Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrıs'taki gelişmeler.


bliksem

Öne çıkan mesajlar

BBC TR - Link
Buldozerle banka kapısına dayanan adam
"Olay nedir?" said:

Eurogroup'un gece yarısı sona eren toplantısında Rum bankalarındaki mevduat hesaplarına getirilen vergi yükümlülüğü, Rumları şoke etti. Eurogroup toplantısında sağlanan siyasi anlaşmaya göre, Güney Kıbrıs bankalarındaki mevduat hesapları tıraşlanacak. Buna göre 100 bin Euro'dan az hesabı olanlardan yüzde 6,75, 100 bin Euro'yu aşan hesaplardan ise yüzde 9,9 oranında vergi alınacak.

AB'nin ekonomik krizle mücadele kapsamında Güney Kıbrıs'a vereceği kredi karşılığında talep ettiği şartlar arasında yer alan mevduat hesaplarının kırpılması haberinin duyulması üzerine onlarca kişi, bankalar ile işbirliği yapan kurumlardan paralarını çekmek için çaba gösterdi. Ancak mevduat hesabı olanların sistemin çalışmadığı sürprizi ile karşılaştıkları bildirildi. Rum gazeteleri, Eurogroup'un karını 'şok', 'bizi uykuda yakaladılar' ve 'Avrupa'da daha önce görülmemiş karar' şeklinde duyurdu.



"Vladimir Putin" said:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu sabah Kremlin idaresi yönetimi, yardımcıları ve ekonomik konulardan sorumlu danışmanları ile bir çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov’un gazetecilere yaptığı açıklamaya göre, görüşmede Avro bölgesindeki ekonomik durum ele alındı.

Peskov konu ile ilgili olarak “Putin Kıbrıs’ta banka mevduatları için ek vergi getirilmesi konusundaki olası kararı değerlendirirken böyle bir kararın kabul edilmesi durumunda haksız, profesyonelce olmayacağı ve tehlikeli olacağını söyledi” dedi.



Kıbrıs'ta 20000'i aşkın Rus vatandaşı yaşamakta. Aynı zamanda Kıbrıs içinde ve dışında yaşayan Rus vatandaşlarının da yaklaşık 20 milyar dolarlık fonları da Kıbrıs'ta bulunuyor. Bu yüzden Putin'in sert bir tepki vermesini bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

kim kime tokat atıyor? dayatan eu zaten yoksa yardım paketi alamayıp telef olacaklar. rusya mı eu'ya kafa tutacak? lel


Eu guk dese hemen KESERIM ULAN GAZINIZI diye cikisiyor putin, yapma etme abi diyip susuyorlar, dunya benim oynatmazsaniz gazimi alir giderim cekiyor lan herif direk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Latteyi gectim yasayamaz lan bunlar gazsiz, ak hukumetcilik hizmetleri sagolsun biz alistik misal dogalgazsiz yasamaya, burda herifler son ayar cayir cayir yakiyor putin az kissa gazi isyan cikar



Hayır bizde tehlike anında kullanmak üzere katalitik soba kültürü var;


http://byturco.com/haber_resim/2212katalitik.jpg


Avrupa ciden gg olur ssafdsd
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...