Biliminsani Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 kolektifinsan said: Biliminsani said: Cipetpet said: Biliminsanı nickini alırken ellerin titredimi hiç? Kürtlerle türklerin bu topraklara gelmesinden önce rumlar ve ermeniler vardı.basıp gidelim orta asyaya beraber kavga bitsin??? Nasıl?? Tam sana göre bir kafa yapısı Kürtlerin yerinde Türkler olsaydı bizlerde azınlık olmayı kabullenemezdik ve bize kürtçe öğretildiği için isyan eder kendi dilimizi öğrenmek isterdik , sonuç olarak devletimizi kurana kadar huzursuzluk çıkartırdık , bu bir gerçek kendimi kürtlerin yerine koyuyorum ve haklılar ancak sizlerin de jure hakkınız bu topraklar üzerinde yok -1071- sen kimsin ki karar vereceksin hangi milliyetin hangi topraklar üzerinde hakkı olduğuna? barzaniye federal(yani neoliberal yenisömürge) kürdistan sözü veren yine bu devlettir çünkü olur da elleri çok sıkışırsa kapitalist kürdistan kurulsun istiyorlar, bugün kürtlere haklarını vermeyişlerinin tek sebebi de milliyetçiliği körüklemek(hem türk hem kürt) ve bu yolla halkı ayırıp sömürüyü kolaylaştırmak(arada on binler ölüyor tabi), zaten kürt halkı ayrılmak da istemiyor, bdpnin tabanı bile kürt-türk evlilikleriyle karışmış, kürtlerin %40ı ülkenin batısında yaşıyor, ne bölünmesi? ek: kürtler türklerden önce vardı anadoluda ama konunun kimin önce olduğuyla alakası yok Kürt Tarihinden bahset haberimiz olsun , söylediklerim senin gibi lafta değil açarsın Türkiye Selçuklularını okursun, daha meraklıysan Orta Asya Türklerine bakarsın ve Türk Tarihinin ne kadar şanlı ve şerefli olduğunu görürsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 emperyalistler,işte böyle herbir fikri,ırkı,dini 3 e 5 e 10'a bölüp parçalayıp yok etmeye çalışıyor.ortak noktamız emperyalizme karşı çıkışımızda birleşirsek eğer,tartışmalarımız daha lezzetli geçecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 valla kürt tarihini biraz araştırdım 7.8. yüzyıllarda ilk kez kürt adının arap kaynaklarında geçtiği gibi bilgiler dışında çok bir şeye ulaşamadım konunun "şanlı tarih"lerle bir nevi millet arası sidik yarıştırmayla alakası yok, o ergen bebelerin boş zaman faaliyeti şanlı türk tarihine değil de yaşadığına bak derim ben sana, o tarih de niçin şanlıdır bilinmez, sınırlardan ötürü mü şanlıydı, çok ülkeyi işgal ettik ondan mı? sen kendini yorma benimle türk tarihi üzerine tartışacak kapasitede değilsin zaten yani kendi kendine gaza gelip diğer milletlerle sidik yarıştırmaya çalışan bir karacahil arkadaşımızın bir de gelip "ilim irfan dersi" vermesi hakikaten beni benden alıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Cipetpet said: emperyalistler,işte böyle herbir fikri,ırkı,dini 3 e 5 e 10'a bölüp parçalayıp yok etmeye çalışıyor.ortak noktamız emperyalizme karşı çıkışımızda birleşirsek eğer,tartışmalarımız daha lezzetli geçecektir. yav siyasal islam emperyalizmin taşeronu bu topraklarda, sen siyasal islam karşıttır emperyalizm gibi bir öneri yaratıyorsun kafanda, diğer eleman toptan saçmalıyor şimdi biz üçümüz nasıl birleşeceğiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 siyasal islam nedir abi önce bunu bir açıklarmısın? siyasetle islamı bağdaştıranın bu ülkede Allah belasını versin diyorum net! İslam başlı başına bir sosyolojik olgu,herşeyi barındırıyor içinde siyaset yapmaz islam nettir yahu,nur suresi 44.ayet zaten ana delil kaynağıdır! ''Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir'' bundan daha açık ne indirebilir hakim-i mutlak? bir araya gelme konusunda ise,en basitinden düşmanımın düşmanı dostumdur... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 bir de age of empires oynamıyoruz, sorunun temelinde insanların kürt diye saldırıya uğruyor, kimisinin yakılıyor, kimisinin öldürülüyor oluşu, bazı şehirlerde bir sürtüşme yaşanınca evinden çıkamaz hale geliyor, türk işçiye göre fiyat kırarak ancak iş buluyor oluşu gibi şeyler sebep oluyor, bir de yakıp yıkıyorsun yaşadığı yerleri adam şehirlere geliyor orada gecekonduda yaşıyor vs, yoksa kimse psikopatlığından kürt hakları, türk-kürt eşitliği vs için mücadele vermiyor, klavyeyle coşmakla bir insanın her şeyi göze alıp dağa çıkması arasında ciddi uçurum var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biliminsani Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Sen bir kürt olarak Türkçe konuşuyorsun , Türkiye toprakları içerisinde geçiniyorsun ,Herkesin kullandığı haklar sende var , benim çok efendi kürt dostlarım var ancak halkınızın cahil kalması pkk terör örgütü sayesindedir.Sen bile Türk tarihinden bi habersin , burak kürt tarihini felan , bulunduğun ortam içerisinde kürtçe eğitim alabilirsin , kürt dili ve edebiyatı görebilirsin ancak Türk Tarihini görmek zorundasınız , sen kürt devleti duyduysan söyle , beylikler olmuştur ancak sonuç yok şimdi şimdi ... Fazla uzatmanın mantığı yok nüfus cüzdanına bakarsan anlarsın demek istediğimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Cipetpet said: siyasal islam nedir abi önce bunu bir açıklarmısın? siyasetle islamı bağdaştıranın bu ülkede Allah belasını versin diyorum net! İslam başlı başına bir sosyolojik olgu,herşeyi barındırıyor içinde siyaset yapmaz islam nettir yahu,nur suresi 44.ayet zaten ana delil kaynağıdır! ''Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir'' bundan daha açık ne indirebilir hakim-i mutlak? bir araya gelme konusunda ise,en basitinden düşmanımın düşmanı dostumdur... işte bu yüzden olgular ve olaylar dogmalarla değil somut bilimsel bakış açısıyla ele alınıyor, bu yüzden cuma vakti derse ara verilemez ve verilsin diye uğraşanlar siyasal islamın icracılarının ta kendileri gel yak bari beni ateistim diye iyice coştun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Biliminsani said: Sen bir kürt olarak Türkçe konuşuyorsun , Türkiye toprakları içerisinde geçiniyorsun ,Herkesin kullandığı haklar sende var , benim çok efendi kürt dostlarım var ancak halkınızın cahil kalması pkk terör örgütü sayesindedir.Sen bile Türk tarihinden bi habersin , burak kürt tarihini felan , bulunduğun ortam içerisinde kürtçe eğitim alabilirsin , kürt dili ve edebiyatı görebilirsin ancak Türk Tarihini görmek zorundasınız , sen kürt devleti duyduysan söyle , beylikler olmuştur ancak sonuç yok şimdi şimdi ... Fazla uzatmanın mantığı yok nüfus cüzdanına bakarsan anlarsın demek istediğimi ben türküm, zaten ikimizin arasındaki fark birimizin türk birimizin kürt oluşu değil, senin ırkçı benim sosyalist oluşum, yazdıklarımı okuyor musun bilmiyorum, ben sorunun kaynağını yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 neden ara verilmez? inancımın gereği,cuma günü namazı kılmak zorundaysam eğer bunun siyaset neresinde var? evet siyaset islam harici devlet yönetimlerinde siyaseti icra edenler tarafından islami siyaset olarak nitelendiriyorsa ve bunu ben kabul etmiyorsam bu benim suçummu,literatüre bu saçma ''siyasal islam''ı sokanlarınmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biliminsani Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Benim şuan okuduğum Üni. ve bölümüm dünya sıralamasında ilk 500 içerisinde , beni tayıp görmeden konuşman zaten saçmalıktır. Kürt olduğun için milliyetçilik duyguların kabarmış olmalı ancak gerçekleri söylüyorum alınma gücenme güzel kardeşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 a kesin odtülü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 bunun her tarafında siyaset var cipetpet bir defa siyaset toplumun kaderini tayin eden olguların tümüdür ve din asla siyasetten bağımsız değil, "siyaset üstü" diye bir şey yok, böyle kavramlar kullananlardan da koşarak kaçınız cuma zamanı namaza giden adama hoca ünide daha fazla not veriyor, güzel sanatlar fakültesinin yanına cami yapıp ezan okunurken faaliyetlerinize ara verin diyorlar vs, asıl soru benim inanmadığım din nasıl benim hayatıma müdahale edebiliyor ve bunun gerçek amacı nedir, dinin bir hükmü nasıl %100 yanlış olsa da sorgulanmadan benim hayatımı etkileyecek bir kural haline gelebiliyor ve bunun amacı nedir? sanırım bu iktidarla bunun gerçek amacının ne olduğu ortadadır, piyasacılığın emperyalizmin egemenliği... diyorsun ki din bunu emrediyor, evet aynen öyle, sorun zaten dinin bir dogmalar sistemi oluşu sorunu ve o dogmalar sistemi toplumsal hayata hakim olamaz, şeriatta bile hakim olamaz, hakim olan şeriatın gericiliğin en yaygın olduğu koşullarda da allahın değil oligarşinin ve gözyaşının iktidarı olacaktır çünkü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Biliminsani said: Benim şuan okuduğum Üni. ve bölümüm dünya sıralamasında ilk 500 içerisinde , beni tayıp görmeden konuşman zaten saçmalıktır. Kürt olduğun için milliyetçilik duyguların kabarmış olmalı ancak gerçekleri söylüyorum alınma gücenme güzel kardeşim. valla ünide okumakla cehalet arasında bir ters bağıntı kurulamıyor, olsa aynı ünide okuyan insanların karşıt görüşleri olmaması beklenirdi, milliyetçiliğin kimde olduğu ortadadır bu arada sanırım kasıtlı olarak saçmasapan milliyetçi söylemler üretip cevap gelince mutlu olan bir trollsün öyleysen de değilsen de bu tartışmayı uzatmaya gerek yok ek: gerçekten biliminsanının karikatürize ettiği gibi bir insan tipinin ülkede çok yaygın olduğuna ve bunun neye hizmet ettiğinin açık olduğuna dikkat çekerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 bak şu anda organize olan türkyi de ki cemaatçilerle,islamı karıştırma bu birincisi çünkü sebebi,torpil,adam kayırmaca bu dinde kesin kes yasaklanmış bir durumdur. iş ehliyeti olana verilir,tecrübesi olana verilir. sınavlar da kayırıyorsa,en basiti sen inanmasan bile öte dünya da senin hakkını müslümanım diyen hocasıda,öğrenciside nasıl verecek? ha birde şunu söyliyeyim,dün latin dağlarında emperyalizme karşı mücadele edenlerin yerini,bugün afgan dağlarında,çeçen dağlarında,ırak'da,suriye de emperyalistlere karşı çatışan müslümanlar almıştır.zaten sesini çıkaramayanların,bir iş görüşmesine gittiğinde devrimciyim dediklerini unutanların çekemedikleri en büyük silah bu işte... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biliminsani Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Türk tarihinin şanlı olması neden zoruna gidiyor anlamadım , sonra ırkçı diyorsun ancak asıl milliyetçiliği sen yapıyorsun , Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun yaptıklarına bir bak ve sonra Aponun yaptıklarına , işte biz Alparslan ile Fatih Sultan Mehmet ile Gurur duyarız siz ise Apo sanırsam açıklayıcı olmuştur. Konu uzar gider cevap yazmıcam , eğer Liseyi bitirebildiysen Tarih öğretmenine helal olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 @Cipetpet iş görüşmesine gidince prim yapmak için söylenecek ilk şey: müslümanım ya da dindarımdır heralde, gerçekten hayaller dünyasında yaşadığını her mesajında gösteriyorsun ona şaşırıyorum biraz üzerinde düşünüp yaz yahu, devrimciyim demek yargılanmanın saldırıya uğramanın en kolay yolu bu ülkede cinsiyetçiliği emreden din adam kayırmayı nasıl yasaklamış oluyor en basitinden? kafiri öldürün cebrinden fetvaları olan din adam kayırmayı nasıl yasaklıyor? adam kayırmayı neye göre tanımladın? din bir dogmalar sistemidir, bir şey yanlışsa nerde ne yazdığı umursanmadan yanlış olduğu söylenir ve gereği yerine getirilir ve varoluşumuzun kaynağının açıklanamıyor oluşunun bize söylediği şey: varoluşumuzun kaynağının açıklanamıyor oluşudur varoluşun kaynağının birilerinin uydurduğu bir görünmez put olduğu ve onun kesin ve değişmez doğrularının arapça bir kitapta bulunduğu değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2013 Cipetpet said: bak şu anda organize olan türkyi de ki cemaatçilerle,islamı karıştırma bu birincisi çünkü sebebi,torpil,adam kayırmaca bu dinde kesin kes yasaklanmış bir durumdur. iş ehliyeti olana verilir,tecrübesi olana verilir. sınavlar da kayırıyorsa,en basiti sen inanmasan bile öte dünya da senin hakkını müslümanım diyen hocasıda,öğrenciside nasıl verecek? ha birde şunu söyliyeyim,dün latin dağlarında emperyalizme karşı mücadele edenlerin yerini,bugün afgan dağlarında,çeçen dağlarında,ırak'da,suriye de emperyalistlere karşı çatışan müslümanlar almıştır.zaten sesini çıkaramayanların,bir iş görüşmesine gittiğinde devrimciyim dediklerini unutanların çekemedikleri en büyük silah bu işte... bir de bugün libyada mısırda ne olduğu bellidir, emperyalizme karşı savaşıyor dediğin reziller örneğin filistinde, afganistanda şeriata uymayanları ve kendi din/milletlerinden olmayanları öldürüyor sadece hamasın ne zamandır israil askerlerine saldırdığı bile yok çok seyrek abd veya israile karşı gerçek anlamda savaştıkları oluyor iran gibi, ama arada fark var, bu kafayla gidersen rusya ve çini de, esadı da anti-emperyalist ilan edersin örnek: http://www.sendika.org/2013/02/belaidin-cenazesinde-tunusta-hayat-durdu/ http://www.sendika.org/2013/02/belaid-olduruldu-binler-ikinci-devrim-icin-sokakta/ http://www.ka-der.org.tr/tr/container5.php?act=sayfa&id00=113&id01=-203 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 kolektifinsan said: o videoda kavga yok saldırı var videonun amacı da yorum yapılması değil, polis saldırısının teşhir edilmesi. sen yorum yapmışsın yapmamışsın bir anlamı farkeden bir şey yok yok senin adil olmak gibi bir amacın da yok, sadece laf salatası Hayır benim anlamadığım neden agresif , saldırgan tavırlar? Ne sen beni tanırsın ne de ben seni. Nasıl bir hayatın oldu ki sana karşı çıkan herkese karşı otomatikman saldırganlaşıyorsun? Ben ne bileyim senin başlıktan alakasız bir şekilde polis saldırısının teşhir edilmesi amacın olduğunu. Madem öyle bir amacın vardı yazsaydın da ben de görünce "bu ne alaka lan şimdi?" demeseydim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2013 kolektifinsan said: KuddusiMavra said: kollektifinsan...standart <> tablosu çiziyorsun. kendi adıma paylaştığın videodaki kızlara yapılan saldırıları kınıyorum. olacak ve kabul edilecek davranış değil. Ancak bu başlık altında bunu paylaşarak ve <> demeye getirerek ve hatta düpedüz diyerek bu başlığı gargaraya getiriyorsun. Neticede başlıkta yazdığı şekli ile sultanımızın tavrı faşizm değildir de nedir? merak etme, şu ortamda ki insanların önemli bir kısmı o videodaki polislerin yaptığı şeyleri onaylamaz ancak bir kısmı onaylıyor görünürse o da senin tarzına gıcıklık olsun diyedir. Neyse, kimsenin avukatlığını yapmama gerek yok,kendi görüşümü söyledim zaten. erdoğan "sızdırılmaması lazımdı" ayağına milliyetçiliği körüklüyor sen de afiyetle yiyorsun olan biten bu, faşizm arıyorsan yanlış yere bakıyorsun yok be güzelim, senden daha bilinçli bir adam olduğumu seninle tartışmayacak kadar aklım başımda. kolektifinsan said: bir de bu standart solcu lafını da liberaller icat etti solculuğu karikatürize edip toplum karşısında mahkum etme uğraşları sırasında açıkla bakalım neymiş standart solculuk? aşağıda Aket sana yazmış ya, sormuş hani..."neden bu kadar agresifsin, saldırgansın?" diye. Bir kere bunlar olmazsa olmaz şartlar STANDART SOLCUlarda. Aket-Atum said: kolektifinsan said: o videoda kavga yok saldırı var videonun amacı da yorum yapılması değil, polis saldırısının teşhir edilmesi. sen yorum yapmışsın yapmamışsın bir anlamı farkeden bir şey yok yok senin adil olmak gibi bir amacın da yok, sadece laf salatası Hayır benim anlamadığım neden agresif , saldırgan tavırlar? Ne sen beni tanırsın ne de ben seni. Nasıl bir hayatın oldu ki sana karşı çıkan herkese karşı otomatikman saldırganlaşıyorsun? Ben ne bileyim senin başlıktan alakasız bir şekilde polis saldırısının teşhir edilmesi amacın olduğunu. Madem öyle bir amacın vardı yazsaydın da ben de görünce "bu ne alaka lan şimdi?" demeseydim. İkincisi: ne olursa olsun sözde "her türlü milliyetçiliğe karşıyız" deseler de karşı oldukları sadece TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ'dir. Kürt Milliyetçiliği'ni her fırsatta selamlarlar, minicik fraksiyonlar bile bu şekilde Kürtler'den destek alacaklarını sanırlar. Hep de yanılırlar. Üçüncüsü: gerçeklerden; hem dünya gerçeklerinden ve hem de Türkiye gerçeklerinden habersizdirler. Bu şekilde davranarak aslında tıpkı 1500 sene önce Arabistan çöllerinde yayılmaya başlayan İslam dininin kalıplarını "Allah'ın sözleri kardeşim,tartışılmaz-tartışılamaz" diyen dindarlardan ve dincilerden en ufak farkları yoktur. 200 sene önce sosyalizmin fikir babalarının yazdıklarını 200 sene sonra yer, zaman, kişi değişkenlerini göz önüne almadan aynen doğru kabul ederler. Dördüncüsü: eleştiriye kesinlikle kapalıdırlar. Beşincisi: en büyük düşmanları ATATÜRKÇÜ-KEMALİST insanlardır. İcabında her türden rejim düşmanı ile aynı söylemi geliştirebilir ve savunabilirler söz konusu ATATÜRK'e ve onun yaptıklarına saldırmak olunca. Altıncısı: okumuş cahillerdir. Okuduklarını anlamakta sıkıntıları vardır, sadece kendi pencerelerinden dünyaya bakılmasını isterler. Yedincisi: tarihten asla ders almazlar. İran'da kendisine Atatürk'ü ve Atatürk Türkiyesi'ni örnek alan Rıza Pehlevi'yi deviren işte bu STANDART SOLCU zihniyetidir. Sürgündeki Humeyni'yi Paris'ten getirten, onunla birlikte Rıza Pehlevi'ye karşı isyan eden, deviren ve Humeyni iktidarını sağlamlaştırdığı an da kimilerinin anlattığına göre 1 milyondan fazla can kaybı veren hemcinslerinden ders almamışlardır. Silivri'de, Hasdal'da ve diğer hapishanelerde esir edilen komutanların, yazarların, gazetecilerin, politikacıların esaretinde en büyük pay sahibi olan anayasa değişikliklerinin kabul edilmesinde oy veren YETMEZ AMA EVETÇİ kafalardır onlar. Sanırım vikipedyaya geçecek bir tanım oldu STANDART SOLCUlar için. B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kolektifinsan Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 kullandığın argümanların tamamı liberal solun üretimi(milliyetçilikle ilgili olan hariç) eleştirdiğin şeyleri icra eden de liberal sol ek: ben saldırganlaşmadım, aket'in garip argümanına gereken cevabı verdim. hayalindeki bir "solcu" modele saldıran sensin ek2: bu arada liberal solla çok ortak yanınız var, "şunu yapıyorsunuz" diye eleştirdiğin çoğu şeyi de liberal solla beraber yapıyorsunuz, atatürk gibi konularda da heykelcilik-atatürk düşmanlığı çevresinde çapsız tartışmalarla birbirinizi besliyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 kızma gözüm. sordun, söyledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 kolektifinsan said: Cipetpet said: bak şu anda organize olan türkyi de ki cemaatçilerle,islamı karıştırma bu birincisi çünkü sebebi,torpil,adam kayırmaca bu dinde kesin kes yasaklanmış bir durumdur. iş ehliyeti olana verilir,tecrübesi olana verilir. sınavlar da kayırıyorsa,en basiti sen inanmasan bile öte dünya da senin hakkını müslümanım diyen hocasıda,öğrenciside nasıl verecek? ha birde şunu söyliyeyim,dün latin dağlarında emperyalizme karşı mücadele edenlerin yerini,bugün afgan dağlarında,çeçen dağlarında,ırak'da,suriye de emperyalistlere karşı çatışan müslümanlar almıştır.zaten sesini çıkaramayanların,bir iş görüşmesine gittiğinde devrimciyim dediklerini unutanların çekemedikleri en büyük silah bu işte... bir de bugün libyada mısırda ne olduğu bellidir, emperyalizme karşı savaşıyor dediğin reziller örneğin filistinde, afganistanda şeriata uymayanları ve kendi din/milletlerinden olmayanları öldürüyor sadece hamasın ne zamandır israil askerlerine saldırdığı bile yok çok seyrek abd veya israile karşı gerçek anlamda savaştıkları oluyor iran gibi, ama arada fark var, bu kafayla gidersen rusya ve çini de, esadı da anti-emperyalist ilan edersin örnek: http://www.sendika.org/2013/02/belaidin-cenazesinde-tunusta-hayat-durdu/ http://www.sendika.org/2013/02/belaid-olduruldu-binler-ikinci-devrim-icin-sokakta/ http://www.ka-der.org.tr/tr/container5.php?act=sayfa&id00=113&id01=-203 Radikal İslam, petrol boru hatlarına dadanıp yerel halkın petrol tüketimini azaltmak için empoze edilen bir kılıf bu arada. Millet birbirini keserken enerji tüketimi azalır haliyle. (Anlatınca bile iğrenç) Libya'nın bölünmesi, Sudan'ın bölünmesi bu yüzden. Bize gelen füze kalkanı İran için değildi, Çin'in kullanabileceği petrol hatlarını çevreleyip petrolün yönünü gelişmiş ülkelere çevirmek için yapılıyor bütün katakulliler. Afganistan'da NATO'nun varlık sebebi de petrol boru hatları. O yüzden NATO askerleri orada. Türkiye de TCG Giresun'u göndermişti zamanında. 1600 asker de görev yapıyormuş yanılmıyorsam. O yüzden AKP'nin rantiye politikaları ülkeyi ateşe atıyor. Kara paraya kucak açmak, uyuşturucu gelirlerini kırışmaya çalışmak akil adam işi değil. Eskiden nükleer enerjiye karşıydım ama petrol bulunamayacağı zaman yeni bir reaktör teknolojisi gelene kadar (Helium 3) ülke lojistiği için gerekecek maalesef (Nükleer Enerji + Alternatif enerjiler + Demiryolları + Kendi Kendine yeten şehirler) "Kaya Gazı" diyeceklere o işlemin EREOI oranlarına bakmalarını öneririm. O işlem için su kaynakları peşkeş çekilemez. Sonu kanlı biter. Gelişmiş ülkeler sıcak para hareketlerini durdurmaya çalışıyor, serbest bırakılırsa ülkelerin tekrar toparlanmaları onyıllar sürüyor. Çünkü sermaye planlamayı umursamaz, uzun vadeli düşünmez, kazancını yapıp yeni kazançlar için anında çıkış yapar. Sermayenin milliyeti, halkı olmaz. O yüzden yine "Tobin Vergisi" konuları gündeme geliyor. "Biz petrolü boru hatlarından çekeriz" diyeceklere kolay gelsin diyorum. NATO oraya boşuna yerleşmedi. Tayyip'in 180 derece dönüşleri bu olayları görememesinden. (Daha öncelikler de göremediği için, tek suçlu o değil, ama sermayeci ve rantçı tayfa ülkenin geleceğinden götürdü, ceremesini de genç nesiller çekiyor) "Proxy Güç" meselelerinin detayını bilmiyorum. Ama kara para desteği bıçak gibi kesilen direnişçi grupları barınamaz. Kısıtlı kaynaklarda ellerinde para rezervi olan değil, silah gücü olan alır. Zaten uygarlık tarihi de bundan ibaret. Nüfus planlamasını becerememek de bonus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 KuddusiMavra said: yok be güzelim, senden daha bilinçli bir adam olduğumu seninle tartışmayacak kadar aklım başımda. Yeah right... KuddusiMavra said: Üçüncüsü: gerçeklerden; hem dünya gerçeklerinden ve hem de Türkiye gerçeklerinden habersizdirler. Bu şekilde davranarak aslında tıpkı 1500 sene önce Arabistan çöllerinde yayılmaya başlayan İslam dininin kalıplarını "Allah'ın sözleri kardeşim,tartışılmaz-tartışılamaz" diyen dindarlardan ve dincilerden en ufak farkları yoktur. 200 sene önce sosyalizmin fikir babalarının yazdıklarını 200 sene sonra yer, zaman, kişi değişkenlerini göz önüne almadan aynen doğru kabul ederler. Dünyanın her yerinde hala Marx okutulur Kuddusi, balık pazarından fln vakit bulursan arada yurt dışına çıkınca üniversite, kitapçı fln gez... ha bir de 100 yıl önce M. Kemal diye bir adam var, Türkiye diye bir ülkede belli bir cenah onun dediklerini ayet kabul ediyor misal (yalnızca Türkiye'de). Ama bu adamın kitabı fln da yok attığı nutuk dışında, hadis mi diyeydik acaba?.. KuddusiMavra said: Sanırım vikipedyaya geçecek bir tanım oldu STANDART SOLCUlar için. Çeto sen kocaman bir wikisin. Site kur, 10 dalırs sör pls 10 dalırs resmini tepeye çak donation için, dalıra dalır demezsin kanımca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2013 Atatürk 9 kitap yazdı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar