Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Diş Beyazlatma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Daha önce yaptırmış olan var mı ?

Hangi yöntemle, nerede yaptırdınız, ne kadara mal oldu, beyazlık ne kadar sürdü, ağrı yaptı mı, hassasiyet yapıyor mu, bilinen iyi bir diş hekimi var mı?

Çok teşekkürler:)
Mesaj tarihi:
Bleaching ile yaptırdım. Once macun gibi bisey suruyor agzına, sonra mavi ışık tutuyor. Dişlerin hassasiyetine göre tedavi suresince ve sonrasında bir gun falan ani agrı hissedebiliyorsun ama cok ciddiye alınacak duzeyde degil. Bende oyle oldu en azından.

Beyazlık da senin korudugun kadar korunuyor. Disin yapısına gore de degisebilir. 3 seansta 400 liraya mal oldu bana.
Mesaj tarihi:
Playbook said:

Hangi yöntemle, nerede yaptırdınız, ne kadara mal oldu, beyazlık ne kadar sürdü, ağrı yaptı mı, hassasiyet yapıyor mu, bilinen iyi bir diş hekimi var mı?

Office bleaching home bleaching kombine yapıyorum ben daha iyi etki etmesi için 5 seans falan sürebiliyor dişin durumuna göre ama fiyat değişmiyor, istenilen sonuç alınana kadar devam ediyorum . Hassasiyet mutlaka oluyor , %35 hidrohen peroksit iceriyor office tipi , yani dis hekiminin uyguladigi.

Geri donusum sigara kullanip kullanmamana , cay kahve icme aliskanligina( ki ozellikle cok sekerli tuketiyorsan bunlari daha da cabuk lekelenir dislerin) , agiz hijyeni aliskanliklarina ( dis ipi , fircalama) gibi degisebiliyor , sana bagli dislerini temiz tutmak anlayacagin .

Ozetle yaptir ama yaptirmadan once hekiminden bilgi al , kullanacagi malzemeyi incele arastir ..
Gecmis olsun
Mesaj tarihi:
Ben de diş beyazlatma yaptırmayı düşünüyorum. Ne kadar fırçalarsam fırçalayayım belli bir beyazlığı aşmıyor dişlerim ve o da çokta beyaz değil. günde 3 öğün fırçalıyorum en son gittim colgate optic white aldım 1 ton beyazlattı daha da beyazlatmadı :D
Mesaj tarihi:
copry said:

Playbook said:

Office bleaching home bleaching kombine yapıyorum ben daha iyi etki etmesi için 5 seans falan sürebiliyor dişin durumuna göre ama fiyat değişmiyor, istenilen sonuç alınana kadar devam ediyorum . Hassasiyet mutlaka oluyor , %35 hidrohen peroksit iceriyor office tipi , yani dis hekiminin uyguladigi.

Geri donusum sigara kullanip kullanmamana , cay kahve icme aliskanligina( ki ozellikle cok sekerli tuketiyorsan bunlari daha da cabuk lekelenir dislerin) , agiz hijyeni aliskanliklarina ( dis ipi , fircalama) gibi degisebiliyor , sana bagli dislerini temiz tutmak anlayacagin .

Ozetle yaptir ama yaptirmadan once hekiminden bilgi al , kullanacagi malzemeyi incele arastir ..
Gecmis olsun

hassaslık var hassaslık var. ne kadar oluyor bu önemli
Mesaj tarihi:
arkadaşlar bizim iş yerinde bir abla dişlerini beyazlattırdı, sigara falan kullanıyor ayrıca. aradan belli bir zaman geçtikten sonra bütün dişleri dışarıdan kap kara görünmeye başlıyor. eğer sigara kullanıyorsanız, çay kahve tüketiminiz fazla ise ve dişlerinizi düzenli fırçalamıyorsanız kesinlikle beyazlatma işine girmeyin pişman olursunuz.
Mesaj tarihi:
sigara kullanıyorum, dişlerimi en kötü 2 günde bi fırçalarım.
çok kahve tüketiyorum.

eğer cidden beyazlatmadan sonra kapkara olacaksa bu alışkanlıklarım yüzünden uzak durayım?

toggie sen kullanıyormusun sigara kahve vs?
Mesaj tarihi:
kahve cok icmem. cay sabahları iciyorum en az 2 bardak.
sigara da alkolun yanında iste, oyle tiryakilik yok.

ama kesinlikle rengi degistiriyor. yine de duzenli fırcalama ile sigara ve cay icsen de beyaz rengi korursun. tabi copry hanım daha iyi bilir hekim olarak :)
Mesaj tarihi:
copry said:

Playbook said:

Gecmis olsun

copry muayenehane yeri, ücret bilgilerini fln pm atabilir misin

bir de arkadasın dedigi dogru mudur? benim dişlerim mesela şu an a3 ise ve bleaching işleminden sonra a1 olursa, sigara ve kahve kullanmamdan dolayı a4-5 tonuna dönüşür mü?
Mesaj tarihi:
Playbook said:

copry said:

Playbook said:

Gecmis olsun

copry muayenehane yeri, ücret bilgilerini fln pm atabilir misin

bir de arkadasın dedigi dogru mudur? benim dişlerim mesela şu an a3 ise ve bleaching işleminden sonra a1 olursa, sigara ve kahve kullanmamdan dolayı a4-5 tonuna dönüşür mü?

A4 a5 e donusmez ama cok cabuk eski renginw donnesini bekleriz

Muayenehane degil acibadem hastanesi kafikoy acibademde , ucret700 civari olmasi lazim home ve office bleaching tum seanslar dahil
Mesaj tarihi:
Playbook said:

copry yeterli anlatmış zaten ama, ben de dahil hem özelden hem fakülteden konuştuğum tüm hekimlerin görüşü "abi anama bacıma kendime yaptırmam"
Mesaj tarihi:
Ben şunu hep merak etmişimdir. Herkesin ulaşabileceği beyazlık noktası farklımıdır ?

Yani herkesin günde 3 kere perfect bir şekilde diş fırçaladığını sigara kahveden uzak durduğunu varsayalım. Diş renk sınırları kişiden kişiye farklılık gösteriri mi ?
Mesaj tarihi:
monoscope said:

Ben şunu hep merak etmişimdir. Herkesin ulaşabileceği beyazlık noktası farklımıdır ?

Yani herkesin günde 3 kere perfect bir şekilde diş fırçaladığını sigara kahveden uzak durduğunu varsayalım. Diş renk sınırları kişiden kişiye farklılık gösteriri mi ?

Kesinlikle farkli tabi , genetik faktorler cevresel faktorler farkli
Mesaj tarihi:
copry said:

Ben yapiyorum tanidiklarima ve yaptiriyorum kendime de sahsen :) , kullanilan malzemeye de bagli tabi

uzun süre takipte fikrin değişebilir. alanda lider iki marka opalescence de zoom da dahil bahsettiğim malzemelere
Mesaj tarihi:
toggie said:

nedir korkulacak tarafı? var mı belge, kaynak falan?

kabaca şöyle anlatabilirim sanırım; dişin asıl rengini mine tabakasının altında kalan dentin tabakası verir. dolayısıyla rengi açmak için kullanılacak materyal dentine ulaşmalıdır ki dentinin üzerinde sağlıklı mine varken bu mümkün olmaz. diş beyazlatma için öncelikle mine tabakasının geçirgenliği arttırılır ki bu durum da hassasiyete neden olur. e hazır minenin geçirgenliği artmışken sadece beyazlatıcı ajanlar değil çay kahve sigara salçalı yiyecekler vs aklınıza gelecek her türlü boyayıcı ajan da daha çok geçer. işte bu yüzden de beyazlatma süresince beslenmeye ciddi dikkat etmek gerekir. bu iki durum bile hayat kalitesini düşürdüğü için bence gereksiz. ne kadar iyi baksanız da tekrarlatmadığınız taktirde 2 senede renk geri dönüyor.
korkulacak tarafına gelince ise;
randomize kontrollü klinik çalışmalara göre; diş beyazlatma yapan insanlarda, yapmayan insanlara göre işlemi takiben 2-5 sene aralığında dişlerin ara yüzlerinde çürük görülme oranının istatistiksel olarak artıyor olması.
hele ki türk toplumunun genelinde ağız bakım oranının düşüklüğünü de göz önüne alınca ekstrem durumlar hariç(aşırı renkleşmiş dişler, artist olacam ben kaygısı vs) ben tavsiye etmiyorum.
  • Yeni Oluştur...