Artariel Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 sonunda multithreading olayı standartlaşmış amma kullanmalı mıyız yoksa yine her işletim sistemine ayrı muamele çekmeye devam mı edecez ?
Suark Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 çok bilgim yokta, işletim sistemiyle multithreading'in alakası ne olaki?
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 Windows'ta Win32 API ile açıyosun, linux'ta fork() ile ya (yani doğru hatırlıyosam tabi) ondan heralde.
lemuria Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 soruyu anlayamadım, biraz daha açık yazar mısın?
Deacon Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 3, 2013 Suark said: çok bilgim yokta, işletim sistemiyle multithreading'in alakası ne olaki? Cok alakasi var. Hatta bu yuzden posix diye bir standart var. POSIX standartlarina uygun yazarsan, POSIX-compliant sistemlerde o kod calisiyor mantigi. Soruya cevabim yok ama cevabini bura yerine quora veya SO'da araman daha iyi olur bence.
zgrw Mesaj tarihi: Nisan 5, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2013 Artariel said: sonunda multithreading olayı standartlaşmış amma kullanmalı mıyız yoksa yine her işletim sistemine ayrı muamele çekmeye devam mı edecez ? Standartlasmis derken? en yaygin 3 isletim sisteminden ikisi zaten Unix tabanliydi ve POSIX kullaniyordu. Zitlik yapan zaten NT tabanli Windowsdu, o da mi POSIX kullanmaya baslamis anlamadim?
senko Mesaj tarihi: Nisan 5, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2013 c++11'in çıkması 2011 yazıydı sanırım pek yeni değil de, bayağı güçlendirdiler multithread tarafını, özellikle mutexleri. ama yukarda dendiği gibi multi-platform birşey yapıcaksan posix'le gideceksin, std:thread yemez. std:thread ben uğraşırken win64'lerde sağlam patlayabiliyordu zaman zaman, durum nedir şimdi bilmiyorum. boost:thread kullanmıştım ben o yüzden. demek istediğin sanırım std:thread'in standartaszyon için geliştirildi bayağı, ama hala standart değil malesef.
Öne çıkan mesajlar