fizban Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 birbirinden tamamen bağımsız iki kira sorusu soracağım. 1. default kira sözleşmesi var elimizde yapılmış olan. biz kiracıyız. sözleşme aralık'ta bitiyor. sözleşmede "kiracı evi boşaltmadan bir ay önce evi boşalatacağını bildirmeyi taahhüt eder" gibi bir cümle var. bu, bizim bir ay önce bildirmek şartıyla mayıs'ta çıkabileceğimiz anlamına mı gelir ? 2. yine bir default kira sözleşmesi. biz ev sahibiyiz bu sefer. kiracı çıksın, çünkü kendim oturacam diyorum. kiracı da çıkmam diyor. ben kiracıya tahliye davası açıp çıkartabilirim. davayı açmak için kira kontratının bitmesini mi beklemem gerekir ? bu dava ne kadar sürer tahminen ?
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 2.ci soruya cevap : kira kontratının bitmesine 1 ay kala yenilemiyeceğini belirtiosun kontrat bitince tahliye davası açma hakkın var 6 ay ila 1 yıl arasında tahliye kararı çıkıyor sanırım. ama 1 yılı bulabilir. Evet kontrat bitene kadar adam parasını öderse beklemek zorundasın eğer kira vermez ise 6 ay kira vermediğpini tespit edip o zaman açabilirsin.
oldun Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 1 . si evet mayısda cıkıyorsun sanırım. 2.si o ilde baska evin yoksa kiracıya sözleşmesi bittiginde cıkartabilirsin. Eger evin varsa kiracı enflasyon oranında kiraya zam olacak sekilde bir ömür kalabilir.
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Yanlız 1 ay kala ihtar çekmez isen kontrat otomatik yenilenmiş sayılır adam 1 sene daha oturabilir. Varsa öyle bir durum tarihi kaçırmayın
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 default kira sözleşmesindeki 8. madde mi ne oluyor evet bir ay öncesinden noter kanalıyla bildirimde bulunursan çıkabiliyorun ki ben ilk tuttuğum evde ikinci aya girmeden öyle yaptım, ihtarnameyi gönderdiğin tarihden itibaren bir ay içinde boşaltacaksın ki kira ödeme gününden sonrasına denk gelen her gün için kira/31*günsayısı kadar kira ödemen gerekiyor ama genelde ev sahipleri meblağ düşükse dava masrafıyla uğraşmak istemiyor kendin oturacaksan mahkemedaha hızlı karar verebilir "ben de başka yerde kiracıyım oradan bu eve geçeceğim" durumu olunca hakim daha hızlı karar verebilir ama diğer türlü ortalama 1 sene uğraşırsın kiracı o süre boyunca oturup kirasını ödemeye devam eder kira davasına bakmış bir avukata danışmanız yerinde olur, kiradan çıkmak bir noter ihtarına bakar da kiracıyı çıkarmak biraz daha çetrefilli hakimler çok bariz bir durum olmadıkça kiracıdan yana karar vermeye meyilli
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Yasalar kiracıyı koruyor genelde, ev sahibi için işler hep zor.
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Korusun tabi işçiler kardeş patron kalleş :D
forgiver Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 1. madde için kiracı istediği zaman çıkamıyor mu? haber vermeden giderse, yıl sonuna kadar mı para ödeyecek diyorsunuz
yav Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 kardeşlik kalleşlik bir durum yok bu işin oluru budur matematik
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Kanunlar diyor, ama şu var genel olarak yargıtay 3,5 ayda yeni kiracı mutlaka bulabilirdi diye düşünüp max 3,5 aylık kirayı ceza öngörüyor. Örnekler böle yani.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 forgiver said: 1. madde için kiracı istediği zaman çıkamıyor mu? haber vermeden giderse, yıl sonuna kadar mı para ödeyecek diyorsunuz kafasına göre çıkıp giderse kira kontratının bitimine yada eve yeni kiracı girene kadar olan sürenin parası için ev sahibi dava açabiliyor ve %90 kazanıyor o yüzden noterden ihtarname çekmek en iyisi, ihtarnamenin gönderileceği yer de ya bilinen güncel adres yada kira kontratında belirtilen adres
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 yav said: kardeşlik kalleşlik bir durum yok bu işin oluru budur matematik Matematiksel durum şunu ön görmez ama, 2 sene önce ankaradaki kiracımız 1 sene kira ödemedi 6.ay tahliye davası açtık 1 sene sürdü totalde adam bir buçuk sene kira vermeden oturdu sonra gittik bide icra davası onun masrafları icra memuruna paralar ankara yol masrafları. O yüzden her zaman kiracılar tepene mıçabilir. Anlaşmak hep en iyi.
fizban Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 ehue 2. soru hakkındaki cevaplar ümit kesici ama 1. soru hakkında çelişiyonuz sanki.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 ben 1. sorudakinin aynen yaptım, aslında 12 gün mü de ne kira+a,idat ödemem gerekiyordu onları da ödemedim dava açarlarsa gider icra dairesine yatırırm dedim ama ses çıkmadı 500-600 tl için uğraşmadılar zaten pek hukuki işlere yetebilecek tipler değillerdi yada ederinden çok kria istedikleri için o ara kiracı bulamadıklarını farkettiler ki koskoca bir haftasonunu onlara kiracı bulmak için harcadım 30 kişiye fln evi göstermişimdir o haftasonu yada ellerine kapı gibi ihtarnameyi gönderdiğimde "bununla uğraşılmaz" dediler herhalde. anahtarı bile emlakçıya teslime derken emlakçıdan kaşeli imzalı teslim kağıdı aldım
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 fizban said: ehue 2. soru hakkındaki cevaplar ümit kesici ama 1. soru hakkında çelişiyonuz sanki. Abi kontrat 12 aylık değil mi ? sen şimdi girdin 2 ay para ödedin sonra 3.cü ay dedin ki kardeş benim çıkmam lazım param yetmiyor. 1 ay sonra boşalttın evi (anahtarı gönderdin) Ev sahibi dedi ki nereye gidiosun daha 9 ay kontratın var ödemen lazım. Sana icra davası açıyor bu süreçte kiracı bulmaması lazım eğer bulursa senin çıkışdan yeni kiracı geldiği arada ki süreçi senden isteyebilir. Oldu adam kiracı bulamadı mahkeme adamı haklı buluyor senden kalan kirayı taleb ediyor. Daha sonra sen yargıtaya gidiosun. Yargıtay karar örneklerine göre hakimler 3 3.5 ay gibi bir süre öngörüyoarlarmış bir kiracıdan ikinci kiracıya kadar boş kalma süresine yani senden isticekleri 3.5 kira herşey sona erdiği zaman. Ki olay bu kadar uzarsa. Tabi bu durum eğer aylığı 30 bin dolar olan bir dükkansa farklı olabilir tabi sonuçta hukuk her dava birbirinin aynısı değil. Olay büyük meblağlar ise avukata danışabilirisin, örnek davaları araştırabilirisin. Olay basit küçükse zaten iki üçbinliranın peşinde koşan adam görmedim anlaşıp çıkıosun çoğu vakit.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 kırtasiyelerde satılan adi kira sözleşmelerindeki madde kiracıyı direk kurtarıyor işte, 1 ay önceden noterden "ben 1 ay sonra çıkıyorum" diye ihtar çekersen hiç bir şey talep edemiyor anca ihtara itiraz edebilir ben evi 12 aylık kontratla tuttum, sonra pişman oldun ilk ay bitmeden ihtarı çektim sonra çıktım, benden önceki kiracı bir üst kata taşınan bir tanıdıkdı onalrda mal gibi sözleşme bitmeden ihtarsız taşındılar avukat aracılığyla bunlardan o bir aylık kirayı tahsil etmişler. noterden ihtarı çekerse kurtarır zaten o ihtarı gören avukat "uğraştığınıza değmez" der lan yaptığım şeyi anlatıyorum, aksine bir adde yoksa "ihtarı çekin çıkın" diyorum hâlâ yok
yav Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 reampage said: yav said: kardeşlik kalleşlik bir durum yok bu işin oluru budur matematik Matematiksel durum şunu ön görmez ama, 2 sene önce ankaradaki kiracımız 1 sene kira ödemedi 6.ay tahliye davası açtık 1 sene sürdü totalde adam bir buçuk sene kira vermeden oturdu sonra gittik bide icra davası onun masrafları icra memuruna paralar ankara yol masrafları. O yüzden her zaman kiracılar tepene mıçabilir. Anlaşmak hep en iyi. sonuç ne burda anlamadım almadıysan almadın kiranı ört cebine sok demedi heralde mahkeme? ben de babamın kiracılardan çektiği çileleri evde anlatmasıyla büyüdüm de çok kaptırmadım kendimi, yasaların kiracıya kolaylık, ev sahibine zahmet çıkartması oldukça anlaşılır bir durum.
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Türkiyede şu durumda ki hukuk sistemi içersinde suistimal edilebilir bir durum. 2 artı 2 4 eder gibi bişi yok yani. Dava süreli o kadar uzun işte.
Litminov Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Önceki kiracım şu yok, bu yok, ot yok, bok yok diyip çıktı. Ondan sonraki 3 ay takıp kaçtı, şimdiki de erken çıkmak istiyor. Kısacası hep zararda olan biz oluyoruz. Kiracılara giren çıkanı göremedim henüz..
monoscope Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Daire satın almak gereksiz ya. Ya komple arsasıyla bir yer alıcaksın ya da temiz temiz kirada oturcaksın sıkılınca başka semte geç başka şehre geç bağlayıcı birşey yok. Bizim de kiracılar 2 ay takıp kaçtı haber bile vermediler çıktıklarını. Su ve elektrik faturası bizim üzerimizeydi. Heralde borçları ödemeyince kesmişler ama giren çıkan bize sdf.
reampage Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Mesaj tarihi: Mart 16, 2013 Abi kendi evinde oturmak gibi varmı yaw, kafana göre dekore et, kira ödedin mi derdi yok, kiracı çık dermi derdi yok. Kira havaya atılan para, mecbur değilsen kredi mredi ev edinmek gerekli.
Öne çıkan mesajlar