Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Caddebostan sahildeydim

Nigger_of_the_sand

Öne çıkan mesajlar

Cıvıl cıvıl, çok değişik bir insan profili vardı. Beyaz tenli, renkli saç ve gözlü insan miktarı alışıldık Türk ortamının çok üstündeydi, sanki Türkiye değil Hırvatistan. Birebir aynıydı yani.

Türkiye'de fiziksel görünümün hayatın alanlarına dağılımı konusunda bir heterojenlik mi var sorusunu getirdi aklıma.

İnsanların daha liberal olduğu alanlarda daha Avrupai görünümlü insanlarımız varken muhafazakarlaştıkça insan profili de oryantalleşiyor mu? Mesela Avrupa'daki Türkler niye insanların bizi Arap gibi olarak genellemesine mahal verecek şekilde de Caddebostan sahili Balkan ülkesi gibi?

Erasmus'ta iken atıyorum 15-20 tane Türk görmüş olayım neden Caddebostan sahilden rastgele seçilmiş 20 kişi gibi değil de esmer tenli, siyah saçlı, bölgesini koruyan alfa maymun gibi yürüdüğü için Türk olduğunu 5 kilometre öteden anlayabildiğim insanlardı bunlar?

Bu konudaki düşüncelerimi henüz tam olarak kelimelere dökemedim, umarım insanlar ne sormak istediğimi anlayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Muhafazakar adamın karısı kısa kollu, şortlu olamaz ki. Adamlar eşlerini de kendileri gibi giydiriyor, türbanı, paltosu, her şekilde daha kapalı oluyor. Ha benim dedem hacca gittikten sonra masasında rakı da içirirdi, daha önce de içerdi, gittikten sonra içmedi ama, kimseye de karışmadı. Anneannem'de baş örtüsü ile yaşadı, türban takmadı, palto giymedi. Ama zaman ve politikadan insanlar etkileniyor buna göre değişim geçiriyor işte maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

Caddebostan Bagdat cad elit sayilabilecek bir mekan ve buralarda yasayan gorece parasi olan adam maymun gibi kara killi kariyla degil daha guzel hatunlarla evleniyor.

Cocuguda guzel oluyor bu kusaktan kusaga arttikca, genetik ayrisma guzellik farki olusuyor.

Para sayesinde gelen daha iyi beslenme ve spor olanaklari da buna yardimci tabii
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Avrupa'ya göç eden türkler toplumun fakir ve eğitimsiz kesimiydi genel olarak. Göç edenlerin bölgelere dağılımını incelersen çoğunun doğu, güney doğu ya da iç anadolulu olduğunu görürsün zaten.

Üstüne de bakımlılık faktörü var; insanların yediği yemek, yaptığı iş, yaşadığı bölge falan tiplerine doğrudan etki ediyor.

Bkz.
http://thepowerofthefrontcover.files.wordpress.com/2011/02/afghan-girl-with-her-cover.jpg

O yüzden hali vakti yerinde, nispeten kültürlü kesimlerin zor şartlarda ya da sığır gibi yaşayan kesimden daha güzel/yakışıklı görünmesi normaldir.

Sarışın, kumral vesaire bakarsan bağ, bakmazsan dağ oluyor herkes.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...