Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yemek yapmak


fenn

Öne çıkan mesajlar

Tavuk göğsü ya da incik, but vs alıyosun. O sana kalmış, göğüs kuru olur, incik daha güzel vs. Ağzı tadına göre. Ben incik tercih ederim ama.

Herneyse;


Onları ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde geniş geniş parçala. Serçe parmak kalınlığında fln olacak. Onları kes ayır kenara.


Pattisleri yuvarlak yuvarlak kes. Yine çok kalın olmasın, serçe parmak kalınlığı.


Bi kapta salça sulandır, zeytinyapı, tuz, biber, diğer baharatlar fln ne istersen kat. Karıştır.


Sivri biber al, onları ortadan ikiye yar. Ayır kenara.

Domates seversen domates de kes yuvarlak şekilde. Serçe parmak kalınlığı yine ideal.


Fırını öneden 180-200 arasına çıkar beklet bu arada.


Şimdi fırın tepsisini zeytinyağı ile yağla önce, ince bi film tabakası olsun yeter.



Sonra pattisleri diz.

Pattislerin üstüne tavukları koy.

Domates ve biberi serpiştir.

Sonra yaptığın salçayı gezdir bunların üstünde.

Bi çay bardağı da su ekleyebilirsin çünkü fırında kalıyor uzun süre, kurumasın çok fazla.


Ver fırına. 45 dk fln sürüyor herhalde. Arada çıkarıp tavuklar ve pattisler pişmiş mi kontrol et, ona göre belirle zamanı. Fırından fırına fark ediyor.


Afeyto.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...