chrome Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Bilimselden ziyade biraz da felsefi acidan bakalim biraz da matematigi butunsel olarak inceleyelim. Sizce matematik nedir neler icerir. Dogada olup biten seyleri aciklamak icin ne derece yeterlidir? Sifirin birin ikinin ucun karsiliklari nelerdir. Bir olarak ifade edilen seyler ne kadar birdir aslinda. Kumulatif olarak matematiksellesen seyler uzerine yapilmis teoriler uzerine yapilmis teoriler gercekle ne kadar bagdasmaktadir. Gercek nedir matematiksel karsiligi var midir. Boyle seyler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 history channel ancient aliensdaki adamdir matematik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaisersoze Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 sonsuz olmayan herşey için matematik kullanırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 10luk taban --> eldeki 10 parmak. matematik budur. savaş sırasında parmaklarını ve ellerini kaybedenler sonraları diğer tabanları da bulmuşlardır. true story Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 allah birdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lemuria Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 2+2 4 olmayandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 kendimi kendimden çıkarsam sıfır kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Matematik insanın doğayı ölçme ihtiyacıdır. Matematiğim hep kötüydü öğrenim hayatım boyunca ama en azından bunu biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 matematik yeni bir deterjanmı vo vo vo vol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 0 la 1 den gayrısı yalan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sonofa Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2013 bck said: history channel ancient aliensdaki adamdir matematik. akşam yazdığın saatlerde izliyodum bende, evren matematiktir falan diyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kami Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 matematik doğa bilimlerinin dilidir. formal bir bilimdir. evreni açıklamamıza aracı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 "iyi bir fizikci tehlikeli bir matematikcidir." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 matematik insandan bağımsız var olan bir şeydir, çalışmaz orda durur öylece. amerika kıtası gibi düşünün, insanlar onu keşfeder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 pascalnouman said: "iyi bir fizikci tehlikeli bir matematikcidir." iyi bir fizikçi matematikçiler için bir baş ağırısıdır. neden dersen daha henüz var olmayan bir takım matematiksel var sayımlarla çok başarılı fiziksel teoriler geliştirir. bu sefer insanlar bu fiziksel teoriler doğrusa matematiğinde de iş olmalıdır diyerek senelerini harcarlar o matematiksel var sayımları kanıtlamak için. sonunda kanıtlarlar da ne olur ak, zaten kullanılmış bitmiş sana ihtiyacı yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 peki theory of everything? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 selam söyledi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 soruyu anlamadım abi. theory of everything ne? bu konu ile ilgisini soruyorsan toe için geliştirilen string theory berberinde çok fazla matematiksel problem ve dolayısıyla çok fazla matematiksel gelişim getirdi. henüz daha fizik için bir toe olmadı ama matematiğe baya katkısı oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Ardeth said: kanıtlarlar da ne olur ak, zaten kullanılmış bitmiş sana ihtiyacı yoktu. Adam çok içerlemiş yalnız. Bilim insanını sinirlendir mişsiniz küfür etmiş, ayboluyo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 yok eğer gödels incompletenessın felsefi sonuçları diyorsan o çok ayrı bir konu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 wastyrx said: Ardeth said: kanıtlarlar da ne olur ak, zaten kullanılmış bitmiş sana ihtiyacı yoktu. Adam çok içerlemiş yalnız. Bilim insanını sinirlendir mişsiniz küfür etmiş, ayboluyo... ahaha burda daha çok bu tarz matematiksel var sayımları kanıtlayan muazzam matematikçilere karşı fizik camiasının verdiği "abi kanıtladın da ne oldu biz zaten kullanıyoduk gerek yoktu ya neyse sağlık olsun 80 yaşına da gelmişin artık daha iyi işler de yapabilirdin aslında bu zekayla" tavrını eleştirdim aslında tersi gibi gözükse de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 abi biz şu an sonlu elemanlar metodu falan kullanıyoruz matematikte yapı çözerken. diff integrasyon falan kullanıyoruz enerjide de ısı yayılması için, ekserji analizleri için falan. şu an matematik nereye geldi yani uçlarda ne yapılıyor merak ettim. bir de nacizane bir düşüncem var sanki başka metodlar da varmış gibi geliyor bana hep. yani öjönörörstik diye birşey ileride bulunacak mesela o da analitik düzlemde süperpoze ettiğin şeyleri hem var hem yok olarak kabul ederken aynı zamanda ardışık bişey olacak ordan bıdısı gelecek falan gibi. bir de bir sorum daha var. matematiğe uygun olmayan bir şey olması mümkün müdür. matematiksel olarak ifade edilmesi mümkün olmayan yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2013 Haklılar bence, boşa uğraşıyorsunuz abi. Benim arkadaş hiç kullanılmayacak bir şey üzerine doktora yapıyor. Niyesini soruyorsun cevap yok. Baya sığ biçimde söylüyoruz biliyorum ama bana bile kal geldi yeminle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar