Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fujifilm X-E1 / Olympus OM-D

Goering

Öne çıkan mesajlar

İkisinden birini almaya karar verdim

yurtdışı fiyatları : $1,200

yurtiçi: 2,400 TL

OM-D'yi autofocus'u iyi ve daha küçük diye düşünüyorum.

http://www.klasfoto.com.tr/Olympus-OM-D-E-M5-mZuiko-Digital-14-42-II-R-Kit-FL-LM2-Flas,PR-5300.html

burdan alıcam.

fujifilm'i ilk başta çok almak istemiştim ama, bilemedim OM-D çok daha fonksiyonel gibi geldi (video, low light, küçüklüğü, lens seçenekleri, daha weatherproof olması)

hangisini almalı?

seyahat / sokak fotoları çekicem

kit lensler konusunda yorum bekliyorum özellikle OM-D için...
Sosyal ağlarda paylaş

Micro 4/3 olduğunu söylemiştim zaten de rangefinder nedir, ne değildir tam bilmediğim için konudan koptum. Şu anda biliyorum ama. :P

Abi Olympusta dijital viewfinder var mis gibi. Rangefinder gibi bişey değil kesinlikle, amaonlar gibi ufak işte ikisi de. Yine aynı noktaya dönüyoruz yani: Kullanımına uygun olan hangisiyse onu al. Hava şartlarına falan dayanıklı olsun, hayvan gibi hızlı olsun diyosan Olympus doğru seçim mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

makineler çalışma prensiplerine göre adlandırılırlar

rangefinder da bu bağlamda bir çalışma prensibidir, bir tasarım tarzı değildir ancak bu prensibin getirdiği bir tasarım da vardır ve şimdi yeni bazı makineler de bu tasarımı taklid ediyorlar retro gözükmek için (fuji örneği)

rangefinder makineler'de görüntü lensin içinden değil ayrı bir pencereden görülür. manuel fokuslama yapılır ancak bu SLR'lardaki manuel fokuslamaya göre çok basittir. 2 ayrı görüntüyü üst üste getirdiğinizde odaklamış olursunuz.
makinedeki lense göre vizör'den denk gelen kare'ye göre düşünmeniz gerekir bu makinelerde.
En bilinenleri efsane Leica'lar olsa da başka markaların da vardır rangefinder'ları.

DSLR'da ise vizör'den bir aynaya bakarsınız bu aynada lensten aldığı görüntüyü size iletir. Fotoğraf çekerken ayna kalkar perde iner cart curt. Bu da böyle bişeydir.

Aynasız, micro 4/3 vs dediklerinde de işte bu ayna mekanizması ortadan kaldırılmıştır. (Bu yüzden ufaktırlar)
bunun yerine elektronik vizör konmuştur.

Son 2 yıldır muazzam derecede şaha kalkan aynasızlar artık DSLR'ların yapabildiklerini ufacık bir gövdede size sunuyor. Tabi kullanım konforu açısından ve bazı başka özelliklerden dolayı DSLR'lar daha yıllar boyu bizimle birlikte olmaya devam edecek olsalar dahi bugün hevesli kullanıcılar, hobiciler, sokaktı seyahatti diyen meraklıların bence oturup iyice incelemesi lazım bu makineleri.

düzeltme: her aynasız elektronik vizörlü olacak diye bir kaide yok. aynasız makinelere optik veya hybrid (hem optik hem elektronik) vizör eklemeye çalışanlar da var.
Fuji'lerdeki vizör sanırım optik? ama bu demek değildir ki bu bir rangefinder veya bir slr. Fuji'ler de aynasız kategoriden sayılırlar. çünkü aynaları yok :P yani işte çalışma prensipleri öyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...