DoruK Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 hotshotgg de gittiği her takımda oynadığı her pozisyonu takımın zayıf halkası haline getiren bi yeto gümrük falan ödemez geri gönderirdim yerinde olsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 TeemoMid said: Sequo said: Artik gift olamasinin bir anlami yok vergisini odeyeceksin. O vergiyi odemezsen paket geri gider. O masraflari ve vergiyi fedex belirlemiyor devlet belirliyor fedex sadece senin yerine islem yaptigi icin 50 tl gibi bir ucret aliyor. Sıkıntı orda başlıyor zaten, biraz araştırdım fedexin talep ettiği masraflar 150-400TL lerden söz ediliyor forumlarda ürün bedelinin 2-3 katına kadar çıkıyor eheh. Yapmayın iyice araştırın 2000$ parçaya geçen gün fedex ile vergi ve fedex işlem ücreti dahil 270 tl ödedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Abi faturalı gümrük girişli bi kamyon malzeme çeksen zaten 400 tl felan ödüyosun. Asıl adamı öpen bu ardiyedir carttır curttur masraflar. Sen şirkete mi faturalatıyosu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Sequo said: TeemoMid said: Sequo said: Artik gift olamasinin bir anlami yok vergisini odeyeceksin. O vergiyi odemezsen paket geri gider. O masraflari ve vergiyi fedex belirlemiyor devlet belirliyor fedex sadece senin yerine islem yaptigi icin 50 tl gibi bir ucret aliyor. Sıkıntı orda başlıyor zaten, biraz araştırdım fedexin talep ettiği masraflar 150-400TL lerden söz ediliyor forumlarda ürün bedelinin 2-3 katına kadar çıkıyor eheh. Yapmayın iyice araştırın 2000$ parçaya geçen gün fedex ile vergi ve fedex işlem ücreti dahil 270 tl ödedim. Araştırdım zaten, 100$ ürüne bile 300tl çıkardıkları olmuş,ama biraz sert yapanlar kanundan haberi olanlar diyeyim ödememiş bu seferlik ücret almiyalim ehiehi yapmışlar,bakalım benim 2. inceleme yarın öğlende sonuçlanıcakmış. İncelemeyi nasıl yapıyorlar orasını bilmiyorum paketi mi açıyorlar? Okuduğum kadarıyla paketi açmaları için alıcıyı çağırıp yanında açmaları gerekiyormuş. E ben istanbula mı gidicem lol,neden bulunduğum şehrin ofisinde yapılmıyor bu işlemler ona da anlam veremedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Sequo said: TeemoMid said: Sequo said: Artik gift olamasinin bir anlami yok vergisini odeyeceksin. O vergiyi odemezsen paket geri gider. O masraflari ve vergiyi fedex belirlemiyor devlet belirliyor fedex sadece senin yerine islem yaptigi icin 50 tl gibi bir ucret aliyor. Sıkıntı orda başlıyor zaten, biraz araştırdım fedexin talep ettiği masraflar 150-400TL lerden söz ediliyor forumlarda ürün bedelinin 2-3 katına kadar çıkıyor eheh. Yapmayın iyice araştırın 2000$ parçaya geçen gün fedex ile vergi ve fedex işlem ücreti dahil 270 tl ödedim. Ayrıca fix vergiler avrupa %18 diğerleri %20 diye biliyorum 2k $ parçaya 400$ vergi ödemen gerekiyordu. Yanlışın var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 DoruK said: hotshotgg de gittiği her takımda oynadığı her pozisyonu takımın zayıf halkası haline getiren bi yeto gümrük falan ödemez geri gönderirdim yerinde olsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 TeemoMid said: Sequo said: TeemoMid said: Sequo said: Artik gift olamasinin bir anlami yok vergisini odeyeceksin. O vergiyi odemezsen paket geri gider. O masraflari ve vergiyi fedex belirlemiyor devlet belirliyor fedex sadece senin yerine islem yaptigi icin 50 tl gibi bir ucret aliyor. Sıkıntı orda başlıyor zaten, biraz araştırdım fedexin talep ettiği masraflar 150-400TL lerden söz ediliyor forumlarda ürün bedelinin 2-3 katına kadar çıkıyor eheh. Yapmayın iyice araştırın 2000$ parçaya geçen gün fedex ile vergi ve fedex işlem ücreti dahil 270 tl ödedim. Ayrıca fix vergiler avrupa %18 diğerleri %20 diye biliyorum 2k $ parçaya 400$ vergi ödemen gerekiyordu. Yanlışın var. keriz gibi 2000$ fatura koydurmazsan içine o vergiyi ödemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Piramit olmasın. 200$ mı yazıcaksın 2k $ lık şeye. ekstre falan istediklerinde 2k $ yazınca seve seve 400$ ı ödetiyorlar. Ha dersen ki ben 200$ yollarim ardindan 1800$ ı alıcıya farklı yoldan öderim vs. eyvallah,güzel vergi kaçırıyorsun saygılar derim. Ki gümrükçünün kılına denk geldin mi netten araştırıp yeniden fiyatlandırıyormuş,muş diyorum flamelemeyin hemen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 o zaman neye itiraz ediyosunuz ki abi? her gelen ürün takılacak yani bu kadar net. ya yolunu bulacaksın ya getirtmeyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Vergi yasal depo masrafı vs.vs. yasal değil ona itiraz ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 O değilde şimdi hotshot ile konuştum,dingil 10 parça yazmış klavye transformers gibi lol dedi. Yarın gümrüğü arasam ve 10 parça değil tek bir klavye varmış diye anlatsam işimi kolaylaştırır mı acaba Sanırım koli ağırlığı ve 10 adete takıldı gümrük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 abi niye dingil işte, adam vergi kaçırmanı önlüyo =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 sonuc cikmis mi goremedim ama tekrar incelemeden cok heveslenme. bizim 80$'lik sacma sapan bisiy dhl ile takilmisti, tekrar incelemeye aldilar degisen bisi olmadi. paypal'le dispute acip ben talep etmedigim halde undervalue durumu var diye parayi kurtarmistim. ki takilma sebebi de oydu, malin gercek degerinin altinda beyan edilmesi. kulaginiza kupe olsun, her zaman gumruge takilma riski olan seyleri getirtirken ptt yoluyla getirtin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Esh said: abi niye dingil işte, adam vergi kaçırmanı önlüyo =P Yahu bak ne yazmışım yukarda vergisini veririm noproblem. ama bu abuk subuk yok depolama yok bilmemne yok bıdıbıdı masraflarıyasal değilmiş diyorum. vergiye okeyim yani hele bi yaın olsunda. ha bide anlamadığım şey neden işlemler şehir dışında oluyor abi,kendi şehrimde yapılması gerkemez mi işlemlerin? gel kutuyu beraber açalım deseler nolucak lol kalkıp onca saat yolmu gidicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Disappear said: sonuc cikmis mi goremedim ama tekrar incelemeden cok heveslenme. bizim 80$'lik sacma sapan bisiy dhl ile takilmisti, tekrar incelemeye aldilar degisen bisi olmadi. paypal'le dispute acip ben talep etmedigim halde undervalue durumu var diye parayi kurtarmistim. ki takilma sebebi de oydu, malin gercek degerinin altinda beyan edilmesi. kulaginiza kupe olsun, her zaman gumruge takilma riski olan seyleri getirtirken ptt yoluyla getirtin. Dediğim gibi saçma sapan yasal olmayan evraktır depodur böyle ücretleri ödemedikten sonra sıkıntım yok vergisini veririm. yeterki kargomu teslim alabileyim edit: ha keşke bilseydim/araştırsaydım ya takılmaz diye düşündüm takılsada vergisini öderim dedim. bu kadar uğraştırcağını ve çakalların saçma sapan masraflar çıkarıcağını bilmiyordum eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Disappear said: kulaginiza kupe olsun, her zaman gumruge takilma riski olan seyleri getirtirken ptt yoluyla getirtin. ptt yolunun uluslararası adları: ems, usps, royal mail, deutsche post. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 yani gelen ulkenin posta ofisi iste, ozel firma olmayani. olay zaten vergisini vermek degil, dhl, fedex gibi firmalar devreye girdi mi esek yukuyle masraf cikariyorlar. siradan insaninda icli disli olmadigi seyler oldugu icinde insan bilemiyo odemek zorunda miyim degil miyim, otturuyorlar mi beni diye. yoksa getirilen 300-400$'lik malin 60-80$ vergisi kimseyi oldurmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2013 Ben de bilmiyordum mesela o depo ücretlerinin yasal olmadığını google saolsun,yarın önüme aha bu kadar ödücen derlerse alıcaklar cevabı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Gümrükten geçmiş ama benden ödeme makbuzu istediler öyle bir makbuz yokki lol. Araştırma yapıcaklarmış memurlar sonra hesaba vergiyi yatırmam gerekiyormuş,ekstra ödeme çıkıcak mı dedim yok dedi. 3 kere sordum hatta umarım bir süpriz çıkarmazlar sonradan depo masrafı vs. diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Ürünün fiyatı üzerinden vergilendirildim,eyvallah. Ama karşıma saçma sapan 125lira ardiye masrafı çıkardılar lol. Kesinlikle ödemiceğimi dile getirdim,telefonda bir bayan bana bunun evrak ücreti olduğunu söyledi. Mail atan bayan depo ücreti. EHEHEHE ulan insan sevmeye çıkmış bunlar. Ödemiceğimi,bir çok insanın ödemediğini belirttim cevap bekliyorum şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seigen Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Mecbur ödeyeceksin :D, bu yollardan kaç kişi böyle yoluna yoluna geçti bir bilsen. Ordino yasal değildi, şimdiyse ordinoyu kaldırıp ardiye ücretine bindirdiler ve o yasal. Artık kaçarı da yok. Yani bu tür kurye şirketleri her türlü o parayı alacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Sonuçta ardiyenin yasal olmama gibi bir durumu yok ama ağır hipnelik o ayrı tabi ,ben mi diyorum benim malı deponda tut diye ,bırak gümlük devlet binasına demi asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TeemoMid Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 seigen said: Mecbur ödeyeceksin :D, bu yollardan kaç kişi böyle yoluna yoluna geçti bir bilsen. Ordino yasal değildi, şimdiyse ordinoyu kaldırıp ardiye ücretine bindirdiler ve o yasal. Artık kaçarı da yok. Yani bu tür kurye şirketleri her türlü o parayı alacaktır. Valla 1 saat falan telefon görüşmesi yaptım. O airlinesa o bilmemnereye o şuraya yönlendirdi durdu en sonunda anlayışlı bir bayan çıktı karşıma fedex yetkilisinin ismini verdi. Yarın onunla görüşücem mesaisi bitmiş ulaşamadım. Ulan hediyeye sevinirken ayıp olmasa geri yollatıcam o derece ayar oldum. Bide mailde yazmışlar yok işte istenilen şartlara uygun özel depo.. La bsg sanki blackmatter siparişi de özel depoymuşta,gitsem eminim atık atık duruyodur koliler eheh. Bazı kişiler sadece gümrük masrafıyla kurtulmuş bu depo ücreti istenmesine rağmen dil döküp. 100TL vergi çıktı zaten ödücez işte 125lirayı veremicem,hiç açık kapı bırakmazlarsa geri yollarım napayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 ee geri yolla tabi ,hediyeye para mı verilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 26, 2013 Başına gelen olay evrensel insan haklarına aykırı. hemen bakıyoruz. Article 12, interference with privacy. Paketinin alınıp incelenmesi, herhangi bir suç vs işlemeden gerçekleştiği, sadece random olduğu için insan haklarına aykırı. Article 7, everyone is equal before the law. Paketini almak için gümrük müşaviri vs istemeleri bence insan haklarına aykırı. Yasalar tarafından belirlenen bir durum var ortada, senin bir müşavirin sahip olduğu haklara sahip olman gerekiyor. Article 17, right to own property, can't be arbitrarily deprived of property. Paketinin sana ait olması senin bir hakkın. Paketinin senden havadan sebepler göstererek alınması insan haklarına aykırı. Açıkca senin paketinin ekonomiye zarar verdiğini kanıtlamadıkları sürece paketini senden alamazlar çünkü. Article 11, not guilty until proven otherwise. Ekonomiye zarar verdiğin açıkca kanıtlanmadığı sürece paketini alamamaları lazım bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar