Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çift Map Kullanımı

simonare

Öne çıkan mesajlar

Bu konuyu daha önce dile getirmiştim fakat kayda değer bir cevap alamamıştım. tekrarlamak istedim.

map0.mul ile map2.mul u novaworld ismidneki server beraber kullanıyordu ve benim bildiğim sphere rc serisinde çift map desteği var. Peki bu map0 ile map2 yi nasıl beraberce kullanabiliriz. Novaworld de bulunmuş yada orayı incelemiş kişiler bilirler koskoca 2 harita.

cevaplarınızı bekliyorum[signature][hline]Data For UO
GameLand TR

GameLand TR Script Mania

[spo1=Ben kimim. Nerdeyim.]Ben kıbrıs'lı bir Scripterim. Şuanda GameLand TR'nin scriptlerini yazıyorum ve elimden gelen tüm ilgiyi ve alakayı oraya veriyorum. Herkesi beklerim. GOOD LUCK!![/spo ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ruby ozaman niye paticik script sharing var. Forumun adı üstünde Script sharing onlara kalacaksa biz burayı niye kullanyoruz.
bunuda geçtim istediğim komplike yada daral getirecek bir sistem değil sadece nasıl yapıldığıdır.
Ha bana ipucu verilse sanma ki yapamam ben kendimde yaparım.
Bu yüzden ilgilenmiyorsan mesaj atman gerekmez zaten.[signature][hline]Data For UO
GameLand TR

GameLand TR Script Mania

[spo1=Ben kimim. Nerdeyim.]Ben kıbrıs'lı bir Scripterim. Şuanda GameLand TR'nin scriptlerini yazıyorum ve elimden gelen tüm ilgiyi ve alakayı oraya veriyorum. Herkesi beklerim. GOOD LUCK!![/spo ]
Sosyal ağlarda paylaş

Nova da map0.mul kullanılıyordu sadece. Dedigin 2ci haritalık bolge ise Occlo ve moonglow adalarını biraz kaydırıp yarattıkları boş bir alana tasınmıs bir map idi.

Bu da Eski DBSource ( acıkmı kapalımı bilmiyorum ) sitesinde yayınlanan bir map idi.Site acıksa orda bulabilirsin.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on.
Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH -

Sosyal ağlarda paylaş

Sorunun cevabı : Kendileri bişey yapmamışlar yabancıların iki mapi kariştirarak yaptığı mapi kullanmışlar.

Yapmak istediğin şeyin cevabı : Ben bilmiyorum ama şuanda map ten map e yani sharddan sharda gate ile geçme üzerinde çalışıyorum başka bir oyunda bunu yapan bir server görmüştüm ultima online dada olmasını umarım sağlıycam.

- Tek shardda iki map kullanabilceğini sanmıyorum keşke öyle birşey olsaydı diyede iç geçiriyorum..[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
şopar sensin lan ben tinerciyim

Ra

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yapılmıycak bir çok şeyin ben ultima online la yapıldığını gördüm. Bugün lostland eski kullanıcılarına açıldı ve connectorlerinde login.cfg yok. Bir sene önce burda login.cfg olmadan nasil client yaparım diye konu açsaydım herkez yapamazsın derdi daha evel açıldı hatda en iyi niyetlileri cliente gömmen gerek filan dedi halbuki bilgi ve zeka yı birleştirince yapılabiliniyormuş. Burdan bu vesile ilede connectorun yapımcılarını kutlarım. Ve üzgünüm ama burası artık tatminkar bilgiler verememektedir. Çünki kusurabakmasınlar ama bu bölümün moderatörleri ne yeni açilmiş bir servera girip bakarlar nede insanlarin fikrini önemseyip dinlerler. Baggio geçen gün kendi yazmış nebuladan ayrıldıktan sonra hiç bir serverda görev almadım player bile olmadım demiş. Kendi bilceği iş tabi ama ultima online küskünü birininde bu bölümde insanlara yardımcı olmasınında zor olduğunun farkına varalım.
Neden bunlari söylüyorum gelip buraya konu açan öğrenmek isteyen bir çok arkadaş görüyorum cevaplarını alamadan yada hayır yapamazsın denip gönderiliyorlar. Şöyle söyleyim geçen sene burada şunu şunu nasıl yaparız diye konu açan arkadaşların bir çok fikrini hayata geçirdim. Ama benim yada bizim yaptığımız bu script yada sistemler için daha evel bu bölümdeki moderatör ve kullanıcılar o insanlara hayır öyle birşey yapamazsın demişti. Ne yazıkki artık bu bölümün kullanıcıları bu bölümü yönlendirenlere fazla geliyor.
Tartışma olması için söylemedim .. söyleme nedenim burda size hayır yapamazsın deniyorsa pes etmeyin, size burda sen kim ultima online serverı açmak kim deniyorsa pes etmeyin.. Size burada cevap verilmiyorsa sanmayınki o sorunuzun cevabı yok..
Paticiktekilerde bilmiyorsa kimse bilmiyordur düşüncesine asla ve asla kapılmayın.

Son olarakta yaptığım eleştirilerde yapıcı olduğumu ve kimseyı kırmak yada sinirlendirmek için yazmadığımı söylemek isterim. Konu dışınada çıkmak istemem ama epeydir bu düşüncelerimide söylemek istiyordum.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:

Ra

[Bu mesaj Ra_tyillustrious tarafından 11 Ocak 1071 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ultimada serverdan servera geçmek için connector üzerinde ayarlamalar yapılır belki oyuncu server değiştirmek istediğinde oyundan belli bir süre içinde kopar ve bu süre zarfında diğer serverla bağlantısı kurulur böyle bir mantıkla belki yapılır ama bilemiyorum baya zor gibi.[signature][hline]Her zaman her şey olabilir asla şaşırma.
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarda yazdığımı ben sana söylemedim zaten sen öyle zor filan diyince aklıma geldi yoksa ben tanıyorum seni ne yapsak ne yapsakda yeni bişey yapsak diyen birisin :)
Zor bencede zor işin aslı pekde ümidim kalmadı ama dediğim gibi bırakmamak gerek en kötü ihtimal uraşmaya ara veririm belkide çok sonra bir gün wc deyken ampul yanar belli olmuyor bu işler.[signature][hline]Diablo, 05 Haziran 2004 12:46 tarihinde demiş ki:

Ra

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kerhuzad, 19 Kasım 2004 13:40 tarihinde demiş ki:
ultimmada sharddan sharda geçmek mümkün olmaz sanırım.

oluyormuş kerhuzad.. bende gördüm olayı.. defs.scp nin içinde rastladığım gate type si var açıklamasında shardtan sharda geçiş filan gibi bişeyler yazıyor..[signature][hline]Roxside UO Shard Owner
------ Nixdorf ------
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sistem pararlel worldler olmasın. Çünkü eskiden yabancı bir grup uo sever 3 ayrı mapli 3 ayrı serverı 3 ayrı makine ile sanırım 30 mb lik bağlantıda denemişler . Ama bu sistem için büyük mainframe li serverlara ihtiyac varmış bu nedenle sistem açıldıktan 3 dakika sonra çökmüş. Başka deneyen varmı bilmiyorum ama yapmak imkansız değil. Sadece biraz fazla para gerekiyor....
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar ozaman şöyle söyliyim. Sphere Rc 4.0.2'nin çift map desteği var.
dün Nova World'ün clientini kırdım ve adamların Client 4.0.0c kullandıklarını farkettim. Bunun üzerine Novanın clienti ile kendi sphereme girdim ve 2 ayrı mapın hem nova clienti ile hemde orjinal 4.0.0c clienti ile uyumlu olduğunu gördüm. Hatta 2. ve 3. maptda dolaştımda. Gayet farklı bir map. Fakat bu mapın bazı ayarları olması lazım şimdi bu mapın scriptlerini arıyorum:)
Resources,region names, Teleport points ve bazı fixleri araştırıyorum. mesela büyü attığınız zaman sizi damdaymış gibi yükseğe atıyor ve yürüyünce hop mapın altına düşüyorsunuz. bunun nedeninide buldum normal map0.mul kullanımında deniz seviyesi -5 ve normal bir seviye 0 iken, map2.mul da deniz seviyesi -33 ve normal seviye -28 dir. Bakalım çözmeyi umuyorum. Çözersem tutorialini yazarım.[signature][hline]Data For UO
GameLand TR

GameLand TR Script Mania

Sosyal ağlarda paylaş

Revizyon serisinde coklu map kullanimi gayet mumkun.. Client iki map'i de okuyabildigi surece bir map'ten digerine gecis isin basit bir teleporter bile yeterli olacaktir.. Official Tutorial'lari okuyup denemek gerekiyor. Haftasonu deneyecegim, basarili olursa yazarim.[signature][hline]Quaxis High Council
- www.quaxis.net -
Sosyal ağlarda paylaş

sphere 55R'ın şu an ki sürümleri iki map desteklememektedir. yeni çıkacak olan 0.56 serisi (55R ile sphereserver oplarının birleştiği isim) %90 performans ile yeni bir map'i inceliyor.
%90'dan kasıt diğer map plane kadar verimli çalışmayacak olmasıdır...[signature][hline]Silencer | Nebula | Resimler
Don't cheat be pro

Sosyal ağlarda paylaş

silencer Nova world RC serisi ile çift mapı gayet başarılı kullanmıştı. fakat benim yaptığım denemelerde çift map açık olmasına rağmen RC serisinde kordinat sorunları çıkmaktadır. yani map2.mul -28 i düz bir alan -33 ü ise deniz seviyesi olarak görüyor. fakat siz fix çektiğiniz zaman sizi 0 seviyesine atıyor. bu nedenlede büyü atarken vs.vs sorunlar çıkıyor.

Birde dikkat ettiğim birşey daha var map2.deki teleport pointlerin ortalama yarısı hatalı.

araştırmaya devam ediyorum[signature][hline]Data For UO
GameLand TR

GameLand TR Script Mania

Sosyal ağlarda paylaş

said:
jonq, 19 Kasım 2004 00:44 tarihinde demiş ki:
Nova da map0.mul kullanılıyordu sadece. Dedigin 2ci haritalık bolge ise Occlo ve moonglow adalarını biraz kaydırıp yarattıkları boş bir alana tasınmıs bir map idi.

Bu da Eski DBSource ( acıkmı kapalımı bilmiyorum ) sitesinde yayınlanan bir map idi.Site acıksa orda bulabilirsin.

NOVA da dosya olarak cift map kullanılmadı, Bide yazılanları okusan...[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on.
Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH -

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...