Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Istiklal Marsi ve Saygi

Kaliko

Öne çıkan mesajlar

lemuria said:

o gün tek tesellisi şehit olup cennete gitmek olan, ölümü kabullenmiş, vatan ugruna herşeyini, canını veren kahramanların zaferini temsil eden bayrağımıza kötü demek gibi bir hakkın yok..

"ölen ölmüştür. bitmiş gitmiş" diye düşünüyor adam. bu dediklerin boş ona göre yani. bunları söyledi de gayet açık. hani sen ne desen resistler şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

lemuria said:

yarı ingilizce yarı türkçe konuşmak "lame" bir hareket, fyi. öncelikle bunu belirteyim ve geçeyim.

yoo

said:
türk bayragının renklerinin, üzerindeki ay yıldızın ne anlama geldiğini hepimiz ilkokulda öğrendik. eğer ilkokulda değilsen bunları da biliyor olman lazım.

evet ay yıldızın ancient moon cultlar ve vahşi tanrı el ile olan sembolizmi öğretildi bize ilkokulda.

Marty said:

ama ortada da bi cesaret hikayesi var. lise cagindaki colugun cocugun eline silah alip savasmasi var. sonucunda da ulkenin kurtulmasi var. buna saygi duymiycaksin da neye duyacaksin

olay bu. milliyetçilik vs ile alakası yok. buna da saygı duymayan duymasın zaten, gerek yok. xunn senin bir sonraki ulaşman gereken nokta şu abi, işin zıpırlığındasın biraz

http://www.youtube.com/watch?v=9c8an2XZ3MU
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün 10 sayfayı okudum. Şu hak ve özgürlük adı altında bu hareketi savunanların "sembol", "simge" hakkında bir halttan anlamadıkları ortada.
Forumda car car edebilme, hakaret edebilme, küfür edebilme hatta Türkçe'nin içine s.çabilme hakkını borçlu olduğunuz bir şeye ayağa kalkıyorsunuz esasında. Bu "klavye beyin"lerin özgürlüğüne sen de "sembolik" olarak ayağa kalkarak saygı duyacaksın ki, özgürlüğünün devamlılığı o yinelenen marş ya da saygı duruşuyla güvence altına alınsın.
"Hem bu tavrı koyuyor hem kameradan yüzünü saklıyor", fikrine de katılmıyorum. Hiç kimse bir tavrı, bir fikrinden dolayı afişe olmak, çekilmek zorunda değil. İzin almış mı bunu çeken o kişilerden? Çekme kardeşim! :P Ha yüzlerini saklayanlar bu bilinçle mi saklıyorlar, hiç sanmıyorum. Yüzlerine kırmızı çok yakışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

dünyanın neresine gidersen git "kutsal" değerler vardır. türk bayrağı da benim için kutsaldır. ben nasıl incil'in sonunu beğenmedim, kur'an çok sıkıcı yazılmış demiyor, başka insanların kutsal değerlerine saygı duyuyorsam bu da öyle birşey.
eleştirilebilir bir kavram değil bayrak. sen daha fikir bile değilken, insanlar ölmüş, imparatorluk yıkılmış, devlet kurulmuş. kurmak derken, yanlış anlamayalım, senin star craftta base kurman gibi değil insanlar ömrünü adamış.
şimdi tiplemeler gelip "gradeeeee mmm kötüüüü"yapcak ona laf soyleyince de "eleştirememek kötüdür"ler türeyecek?
Sosyal ağlarda paylaş

lemuria said:

dünyanın neresine gidersen git "kutsal" değerler vardır. türk bayrağı da benim için kutsaldır. ben nasıl incil'in sonunu beğenmedim, kur'an çok sıkıcı yazılmış demiyor, başka insanların kutsal değerlerine saygı duyuyorsam bu da öyle birşey.
eleştirilebilir bir kavram değil bayrak. sen daha fikir bile değilken, insanlar ölmüş, imparatorluk yıkılmış, devlet kurulmuş. kurmak derken, yanlış anlamayalım, senin star craftta base kurman gibi değil insanlar ömrünü adamış.
şimdi tiplemeler gelip "gradeeeee mmm kötüüüü"yapcak ona laf soyleyince de "eleştirememek kötüdür"ler türeyecek?

gerçek saygı duymak bu değil
Sosyal ağlarda paylaş

sana gore kutsal diye, kimse hicbirseye saygi gostermek zorunda degil.

dinimize laf etti diyip olumle tehdit edenlerle, bayraga laf etti diyip kanunla falan tehdit edenler ayni kafada direkt.

marsin, bayragin anlamlari belli. yeterince de konusuldu. saygi duyan duyar, duymayan da duymasin zaten. zorla degil. bunu show haline getirenler beyinsiz.

saygi duyulan sey de marsin bayragin sekli semali degil bu arada. adam bestesi kotu, muzigi kotu diyince hakaret etmis olmuyo.
Sosyal ağlarda paylaş

türk bayrağının motifleri aslında müslümanlık öncesi türk kültürüne dayanıyor da yeteri kadar iyi işlenemedi ve ilkokulda bize klasik "şehit kanlarının üstüne yansıyan yıldız ve hilal" gibi komik bir hikayeyle yedirilmeye çalıştığı için türk bayrağı motifinin hikayesi hem unutturuldu hem de daha da kötü bir hal aldı

islamiyetten önce türkler yokmuş gibi yansıtıldı yıllarca üstüne üstlük türklerin pagan kültürü, şaman hikayeleri hep unutturuldu ama bu sırf nbize özel değil orta avrupa da kilisenin etkisiyle aynı kültür kırımına uğradı bugün anlatılmakta olan neredeyse bütün alman masalları pagan kültürüne ve doğa öğretilerine dayanmakta

ki pagan kültürünün doğayı korumaya yönelik kültürü kitaplı dinlerinkinden daha etkili olarak ileriki kuşaklara aktardığını düşünüyorum.

kültür yozlaşmasından nasibiminizi aldığımız için türk bayrağı motifi bugün oldukça anlamsız kalıyor ama altında binlerce yıllık bir kültür var
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:

Kalkar giderim ben sorun değil.

O iş o kadar kolay değil, gerçekten böyle gördüğünüz için bu haldeyiz. Kalkıp gitmek nedir? Hiç mi bağlılığın yok ülkene? sevdiğin insanlar, kız arkadaşın, ailen, büyüklerin, onların büyükleri? bunların yaşamları hiç mi anlam ifade etmiyor sana? sevdiğin hiç mi birşey yok?
ben anneannemin anlattığı hikayelerde tanıdım kürtleri, dostlarmış, komşularmış, birlikte oynarlarmış. onun da dedesinin hikayelerinden dinledim savaşı. bu olay fiction değil, gerçek arkadaş. senin benim akrabağalarımız can verdi bu topraklar için, kalkıp gitmek olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

sana gore kutsal diye, kimse hicbirseye saygi gostermek zorunda degil..

saygıyı "zorunda olduğu için" gösterecek olan zaten saygı göstermesin. toplum olarak yaşamanın kurallarındandır saygı bence.

edit; insan saygı göstermeyi normal buluyorsa tamamdır yani. yoksa zorla ne yaptıracaksın ki?
Sosyal ağlarda paylaş

tarih bilmemek kötü şey.

her dönemin kutsal değerleri ve eleştirilemez tabuları visionary insanlar tarafından harcanıp kenara fırlatılmasaydı şimdi hala god-king lere tapıyorduk mesela.

modern dünyanın en büyük saçmalığı başka insanların değerlerine saygı duymak. hiçbir düşünceye saygı duymak falan zorunda değil kimse

ben ekmek kardeşimin düşüncesine saygı duymuyorum mesela lol
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

sana gore kutsal diye, kimse hicbirseye saygi gostermek zorunda degil.

dinimize laf etti diyip olumle tehdit edenlerle, bayraga laf etti diyip kanunla falan tehdit edenler ayni kafada direkt.

marsin, bayragin anlamlari belli. yeterince de konusuldu. saygi duyan duyar, duymayan da duymasin zaten. zorla degil. bunu show haline getirenler beyinsiz.

saygi duyulan sey de marsin bayragin sekli semali degil bu arada. adam bestesi kotu, muzigi kotu diyince hakaret etmis olmuyo.

şurda yanıtladım bunu aslında
http://forum.paticik.com/read.php?13,6850668,6854269#msg-6854269

saygı göstermemek saflık yani. Çok mantıksız
Sosyal ağlarda paylaş

saygı duymak adamına göre olur. bakarım mesela karşıdaki adama ve kutsalına. saygı duymuyorum ama ağzıma geleni de söylemem. şöyle bi tartarım adamı, dayak yemicek kadar giydiririm. söylediklerim yüzünden dayak yiyosan saygısızlık yapmışımdır demekki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...