bingildak Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 iş gereği 2-3 haftalığına tayland'a gitmem gerekecek. avrupa'ya çok gidip gelmişliğim var fakat asya deneyimi 0. ilk olarak bangkok veya yakınlarında yaşayan patimiz var mı? önceden gidenler beni hangi konularda uyarabilir? yeme, içme durumu nedir? havası nasıldır, nasıl giyinmeli? şehirler içinde ulaşımda taksiler nasıl? pahalı mıdır? ingilizce iletişim kurucam malum insanlarla genel olarak anlayaşabiliyor muyuz? Bangkok, cha-am, hua hin şeklinde olacak rotam. 1 hafta bangkok, 2-4 gün cha-am, en son hua hin'i kapatıp bangkok'a dönücem. Bu route üzerinde nasıl iletişim, var mı tavsiyesi olan? bölgeyle ilgili seks turizmi ve cinsel seçimler dışındaki bütün bilgiler çok makbule geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 tayland ile ilgili hiçbir fikrim yok sadece şunu yazmak için geldim; milletin ne güzel işleri var arkadaş dünyayı dolaşıyorlar... ayrıca bana post kasmak için bu fırsatı verdiğin için ayrıca teşekkür ederim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 şu gezmesine neden olan iş sahibi arkadaşlara bir ara öm'den saracağım ne işle uğraşıyorsun diye haberiniz olsun şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2013 ben tesislerle kontrat imzalamaya gidiyorum. 58 tesisle görüşmem gerekiyor otel/resort/golf sahası. 40 derece sıcakta hiç haz almıyorum tbh. iş geliştirme yapıyorum isveç kökenli bir şirkete, sahipleri türk. yok mu kimsenin bilgisi tayland konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 bölgeyle ilgili seks turizmi ve cinsel seçimler dışındaki bütün bilgiler çok makbule geçer. Gay Test bu tuzağa düşmeyin ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 ten dalırs onli sör Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 orada yaşayan arkadaşlar varsa rehber/çevirmen olarak da anlaşmayı düşünüyorum. bangkok ve hua hin için sadece. cha-am'i erteledim şimdilik. tayca bilmesi şart ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 bu pazar gidiyorum, her türlü paylaşıma açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Gitmedim, ama giden arkadaslardan ve okudugum kadariyla biseyler yazip cizeyim. Yeme icme konusunda sikinti cekebilirsin. Böcek kedi köpek nevar neyok yiyolar diye biliyorum. Noodle, tavuk mavuk idare edersin galiba. En kötu yanina hazir paket corba falan biseyler al, belli olmaz belki lazim olur. Genel olarak tayland baya ucuz, sanirsam bangkok en pahali sehir. Taksilerde sahte para olayina dikkat et, verdigin paraya mutlaka bak. "Innaya kotoya hacito gel bizim mekanda en kral karilar var, giris bedava 1 icecekte beles" diye kolundan tutup saga sola sokmaya calisanlardan uzak dur. Aklima gelenler bunlar, kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 yemekler güzel (acılı ve baharatlı genelde), restaurantlar ucuz. Ayrıca bir çok değişik mutfağı bulabilirsin. Sokaklar yemek yapıp satanlar dolu. Çok dikkat etmedim ama böcek vb gibi şeyler görmedim. İstersen deneyebilirsin ama riskli olabilir. Edit: deniz mahsülleri süper, her yerde bulamazsın. Gitmişken bol bol ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 fayf dala ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 hoccemama said: yemekler güzel (acılı ve baharatlı genelde), restaurantlar ucuz. Ayrıca bir çok değişik mutfağı bulabilirsin. Sokaklar yemek yapıp satanlar dolu. Çok dikkat etmedim ama böcek vb gibi şeyler görmedim. İstersen deneyebilirsin ama riskli olabilir. Edit: deniz mahsülleri süper, her yerde bulamazsın. Gitmişken bol bol ye adam gitmis ya, ulan ne ara gittin sen oraya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 1 yıl oldu gideli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 midemi bozma riskini almadan neler yiyebilirim, seçenekler nedir? burger vs. var dediler ama hiç onlarla aram yok. daha ılımlı ama mideyi alt üst etme riski olmayan neler var? çok dolu programım bir motoru bozarsam rezil rusva olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 pirinc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 aquila said: fayf dala ;) Ten ten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 bingildak said: midemi bozma riskini almadan neler yiyebilirim, seçenekler nedir? burger vs. var dediler ama hiç onlarla aram yok. daha ılımlı ama mideyi alt üst etme riski olmayan neler var? çok dolu programım bir motoru bozarsam rezil rusva olurum. Aklıma gelmişken biraz daha yazayım. Bts adlı tren var, yolun 1 kat üstünden gidiyor. Trenler istasyonlar temiz, trende klimalar iyi çalışıyor, trafiğe takılmıyorsun. Dolayısıyla bol bol kullan onu. Mrt'yi de kullanabilirsin. Bazı yerlere bu dediğim ulaşım olanakları yok. Taksi, tuk tuk ya da otobüse binme seçenekleri mevcut. Otobüsleri tavsiye etmem çünkü çoğu eski havalandırma yok. Zaten sıcak mevsimde gidiyorsun, çok terlersin. Ayrıca otobüslerin belirli bir saati yok gibi birşey, ne zaman geleceği belli değil. Tuk tuk ilk başta değişik bir seçenek ama o sıcakta giderken sanki sürekli fön makinesi yüzüne üflüyormuş gibi oluyor, sıkıntılı biraz ama taksiye göre daha ucuz hemde dışarıyı seyrede seyrede gidiyorsun. Sıkı pazarlık yapmayı unutma yoksa öperler, pazarlık sünnettir :) Sonuçta güzel bir deneyim olur senin için. En pahalı ulaşım aracı taksi ama Türkiye'ye göre yinede ucuz. Klimalı falan. Taksimetreyi açtır giderken sonra sıkıntı olmasın. Bak şimdi aklıma geldi, bazı yerlerde motosiklete de binebilirsin. Bu da farklı bir ulaşım aracı. Genellikle belirli bir tarifesi oluyor ama yazılı değil, orada yaşayan bilir. Ben bts tren hattına gitmek için kullanıyordum. Deli gibi kullanıyorlar motosikleti, İstanbuldaki kuryeleri aratmıyorlar. Nerede yemek yenir için isim ve yer veremeyeceğim çünkü tam olarak hatırlamıyorum ama bu bts tren hattının olduğu yerler nispeten daha lüks yerler. Sala deng, siam paragon arası iyidir mesela. İş yerleri, plazaların olduğu yerlerdeki restaurantlar ya da alışveriş merkezlerinin içindeki restaurantlara gidebilirsin. Mesela bazı yerler var sürekli kalabalık, yemek yemek için isim yazdırıp sıraya girmen gerekiyor. O tarz yerler güzel oluyor. Ama yinede hijyene önem veriyorsan ortamı bir süz bazı detaylar nasıl bir yer olduğunu anlatır. Daha önce dediğim gibi deniz mahsullerini tüket. Ama yemekleri türk mutfağına göre değişiktir, baharatlı ve acılıdır yemekler. Ben yemek seçmeden bir çok şeyi denedim bir sıkıntı olmadı, mideyi bozmadım :) bence fırsat bulmuşken sende aynısını yap derim!! gidipte bk mc kfc de takılma. Ayrıca bu turistik mekanlarda herkese inanma. Yok ben memurum yok ben şuyum buyum diyen olabilir. Ben bir gün tek başıma takılmıştım. Tek ve yabancı olduğumu görünce gelen çok oldu yanıma gelen yok yardım edelim, şuraya git buraya git sana taksi tuktuk ayarlim vb diye. Saçma sapan yerlere ve insanlara yönlendirebiliyorlar. Sakata gelme :). Ama sonuçta toplumun geneli güler yüzlü yardım etmeyi seven insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 çok teşekkür bilgiler için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2013 bingildak said: bölgeyle ilgili seks turizmi ve cinsel seçimler dışındaki bütün bilgiler çok makbule geçer. buna zaten birinin bilgi vermesine gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2013 red curry soslu green curry soslu ve tavuk/deniz mahsulu bu mix'leri yersen hayatinin en guzel yemegini baya ucuza yemis oluyorsun karides vs tavsiye ederim onun disinda her ogun pilav tuketebilirsin curry'lerle guzel oluyo (turkiyede'ki sari kori degil, hafif arkadan gelen acisi var. ozellikle belirtmen gerekebilir too hot, spicy derler az istiyorum dersin) ucuza cokca meyve/sebze tuketebilirsin mideyi fln en kolay sudan bozarsin, su konusuna bir cozum bul ve hep ayni markayi ic... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2013 tamamdır bilgiler için teşekkürler, bu gece gidiyorum. devamı varsa beklerim. özellikle bangkok'da şurayı kesin gör dediğiniz yerler varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2013 ben güneyinde chumpon, kuzeyinde chiang rai'ye kadar bi kaç sefer gidip tüm taylandı gezdim hava hep sıcak ve nemli.kuzeyde biraz daha akşamları soguk oluyor, chiang mai'den sonra güneyde yanarsın.güney dediğim bangkok aşagısı yeme içme hiç sıkıntı çekmezsin tüm dünya mutfaklarını bulabilirsin türk yemegi için israil lokantası görürsen kaçırma çoban salatadan karnıyarık'a kadar var o israil lokantalarında. bangkok'ta khaosan road2a git gez. orda bir cok hostel var cogu tertemiz ve ucuz.orada konaklayabilirsin tuktuk'culara kanma. gidecegin yeri önce pazarlık et. seni cok ucuz fiyatla götürecek gibi olanlar genelde 200 metre sonra kuyumcuya, takım elbisecilere falan sokmaya çalışır o yüzden tavsiye etmem. taksiye binerken taksimetreyi açtır yoksa binme taksi ucuz ama şehirler arası yolculuk için otobus terminalinden normal sehirlerarası otobusleri tercih edebilirsin cok ucuz ve kazıklanma riski yok bi kac havayolu'da var air asia falan onlar kampanyalı ucuslar yapıyor bazen 30 dolara sehirlerarası ucabilme sansın var bangkok khaosan road'a gittin mi zaten o tapınak şu tapınak bayarsın tapınaklardan floating markete kesin git gez fırsatın olursa 2-3 saat yolu var ama değer bence güneyde koh pipi, koh tao, koh phangan gidilebilir, güzel adalar.tatillik. chiang mai'de reggae barlara git. çok çok iyiler. chiang mai universite şehri. tayland genel olarak modern bi şehir ve beklediğinden daha gelişmişler.türkiyeden falan yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Starscream Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 tatil için gidenler maliyet filan nedir abiler. para konuşulmamış hiç. bide gidiş dönüş nasıl en uygun vs. nekadarı gözden çıkarıcaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 4-5 yil once ucuzdu tayland simdi baya pahalanmis yine de guzel bir tatil yaparsin cokta butceyi sarsmaz gunluk 50$ + ucak turkmenistan havayollari uygun ya da thy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2013 1.200 thy biletleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar