Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtalya Vize

elazulruby

Öne çıkan mesajlar

İtalya için vize başvurusu yaptım ve her ne kadar her vize başvurusu yaptıktan sonra "tamam bu sefer artık daha bir deneyimliyim, her şeyi öğrendim" desem de, bu adamlar beni yanıltmayı ve şaşırtmayı bir şekilde beceriyorlar.

İşe yeni başladım, yaklaşık olarak 2.5 ay oldu ve 23 nisanı birleştirerekten İtalya'ya gitmeye karar verdim. İşimin 2.5 aylık olması ve 1 günlük izin almam, konsolosluktan çok müdürümü rahatsız eder diye düşünmüştüm ama işte ummadığın taş baş yarıyormuş.

IDATA bana hesabım yeni olduğu için sorun çıkabileceğini söyledi. E tabi 2.5 aylık bir çalışan olduğum için, şirketimin parayı yatırdığı, hesap hareketi ve maaş hareketlerimin olduğu banka cüzdanı da tabii ki de yeni: 2 aylık bir hareketten ileriye gidemiyor. Parayı da istedikleri kadar, bankadaki kadar (3000 lira) gösterdim. Nedir yani, bir ülkeden vize almak, şarap üretimi işine girip, şarapları ürettikten 1 yıl sonra piyasaya sürmek gibi vize almadan 3 veya 6 ay önce bir hesap açtırıp beklemem mi gerekiyor?

Önceden 3 günde çat diye vize veren İtalya, şimdi 1 hafta geçmesine rağmen aramaz sormaz oldu. Hayır korktuğum şey şu: tavşan dağa küser gibi hiç bir ek belge istemeden direkt reddeder de onca yapılan plan; uçak bileti, tren bileti, otel rezervasyonu boşa gider diye bir korku kapladı beni.

Bir bilen şu hesap olayı hakkında bir şey söylerse sevinirim ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Hesap olayında para olması kafi esasen. Benim de hesabım da uzun süre hareket olmamıştı ancak son gün 2000-3000 yatırmıştım ve yeterli olmuştu. Çalıştığın yerden izin yazısı vs aldıysan da çok sorun çıkacağını düşünmüyorum açıkçası.

Bu arada bir hafta sonra gel dedilerdi benim de yakın zamanda aldığım bir vizeye, takip numarasından takip ederekten.
Sosyal ağlarda paylaş

bende ocak ayının başında başvurmuştum. ilk etapta hesabımdaki paranın yeterli olmadığını söylemişlerdi sana söyledikleri gibi.2000 3000 tl civarında para vardı. bi o kadar daha yatırıp başvurdum. kabul ettiler bu sefer. sonra parayı geri çektim. 10 12 gün sonrada vize geldi.

ve 5000. mesaj
Sosyal ağlarda paylaş

Bak ne güzel içime su serptin. Ya zaten çalıştığım firma turizm firması olduğundan vize bölümümüz de var, onlar halletti her şeyi, İdata'daki ablanın teki sadece bu hesap dökümü sorun olabilir, yeni olduğu için demiş. Benim kafama takılan tek şey o yani.
Bu aralar İtalya konsolosluğunda da bir telaş var zaten, 23 nisan geliyor, İtalya'da bir bayram yaklaşıyor yine aynı günlerde olacak olan.
Önceden alınmış vizelerimde de bana 10 gün sonra gel dediler mesela, ama 2 gün sonra aradılar gel al dediler bir baktım 6 aylık vize verdiler.
Benim o zaman sorum sana, 3000 lira para, 2.5 aylık kız gibi, yepis yeni hesap hareketlerinin bulunduğu hesapta sorun yaratmayacaktır diyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...