forgiver Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 edit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Ligle Avrupa'da oynadığımız oyunun alakası yok. Bu sezon Schalke maçı hariç bütün maçlarda ya rakipten üstündük ya da en az rakip kadar mücadele ettik. Takım farklı oynuyor. Ben dünkü formasyonu beğendim, Sneijder de istediği gibi oynadı, kanatlar da müthiş çalıştı fakat Drogba veya Burak'ın dışarıda kalması gerekiyor gibi en azından Ventils Arena gibi bir deplasmanda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 yanlış topic oldu genel konuya atacaktım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 BulletRide said: Ligle Avrupa'da oynadığımız oyunun alakası yok. Bu sezon Schalke maçı hariç bütün maçlarda ya rakipten üstündük ya da en az rakip kadar mücadele ettik. Takım farklı oynuyor. Ben dünkü formasyonu beğendim, Sneijder de istediği gibi oynadı, kanatlar da müthiş çalıştı fakat Drogba veya Burak'ın dışarıda kalması gerekiyor gibi en azından Ventils Arena gibi bir deplasmanda hope so diyelim. ama şalke yardırıyor. sneijdere çok pas gitmedi gibi geldi bana bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Çok pas gelmesine gerek yok, Selçuk nasıl orta saha tıkandığı zaman kendi topunu kendi kazanıyor geriye kadar iniyor, Sneijder de bunları yapmak zorunda adam geldiğinden beri Melo ile beraber 2 maç oynadı. Çok eleştiriliyor fakat Melo olmadığı zaman Selçuk ve Sneijder çok yıpranıyor, Yekta dün biraz kıpırdandı fakat rakibin orta sahasının zayıflığı ile alakalı bu aldatıcı olmasın, ilk yarında 3'lenecek maçtı. Yazık gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 snijder biraz manuel fernandesi izlesin o zmana dsg olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 BulletRide said: Beşiktaş'ı geç ama Fenerbahçe'yi tekr... beşiktaşı geç ha.. Dhalsım a perfect alırsınız ama cenazenize RYU gelir ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 o nası yorum ya 4 5 1 in ileri ortasındaki adamı niye oraya koyarsın pası vereyim ki o da saga sola onune arkasına dagıtsın diye. Sonra adama pas gitmeyince ve islev goremeyince "E kendi alıp dagıtıcak". Kendi alması ekstra performans sen once yapman gerekeni yap takım olarak. ilk devre 3 lenecekti falan demisiz ama burak'ın kale agzından kacırdıgı dısındakilerin hepsi ceza alanı dısından sut. hala ceza sahası icinde topla pozisyon yaratmayı beceremiyoruz. takımda en iyi orta acan amrabat o da sagına cekmeden acamıyor ve sol kanat. bildigin onunden/yandan gelen topa kafa vurmayalı yıllar oldu forvetlerimiz hep geriden dogru gelen ortaya kafa vuruyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Esh said: BulletRide said: Beşiktaş'ı geç ama Fenerbahçe'yi tekr... beşiktaşı geç ha.. Dhalsım a perfect alırsınız ama cenazenize RYU gelir ! Beşiktaş'ı geç dememin sebebi geçen hafta zaten potaya girmeleri. Yanlış anlaşılma olmasın, ha ama Fenerbahçe varken ve daha Kadıköy deplasmanımız dururken daha tehlikeli bulmuyorum açıkçası Beşiktaş'ı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 screwy said: o nası yorum ya 4 5 1 in ileri ortasındaki adamı niye oraya koyarsın pası vereyim ki o da saga sola onune arkasına dagıtsın diye. Sonra adama pas gitmeyince ve islev goremeyince "E kendi alıp dagıtıcak". Kendi alması ekstra performans sen once yapman gerekeni yap takım olarak. ilk devre 3 lenecekti falan demisiz ama burak'ın kale agzından kacırdıgı dısındakilerin hepsi ceza alanı dısından sut. hala ceza sahası icinde topla pozisyon yaratmayı beceremiyoruz. takımda en iyi orta acan amrabat o da sagına cekmeden acamıyor ve sol kanat. bildigin onunden/yandan gelen topa kafa vurmayalı yıllar oldu forvetlerimiz hep geriden dogru gelen ortaya kafa vuruyolar melo'nun yokluğunu vurguladım zaten. melo olmadıkça bu ekstra performansı göstermeye mecbur Selçuk ve Sneijder. O yüzden pas gelmemiş gibi gözükebilir. Orta sahaya yaptığımız ortaların neredeyse hepsi isabetliydi, Sneijder'in şutu, Eboue'nin elini kolunu sallayarak ceza alanına girişi. Hani sırf uzaktan şut ile değil pozisyonlar, hoş uzaktan şutla kapanan savunmayı açmak da bir hücum varyasyonudur, takımda bu kadar etkili şutörler varken ilk kez dün bu kadar denedik. 4-5-1 diyorsan da o orta sahanın en önü diye bir adam olmaz, Sneijder'in saf forvet arkası oynadığını düşünüyorsan dün 4-4-1-1 oynadık düşüncene göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 bazen hakkaten aynı macı mı izliyoruz diye merak ediyorum. takımda orta yapabilen adma yok kim o isabetli ortayı yapıyo hamit mi? eboue nin kayarak bi tane son anda yetistigi mi? yoksa yılda 3 kere gelip cogunlukla defansa carptıran riera mı? ya da oynadıgında sabri balta mi? Deniyoruz orta acmayı. ama gol olucak orta acmıyoruz oyle acıyoruz da neyse bu da orta olsun kanatlı oynuyoruz ayıp olmasın diye acıyoruz. 4 2 3 1 , 4 5 1 in bi varyasyonudur. Simdi bunu da yazdırma adama yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 İsabetli orta istatistiğine bak istersen. Gökhan Zan'ın, Burak'ın vuramadığı kafa vuruşu en az 5-6 tane. İsabetli orta anlamında dün sezonun en iyi maçını geçirdik, Emre Çolak'ın özellikle daha maçın başında Burak'a adrese teslim açtığı bir orta vardı. Riera ve Emre Çolak bu açıdan dün iyiydi, keza ön direğe korner kullanmayınca ceza sahasına el bombası bıraktığımız 2-3 köşe vuruşu da var. Kafa vuruşunun iyi yapılamaması bu çabayı ve görece başarılı gölgelemez. Bu iyi olmadığımız konuda gösterdiğimiz bir gelişmedir. Fakat dediğim gibi dünkü maç ölçü değil, çünkü Gençlerbirliği'nin İstanbul performansı budur, ötesi değil ne defans anlamında bir dirençleri vardı, ne hücum istekleri. Kendimize sıktık kurşunu. 4-5-1 ve 4-2-3-1 de gayet farklıdır ve Melo olmadığı zaman Sneijder de Selçuk da geriye gidip top almaya mahkumdur, ekstra performans değil yapmaları gereken bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 ceza alanına dusen orta isabetli orta sayılıyor olabilir ama gol atılacak ortalar oyle olmuyor ortanın ceza alanına dusme acısı hızı topa verilen yon bunlara bakıyor teklikeli orta. Ben de cıkar kanattan o topu ceza alanına atarım ama gol atılacak orta olmaz. Olursa da kanatlarımın iyi is yapmasından degil forvetimin uber cabasından olur. biraz daha iyi kanadı olan takımlara bak istersen Takımın kornerden golu bile yok sezon basından beri ne ortası hangi kafa. 4 2 3 1 in zaten 4 5 1 in bi varyasyonu oldugunu bile kabul etmedigine ve dun cogunlukla burak'ın arkasına dogru yerlesmis rakip defans gobeginin ortalarında top alıp dagıtmayı bekleyen sneijder geriye kosup topunu alıcak dedigine gore sen zaten pek anlamıyosun bu isten. yapıcak bisey yok. tartısmanın da bi anlamı yok senle melo melo dediginin defansif yonunu catır catır yaptı bu arada yekta. pas dagıtması melo kadar degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 O pası dağıtamazsa Selçuk da gelir geriye Sneijder de. Beklenen bu demiyorum zorunlu olarak bu rolde Selçuk da Sneijder de. İşten anlamıyorsun diyorsun da şu futbol bölümünde muhtemelen en büyük laf kalabalığı yapan ve boş konuşan Galatasaraylı sensin izliyorum bayadır =] Telegol yapmayalım burayı, sen benim söylediklerimi anlamaya çalışmıyorsun kafanda istediğin takımı anlatıyorsun. Fakat gerek kondisyon eksikliği, gerek oyuncu eksikliğinden ütopyasını yarattığın Galatasaray'ı izlemen zor gözüküyor. Sneijder'in dün oynaması gereken oyun buydu ve onu oynadı. Geriye gelmediğinde gördük Eskişehir maçında 2 kişilik orta sahayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Ben de seni 3 posttur izliyorum ve bilmiyosun belli ki neyden bahsettigini. geri gelip topu alıp napıcak. doldurucak mı rakip kaleye? iste bu yuzden anlamıosun bu isten diyorum. cunku zaten o isi selcuk yapıyo bu mac icin defasın onunden topu alıyor. sneijderi niye ortaya koyuyosun topu alsın saga sola iceri dısarı araya top atsın. Bunun yerine napıo takımın topu sneijdere degdirmeden saga sola veriyo topu etraftan gezdirdigi icin de rakibin defansı daha rahat yerlesiyo. Hic antreman gordugn mu bilmiyorum etrafta 5 ortada bi pas veren adam ve 3 savunmacı. Bu antreman sadece bunun icindir topu ortadaki adama al ver yaparak savunamnın dengesini bozmak. Sneijder ordan cıksa takıma faydalı isi 0 zaten o isi selcuk yapıyo. Oldu mu futboldan anlamadıgını kabul ediyo musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Tek kişi yapamıyorsa Sneijder de geliyor desteğe, güzelim benim asıl görevi bu değil diyorum o konuda zaten aynı düşünüyoruz, sadece Selçuk'un sırtına binince bu iş adam box-to-box oynamak zorunda kalıyor hayalini kurduğun 10 numara yerine. Ben doğrusu bu demiyorum, şu an için böyle kullanmak gerekiyor. Velet gibi bilmiyorsun, anlamıyorsun diyeceğine biraz idrak et. Selçuk bu işi tek başına yapamayınca Sneijder de desteğe geliyor ve ileride topla fazla buluşamıyor. Selçuk Schweinsteiger rolündeyse, Sneijder de Kroos fakat bu adamlara tampon vaziyeti gören oyuncu Javi Martinez değil de Yekta olunca o topu geriden çıkarmak desteklemek gerekiyor, Sneijder de iyi niyetle Selçuk'a yardıma gidiyor. En güncel başarılı takımdan örnekleyeyim sana kafan basamadı bir türlü çünkü. Bu kadar. İleride nasıl olur göreceğiz, umarım senin dediğin role bürünür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 BulletRide said: Çok pas gelmesine gerek yok, Selçuk nasıl orta saha tıkandığı zaman kendi topunu kendi kazanıyor geriye kadar iniyor, Sneijder de bunları yapmak zorunda adam geldiğinden beri Melo ile beraber 2 maç oynadı. Çok eleştiriliyor fakat Melo olmadığı zaman Selçuk ve Sneijder çok yıpranıyor, Yekta dün biraz kıpırdandı fakat rakibin orta sahasının zayıflığı ile alakalı bu aldatıcı olmasın, ilk yarında 3'lenecek maçtı. Yazık gerçektenvalla burda yazdıgın oyle demiyor. Sneijder topu alamıyorsa geri gelsin topu alsın diyor. Ben de sana soruyorum "e sneijder geldi geride topu aldı peki ya sonra?" zaten bunu yapan yetenekli bi ayagın var selcuk hani dmc/mc hizasında yetenekli bi ayagın olmaz ozaman sneijder gelir geriden top cıkarır dicem de var yani selcuk orda duruyo. o topu ona zaten yekta ya da melo ya da defans vermeli ki dunku macta yekta melonun defansif olarak yaptıgı isi temiz bir sekilde yaptı. pasları melo kadar iyi olmasa da. Ben de sunu soruyorum takım neden sneijdere pas vermiyo ortada kac kere kendini gosterdi top almak icin onun yerine gidip etraftan gezdiriyolar topu. bu kadar ofansif kurdugun takım bi de meloya ihtiyac duyuyorsa hucum edebilmek icin ozaman hepten toptan bi suru yanlıs var takımı dagıtsınlar. 4 defans ki 2 kanat da hucuma cıkıyo ve yekta dısında defansif oyuncun yok hala melo olmadıgı icin diyosak yanmısız. bunlara destek veren oyuncun javi martinez degil ama karsındaki takım da FC Bayern degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Melo'nun yokluğu, hadi Melo'yu geçtim herhangi kalifiye aynı roldeki bir oyuncunun olmamasına bağlı olarak söylüyorum Sneijder'in mevcut rolünü. Quote yaptığın yazının devamına bakarsan. Sneijder'in "alınma amacı =/= kullanım amacı" şu an ve bunun sebebini de geldiği günden beri Melo ile beraber oynadığı maç sayısı. Rezil bir maçtı fakat geçen hafta Eskişehir maçında Melo oyundayken Sneijder geriye geldi mi hiç? Box-to-box oynadı mı? Yokken Selçuk bunu yapıyorsa Sneijder de bunu yapacak bu orta saha direncidir, Galatasaray'ın oyun kimliğinde bu var, Sneijder'i rahat oynayacak bir oyuncu kaliten ve formasyonun olduğu vakit senin dediğin gibi kullanırız bu adamı umarım, kullanmazsak bu transferin maddi ve manevi yükümlülüğünün altına girmemizisin bir anlamı yok çünkü. Şu an kadro gerçek anlamda bir geçiş devresinde, 25. haftada olmaması gereken bir evre fakat yaşamamız gerekiyor Dediğin Sneijder boşteyken pas alamaması durumuna çok rastlamadım, takımın pas alışkanlığı açısından birkaç kez olmuş olabilir fakat Sneijder'e her geçen hafta daha çok çalışılıyor bu konuda bir çaba var p.s: Tampon oyuncu her zaman lazım ne kadar hücumcu kadro kurarsan kur, Melo'nun da yokluğunun handikapı dediğim gibi sadece defansif skilleri değil, defansif yönüyle harmanladığı oyunun yönünü değiştirme topu dikine oynayarak ileri aktarma. Bu rolü başarıyla gerçekleştirdiği sürece Sneijder, rakip orta sahamızı domine etmedikçe geriye dönmez, top almaya çabalamaz, oyunu geriden kurmaz. E bunu yapan Selçuk var diyorsan da tek oyuncunun sırtına bu kadar binilmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Maç direk atamayana atarlar olmuş. Yapıcak bişey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 hala anlasamıyoruz. cunku yekta = melo defansif anlamda o yuzden orta saha direnci ne alaka? sanki akın akın genclerbirligi geldi de durduramadık. tek oyuncunun sırtına bu kadar binilmez dedigin hangi takımda kac oyuncunun sırtına biniyo da biz tek oyuncuya biniyoruz onu cozemiyorum ben hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Defansif anlamda aynı olmaları Sneijder ve Selçuk'un geriye gelmesi konusunda fark yaratıyor ama. Çünkü sadece defansif anlamda benziyorlar, Yekta Melo kadar rahat topu aktaramıyor ve pas kabiliyeti yok. Bu yüzden bu adamlar geriye geliyor arkadaşım. Yekta baskı yemediği ortamda bile topu yetersiz gibi ileri aktarıyor, daha da kötü bir durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 aman neyse niye ugrasıyosam hala melo da melo. tum oyunu rakip sahaya yıkmısız. selcuk oyunu baslatan adam ha yanında melo var ha yok ne farkeder. tek bir pas kanalın kapanınca tum hucum hattı mı kapanıyo noluyo? hala topu sneijdere verip yer degistirebilecek 5 adam var hucumda. selcuk, hamit, ambrabat, riera, eboue. Onun yerine napıyoruz. Selcuk Eboueye, Eboue Hamite, Hamit tekrar eboue ye, ya da Selcuk Riera'ya Riera Amrabata ordan tekrar rieraya. Bunun Yerine Selcuk'tan sneidere ordan 5 yone olması gerekirken. Varyasyonu daraltıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 amrabat iyi orta açıyormuş peh. dandun vuruyor topa ayarı yok, bazen auta da gönderiyor. dün tehlike yaratacak, gol atılacak bir tane ortası yok hepsi ayarsız. riera bence daha iyi kesiyor topu. ilk yarı emre çolakın bile bir tane gol olabilecek ortası vardı, aynı şekilde eboue kayarak düzgün orta açtı. sabri düz giderken öyle orta açamıyor. 4-5-1'in dün başarılı olmasına rağmen sonuç getirmemesini tek sebebi buraktı. iki haftadır büyük düşüş var burakta. şampiyonlar liginde boy göstericek diye burakı da kesemezsin ama için uçunda tur var. yoksa taktik çok uyumlu oldu. sneijder geldikten sonra bu taktik dışında başka bir taktikle oynayamayız. schalke maçı 11 şöyle olmalı; ------muslera eboue-dany-semih-riera ----selcuk-melo -hamit-sneijder-emre çolak ------drogba(burak) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 ilk yarıyı izlemiştim, gs 3 atar dedim, kapadım mecburiyetten. vay anam vay neler dönmüş serhat ya. o penaltının verilmesi, ilahi adaletin vuku bulması, harry kewell'ın ve escape'in mesajları falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 ya şu 11 i bir belirleyemedik çok ayarsız takımız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar