Mave Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde bir ülkede bir özel televizyonun spor müdürü varmış. Arkadaşları ona GAGA dermiş. Anasının gözüymüş... GAGA bir gün ülkesinin Milli Takım Teknik Direktörü ile iki saate yakın sohbet etmiş. Yanlarında teknik direktörün güzeller güzeli sekreteri ile yine GAGA'nın "BULGAR" lakaplı yardımcısı da varmış. Bu sohbette teknik direktör ülke futbolu ve futbol adamlarıyla ilgili öyle şeyler söylemiş ki, duyanın dudakları uçuklamış. Üstelik, bu konuşma bantla da kayıt altına alınmış. Bu bantı o ülkenin insanları duysa radyoaktif serpinti yemiş gibi darmadağın olurlar. Bu konuşmayı duyan basında okuduklarıyla gerçeklerin ne kadar zıt olduğunu anlar. İnsanların nasıl kandırıldığını, olayların nasıl çarpıtıldığını ağzı açık bir şekilde öğrenir. Yine aynı ülkede bir Gol Kralı varmış. Yıllarca başarıyla oynadığı Milli Takım'dan kovulmuş. Ama hep denmiş ki, "Sen bizim kalbimizdesin. Seni takıma taktik gereği almadık." Oysa bu koskoca bir yalanmış. Asıl gerçek teknik direktöre göre, "O golcü adam değilmiş. Her şeye maydanoz olurmuş. Nifak sokarmış. İkilik yaratırmış." Golcünün karakterini hoca çok iyi anlamış ve bir daha kendisini kesinlikle Milli Takım'a almayacakmış. Ama "Adam gibi adam" olan, golcüden daha yaşlı ve takımdaşı, ama kendi takımında bile oynamayan bir başka oyuncuyu ölene kadar milli yapacakmış. Ne garip değil mi? Çünkü o oyuncu adam gibi adammış. Bunlar yetmiyormuş gibi, o teknik direktör GAGA ile rating pazarlığı da yapmış. "Şu saatte çıkarsak, millet bize kilitlenir. Şu saatte çıkarsak kimse bizi seyretmez" diye. Ama hocanın GAGA'dan bir talebi varmış. "Seninle senet yapacağız. Sorulacakları, sorulmayacakları birlikte belirleyeceğiz. Telefonla kimseyi bağlamayacağına dair imzalı, noter onaylı belge isterim." GAGA her şeye "okey" demiş ama noter "Benimle dalga mı geçiyorsunuz. Gidin işinize" deyince teknik direktör haykırmış: "Nasıl olur? Ben bu ülke futbolunun modern gladyatörüyüm." Ve çalılıkların arasından sekerek uzaklaşmış. Bu hikaye kesinlikle hayal mahsulu olmayıp bire bir gerçek yaşam hikayesinden alınmıştır. Şimdi ufak bir test. Bilin bakalım bu ülke neresi? a-Fildişi Sahilleri, b-Patagonya, c-Burkina Faso, d-Mozambik, e-Türkiye. NOT : Yazı Ahmet ÇAKAR ' a aittir. Link : http://www.sabah.com.tr/2004/11/11/cakar.html[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Kobe- Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 e- türkiye.[signature][hline]Fm veCmTurk Site Editör. FUTBOLA SIDDET KARISTIRAN,FAİR PLAY RUHUNDAN HABERSİZ OLAN,STADA FUTBOL İZLEMEK DIŞINDA HER ŞEYİ YAPMAK İCİN GİDEN HERKESİ ,VE BUNLARA ÇANAK TUTAN,ENGEL OLAMAYAN KULÜP YONETİMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Kobe- Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 o gölcüde hkn şükür.teknik direktörde ersun yalan. o yaşlı futbolcu kim ?[signature][hline]Fm veCmTurk Site Editör. FUTBOLA SIDDET KARISTIRAN,FAİR PLAY RUHUNDAN HABERSİZ OLAN,STADA FUTBOL İZLEMEK DIŞINDA HER ŞEYİ YAPMAK İCİN GİDEN HERKESİ ,VE BUNLARA ÇANAK TUTAN,ENGEL OLAMAYAN KULÜP YONETİMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Bülent Korkmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 OH MY GOD!!! Mave'yi haxxorlamışlar! dikakt ettiyseniz l harfini L şeklinde yazmamış... namussuzlaaar ısr düşmanlaır develer!!! naaptınız mave ye söyleyin çabuk![signature][hline]FRANCO FEST ULUDAĞ! Ayrıntılı bilgi burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Babacum o tamamen c/p nin olayı yani mave bildiğin mave.[signature][hline]BabacumMostors, 12 Mayıs 2004 21:47 tarihinde demiş ki: herhangi bir şeyin korkusu da insanları bir araya getirir ben bi allahtan kokrkarım o yüzden imamlarla fln samimiyim Paticik Fm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 abi starda telegolü seyretmediniz galiba. herşeyi açığa çıkmıştı orda. gaga dedikleri serhat ulueren t.direktör ersun yanal, futbolcu h.şükür yaşlı futbolcu b.korkmaz. 2 saatlik bi bant kaydıymış ama dinletmedi millete serhat ulueren o kaseti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 şimdi H.Şükür'ün geçmişini ve bu geçmişinde geniş bir tarikat gerçeği olduğunu ve her daim takımın içinde bu özelliğini kullanarak ikircilik yaratığını biliyoruz.. şimdi oturup tartışmaya gerek yok işte o yüzden adam gibi adam değil Bülent Korkmaz'ın geçmişine ve iale yapısına bakacak olursak bir futbolcu için fazla bilgili ve fazla aydın olduğunu görebiliriz. nerede olursa olsun takımı için en çok fedakarlığı da bu adam yapmıştır işte bu özellikleri de onu adam gibi adam yapar Ersun Yanala gelecek olursak bir medya patronuyla pazarlığa oturmak ayıp bir şey ama bakalım gelecekte bu bant ortaya çıkarsa neler değmiş olduğüuu incelemek lazım medya patronu reyting peşinde pek iersun yanal neyin peşinmde? para mı yoksa türk futbolunun önünü açılmasımı? bu soruların cevabını da bu bant yayınlanmadan öğrenemeyiz kim ne derse desin ersun yanal çok iyi bir teknik direktördür ki bunu geçmişteki takımının başarıalşrından görebiliyoruz. ha fatih terimde öyleydi sonra kendini kaybetti belki de ersun yanala da böyle olmuştur bilemeyeceğim.. ama ersun yanalın önünde daha 5-6 maçı var hele bakalım neler yapacak ona göre zaten bir boka yaramaz bir adam olduğu ortaya çıkarsa gider başkası gelir 2010 avrupa şampiyonası için[signature][hline]FRANCO FEST ULUDAĞ! Ayrıntılı bilgi burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 hakan şükürün devri kapandı bitti finito.. artık gençlerin zamanı başladı.. yoksa koyalım turgay şereni kaleye şekil olsun.. o da bir zamanların panter kalecisiydi[signature][hline]FRANCO FEST ULUDAĞ! Ayrıntılı bilgi burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apex Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 ebenin ... babacum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 işte bu! seneler sonra h.şükür spor yorumcusu olunca aynı konuşlma bir daha yaşanacak :)[signature][hline]FRANCO FEST ULUDAĞ! Ayrıntılı bilgi burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Öteki maçta ben CaferCan ın oynamasını bekliyorum bu eleman Hakan Şükür den şu an daha çok iş yapıyor[signature][hline]Your feelings I can't help but rape them I'm sorry, I don't feel the same My heart inside is constantly hating I'm sorry, I just throw you away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 said: fizban, 23 Kasım 2004 20:11 tarihinde demiş ki:... 3. HAKAN ŞÜKÜR SON 2 AYDA KAÇ GOL ATTI ! RÜŞTÜ SON 2 AYDA AVRUPA MAÇLARINDA KAÇ GOL YEDİİİİİİİİİİİİİİİİİİ SERVET 4 ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇINDA KAÇ KIRMIZI KART GÖRDÜÜÜÜÜÜÜÜ DENİZ EFENDİ OYNADIĞI BİLMEM KAÇ TANE MAÇTA TAÇ ATMAKTAN BAŞKA NE İŞE YARADIIIIIIIIIIIII[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü [Bu mesaj fizban tarafından 24 Kasım 2004 21:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gokhaan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 said: Delanoresse, 24 Kasım 2004 09:25 tarihinde demiş ki: hakan sukurun nifak sokmasi sudur. namaz kiliyo musun? guzel sen soyle gec kilmiyo musun? İMANSİZA PAS YOK, STTR GİT! abartmayın ya allah aşkına.. o zaman hakan şükürün olduğu takımda hiç bir yabancı futbolcunun olmaması lazımdı. sonuçta müslüman olmayan hiç bi yabancı namaz kılmaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 milli takımda yapıyor bunu[signature][hline]FRANCO FEST ULUDAĞ! Ayrıntılı bilgi burada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Basının temel ve tek görevi, bilgilendirmek ve haber vermektir. Star haberciliğin yaptığı şey tamamı ile şaibe yaratmaktır. Eğer ellerinde bir kaset varsa bunu yayınlamaları etik açıdan olmazsa olmazdır. Kasetin gerçekliği ve yaratacağı etkinin hukuksal tepkileri kaset'de adı geçen şahıslarla yayınlayan kuruluş arasında gerçekleşmesi gerekli bir şeydir. Elinizde televizyon gibi bir gücü kullanıp yapılan bu haber'in kişisel görüşümce şantaj'dan bir farkı yoktur ve altında kesinlikle art niyet yatmaktadır ne habercilik ne de yanlışları düzeltmek uğruna yapılmış bir harekettir tamamı ile provakasyon amaçlı bir yaklaşımdır. Gelelim Ersun Yanal'ın kararlarına, bir teknik direktör maç kaybettiği, yanlış taktik verdiği ya da takımı adam gibi çalıştırmadığı için eleştirilebilir ama tekrar ediyorum ELEŞTİRLEBİLİR sadece....SUÇLANAMAZ. Ersun Yanal'da sizler bizler gibi maaşla çalışan bir personeldir, ve her maaşla çalışanda olduğu gibi onun da bir üst amiri vardır ve bu kişini performansının sorumluluğu bu kişi ya da kurumdadır. Milli takıma şimdiye kadar bir çok oyuncu seçildi ve ya seçilmedi ve hiçbirinde teknik direktörler hesap vermediler çünkü hesap vermeleri gerekli olan merci ya da kurum onunla iş akdi gerçekleştiren kurumdur ve bu konuların paylaşılması o kurumun -ki burada TFF'u- sorumluluğu ve inisiyatifindendir. Son olara kişisel görüşüme gelince ise, milli takımın aldığı sonuçlardaki başarısızlıkları tek bir kişi yada birkaç kişiye bağlamanın aklın ve bilimin mantığına sığmadığını düşünüyorum. Futbol bir ekip işi ve bu durumda alınan başarılar ve başarısızlıklar da bu ekibin her üyesinin sorumluluğu ve rolü var az yada çok. Başkalarını suçlamanın çözüm üretmediğini öğrendiğimiz sürece başarılara ulaşmada en azından hala şansımız olacağına inanıyorum. Ersun Yanal'ın yönetiminde milli takımımızıın aldığı sonuçlardan hiçbirimiz mutlu değiliz, eğer bu başarısızlığı başarıya çevirecek gerçek bilgimiz yoksa suçlamak yerine yerimize oturup susmak en doğru davranıştır. Eğer susmuyorsanız kalkıp paticik forumlarından ahkam kesmek yerine atlar arabanıza TFF'nuna gider plan ve projelerinizi ve ya neyi nasıl hangi sistemlerle ve sitematikle çzöeceğinizi anlatmanız yada anlatmaya çalışmanız en doğru olan davranıştır. Kişinin işindeki başarısızlık nedeni ile kişilik haklarının çiğnenmesi kabul edilemez bir şeydir. Saygılarımla [Bu mesaj Kumadam tarafından 24 Kasım 2004 12:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Ersun Yanal başında olduğu sürece Milli takımın aldığı hiç bür sonuç umrumda değil. Bana milli takım teknik direktörü gibi değil , Aziz Yıldırım uşağı izlenimi vermektedir. Bu nedenlede kaybettiğimiz maçta bile üzülmedim. Benim gibi düşünen inanılmaz fazla insan var. Bu alınan sonuçlardan bile kötüdür. Milli Takımını tutmayan bir millet... Ahh bu olay Hakan Şükürle ilgilide değildir. Hakanı seven bir adam değilimdir. Ama Ersun Yanal milli takımı Fenere gitmek için basamak olarak kullanan bir adamdan başka bişi değildir benim gözümde.[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz , Hiç kimse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Kumadam , Paticik forumLarı herkese açık bir tartışma pLatformudur. Herkes görüşünü diLediği gibi diLe getirir ( Saygı sınırLarını aşmadan ). Ha bazıLarı bunu düzgün bir usLupLa yapar , bazıLarı ise " ahkam kesmeyin burada " derken biLe ne yaptığının farkına biLe varamaz. Yoksa vardın mı ? Şimdi geLeLim ersun yanaL ve star tv iLe iLgiLi yazıLarına. Kasedi eLinde tutan haber müdürünün de dediği gibi kaset izinsiz oLarak doLduruLmuştur. Yani yapıLan iş zaten iLLegaLdir ve saygısızLıktır. Bir Laf vardır , gaLibiyete giden her yoL mübahtır diye. Bu da ona benziyor işte , iLLegaL bir yoLdan biLe oLsa adam ersun yanaL gerçeğini tüm pisLikLeri iLe ortaya çıkardı. O sizin çok masumane duyguLarLa savunmaya çaLıştığınız adamın ne kadar art niyetLi ve küstahça tavırLar sergiLediğini şahitLer ve ispatLarLı iLe birLikte su yüzüne çıkardı. Peki ersun yanaL madem masum neden hakkını aramıyor ? Neden yapıLan haberi yaLanLamıyor ? Neden kimse hakkında suç duyurunda buLunmuyor ? Ben sana söyLiyim nedenini , çünkü bu adam canLı yayına çıkmak için noterden " programa kimse katıLmayacak " diye yazıLı akit isteyen fakat noterLerin böyLe boş işLere bakmadığını biLe biLmeyen bir zavaLLı korkak.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 P.S : Saygı uzun postLarın sonuna " SaygıLarımLa " yazısı ekLeyerek değiL insanLarın düşünce ve fikirLerine önyargısız ve usLupLu bir biçimde yakLaşmakLa gösteriLir.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü [Bu mesaj Mave tarafından 24 Kasım 2004 12:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Mave, Uslub konusunda ki görüşlerine katılmıyorum, bence yazdıklarımı bir kez daha okumanı ve düşünmeni salık veririm. Paticik forumlarının ne amaçla kullanıldığı ve hatta nasıl kullanılması gerektiği konusundaki fikirlerimi defalarca belirtmiş olarak burada yeniden bahsetmeyeceğim. Yazdıklarıma getirdiğin eleştirlerde atladığın nokta olarak gördüğüm, benim burada fikirleri paylaşma ortamında başkalarını gıyabında suçlama noktasına varmış olmandır. Bunu sadece bu başlık altındaki düşüncelerin değil bir başka başlıkta açmış olduğun "Mave vs Ersun YALAN"adlı konuda da yazdıklarına istinaden kendi fikirlerimi açıkladım. Ahkam kesmeyin bir deyimdir ve TDK'ya göre şöyle açıklanmıştır. "Çekinmeden kesin yargılarda bulunmak, bilir bilmez konuşmak" (kaynakça:http://www.tdk.gov.tr/TDKSOZLUK/SOZBUL.ASP?Kelime=%20ahkâm%20kesmek) Bir teknik direktörü eleştirmek ayrıdır onun kişiliğine varacak kadar onu suçlamak ayrıdır. Yazdıklarında senin bu ince çizgiyi aşmış olduğunu görüyorum ve bu nedenle "ahkam kesmek" deyimi bu konuyu en doğru açıklıyor. Bahsettiğin Makyevelist yaklaşımı -ki, yazdığının doğrusu kazanmak için herşey mübahtır" basın gibi etik kurallar üzerine iş yapmaları gereken bir sektörün geneline yakışmamaktadır. Bir üst yazıda belirtiğim düşüncelerimi anlamamış olduğunu - ki anlamamış diyorum yazım dilimin net ve anlaşılır olmasına istinaden- düşünüyorum, Ersun Yanal'ı kötü bir teknik direktör olarak eleştirebilirsiniz ama kişisel suçlamalar için elinizde kanıt olması ve bunu başta Futbol Federasyonu olmak üzere TC mahkemeleri ile paylaşmanız gerekliliğidir. Televizyona çıkıp konuşursam tüm dünya titrer demek ne haberciliktir ne de yapıcı bir yaklaşımdır. Bizi -ki "Masumene duygularla savunmaya çalıştığınız Ersun Yanal" dediğin için diyorum- Ersun Yanal'ın savunucusu gibi bir gruba sıkıştırmaya çalışarak demogojini görmezden geliyorum, yeniden açık bir anlatımla, savunduğumuz(n) şeyin kişinin başarısızlığının eleştirisi yapılırken, kişin kişilik haklarına saygısızlık yapılmamasıdır. Tekrar belirtmek isterim ki, eleştirmek ile suçlamak arasında ki farklardan birisi suçlamak için elde somut ve açıklanmış kanıtların olmasıdır. Neden Ersun Yanal haberi yalanlamıyor yada neden itraz etmiyor demişsin. Hukuk'a göre bir şeyi ispatlaması gerekli olan taraf itham eden tarafdır. Hem suçlanıp hem de suçsuzluğunu ispat etmeye çalışmak yerine bir de şunu sormak lazım neden itham eden taraf bunu ispatlamıyor. Elimde kayıtlı kaset var demek ve saklanmak hangi gerçeklilikle örtüşüyor. Ve böyle bir yaklaşımda olan bir kişi yada kurum nasıl olurda güvenilir. Canlı yayına çıkmak için noterden programa kimse katılmayacak onayı almak istemesi Ersun Yanal'ın tarzıdır, bu tarzı eleştirmek ne bana ne de sana düşer. BUgün saatlerce izlediğiniz "annem olda bana eş bul" gibi programlar da vb'lerinde de noter onaylı bir çok anlaşma yapılmaktadır. Bir çok ünlü sanatçı sadece belirli yönlerinden fotoğraf ve çekim alınmasına izin vermektedir. Kısaca bu tarzdır, ister kabul edersin ister etmezsin buda senin özgürlüğündür. Son olarak, saygılarımla yazmak fikirlerimi açıkladıktan sonra kullandığım bir kelimedir eğer diğer yazılarımı da takip edersen bu uygulamayı sıkça görmüş olursun ayrıca bu saygı sadece senin şahsına değil, sen dahil tüm paticik forumlarında fikirlerimi okuyan kişilere karşıdır. Saygılarımla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Biraz önce eklemeyi unutmuşum, burada yazdıklarımının aynısını ve fikirlerimi yazının sahibi Ahmet Çakar'a da ilettim. Burada yazdıklarıma ek olarak sadece şunu ekledim. İyi bir futbol hakemi! olmakla, iyi bir spor yazarı olunmaz, iyi bir spor yazarı olmakla, iyi bir gazeteci olunmaz. Bu sefer kısa oldu ama yine de, Saygılarımla [Bu mesaj Kumadam tarafından 24 Kasım 2004 14:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Bu yazıLarından şu meşhur İSKİ skandaLı geLdi birden akLıma. BeLki buradaki çoğu genç arkadaşımız konuyu anımsamaz. O yüzden kısa bir özet geçeyim hemen. Ergun GökneL kendisinden veriLen rüşvet iLe iLgiLi bir beLge istendiğinde şu cevabı vermişti ; " rüşvetin beLgesi mi oLur Lan pezevenk ... " Ha burdan nereye geLiyorum onu da kısaca anLatayım sana , hayatta bazı şeyLerin ispatı için beLgeye gerek duyuLmaz , çünkü bazı şeyLeri ispat etmek için eLinde beLge buLundurma şansın oLmaz. Bu gibi durumLarda akıLLı bir insan için 2 kıstas vardır. 1. idda makamının güveniLirLiği , 2. suçLanan veya atfediLen tarafın yapıLan suçLamaLara uygunLuğu. Şimdi Serhat ULueren diyor ki " Ben Ersun hocaya seni Hakan ŞükürLe aynı programda buLuşturmak istiyorum " ve yine Serhat ULuerenin dediğine göre ersun yanaL bu taLebe aynen şöyLe cevap veriyor ; " Hakan Şükür kimmiş , ben koskoca ersun yanaLım .... " Peki sence bu doğrumudur ? Sana göre doğru oLması için beLge gerekebiLir ama bana göre gerekLi değiLdir. Çünkü Serhat ULuerenin anLattıkLarı benim kafamdaki saygısız küstah ersun yanaL iLe birebir örtüşmektedir. Şimdi geLeLim kasedi niye yayınLamadığına. Zaten adam programda da söyLedi. Kasedi izinsiz ve gizLi oLarak doLdurdum diye. Neden bu kasedi yayınLayıp ersun yanaLı yargı karşısında gaLip duruma geçirsin ? Sence ersunu büLbüL gibi öttüren bu gaga bu hareketi yapacak kadar toymudur ? Bana göre Gaga gizLi operasyonu aLnının akıyLa yapmış , Türkiye ye ersun yanaL gerçeğini göstermiş , ve aynı zamanda kasedi de eLinde tutarak ersun yanaLın yargıya gitmesini de engeLLemiştir. Santaj , kabotaj , sabotaj vs. vs. vs. ne derseniz deyin. Adam amacına uLaştı ! P.S : Nedendir biLmem ama Türk haLkında öyLe bir kesim var ki soLuk aLmadan izLediği yarışma programLarını topLum içinde aşağLayarak günah çıkartma derdindedir.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Önce iski skandalından başlayarak devam edeyim, o dönemi çok iyi hatırlıyorum çünkü Marmara üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yaptığım dönemdi ve aynı zamanda büyükşehir belediyesine danışmanlık yapıyordum. Ergun Göknel açık kanıtlarla suçlu bulundu çünkü rüşveti verenlerin ifadeleri vardı. Ve bu rüşveti bilenler mahkemelere kadar üşenmeden gidip bu ifadelerini verdiler cumhuriyet savcılarına. Yazında bahsettiğin bu gibi durumlarda akıllı bir insan için iki kıstas vardır cümlesinde iddia makamının güvenilirliği! konusunda bir üstte yazdıkların bu makyevelist yaklaşım da olan bir kişiyi mi baz alıyorsun yoksa ikinci maddede belirtiğin suçlanan yada atfedilen tarafın suçlulara uygunluğunu mu? Serhat Ulueren ekranlara çıkıp ben illlegal bir iş yaptım oradan biliyorum derken güvenilir, ağzını açmayan ve polemiğe girmeyen birisi de suçlamalara uygun kalıyor. Bence zaten tartışmamızı bitirmemizi gösteren senin bu yaklaşımın, verdiğin örnekler de açılmış davalar ve ispatlanmış suçlar ve sonuçlar varken, konuştuğumuz konu varsayımlar üzerinden devam ediyor. İski skandalında rüşvetin belgesi mi olur çok güzel ispatlandı ve belgesi olduğu da bulundu bunu da unutmamak lazım. Evet belge gereklidir, belge demek illa yazılı matbu kağıt manasına gelmez, kanıt manasına gelir, ve birisini suçlamak istiyorsanız bunu kantılamak zorundasınız. Hukuk'un temel kavramlarını hiçe sayarak sadece varsayımlarla değil. Daha önceki açtığın başlıklarda da herkesin sana ulemamısın?, nereden biliyorsun Ersun'un gideceğini diye görüş belirtmelerinde de açıklamadığın gibi burada bir kişiyi saygısızlık ve küstahlıkla suçluyorsun. Biz sana -hadi direkt sorayım- ben sana nereden biliyorsun bu saygısızlığı ve bu kişinin küstahlığı çok yakınımısın, iş ilişkin mi oldu da biliyorsun ve tanıyorsun Ersun Yanal'ı dediğim de sen suskun kalabilirken, Ersun Yanal'ın kendisine yöneltilen suçlamalarda suskunluğunu kabullenmiyorsun. Gelelim yazım sitilindeki ve ifadelerindeki demogojilere, Öncelikle yazının arkasına not ekleyip sanki ben yazım da televizyonlardaki yarışma programlarını ve onu izleyenleri küçümseme tavrımdaymışım gibi davranmana anlam vermem mümkün değil, gördüğüm kadarı ile bunu da anlatamamışım ki burada yeniden belirteyim yukarıda yazdıklarımın özeti, noterlerin bir çok konuda ve buna benzer kişisel anlaşmalar da görev aldıklarının örneğini verilmek için ilgili yarışma programının adı zikredilmiştir ama sen bunu farklı anlamışsın. Ben neleri eleştirdim, Kişileri eleştirmek ile suçlamak arasında fark vardır dedim, burada eleştiri sınırlarını aştığını söyledim ki, başkası hakkında saygısız ve küstah demek bence o kişinin kişilik haklarına saldırıdır, eleştirmek değildir. Demogoji yapıyorsun dedim. Çünkü verdiğim örneklerin içinde yatan o örneğin ne amaçla kullanıldığı yerine içindeki kelimelerle oynuyorsun. Ve son olarak verdiğin örnekler ile çelişiyorsun dedim. Ortada bir suçlama varsa bu televizyonlar da değil mahkemelerde sonuç bulur ve bulmalı, yoksa elinde televizyon gibi bir gücü bulunduran kişiler yada kurumlar istedikleri herşeyi yapabilirler. Eğer Serhat Ulueren, Ersun Yanal hakkında ki iddialarını gerçeklemek istiyorsa kendi yaptığı suçuda kabullenip bu kişiyi afişe etmelidir. Eğer bunu yapamıyorsa o zaman o bilgi kaynağı benim için güvenilir değildir. Hele hele şahsını tanımadığım ve hakkında sadece işinde başarısız olduğunu kabul ettiğim birisine karşı. Konu başlığından giderek uzaklaştığımızı düşünüyorum, iki kişinin dialogu haline gelen bir tartışma için bu forumlarda yer işgal etmemek gerekliliği vardır diye düşünüyorum, senin içinde uygunsa iş yeri adresime görüşlerini gönderebilirsin, her zaman cevaplarım. Saygılarımla [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mave Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 TartışmaLarımız ya da daha doğrusu ZIT fikirLerimizi diLe getirerek çarpıştırmamızda bir mahsur görmüyorum ( tabi ki konu dahiLinde kaLarak ) . Aksine çoğu anLamsız " o maç ne oLur bu maç ne oLur " topicLerinden çok daha usturupLu ve yararLı geçtiği inancındayım. NasıL ki sen Serhat ULuereni yasadışı bir iş yaptığı için güveniLmez buLuyorsan ben de bu iLLegaLiteyi , medyanın gözünün içine baka baka YALAN SÖYLEYEN , ESKİ GÖREV YAPMIŞ FUTBOLCULARI ve TEKNİK ADAMLARI AŞAĞLAYAN , BAŞARILARINI KÜÇÜMSEYEN bir adamın gerçek yüzünü Türk haLkına gösterdiği için doğru buLuyorum. Ve son oLarak şunu söyLemek istiyorum ; Bir kişinin kişiLik hakLarına saLdırabiLmeniz , kişiLik hakLarını ezmeniz için o şahsın önce bir KİŞİLİĞİ ve KARAKTERİ oLmaLıdır.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2004 Mave belki sen hoşlandın milletin kıl olmasından ama ister istemez ben de kıl oldum ve senin açtığın konuda böyle yazacağım. ß3y|eR sæchmælæ//ay!n |u+f3n |-|ækæn ß!z!// k@rd3s|-|!//!zd!r. Bu ne şimdi bu hoş mu oldu senin yazını okurken gözümüz bozuluyor yani bazı düşüncelerine katılıyorum ama bu saçma mesajı sana mesaj olsun diye yolladım yani abartıyorsun bence. [signature][hline][b]Türkçe konuş, Türk ol. Biz seni bu şekilde daha fazla önemseriz. İngilizce birşeyler yazdığımızda o kadar komik görünüyoruz ki! Bunun farkında olup güzel dilimize sahip çıkalım. Ne olursa olsun! [Bu mesaj -DoruK- tarafından 24 Kasım 2004 17:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar