Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kickstarter ve Bilimsel Bir Projeye Kaynak Sağlamak

paparnoz

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar bir derneğe, bilimsel bir proje için kickstarter fikrini ortaya attım, kimse de kickstarter nedir ne değildir bilmediği için ihale bana kaldı.

Bürokratik çarklar olmadan bu derneğe kaynak yaratmak gerekiyor ve ciddi bir bütçeye ihtiyaç var. Bu derneğin daha önce başardığı bir çok proje ve National, Trt ve History Channel'da oynatılmış bir çok belgeseli mevcut tanıtım konusunda bir sorun yok. Yabancı üniversitelerden bir çok davet geldi, gidildi hatta bazı projeler kapsamında belediyeler arası dostluk ilişkileri dahi kuruldu yani belirli bir alt yapısı mevcut, bu projelerin insanların dikkatini çekeceğini düşünüyorum.

Ancak nasıl oluyor, neler yapılması lazım ? Kar gütmeden yapılacak bir projeye kickstarter sayesinde kaynak sağlayabilmek mümkün mü ? vs. Bunları öğrenmek istiyorum, bilgisi olan arkadaşlar kickstarter'ın işleyişi ve para aktarımı konusunda bilgi verirse çok iyi olur, kullanıcıların gönderdikleri paralar için de paypal hesabı zorunlu mu ? vs gibi bilgilere de ihtiyacım var. Bu sıralar biraz yoğunum ve fazla vakit ayıramadım yardımcı olursanız çok sevinirim.

edit: imla, cümlesel hatalar vs.
Sosyal ağlarda paylaş

baktım ama sadece baktım,detaylı araştırmadım (aklımda hiçbir proje fikri olmadığı için sadece bakmakla yetindim) ufak tefek projelere denk geldim, istenilen projeler için belirlenen miktarları toplamayı başarmışlar ancak kuralları okumadım, bu kaynaklar sağlandıktan sonra ne oluyor ? destekçilere karşı sorumluluk nedir ? Yani proje tamamlandı, insanlara sunuldu, destekleyen herkese teşekkür edildi, bu mu ? Veya bir harcama yapmak gerekiyor mu ? Kickstarter'a para yatırmak gerekiyor mu ? Bunları bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

evet şimdi okudum

You are a permanent US resident with a Social Security Number (or EIN).
You have a US address, US bank account, and US state-issued ID (driver’s license).
You have a major US credit or debit card.
You are 18 years of age or olde

Ancak bunları sağlamak bir sorun değil.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

evet şimdi okudum

You are a permanent US resident with a Social Security Number (or EIN).
You have a US address, US bank account, and US state-issued ID (driver’s license).
You have a major US credit or debit card.
You are 18 years of age or olde

Ancak bunları sağlamak bir sorun değil.

sorun oluyor baya. sen birini ayarlasan bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Kickstarterın kurallarından ziyade işleyişi üstünden bir tahminde buluncam. Öncelikle şunu sormak istiyorum "ciddi bir bütçe" derken ne kadar bir miktardan bahsediyorsun? 10.000 dolar? 100.000 dolar? 1.000.000 dolar?
Eğer 10.000 dolar ise, bunu 30 gün içinde kolaylıkla çıkartabilirsin. Az biraz çevrede tanıt, birazcık süsle, ve 10.000 dolar toplanır.
100.000 dolar gibi bir miktar için işin daha zor. Projeye pledge edecek insanların iştahını kabartıcak şeyler lazım. Ürünü iyi tanıtmak ve pledge edenlere iyi rewardlar sunabilmelisin. Çoğu insan sana destek olmaktan ziyade alacağı sonuca bakıyor. Diğer projelerden ne tip farkı olduğunu kaliteli bir videoyla anlatmalısın, projeyi yapacak kişilerin geçmişinden bahsetmek projeye olan ilgiyi arttıracaktır.
1.000.000 gibi bir miktar ise, bunu yapabileceğini sanmam. İyi bir PR çalışması lazım, hem ürünün Kickstartera yönelik hazırlanması konusunda, hem de projenin Kickstarterda ilgi çekmesi konusunda.
Bu arada projenin uluslarası hazırlanması gerekli, sırf Türkiye içinde düşünürsek 1.000 dolardan fazla getireceğini sanmam. Ayrıca indiegogo gibi siteler Kickstarterdan daha az tanınıyor ve takip ediliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...