Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'nin Yakın Tarihini anlatan kitap?

karpuz

Öne çıkan mesajlar

Ben şöyle Türkiye'nin Yakın Tarihini anlatan, sıkıcı olmayan bir kitap istiyorum. Olduğunca tarafsız olması da tercihimdir fakat zor bir şey tabii... Ama şöyle bir kitap olsun yani okunsun, fark ettirmeden bilgi yüklesin gibi...

Şu an elimde Modernleşen Türkiye'nin Tarihi (Erik Jan Zürcher) var... Okumaya korkuyorum çok sıkıcıdır diye...[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

Tarafsız pek bulamadım ben piyasada, bilen varsa ben de dinlemedeyim =)[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside

**no paranoia@ montezaus
Sosyal ağlarda paylaş

geçen kitapçıda buldum derya gerçi biraz derskitabı gibi yapmışlar örnek bir ders kitabı olsun diye

ama süper kitap
"gençler için çağdaş tarih"
renkli cıvıl cıvıl bişey
tarafsızda üstelik güzel anlatıyo

2.dünya savaşı ve sonrası 3kasım 2002 seçimlerine kadar
dünya tarihi+türk siyasi tarihi işte amerikan devrimi usa sistemi rusya sistemi çin sistemi vs vs hepsi var çok güzel

baya iyi kitap yani
epsilon yayınlarından

böyle direk farkedersiniz biraz büyükçene üstünde resimler falan var

[Bu mesaj Darestan tarafından 22 Kasım 2004 00:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Türk Dis Politikasi diye bi kitap var
al bi bak

Sonra 20. yy siyasi tarihi var. Tamamen türkiye üzerine degil ama bi fikir edinirsin en azindan

Mehmet Ali Birand'in ve Can Dündar'in darbeler üstüne calismalari var. Onlara da bi göz at istersen[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

hedef türkiye öle pek yakın tarih olmuyo sadece türkiye üzerine oynanan oyunlar var falan

ama oktay sinanoğlu rulz dur okunması gereken kitaplardan biri
ama bazı şüphelerde uyandırdı adam bende

daha detaylı biyografi türk aynştaynı-oktay sinanoğlu kitabı-iş bankası yayınları-emine çaykara ile şöyleşi
Sosyal ağlarda paylaş

bizde atatürk zamanında eğitimde kullanılan tarih kitabı var milli eğitimin gerçekten çok tarafsız ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Onu kestik bunu biçtik ezdik onları gibi değil.[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain

maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 23 Kasım 2004 03:59 tarihinde demiş ki:
bizde atatürk zamanında eğitimde kullanılan tarih kitabı var milli eğitimin gerçekten çok tarafsız ve gerçekleri tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Onu kestik bunu biçtik ezdik onları gibi değil.

ben de göz atma fırsatını bulmuştum, 3 ünite antik yunan uygarlığı.. şimdi kısacık geçiştiriyorlar onda da bi ton karalama.. Basit bi örnek sadece her konu böyle, ve modern tarih anlayışına uygun şekilde anlatılmış. Dediğin gibi, onları kestik bunları biçtik, şunu vergiye bağladık, bu savaşın sebepleri sonuçları vs. gibi değil.. Keşke herkes göz atabilse de utansalar eğitimin şu anki durumundan..[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside

**no paranoia@ montezaus
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dorsia, 25 Kasım 2004 08:59 tarihinde demiş ki:
Mehmet Ali Birand umarım hala kitap yazmaz çünkü o adam gözümde çok küçüldü son yıllarda. Ama eski kitapları okumamış olsam da iyi olabilir profesyonel bir habercidir kendisi. şimdi kapitalist bir haberci oldu ya grr neyseee.

Darbe üstüne derlenmis olan kitaplar zaten yorum icermiyor. Sadece gidip insnalarla konusulmus demecler alinmis, araya tamamlayici baglayici bikaç dipnot eklenmis. Tum kitap boyle[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...