interneti dağıtıyoduk.Airties'ı bağlayıp ayar çekip dhcpden ip aldırdık.Sonra bi hocanın yazıcısı çalışmamaya başlamış, bi başkasının bilgisayarı internete bağlanamamış.(sonra ağdaki iplere ping attık, cevap gelmeyen ipleri kullanmaya başladık.Bu seferde mesela adam odasında deil, bilgisayarı uyumuş, yada yazıcısını kullanacak felan kapalıyken iyi, açınca orada patladı. :D )Soruşturduk nedendir diye.Onlar bizi bulmadan problemi çözelim dedik.Okul içindeki ipler gerçek iplermiş.Şu bitmek üzere ipv4 iplerini bizim hocalar yazıcıları için felan kullanıyolar.Neyse, bu işle ilgilenen hoca size 1 ip verdim ondan başka kullanamazsınız dedi.O 1 ipden çıkıp n bilgisayara kablosuz net dağtımını yapabilmek için aldık o linksyssi.O mevzuda alt ağ oluşturmak diye mi ne öyle bişi.Diğer türlüsünü airties yapıyo zaten ama dağıttı ortalığı.

Ağdan anlayan bi arkadaş bunun terminolojisini bi yazıverse ala olacak.Ben hep karıştırdım o mevzuları.

Bu da böyle bi anımdır.Ben düştüm, başkaları düşmesin. X(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...