Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya

Ninja

Öne çıkan mesajlar

razzRaziel said:

neden kapaklı telefon kullanıyolar genellikle

Simdi yeni nesil daha cok iphone cilginligina sahip fakat daha bir onceki nesil ise sadece telefon olarak kullanmaktan yana bu sebeble daha az gorsel ve dijital ozelligi telefonlar secilmekte bunda ekonomik sartlarinda buyuk yeri var tabiki.
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

Türkiye'ye takoyaki gönderirler mi ?

Takoyaki gonderirler fakat gumrugunuz parcalara ayirabilir. CUnku gumrugunuz cok gonderdigimiz seyi parcalara ayirmakla unluler. Masakari Sama.

Nutrition san. Kanada dediginiz kulturlerin bir cok kulturun oldugu bir yer eger ki Ingiliz base kulturunden bahsediyorsaniz Japonyada cok daha genis bir saygi ve sevgi cercevesi vardir. Tabi buyuk sehirlerde yozlasmis yerlerde ve kisilerde mevcuttur. Ama Kanada ile kiyaslandiginda bu oran daha az dir.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi sizin Japon kulturune nasil baktigini bilmiyorum ama soyle aciklayayim.

Eger icki ve kadin kulturu ile ilgili iseniz; Kabuki Chou -Tokyo

Eger ki daha cok ben Tapinaklar seviyorum Buddhism le alakali yerler gormek istiyorum diyorsaniz Kyoto`dan baslayiniz.

Ama tabi sizin kisisel yapinizi bilmedigim icin bu sekilde cevapladim.

Birde mutlaka Fuji San i gorunuz (Mountain of Fuji)
Cevresinde bulunan Onsen lerde de mutlaka kaliniz memnun kalirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce başka bir başlıkta sordular mı bilmiyorum ama Japon'yada eğitim nasıl? Yani Türkiye'den Japon'yaya eğitim için gidilir mi? (gidilir tabi abi...) gidilir ise masrafları ne ölçekte olur (örn: ortalama bir Avrupa ülkesinden pahalı mı olur?) Kabul şartlarında ne gibi şeylere özen gösterirler? Öğrenci iken çalışma imkanı var mıdır?
Böyle çok soru türetilirde aklına geleni yazarsan sende sevinirim.

Konunun çok geniş olduğunun ve net bir soru sormadığımın farkındayım. Elinden geldiğince
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi bu sorunun cevabini cok kisi istemisti Siz de istediniz aciklayayim.

Oncelikle Japonca cok onemli bir unsur tamam ingilizce egitim veren bazi bolumler var University ama Japonca gercekten onemli bir unsur. Bu sebeble 2 yil boyunca Japonca dil egitim kursu almaniz lazim. Bu kurs icin vize alabiliyorsunuz sadece 2 senelik. Ardindan universitelerin kendi actigi sinavlar var dil yeterliligi yada JLPT denilen IELTS benzeri sinava giriyorsunuz. Ben bu sinavlara dahil olmadim cunku dilim cok once vardi ve JP Citizen statutusunde olundugu icin University lerin kendi sinavina girmistim. Ama dedigim gibi Japonca cok onemli. Japoncasiz pek ilerleyemezsiniz.

Arubaito denilen yani Part time denilen calisma vizesi vardir alabilirsiniz fakat bu gece calismanizi biraz engeller. Belirli sartlari vardir. Vizelerin disinda gizli calismaniz yakalandiginizda cok buyuk sorunlar yaratir. Universiteler ve aktiviteler evet guzeldir ve Japonyada yasam ve kulturu seviyorsaniz memnun kalirsiniz. Diger Ulkeler Avrupa Ulkeleri ise onlardan daha da memnun kalirsiniz ama oncelikle Asya kulturlerine karsi ilginiz olmasi gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Engelli japonlar neden çekingen oluyor peki?

Geçen yıl Almanya'da japon bir hanımla tanıştım, çok iyi türkçe biliyordu. Yan yana dairelerde yaşıyorduk ve sohbet ediyorduk ara sıra; bana ve kız arkadaşıma alışması bir kaç ayı buldu, utanıp sıkılıyordu ilk başlarda ve yanımızda mümkün mertebe engelli olduğunu belli etmemeye çalışıyordu. (tek bacağı protezdi, kalçasında da problem vardı) Tamamen yabancı insanların yanındaysa hiç konuşmuyordu neredeyse.

Kızın kişiliğine verirdim normalde fakat daha önce de japonların engellilere yaklaşımlarıyla ilgili bir kaç şey duymuştum ve acaba bu baskı mı o hale getirdi diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fruits cok pahali cunku iceride yetistiriliyor. Disaridan azar azar ithal ediliyor. Buda Omiyage kavrami yani gittiginiz bir prefecture gezisinden hediye ile donme unsuru bu unsurda Omiyage yani hediye dukkanlarindan hediyenizi seciyorsunuz.

Turkleri sicak ve samimi buluyorlar fakat. Racist lik olarak algilanmasin fakat Kurdish olanlarin cogu bu yargiyi baltaliyorlar.

Harakiri kavrami Bushidou ile alakali bir kavram olarak cikip halen kendini bazi cevrelerce surdurdugu dogru nedeni ise yaptiklari hatayi yine kendilerinin odeyip bu sekilde ozurlerini dileme yollarina gitmeleri. Ama yeni nesilde boyle anlayislar bulunmamaktadir.

Neden San Neden Sama eki kavramida cok eski donemlere dayanir. Yani ilk Japon kulturu olusurken ki donemde kurulan zumreler sebebi ile bu kavramlar olusmustur.

Tesekkurler ilginiz icin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...