Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sizce matematik nedir? nasil calisir?

chrome

Öne çıkan mesajlar

Bilimselden ziyade biraz da felsefi acidan bakalim biraz da matematigi butunsel olarak inceleyelim. Sizce matematik nedir neler icerir. Dogada olup biten seyleri aciklamak icin ne derece yeterlidir? Sifirin birin ikinin ucun karsiliklari nelerdir. Bir olarak ifade edilen seyler ne kadar birdir aslinda. Kumulatif olarak matematiksellesen seyler uzerine yapilmis teoriler uzerine yapilmis teoriler gercekle ne kadar bagdasmaktadir. Gercek nedir matematiksel karsiligi var midir. Boyle seyler..
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

"iyi bir fizikci tehlikeli bir matematikcidir."

iyi bir fizikçi matematikçiler için bir baş ağırısıdır. neden dersen daha henüz var olmayan bir takım matematiksel var sayımlarla çok başarılı fiziksel teoriler geliştirir. bu sefer insanlar bu fiziksel teoriler doğrusa matematiğinde de iş olmalıdır diyerek senelerini harcarlar o matematiksel var sayımları kanıtlamak için. sonunda kanıtlarlar da ne olur ak, zaten kullanılmış bitmiş sana ihtiyacı yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

soruyu anlamadım abi.

theory of everything ne? bu konu ile ilgisini soruyorsan toe için geliştirilen string theory berberinde çok fazla matematiksel problem ve dolayısıyla çok fazla matematiksel gelişim getirdi. henüz daha fizik için bir toe olmadı ama matematiğe baya katkısı oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

wastyrx said:

Ardeth said:

kanıtlarlar da ne olur ak, zaten kullanılmış bitmiş sana ihtiyacı yoktu.

Adam çok içerlemiş yalnız. Bilim insanını sinirlendir mişsiniz küfür etmiş, ayboluyo...

ahaha burda daha çok bu tarz matematiksel var sayımları kanıtlayan muazzam matematikçilere karşı fizik camiasının verdiği "abi kanıtladın da ne oldu biz zaten kullanıyoduk gerek yoktu ya neyse sağlık olsun 80 yaşına da gelmişin artık daha iyi işler de yapabilirdin aslında bu zekayla" tavrını eleştirdim aslında tersi gibi gözükse de
Sosyal ağlarda paylaş

abi biz şu an sonlu elemanlar metodu falan kullanıyoruz matematikte yapı çözerken. diff integrasyon falan kullanıyoruz enerjide de ısı yayılması için, ekserji analizleri için falan. şu an matematik nereye geldi yani uçlarda ne yapılıyor merak ettim.

bir de nacizane bir düşüncem var sanki başka metodlar da varmış gibi geliyor bana hep. yani öjönörörstik diye birşey ileride bulunacak mesela o da analitik düzlemde süperpoze ettiğin şeyleri hem var hem yok olarak kabul ederken aynı zamanda ardışık bişey olacak ordan bıdısı gelecek falan gibi. bir de bir sorum daha var. matematiğe uygun olmayan bir şey olması mümkün müdür. matematiksel olarak ifade edilmesi mümkün olmayan yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...