Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtiçi uçak, kabin bagajı, el çantası sorusu!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dostlar yakın zamanda uçağa biniyorum fakat bagajım olmayacak, tek sırt çantasıyla idare edeceğim. Deodorant falan sıkıntıdır da ne bileyim, diş macunu, roll on falan sağlam sıkıntı oluyor mu? İnisiyatife mi kalıyor yoksa fazlasıyla sıkıntı mı ederler?
Mesaj tarihi:
sıkıntı olmaz kardeşim bakma sen ona. sıkıntı çıkartırlarsa da valizinin içine valiz koy hop onları diğer valizde kargoya verir rahat rahat uçarsın.
Mesaj tarihi:
sıvı olmamalı 100 ml'yi geçen sanırım. roll on'da sıkıntı olmaz mesela, diş macununda olabilir sıkıntı.

ama olay biraz da görevlide bitiyor. benim yanımda hem deodarant hem parfüm vardı amerika içi uçuşta, adam x-ray'den sonra açtırdı çantayı, baktı, normalde bunlar yasak dedi ama geçirdi.
Mesaj tarihi:
Valizim yok, bakmasına senin dediğine de baktım da Fistan hani ne kadar uygulanıyor bilmiyorum. Orada öyle yazıyor da ben damacanayla erikli su götürdüm bir şey olmadı durumlarını yaşayan olduysa fazla kurcalamayacağım ^^

Sabonis hah tam da demek istediğim şey olmuş işte heh.
Mesaj tarihi:
Kabin bagajinin icerisinde ne bulunacagiyla ilgili kurallarin havayolu sirketleriyle bi alakasi yok. Havacilik kurallarina göre, guvenlikle falan alakali o mevzu. 100ml fazlasini alamiyosun, altinida posete koyman lazim iste. Roll on, dis macunu falan sorun olmaz(5 paket birden göturmuyosan). Yalniz yinede gidecegin yerden temin etmeni tavsiye ederim, daha mantikli genelde.
Mesaj tarihi:
Ben sık sık yurtiçi uçuyorum. Sıkıntı olabiliyo. Ambalaj 100 ml ama yarısı kullanılmışsa falan da anlamıyolar direkt 100 ml muamelesi görüyo. Parfüm falan taşıycam diye bavul beklemekten helak oldum sdffgdfgh
Mesaj tarihi:
Abi yurtdisi ucuyosaniz yalniz dikkat edin, harfiyen uyun. Özellikle avrupada falan kili kirk yariyo ipneler. Bi noktadan gecirdiginiz bisey aktarmada ya da baska bi sehirde gecmeyince elinizde patliyo asdaf Yurtici bizde kurallari kimse iplemiyo. Demet sayesinde bikere tribuson soktu kabin bagajina bizim ekipten biri asdhjgasfjah
Mesaj tarihi:
Adamların standardı da yok bu arada. Mesela koca tripodu oversize bagaj olarak veriyorum çoğu zaman. Bazen bodoslama alıyolar ama. Bagaj alımında da oversize olarak vereyim veya vermeyeyim, bazen oversize bagajlarla beraber geliyo, bazen plastik tepsiye konmuş şekilde diğer bavullarla geliyo, bazen olduğu gibi tepsisiz bagajlarla beraber geliyo. Biçimsiz ve konveyörlerde yuvarlanıp ilerlemez falan diye güya direkt koymuyolar.

Ayrıca 1-2 kere notebook çantamda bildiğin yıldız tornavida unuttum ve direkt geçtim. :D

Bunlar bi yana, salak bi yüz kremi için milleti yalvarttıklarını da gördüm çoğu kez.
Mesaj tarihi:
Benim yarim milimetrelik alyani almadilar bikere kiyameti koparmistim, koca ucagi bunla nasil sökiyim manyakmisiniz diye avrupada, yinede almadilar. TR'de 3 ayri alyan 1 tane yildiz tornavida, gitarin tel takimi vs. alet cantasi soktum nerdeyse ucaga gitar case'inde kimsenin ruhu duymadi :D
Mesaj tarihi:
Raincloud said:

Dostlar yakın zamanda uçağa biniyorum fakat bagajım olmayacak, tek sırt çantasıyla idare edeceğim. Deodorant falan sıkıntıdır da ne bileyim, diş macunu, roll on falan sağlam sıkıntı oluyor mu? İnisiyatife mi kalıyor yoksa fazlasıyla sıkıntı mı ederler?

100ml'in üzerindekileri çöpe atarlar. Ufak şeyler taşı müdür. Diş macununa laf yok işte basınçlı şeylere parfümlere falan laf ediolar.

almazlar direk.
Mesaj tarihi:
Sevgili patiler, yardım ve destekleriniz sayesinde aydınlanan bizler her halukarda havaş beklemek zorunda kalacağımız için bir valize her şeyi tıkıp tıkıştıracak, üstesinden geleceğiz işin. Sağ olun, var olun.
Mesaj tarihi:
diş fırçası macununa falan kimse bişi demez. deodaranta derler ama arkadaşmınkini lavuk alıp this is too big diyip pat çöpe atmıştı uçağa binerken açılmamış deodarant aq çocuk yol boyu üzüldü lel
Mesaj tarihi:
Raincloud said:

duyanda abd ye gidiyosun sanacak.. ben tornavida ile ucaga binmiştim bu arada. hikayem bu kadar.
  • Yeni Oluştur...