Artariel Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 anlayanından güzel bi yanıt bekliyorum kafa gitti karıştı yine
Artariel Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 29, 2013 quaternionun hiç dezavantajı yok mu peki ? bak quaternion kullanırsan eulerle yapabileceğin şu şu olayı yapamazsın diye. bir de shadera neden quaternionu direkt değil de önce 4x4 matrise çevirip upload ediyoruz ?
Fly Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 Mesaj tarihi: Mart 31, 2013 quaternionun rotationda kullanilan durum zaten normunun 1 oldugu hali, kendi basina daha kapsamli bir olay eulerden conversion hamalligi disinda negatifi yoktu sanki, shader olayini bilemedim tarihi sebepler falan olabilir belki
codmaster Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 Mesaj tarihi: Nisan 1, 2013 Ben de bu aralar shader'ları inceliyorum işten zaman kaldıkça. Şöyle bir tutorial serisi var Unity için: http://cgcookie.com/unity/cgc-series/noob-to-pro-shader-writing-for-unity-4-beginner/ Intermediate olanı paralı ama videonun aşağısında official nvidia tutorial linkleri var genel shader yapıları için orada baya baya anlatıyor.(Zaten sanırım e-kitap şekilde tutorial'ler) Rotation'u nerde yazıyorsun bilmiyorum ama Unity'de: transform.rotation = Quaternion.Euler(transform.eulerAngles.x, Camera.mainCamera.transform.eulerAngles.y, transform.eulerAngles.z); şekilde yazmıştım controller script'in bir kısmında. Shader'ları çok derin bilmiyorum tabi farklılıklar olabilir orada.
Öne çıkan mesajlar