Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Belediyenin İşaretleme Hatası

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Az önce belediyenin aptallığı yüzünden bi kaza atlattım kıl payı. Sıcağı sıcağına aklıma hiçbişey gelmedi olayın gerginliğinden, şimdi eve geldim ulan dedim böyle kalmaması lazım.

Olayı anlatayım. Ana yoldan tali yola bağlantıya girdim. Bağlantının hemen başı virajlı, birde 2 yol arasında kot farkı var, tali yol daha aşağıda, pis bi konum yani.

Neyse ben tali yola bağlandım, virajı aldım, gözümün önüne bi anda 1 metre yüksekliğinde falan dörtköşe bi çerçeve çıktı. Meğerse bu hayvan evladı belediye logar kapaklarının etrafını tamir etmiş. Betona kimse basmasın diye etrafına çerçeve koymuş. Gündüz iyi de be hayvan, gece kim görsün onu. Bi uyarı levhası yok öncesinde. Bi ışık yok. Işığı geçtim fosforlu bişey koymamış herifler ya. Profilden çerçeve yapmış koymuşlar.

1 karış işe kurtardım arabayı. 1 karış, fazla değildir belki daha azdır. O an küfretmekten bi de açıkçası olayın gerginliğinden hiçbirşey gelmedi aklıma. Sadece küfrettim bol bol.

Kurtaramayabilirdim de. Karşıdan araba gelebilirdi, kurtarıcam diye onun canını yakabilirdim. Yanda yaya olabilirdi, araba kontrolden çıkıp yayayı ezebilirdi. Onları geç, durduk yere arabanın ağzına sıçılacaktı yani en hafif ihtimalle.

Şimdi ben polisi fln arasam birşey yaparlar mı? Ya da belediye ile mi muhatap oluyoruz? Tek bi yerde de değil o tali yol boyunca hepsi aynı şekilde, tabelasız, uyarısız, ışıksız bi şekilde etrafı çerçeveyle duruyor. Hepsi kaza potansiyeli ama benim bahsettiğim noktadaki hepsinden daha tehlikeli. Ne yapmak nereye şikayet etmek lazım bu işi?
Sosyal ağlarda paylaş

şayet zarar görseydin hayvan gibi tazminat alacaktın devletten.

idari yargıda tam yargı davalarında idari işlemin kusurlu olmasından dolayı zarar gören vatandaşlar tazminat talep edebiliyorlar. ancak sen zarar görmediğin için bir şey talep edemezsin. adli yargıda çözümü nedir bilemedim. olay şehir içinde olduysa belediyenin bilmesinde daha çok fayda var çünkü onlar yapıyor genelde bu tür saçma sapan işleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Belediyenin sitesinden öneri şikayet formunu doldurup gönderdim şimdi.

Abi maddi hasar halledilir, belediye öder, ödemezse mahkemeye verirsin yine öder, nalet olsun dersin kaskodan yaptırırsın vs vs. Yol öyle kötü bi yol ki, araç da yüksek, biraz daha hızlı olsam ya da acemi olsam arabayı devirip ölebilirdim, bi taraf dere yatağı çünkü. Araba kaldırıma çıksa birini ezebilirdim.

1 tane tabela koyacaksın 50 metre öncesine ya, bu kadar zor değil ki bu. Böyle aptal aptal hatalar yüzünden insanlar ölüyor. Dediğim gibi sıcağı sıcağına aklıma hiçbişey gelmedi ama zaman geçtikçe kuduruyorum sinirden.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi belediyede kimse olmaz ki bu saatten. Büyükşehir belediyesi fln olsa neyse ama ilçe belediyesi bu.

Gerçi biz büyükşehire bağlıyız aslında. Ama öyle de aptal bi statüdeyiz ki büyükşehre bağlı olmamıza rağmen ilçe belediyesinin borusu ötüyor bişeyler bişeyler.

Şimdi düşünüyorum niye gidip kaldırmadım o sehpayı diye. Durduktan sonra geri de döndüm nasıl bi hayvanlık yaptıklarına bakmak için. Keşke inip çekseydim kenara.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...