Aluriel Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 öğrenci olmak yumartı atıp protesto yapmaktan ibaret değildir. okumayacaksanız ne işiniz var üniversitede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 bu mücadelenin kazanımın tek yolu olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii, bu arada yakında çipli kimlik kartları da geliyor aynı kontrol ve sömürü politikası dahilinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Aluriel said: öğrenci olmak yumartı atıp protesto yapmaktan ibaret değildir. okumayacaksanız ne işiniz var üniversitede? demokratik eylemlere bu ne sığ eleştiridir? sonra "kimse sesini çıkarmıyor" diye yakınırsınız, sana ne yani? sana mı soracak adam haklarını kullanmadan? bir de okumyacaksın diye bir kural mı var? karşına kırmızı ve mavi hap mı geliyor zannediyorsun üniye girerken "eylem" "okumak" ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 laikçi, ateist-agnostik takılıp solcu söylemlerde bulunarak prim yapmaya gelir böyle tipler genelde üniversiteye. büyüyün artık yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 kolektifinsan said: emperyalizm bir günde dize gelmiyor "bankanın tarafına geçeyim de tartışmada üstün çıkayım oh benim egom" askjdhasjd hakkında en ufak fikrinin olmadığı insanlarla ilgili atıp tutarak bir yere varamazsın söylim de ben =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 ahmedinejad said: çünkü karşında özel sektör var. ayrıca köklü üniversitelerde bunlar başarıya ulaşabilir. anadoluda yeni açılan üniversitelerde kimse sesini çıkaramıyor. bir de üniversitenin köklülüğü solun yarattığı bilinç ve gelenekten, öğrenci duyarlılığından geliyor zaten bu arada karıştırmışım, iüyle marmarada imzaydı gösteriydi derken mahkeme iptal etti ama üniversite yasadışı olarak halen zorluyor kampüskartı, ben de haberlere bakınca hatırladım, o noktada eylem işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Dworgian said: kolektifinsan said: emperyalizm bir günde dize gelmiyor "bankanın tarafına geçeyim de tartışmada üstün çıkayım oh benim egom" askjdhasjd hakkında en ufak fikrinin olmadığı insanlarla ilgili atıp tutarak bir yere varamazsın söylim de ben =) hakkında atıp tutmuyorum, bir şeyi söylediğin-yaptığın zaman şunu söyledin-yaptın derim, bu kadar basit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 lan bok ettiniz konuyu heee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 ahmedinejad said: değişir abi sonra. sözleşme yaptık diye ruhumuzu satmadık. mahkemelerde davalar falan sürüyor, mevzuatta yapılacak ufak bir değişikliğe bakar bunun çözümü. istemiyorsan kullanma denecek bir durumu yok türkiye'deki banka sisteminin sıkıntı burada. üniversiteler öğrenci kimliklerini bile kredi kartı olarak vermeye başladı. vergi dairesi banka kullanmayı mecbur kılıyor. önüne gelen matbu sözleşmede ben şurayı kabul etmiyorum arkadaş denebilecek bir imkan var mı? sanki karşılıklı pazarlık yapma imkanımız var bankayla. insanlar böyle itiraz ettikçe, toplumda bilinç oluştukça "özel sektör" olan "müşteri memnuniyetine" mecbur olan bankalar da bunları almamaya başlayacak. Zaten şimdi bile çoğu banka tüketici hakem heyetinden gelen isteklere göre bu paraları iade ediyor. şimdi müşterilerin %1'i bunu yapıyorsa yarın %50'si yaptığında hiç bir banka ücret almaya cesaret edemez. dediklerine cevap vermem için işyerinde olmamam lazım aslında. (edit; vakit alır çünkü) hani çok haksız değilsin tmm. ama şu bold ladığım yer konusunda, bu konuda "yasak" çıkmadığı sürece alırlar abi. %1 %1 dir mantığıyla giderler. niye almasınlar ki? ayrıca eskiden olan sözleşmelerde o madde yoktu. açılan davalar eski sözleşmelerle ilgili. bankalar yeni sözleşmelere o ücret maddesini ekledi bile. bir süre sonra hiç bir dava olumlu dönmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 kolektifinsan said: Dworgian said: kolektifinsan said: emperyalizm bir günde dize gelmiyor "bankanın tarafına geçeyim de tartışmada üstün çıkayım oh benim egom" askjdhasjd hakkında en ufak fikrinin olmadığı insanlarla ilgili atıp tutarak bir yere varamazsın söylim de ben =) hakkında atıp tutmuyorum, bir şeyi söylediğin-yaptığın zaman şunu söyledin-yaptın derim, bu kadar basit bankanın tarafına geçip üstün çıkmak istediğim gibi bir fikir "atıp tuttun" öyle bir niyetim yok. herkes senin gibi düşünse gösteri yapmana gerek kalmazdı sanırım. edit; senden farklı düşünen biri illa dediğin gibi düşünmek zorunda değil. ayrıca ben bankayı savununca para mı verecek bana. ne gibi çıkarım olacak acaba. lol bankanın yaptığını savunmak değil yaptığım. hizmet = ücret. bunu savunuyorum. ücretlerin fahişliği vb tamamen farklı konular. anladın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Dworgian said: kolektifinsan said: sorunun kaynağı tekelleşme ve mali oligarşi, buna karşı da isyan etmek gayet işe yarar, üstelik başka yol yok. hukuki yolla olmadı sokakta eylemle vs denemenizi görmek isterim :D yani şu posttan bunları anlayamadım doğal olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 ünideyken bu kolektifleri hiç sevmezdim ya gerçi yine bi antipati yarattı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 o konuda öyle. gücünüz yetmez o dediğiniz şeye diyorum. banka günümüz ekonomisinin büyük bir dişlisi. eh bu kadar güçlü durumdayken nasıl diz çöktüreceksiniz acaba? kullanmayarak mı? emin ol kullanmak zorunda hissedenler olacak (topicde bile var baksana). tüm dünyayı banka öncesi ekonomik ve toplumsal hayata geri döndüremezseniz yaş o iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Dworgian said: ahmedinejad said: değişir abi sonra. sözleşme yaptık diye ruhumuzu satmadık. mahkemelerde davalar falan sürüyor, mevzuatta yapılacak ufak bir değişikliğe bakar bunun çözümü. istemiyorsan kullanma denecek bir durumu yok türkiye'deki banka sisteminin sıkıntı burada. üniversiteler öğrenci kimliklerini bile kredi kartı olarak vermeye başladı. vergi dairesi banka kullanmayı mecbur kılıyor. önüne gelen matbu sözleşmede ben şurayı kabul etmiyorum arkadaş denebilecek bir imkan var mı? sanki karşılıklı pazarlık yapma imkanımız var bankayla. insanlar böyle itiraz ettikçe, toplumda bilinç oluştukça "özel sektör" olan "müşteri memnuniyetine" mecbur olan bankalar da bunları almamaya başlayacak. Zaten şimdi bile çoğu banka tüketici hakem heyetinden gelen isteklere göre bu paraları iade ediyor. şimdi müşterilerin %1'i bunu yapıyorsa yarın %50'si yaptığında hiç bir banka ücret almaya cesaret edemez. dediklerine cevap vermem için işyerinde olmamam lazım aslında. (edit; vakit alır çünkü) hani çok haksız değilsin tmm. ama şu bold ladığım yer konusunda, bu konuda "yasak" çıkmadığı sürece alırlar abi. %1 %1 dir mantığıyla giderler. niye almasınlar ki? ayrıca eskiden olan sözleşmelerde o madde yoktu. açılan davalar eski sözleşmelerle ilgili. bankalar yeni sözleşmelere o ücret maddesini ekledi bile. bir süre sonra hiç bir dava olumlu dönmeyecek. sonra tüm banka sözleşmelerine bu girecek, sonra bu yasal olacak, diğer pek çok sömürü uygulaması gibi, sonra yasa değişsin diyeceksin falan ama değişmesi epey zaman alacak tabi, zannedersin yasa bankanın koruyucusu, zannedersin bu devletin her yasayı çıkarmaya hakkı var, ne de olsa devlet "halk için" var mesela cumhuriyet tarihinde grev hakkı neyin sonucunda yürürlüğü girdi? ardı arkası kesilmeyen işçi eylemleri sonucu, evet, sonra ne oldu, aldılar grev hakkını vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 dworgian ne güzel aggroyu ben almıştım niye tauntladın şimdi durduk yere he? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 hayır babasının oğlu muyuz? değiliz. babasının oğlu olsak bile almalı. kaldı ki tekrar ediyorum babası değiliz oğlu değiliz babasının oğlu değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Dworgian said: o konuda öyle. gücünüz yetmez o dediğiniz şeye diyorum. banka günümüz ekonomisinin büyük bir dişlisi. eh bu kadar güçlü durumdayken nasıl diz çöktüreceksiniz acaba? kullanmayarak mı? emin ol kullanmak zorunda hissedenler olacak (topicde bile var baksana). tüm dünyayı banka öncesi ekonomik ve toplumsal hayata geri döndüremezseniz yaş o iş bankayı kullanmadan yaşamak falan anarşist saçma düşünceler, öyle olmaz zaten, mali oligarşinin egemenliği heryerde, mücadele edebilirsin, mücadeleyi yaymaya uğraşabilirsin ama kaçamazsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 kolektifinsan said: [sonra tüm banka sözleşmelerine bu girecek, sonra bu yasal olacak, diğer pek çok sömürü uygulaması gibi, sonra yasa değişsin diyeceksin falan ama değişmesi epey zaman alacak tabi, zannedersin yasa bankanın koruyucusu, zannedersin bu devletin her yasayı çıkarmaya hakkı var, ne de olsa devlet "halk için" var mesela cumhuriyet tarihinde grev hakkı neyin sonucunda yürürlüğü girdi? ardı arkası kesilmeyen işçi eylemleri sonucu, evet, sonra ne oldu, aldılar grev hakkını vs vs bankanın verdiği hizmet için ücret alması mantıksız mı yahu söylesenize? bedava mı yapsın? niye yapsın yahu bedava? kamu hizmeti mi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Aluriel said: dworgian ne güzel aggroyu ben almıştım niye tauntladın şimdi durduk yere he? bu konuda tanklamayı seviyorum ama istiosan at taunt çekilirim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Vingthor said: hayır babasının oğlu muyuz? değiliz. babasının oğlu olsak bile almalı. kaldı ki tekrar ediyorum babası değiliz oğlu değiliz babasının oğlu değiliz. Anasının oğlu da değiliz, zira biri kalkıp "Aras! Seni Faik Açıkalın'ın Anasının Çocuğu!" dese, ağzını kırarsın muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 bankanın yaptığı aracılık hizmeti için ücret aldığı zamanlar geçeli şöyle bi 140 yıl oldu sanırsam, 100 yıl kadar önce mali oligarşinin oluşumu tamamlandı ve kabaca bankalar sanayinin, devletin, orduların, tüm teşkilatların hakimi ve sömürünün icracısı alurielle ikiniz şakalaşın ben aradan çekileyim en iyisi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 yok ya bi ara dönmüştü bu tarafa da şimdi geçti artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 mali oligarşiye o konuda ben de kırgınım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Devlet bankaları masrafsız yapsın çok lazımsa halk için Özel sektörü de bddk kontrol altında tutuyor yeterince, masraf alınmasın demek saçma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Asteroth said: Vingthor said: hayır babasının oğlu muyuz? değiliz. babasının oğlu olsak bile almalı. kaldı ki tekrar ediyorum babası değiliz oğlu değiliz babasının oğlu değiliz. Anasının oğlu da değiliz, zira biri kalkıp "Aras! Seni Faik Açıkalın'ın Anasının Çocuğu!" dese, ağzını kırarsın muhtemelen. artık lütfen ana bacı karışmasın yaş oldu 25 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar