Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 16, 2004 ya efenim durur : ) hafif bombelenir o kadar bu yapının yerden yüksekli bir metre mi neym zaten hem hyat regency de kirişler dışarı çıkık bi 70cm mi ne paşa paşa üzerinde çatı var bi de hem ben biraz da bombelenmesini istiyorum kıvrılsınalr aşağıya diye koydum onalrı çünküm onalr aslen bir hayvan + kuruk ilişkisinde ki denge kavramının güç dağılımının mimariye yansıması ki bunu anlatan bir pafta yapıyoruz : ) aslında şimdi spor a gideceğim gece 0200 gibi hazır olur o sanarsam, çünkü en son onu yapacağım ehe : ). maden proce i konuşuyoruz bakınız bu da procenin çevresini tanımlayan ilk hafta. Grafik anlatım biliyorum biraz "eh işte" ama onun nedeni bu ara sunum daha, sadece derdimi anlatmak içn yapıyorum bunalrı. hani yani sırf ezgis götürsem bilem kurturur da işte ben. bizden istenen "muğlak bir adaptasyon" idi yani uyumlu ve belli belirsiz, ben bu pafta da ona nasıl ulaştığımı anlatmaya çalıştım (hani kimisi ulaşamamışsın da diyebilir görecelidir ehe) işte zaten arazi doğal bir hayvan barınağı, insanlar yemek bırakıyor, bi köşede kediler oynuyor, diğer tarafta bi köpeceik hastalanmış yatıveriyor. zaten varolan bir şeyi yeniden yapılandıracağımdan adapte olacağı kesin, belirsizlikte yenilik getirmememden gelebilir diye düşündüm. yani zaten sandalye olan bir yere, siz onu kaldırıp koltuk koysanız bu çok da büyük bir değişiklik olmaz. neyse insanına göre tabii neyse bırakalım pafta konuşsun: [signature][hline]"Süperstar, hiperstar, megastar... Edirne'den sonra seni kim star?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 gelelim su çin yemeği çöpşişlerine çok net sade hatta biraz da fazla sade paftam huzurlarınızda işte o çıkık kirişler aslında hebleden geliyor... çizimler eh işte çalışmam gerek çizim evet evet ara sunum derdini anlatsın kurtarıyor : )[signature][hline]"Süperstar, hiperstar, megastar... Edirne'den sonra seni kim star?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 Chop stick onlar işte. Banane banane =P.[signature][hline]I'm lunatic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2004 saat kac git yan uyu yahu : ) birak yalan işler bunlar çöp şiş kem şiş bum şiş ehe benim son bi paftam var bitiriversem yatacağım diyorum da zaman kalmayacak yatacak : ) sabah 0600 a kadar vaktim var[signature][hline]"Süperstar, hiperstar, megastar... Edirne'den sonra seni kim star?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 sunum konusunda acil 2d tutorial a ihtiyacın var bence, layout özellikle..[signature][hline]GM Magery / Necromancy / Meditation / Focus Baba parası + Easy UO... Gururlu BTR üyesi Barbar Şamanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 vardır güya bu yaz photoshop çalışacaktık... neysem efenim bu da bina da ki el kavramını anlatıyor insan hayvan ilişkisinde elin önemi ... [signature][hline]"Süperstar, hiperstar, megastar... Edirne'den sonra seni kim star?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 şimdi son bi iki paftam kaldı işte bunlarda binayı anlatacağım basbaya... [Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 19 Kasım 2004 01:26 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 şimdi o güzelim kırmızı paftadan sonra bu olmuyor tabii... saf kan yapı: gece yani sabah 04:32 daha uyumadım ama yetişmedi de şimdi teorik olarak düşünürsek 1.5 saat içinde son işlev paftasını bitirmeme pek de imkan yok sanırım uyumam lazım...daha uyumadım da böyle 3 gün de toplam 9 saat uyumuş olacağım aslında çok güzel bir proje ana sunuma artık...[signature][hline]"Süperstar, hiperstar, megastar... Edirne'den sonra seni kim star?" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Tatlı ekşi tavuk sosuna benzemiş bir üstteki. Hmm... Bence görsel sanatlar bölümünün sağlığı için çin yemeği yemem lazım kısa sürede hehe.[signature][hline]I'm lunatic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Ya bu arada şu sunum şeklin çok hoşuma gidiyo. Darma dağınık böyle. Her tarafa birşeyler saçılmış ama hiçbiri öylesine koyulmamış.[signature][hline]I'm lunatic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 evet... 1.5 saatte nasıl işlev paftası bitirilir ? boş yaparsanız biter böyle hepsi ayrı telden çalan paftalarımın sonuncusu akrep gelmiş 5 e yelkovan da 38 te artık bir banyo yapar iki yufum birşey yapar çeker giderim buralardan ana sunumda görüşürüz [signature][hline]"Süperstar, hiperstar, megastar... Edirne'den sonra seni kim star?"[Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 19 Kasım 2004 05:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Ellerine sağlık.[signature][hline]I'm lunatic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 sunum nasıldı derseniz... maketi + esgizleri evde unuttuğumdan biraz izleyeciler hayal etme durumunda kaldılar binayı başladım anlatmaya... bizden malumunuz istenen muğlak bir adaptasyondu. arazileri tek tek incelerken en son 7 numaralı araziye vardım. (bu arada ilk paftanın önüne geçtim) araziyle ilgili olarak ilk fark ettiğim özellik onun zaten doğal bir hayvan barınağı olmasıydı. köşede hsta bir köpek vardı, sağ tarafta kedi yavruları oyun oynuyordu, insanlar yemeklerbırakmıştı...Ben de kendi kendime dedim ki, eğer buraya bir hayvan barınağı yaparsak bu kesinlikle "adapte" olacaktır çünkü burası cevresi tarafından bir "hayvan barınağı" olmaya yontulmuş. ki bu yapacagım "eklenti" istenildiği gibi "muğlak" bir eklenti olacak çünkü ben pek de büyük bir yenilik getirmiyorum araziye. var olan bir çizgiyi kalınlaştırıyorum sadece. (ikinci paftanın önüne geçtim) bunun üzeirne hayvan barınakları üzerine düşünmeye başladım. bir hayvan barınağından insan-hayvan ortaklaşması vardır dedim kendi kendime. O zaman benim yapım hem hayvandan hem de insandan bazı izler taşımaarı diye düşündüm. Hayvan diyince doğal olarak "kedi-köpek" üzeirne yoğunlaştım çünkü burası genelde onalra hizmet veren bir arazi. ikisinin en ortaklaştığı noktaları "kuyruk"ları dedim. Kuyruk genelde 2 temel işlev görüyor. A-iletişim, B-denge, denge mimariye yasıtılması daha anlamlı bir öğe olduğundan ona yoğunlaştım. (bu sırada ikinci paftada ki çiizmleri göstererek) burada birkedi koşarken, ani bir dnüş yaptığında ki güç dağılımı görüyoruz. Ben bu güç dağılımının aynısı veren (kesitten görünüşte) bir küçk üçgen ünite hazırladım. Bu yapımda ki hayvanalra dair iz. Bu kararı verdikten sonra beni ençok rahatsız eden nokta, arazimde ki tarihi bina idi (3. paftaya geçtim) benim getirdiğim yeni üçgencikler ile, o kadar sert bir kontrast yaratıyordu ki, eklentim kesinlikle muğlak bir hal alamıyordu. Göze batıyordu adeta. Ben de iki farklı öğeyi nasıl birleştirebilirim diye düşüdüm, Öncelikle tarihi binaya bir işlev verdim, orası sadece tedavi amaçlı bir hayvan hastanesi olmalı. diğer eklentim ise küçük kulübecikler olabilir, böylece arazide 2 ayrı yoğunlaşma oluştu, hayvanalrı olduğu kulübecikler + insanların yoğunlukta oldugu hastahane. Bu iki ayrı kitleyi nasıl birleştirebilirim diye düşünmeye başladım, gerçek hayatan bu iki farklı türün anlaştığını + uyuştuğunu inceledim. Ve fark ettim ki, bir insan hayvan ilişkisinde "el" çok önemli bir öğe. Elinizle vurarak ona kzıdığınızı ifade edebilrisiniz, onu sevebilirsiniz, şefkatinizi, sevgisini, sinirinizi hep elinizle ifade edersiniz. Bu sankiikitür arasındaki ortak bir dil gibi. Bunu mimariye yasnıttığımda ise karşıma bu çıktı (bu sırada dediğim gibi üçüncü pafta önündeyim, ve planda dan bakıltıgında konsol ve üçgenlerin parmakalrı ifade ettiğini, eski tarihi binanın ise "el"in avucunu oluşturdugunu gösterdim" Son olraka insanalrın boyutu ve işlevi anlayabilmeleri için son iki bpafatyı gösterdim... bir 5 sn lik sessiz oldu. nefesler tutuldu : ) gelen ünlü bir mimar bayağı unuttum şimdi adını. dedi ki "benim dilim tutuldu, bu tarz kendi için tutartı bir tasarımım hakkında yorum yapmak gerçekten zor, ama bu şöyle bir eklenti ki sanki bir bienal objesi. entalasyon gibi bir eklenti. bu bir yapı değil tam olarak. senin biraz daha toplumu içine katman lazım" O sırada hocam söze girdi " efe'ye tasarım sürecinde hiç karışmadık, hatta o ilk başta biz belki bir hayvan hastahanesi olmalı dediğimiz de buan karşı çıkmıştı, sonra gidip kendi ekledi bunu, şimdi de bekliyoruz kendisi toplumu bu nesneye eklesin ki bu mimari bir değer kazansın" peki falan dedim teşekkür ettim şimdi iç mekana geçtim, yani aslında benim insanalrın bu kavramarı anlası pek de umrumda değil düşünemyen insan gelsin desin ki ""aa ne değişik kulübeler" ya da buranın cevresinde yasayan bişi buraya yukarıdan baktıgında "aa bu el'e benziyor desin, neden acaba diye" düşünsün. Başka bir kavrama laşsın ulaşmasın bunlar zaten hep göreceli. ben insanalrın direk anlayacagı calsımalr yapmaktan yana degilim (bu bina bina kitap gibi çünkü bu bir kütüphane" gibi. Pek yaratıcı bulmamakla beraber gizemli olduguna da inanmıyorum. Üstüne gizemli seylerin daha cekici oldgunu inanıyorum. Şöyle bir tasarım süreceine giremiyorum hani "böyle yapayım şekil olsun" çok becilce bir yapım. Velhasıl şimdi denildiği üzere insan-bina ilişkisine eğiliyorum mesela binaya ilk girildiğinde hangi hisleri hissetirmek istediğim. Bazı ikirlerimavr ma aolgunlaşmadan açıklamayacagım. Sunumun nasıldı derseniz bana, bence cok basarılıydı, bu arada düşünerek/düşünmeden yazan tüm arkadaşlara teşekkürler. Ama Sabahı 0500'in de bana, uykusuzluktan kıvranırken, gözlerim şişmekten bir alev topuna dönmüşkene; engin tecrübesine dayanarak bana "kimsenin sikleeufeu binaer nedne yapıyorsun ?" gibi bir mesaj atıp,- destek veren arkadaşıma teşekkürlerimi (?) sunuyorum (anlayana oldu bu da) aslında benim projemi burada açmamın nedeni insan tepkilerinin nab Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 oyle chumpsticklerle hayvan barinagi yapman biraz garip geldi. islev lazim bir binayi yaparken.[signature][hline]Hepimiz away değil miyiz aslında bu hayatta... BAAL'lı patileri pmden bekliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 hani bence işlevsel sence değil ne yapacagız acaba şimdi[signature][hline]hilikus, 21 Kasım 2004 03:18 tarihinde demiş ki: herkes istese "uber" zaten...ama smdi zaman azdi felan fiskos.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Ünlü mimarin yaptigi "bieanal" yorumu tam cuk diye oturmus bence. Ki biliyorum seni, hep kavramsal yaklasirsin tasarimlarinin ustune. Simdilik bi yorum yapmak yanlis olur islevsellik konusunda, ama iç mekanlari çözerken dis mekanlarda verdigin cesur kararlarla ilgili ciddi sIkIntIlarla karsilasabilirsin.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 said: Golge-i_Khan, 21 Kasım 2004 14:48 tarihinde demiş ki: hani bence işlevsel sence değil ne yapacagız acaba şimdi islevsellik degisen bir kavram olsa neyse diyecegim. hadi zamanla islevsellik kavrami degisir 2k sene sonra bu tasarim islevsel olabilir ama su an icin bana pek islevsel ve kullanisli gelmedi.[signature][hline]Hepimiz away değil miyiz aslında bu hayatta... BAAL'lı patileri pmden bekliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 yeşilli güzel olmuş hoşuma gitti baya kırmızı peperoni mantar mısır olmuş öbürki ise tasslehoff un günlüğü :P. said: Golge-i_Khan, 19 Kasım 2004 01:21 tarihinde demiş ki: güya bu yaz photoshop çalışacaktık... ehe bu her yaz söylenir.. ne zaman söylemeye başladığımı bile hatırlamıorum :).[signature][hline]GM Magery / Necromancy / Meditation / Focus Baba parası + Easy UO... Gururlu BTR üyesi Barbar Şamanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 said: Golge-i_Khan, 21 Kasım 2004 14:38 tarihinde demiş ki: gelen ünlü bir mimar bayağı unuttum şimdi adını. dedi ki "benim dilim tutuldu, bu tarz kendi için tutartı bir tasarımım hakkında yorum yapmak gerçekten zor, ama bu şöyle bir eklenti ki sanki bir bienal objesi. entalasyon gibi bir eklenti. bu bir yapı değil tam olarak. senin biraz daha toplumu içine katman lazım" ahahhah :lol: italik kısımı okurken bi yandan kola içiodum, boğulma tehlikesi atlattım ama hala gülüyorum. işte budur abi sana şimdiye kadar yaptığım yorumların bi cümlelik özeti.daha iyi bi betimleme olamazdı..kafamdan geçen budur direk.işin sadece görsel yönüne baktığımda benim gibi mimarlık dışı bi kişiden gelebilecek en işlevsel yorum bu.ben bi cümlede anlatamadım, bu ünlü kişi anlatabilmiş helal olsun.budur bence senin üzerinde durman gereken nokta.[signature][hline]GM Magery / Necromancy / Meditation / Focus Baba parası + Easy UO... Gururlu BTR üyesi Barbar Şamanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 ahah iste ben de bunu anlatmaya calismistim ama ustad dokturmus. ahanda iste islevsellik demem de budur.[signature][hline]Chemical, pokemon_RIZA'ya 21 Kasım 2004 22:41 tarihinde demiş ki: ya harbiden pokemonmuşsun lan sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2004 hmmn neden derseniz: bunun sade cevabı cok da gizli değil "herseyde bir hayır vardır" ve evet yürümeye devam edelim[signature][hline]hilikus, 21 Kasım 2004 03:18 tarihinde demiş ki: herkes istese "uber" zaten...ama smdi zaman azdi felan fiskos.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar