Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok ilginç

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Geliştiği yerler de var ama ben gelişmemesini tercih ederim. Çünkü atmosferi, büyülü havayı bozar inancındayım. Zaten çoğu dünyada neredeyse periyodik(!) olarak büyük felaketler tüm insanlığı yıktığı için insanlar (çoğunlukla büyü dahil) tüm bildiklerini unutur, baştan yaşarlar. Sonra da teknoloji yerine büyü araştırmayı tercih ederler.[hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

patlıcan ın altındaki goril yokedilsin..
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında barut bulunuyor, buharlı makineler olan dünyalar var. Tabi bunları yapan mühendisliği aır basan ırklar. Birde büyünün olduğu bir dünyada teknoloji yetersiz kalıyor belkide. O dünyanın özelliği fantazy olması tabi, korunması gerek. Ne bilim Drizzt i elinde çift scimitar yerine çift uzi ile görmek istemezdim (ne alaka)[hline]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü icatları doğuran ihtiyaçlardır.
eğer sen büyü yoluyla ya bi griffonun sırtında uçabiliyorsan boşu boşuna uçağı icad etmezsin.

ya da bi yerden bir yere bir göz kırpması kadar zamanda ulaşabiliyosan otoban yapmazsın.

büyü yoluyla asla kirlenmeyen sokaklar yapabiliyosan çöp kamyonuna ihtiyacın olmaz ya da yaptığın ev asla yanmıyorsa itfaye musluğu kullanmazsın.

bilmem anlatabildim mi?
ayrıca dikkat ettiyseniz arcanumda bile büyü ve teknoloji yan yana pek olmuyo...[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Grudge'ın söyledikleri bu konu hakkında çıkabilcek herhangini bir tartışmaya nokta koyar ama tabi şuda var bir fireball atabilirken oturup gnomelar flamethrower üzerindede çalışır bu ayrı :)[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche

Sosyal ağlarda paylaş

tinker gnomelar özellikle DL gnomeları baya istisna.
ama her gnome da flame thrower üzerinde çalışmıyo.

misal avenger diye bi alet var elemental plane of waterda dolanan. kocamaan bi manta şeklinde bi denizaltı. ne olduğu belli diil tam olarak ama bizim DM onu bi oyunda Gnome denizaltısı yapmıştı. mürettebatı ölmüş, gemiyi haunt ediyodu falan neyse. geminin hareket etmesini bind edilmiş bi elder water elemental sağlıyodu. geminin farklı bölgelerinde başka teknolojik görünümlü ama aslında magical şeyler de vardı.

yani gnomelar bile yapsalar da aslında daha kolayı varken zor yoldan yapmıyolar...

DL gnomeları istisna :D[hline]Endure. In enduring, grow strong...
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji fantastik dünyadaki büyünün mistik havasını büyük ölçüde dağıtıyor fakat iyi kullanıldığında yıksı diksi yada haplonun ejder gemisi gibi çok süper ögelerle lezzette kata biliyor bu yazarın ne kadar iyi olduğuna bağlı bir şey.

[Bu mesaj TheSilver tarafından 30 May 2003 21:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bazı rivayetlere göre gnomeların yapıpda sakladığı Juggernaut adlı dev robotlar ve hatta onun büyüleştirilmiş hali fanatastical machine (forgotten realms campaing setting handbook) gibi icatlarda var :) Ben bi ara cehennem yereyüzü savaşı tarzı bi senaryoda gnomeların o makinasınıda kuulanmıştım baya zevkli senaryoydu yeni adam olsada gene oynatsam onu hehe :)[hline]''Eğer o her kimki canavarlarla savaşıyorsa dikkat etmelidir yoksa kendiside bir canavara dönüşebilir. Ve eğer o kişi karanlığın derinliklerine uzun süre bakarsa; karanlık onun kalbinin içine yansır.'' - Friedrich Nietzsche

Sosyal ağlarda paylaş

ben daha çok arz talep olayına bağlıyorum bu tar sistem hikaye ve dünyaları insanlar daha çok beyendikleri için daha fazla işleniyor ama günümüz hatta gelecektede geçen bir çok sistem dünya var.Birde ortağ çağ diyebileceğimiz zaman biriminde geçen hikayeler dünyalar daha geniş bir yaş kitlesine hitap ediyor buda bir yorum.[hline]Thief of Paticik
Sosyal ağlarda paylaş

Ilerlemez??? ılerler elbet ama degısık turlerde tabı bunu anlamak ıcın bıraz planelerle ılgılenmek lazım ornek olarak mechanus a baktıgımız zaman kendısının dırek teknolojık bır boyut oldugunu degısık mekanların bırbırne gecmesıyle olusmus bozulmaz bır sıstem.......neyse yanı teknolojı gelısıyor ama bazı mekanlarda ha bıde grudge ın dedıgı seyde gayet onemlı bır nokta.......[hline]A little less conversation a little more action please
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...