Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Savaş taktikleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
canbir, 03 December 2003 23:09 tarihinde demiş ki:
sanırım göktürkler devrinde türklerin at sürerken arkaya dönüp ok atma taktikleri vardı sanırım bide geri çekilirmiş gibi yapıp sonra takip eden birlikleri kuşatma (kurt kapanı)[hline]So many times its hopeless dark and gray
And other times its hope that saves the day!!!

atli okcularin oraya buraya ok fiskirtmasi olayi perslerden beri var.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
pers mers bilmem ben türk onlar :D[hline]So many times its hopeless dark and gray
And other times its hope that saves the day!!!

- Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart:

(Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 05 June 2003 00:59 tarihinde demiş ki:
uzak uluslar degisik fikirler besliyor. bazilari japonlari bazilari almanlari, bazilari da ingilizleri en iyi savasci olarak nitelendiriyor. ingilizler ve almanlar modern cag icin, japonlar genel olarak. bu tartismaya acik bir konu bence.

Nasıl olur, tarih bir bütündür ve parçalanamaz ve tarihsel doğrular vardır. Tarafsız kaynaklardan araştıran en iyi savaşçının kim olduğunu öğrenebilir. Tarafsız kaynak lazım tarafsız ve doğruları öğrenmek lazım :-P

Ehehe bu tartışma bana biraz tanıdık geldi ya neyse :-D[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Mesaj tarihi:
timur çok iyi savaşmış zamanında ama ordusuda çok büyükmüş heralde. bu konuda pek fikrim yok ama cengizhan dada deli taktikler varmış[hline]i love this game!
Yatay kuvvetlerin,düşey bileşimi...
Mesaj tarihi:
valla konuyla alakası yok ama dünyanın en iyi savaşçıları bunlardır,şunlardır demek yanlış,bence kahraman olan insanlardır milletler değil,zaten iyi savaşçı nedriki?çok insan öldüren kahramanmı olur?bence savaş sırasaında ülkesi için savaşan herkes eşit derecede kahramandır,iyi savaşçıdır.tabi her millet çeşitli zamanlarda savaş konusunda birden gaza gelebilirdi(millet diyorum çünkü millet oılark)bknz:kurtuluş savaşı sırasında yurdunu savunan Anadolu Türkleri,her fırsatta bizi arkadan bıçaklayan arapların(bu cümle bana bi garip geldi,biliyorum)trablusda italyanları durdurması.
japonların 2.dünya savaşında imparatorları için kedileri feda etmeliri(iwo jimada savaşan binlerce japondan savaş sonunda sadece 28'i canlı ele geçirilebilmiştir)
bi sürü örnek dolu,o yıllardada türlkler anadoluya yeni yerleşiyor ve savaşarakdişleriyle tırnaklarıyla alıyorlar anadoluyu,balkanları,bu yüzden savaş konusunda biraz gaza gelmiş durumdalar :)[hline]tık!we dont die!we go to hell and regroup.
And when he gets to Heaven
To Saint Peter he will tell.
One more soldier reporting, Sir
I've served my time in Hell!

Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 04 December 2003 11:47 tarihinde demiş ki:
Nasıl olur, tarih bir bütündür ve parçalanamaz ve tarihsel doğrular vardır. Tarafsız kaynaklardan araştıran en iyi savaşçının kim olduğunu öğrenebilir. Tarafsız kaynak lazım tarafsız ve doğruları öğrenmek lazım :-P

eheh :) . abi guzel tamam da mantik tam oturmuyor. ben de inaniyorum tarafsiz tarihe, burda onemli nokta tarafsiz tarihin sinirlarini belirlemek. "iyi savasci" objektif bir kriter degil zaten. napican 16 ulkeden 5 er asker alip play off mu oynatican. zaten savaslar savasin yapildigi bolgenin cografyasindan, askerlerin o gun ki hal ve moraline ve herseyden ote sansa bagli. hadi bi objektif kriter olarak ordularin teskilati ve disiplini sorgulanabilir, ama toptan bir millete "iyi savasci" demek, ohoo. mecbur tarafli olmak zorunda boyle bir yorum. tarafsiz tarih biliminin isi degil bir millete iyi savasci titrini vermek.

[Bu mesaj dark-dr tarafından 04 December 2003 15:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Fistan, 04 December 2003 14:37 tarihinde demiş ki:
timur çok iyi savaşmış zamanında ama ordusuda çok büyükmüş heralde. bu konuda pek fikrim yok ama cengizhan dada deli taktikler varmış[hline]i love this game!
Yatay kuvvetlerin,düşey bileşimi...

onlar cilgindi zaten[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 04 December 2003 11:47 tarihinde demiş ki:
said:
unity100, 05 June 2003 00:59 tarihinde demiş ki:
uzak uluslar degisik fikirler besliyor. bazilari japonlari bazilari almanlari, bazilari da ingilizleri en iyi savasci olarak nitelendiriyor. ingilizler ve almanlar modern cag icin, japonlar genel olarak. bu tartismaya acik bir konu bence.

Ehehe bu tartışma bana biraz tanıdık geldi ya neyse :-D[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

simdi bu hangi takimin en iyi oldugunun tartismasidir. tarihi gercekler ise, galatasaray hedehodoyu fi tarihinde kimin golleriyle hangi sahadan cekilen sutlarla yendigi tartismasidir. senin refer etmek istedigin o tartisma acisindan bir celiski yok.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Unity100 denen arkadaşı arkadaşı anlamakda güçlük çekiyorum necisin bilmıyorum soyun nedir bilmıyorum kendi benliğinden kaçan ben insanim diyen birisin hepimiz insanız ama hepimizin bir Irkı var bu bir gerçekdir bu bir insan uydurması yada kötü bir durum değildir.Kuran-ı Kerim dahil Irklar her yerde geçer ama sen hiç bi Irkdan değilsen sen herhalde gökden indin hepimizin Türklüğünü inkar ederce yapdığın konuşmalar baya ilginç hiç birimiz Türk değiliz kırmayız gibi saçma konuşmalar nerden aklına geliyor bilmıyorum Törelerimiz,Düşüncelerimiz,Inanışlarımız ve o kadar tarih kıtabının yazdıgı Türkler atalarımız ve Adı üzerinde Türkiye Cumhuriyeti sen siz Türk değilsiniz diye bildin o kadar insandan iyi biliyorsun,Ki Kuran-ı Kerim'de Irklar hakkında bilgiler yazılar geçer ilerde olcak şeyler tamamen açık olmasada üstü kapalı bi biçimde belirtilir ve Orda TÜRKLERDE GEÇER sen şimdi çıkarsın Kuran-ı kerimde yanlış vs dersin o zaman zaten insanlığından süphe ederim Hunlar Türk değil o taktik Türklerin değil bu çalıntı gibi Türk düşmanlığını dışarı atmak için yazdığın yazılar sadece kendi çapında senin gibi insanlar varsa onları etkiler.
Bide Türkler gökdenmi indi,Çinlilerden geliyor vs gibi gene saçmalamışın o zaman Çinliler GÖKDENMİ indi?Sadece Türk düşmanlığını belli etmek için mantıksız konuşmaya devam edipde milletin beynini yıkamak için buralarda kasma Insanlığın başı hangi ırk nerden kim ne zaman kaç kişi nerde doğurmuş hangi ırkmış ismi neymis vs elinde kesin bilgin yoksa emin değilsen bilmiyorsan bilinenlere bulunanlara Saygı Duy!

[Bu mesaj Laurned tarafından 04 December 2003 18:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
simdi virgul nokta olmadan yazdigin postundan anlayabildigim kadariyla soyle yanit vereyim ;

burada turkler diger irklar gibi diger irklarla karisarak gelmistir diyen tek ben degilim bu bir.

turkler cinliler ayni atadan gelmissen bunlara ancak turkler turk der cinliler cinli der. turkler cinlilerden gelmisse cinliler de turklerden gelemez, kizilderililer turktur demek tarihin icine zcmaktir. bu iki.

hunlar milattan once 250 de vardi, persler milattan once 450 tarihinde dahi atli okcu taktigini 100 yildir kullaniyordu bu uc.

ha burada yazanlar tarihi gerceklerdir, bunlar atiyla okcusuyla 4 tane antik medeniyetin kayitlarinda sekli semaliyle fresklerinde vardir bu da KESIN bilgidir bu dort.

kurani kerimde turkler gecermis nerde gecer suraya bi yaz hepimiz beraber ogrenelim, ben lisedeyken de o geyik yapiliyordu denyo din hocalari tarafindan ama bir turlu gosteremiyorlardi bu bes.

beyin yikama da boyle olmaz senin yaptigin sekilde olur bu da alti.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Benim beyin yıkıycak bi iddam yok ortada ben burdaki çoğu insan gibi Türk evladıyım kendi milletimi korurum senin gibi özenti yada benliğimi kabul etmeyen bilinçsiz bir insan değilim
Türklerin Çinlilerden geliyor gibi bi iddayı hayatımda ilk kez senden duyuyorum o Çinlilere Aydan çıplak gözle görülen çin settini yapdıranlarda Türkler(az sonra bunuda yalanlarsın)ve o yazıyı iyi oku her şeye cevap vermemişin şuda hadis buda 7
"mezapotomyadan kara suvariler cıkcak ve israilogullarını yok etcekler"mesela bak burda bir Irk olan Israılogulları(Israil)den bahsediyor demekki Kuran-ı Kerim'dede Irklardan bahsediyormuş.
Mesaj tarihi:
kuranda irklardan bahsedilir ama sen HADIS soylemissin, ustelik mezopotamyadan cikan kara irk demissin, israilliler demissin, o kara irk da beline kadar kara sakalli sacli asurlulardir, israillileri babile surgun goturmus israilliler bikac yuzyil sonra geri donmustur bu bir. suvari dedigin asur ordusunun neredeyse tamamini olusturan tarihin ilk atli okcularidir bu iki. israil irki yok olmamistir bu uc. hani bakiyorum ortada AYET yok turklerin irkiyla ilgili kurandan yazmamissin bu dort. sen kendi benligini kendinde degil, tarihte daha onceki radikal asiri milliyetci akimlarin yaptigi gibi carpitilmis tarihte aramaya baslamissin bu da bes.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:

Şimciiikkk, tarih tarafsızmıdır değilmidir geyiğinden çok daha ilginç bir noktaya gelmiş tartışma, türk kimdir... Şayet Türkü ırk olarak alırsanız şu an Türkiyede yaşayan Türk sayısı herhalde bir elin parmaklarını ancak geçer. Türk dediğin orta asyada yaşayan çekik gözlü vatandaşlardır ki görüntü itibari ile bizden çok çinlilere benzerler.

Mesela aşağıdaki ablamız öz be öz Türkmendir ve de Türk o dur. Esas olarak evlenme teklif edeceğim kendisine de bizim eve birazcık uzakta oturuyor zatı alileri

Türkiyede yaşayan Türkler ise bir çok ırkın karışımıdır. Mesela Türkler, Hititler, Asurlar, Ermeniler, Rumlar, Kürtler, şunlar bunlar vs. vs. Eğer ırklara bakacak olrsak herhalde bu forumdaki en Türk kişilerden birisi benimdir çünkü anne tarafım uzaktan da olsa Türkmen :-) Sizin bütün sülaleniz burda diğer ırklarla karşmakla meşgulken benim anne tarafım daha bu gurbet ellere göçetmemiş :-P

Türkiyede yaşayan kişilere Türk değilde Anadolulu demek bence çok daha doğru olur ki ben üst kimlik olarak kendimi Anadolulu olarak tanımlarım. Ancak Türk kelimesi ırkçı yaklaşımdan sıyrıldığı zaman da aynen bu Anadolulu kavramı gibi kullanılır. O sebepten nasıl kendimi Anadolulu olarak tanımlıyorsam aynı şekilde Türk olarak da tanımlarım. Önemli olan kelimenin içini nasıl doldurduğunuzdur.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

Mesaj tarihi:
forum'un kitlenmesini talep ediyorum konu başka vbe saçma sapan yerlere sapıyor..[hline]a.k.a. Duxus
---------
Wisdom, clear my eyes.
Honor, guide my step.
Passion, fire my heart.
Darkness, hide my fear.
Life, be my shield.
Mesaj tarihi:
Adam ne gaz yapmış valla. Tamam senin dediğin olsun, Türkler kakadır,kötüdür, bi işe yaramas. Hatta Türk die bi kavimde yoktur, hepimis çinliyis.
"Ben bilim adamıyım, müspet bilgilerden yola çıkarım" hedesinden bi kafanı kaldırda, şu içine düştüğün "50-100 milyon vermeden seyredilen Cem Yılmaz" kimliğinden kurtul.[hline]Darkspade
Mesaj tarihi:
said:
navyamphs, 10 December 2003 11:52 tarihinde demiş ki:
Adam ne gaz yapmış valla. Tamam senin dediğin olsun, Türkler kakadır,kötüdür, bi işe yaramas. Hatta Türk die bi kavimde yoktur, hepimis çinliyis.
"Ben bilim adamıyım, müspet bilgilerden yola çıkarım" hedesinden bi kafanı kaldırda, şu içine düştüğün "50-100 milyon vermeden seyredilen Cem Yılmaz" kimliğinden kurtul.[hline]Darkspade

vay vay asil cem yilmaz otukenden kopup gelmis haberimiz yok. turklugu savunan adamlarin niklerine bak, laurned, navampyhs darkspade enteresandir bunlar nedense orta asya dil gruplarinda kokenleri olmayan kelimeler ?

eger bizim yaptigimiz muspet ilimler hedesi ise, sizin yaptiginiz da rahat koltuk milliyetciligidir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
Savunduğum tek şey ;
"Başkalarının sana saygı duymasını istiyorsan, önce sen kendine saygı duyacaksın".

Not :Nick konusuna gelince, askerliğimi Amfibi Deniz Komando olarak yaptım, onun bi hatırası. He diceksinki neden bu şekilde, türkçe olarak yazmıyorsun ? Askerliğimin 12 ayını Belçika Nato Karargahında (SHAPE) yaptım. Orda ortak dil ingilizce olduğu için benim askeri ünvanım Navy Amphibi vs vs olarak geçiyordu. Canadalı biri bana kısaca "navy" felam demişti. Hoşuma gitti. Kullanayım dedim.[hline]Darkspade
Mesaj tarihi:
hmm cok guzel. ben de bi ekle genisleteyim ;

"baskalarinin sana saygi duymasini istiyorsan, SEN DE onlara saygi duyacaksin"

eger nato karargahinda askerlik yapinca ingilizce nik kullanip turk milliyetciligi savunmak caizse o zaman modern bilimlerle hasir nesir olup globalizm savunmak da caizdir.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
:)
Daha açık yazayım sana.
Benim ingilizlerle, Amerikalılarla, fransızlarla bir derdim yok. "İngilizce nick kullanmayın, nickleriniz Dedekorkut olsun" dediğimde yok. Sonuna kadar düşünce özgürlüğünden yanayım. Hatta senin yazılarının çoğunu, özellikle "kanıtlı" oldukları için severek okuyorum. Yanlız sende anlamadığım bir "körü körüne muhalefet ve karşı çıkma" huyu var. Nerdeyse biri 2*2=4 dese sen "yok 5 eder." diyeceksin.
Ek olarak mesajlarından takip ettiğim kadarıyla agresif bir üslup içindesin. Ve bu üslubunu devam ettirme gayretiyle bazı yanlışlara imza atıyorsun.
Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.[hline]Darkspade
Mesaj tarihi:
said:
navyamphs, 10 December 2003 11:52 tarihinde demiş ki:

son mesajinda soylediklerinle yukaridaki mesajin buyuk bir tezat olusturuyor.

bazi seyler tarihi gerceklerdir. eger birisi tutup ortadogu mo 800-600 arasi yapilmis asurlu atli okcu freskleriyle doluyken cikip ilk atli okculari hunlar kullandi derse ben de ayni senin yukarida alinti yaptigim mesajindaki uslubunla yanit veririm boyle tarihi carpitmaya.

su ya da bu kisi kendi benligini milliyet duygusuyla ozdeslestirerek kendine oz guvenini kazansin diye tarihi gercekleri carpitmaya mahal verilemez.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 10 December 2003 15:32 tarihinde demiş ki:

su ya da bu kisi kendi benligini milliyet duygusuyla ozdeslestirerek kendine oz guvenini kazansin diye tarihi gercekleri carpitmaya mahal verilemez.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com

200-250 yıllık tarihiyle ilgili binlerce film yaparak, öncelikle kendi vatandaşlarına sonrada tüm dünyaya ne kadar güçlü bir millet olduklarını empoze eden amerikalılar için geçerli değil mi bu dediklerin ?
Ve hatta tam anlamıyla bir katliam olan kızılderili soykırımını konu alan filmleriyle Clint Eastwood, John Wayne tiplemelerini halk kahramanı haline getirmeleri tarihi gerçekleri çarpıtmak değil mi ?
Bir anda 80 bin insanın ölümüne neden olan bir uçağı bir müzeye koyup ilkokul çocuklarına gösterip, sanki japonyaya turistik gezi amacıyla gitmiş bir uçak gibi anlatmak tarihi gerçekleri çarpıtmak mı oluyor yoksa bir takım "detayları" atlamak mı ?
"Siz ermenileri katlettiniz, sürdünüz vs vs" derken Cezayir'de öldürdükleri insanların derileri biraz koyu renkli diye tarih sayfalarında yer almıyorlar mı ?
Neden parası olan milletlerin tarihi her zaman "doğru" da bizim tarihimiz "abartı" ?
Neden bizim tarihimiz konuşulurken hep Deli İbrahim konuşular da, Fatih Sultan Mehmet "E tmm işte, istanbulu almış, napalım" diye es geçilir ?
Birazda biz bazı olayları biraz abartıp, iyi tarafından bakmamızın bir sakıncası olmaz sanırım.[hline]Darkspade
Mesaj tarihi:
said:
navyamphs, 10 December 2003 16:02 tarihinde demiş ki:

200-250 yıllık tarihiyle ilgili binlerce film yaparak, öncelikle kendi vatandaşlarına sonrada tüm dünyaya ne kadar güçlü bir millet olduklarını empoze eden amerikalılar için geçerli değil mi bu dediklerin ?

hayir bu dediklerim ozellikle 10 bin yillik dunya tarihini hice sayarak turkleri atli okcularin babasi, kizilderililerin atasi yapanlar icin gecerli.

said:

Ve hatta tam anlamıyla bir katliam olan kızılderili soykırımını konu alan filmleriyle Clint Eastwood, John Wayne tiplemelerini halk kahramanı haline getirmeleri tarihi gerçekleri çarpıtmak değil mi ?

katliam muhabbetine girilecekse, yavuz selimin bir haftada kestirdigi 10 bin sii amerikan tarihinin ilk yuz yilinda dibine dari ekilen kuzeybati amerika kizilderilisi nufusuna yakindir. ha ama dogru, yavuz turk, biz turkuz, turkler katliam yapmaz, boyle bisi olmadi.

said:

Bir anda 80 bin insanın ölümüne neden olan bir uçağı bir müzeye koyup ilkokul çocuklarına gösterip, sanki japonyaya turistik gezi amacıyla gitmiş bir uçak gibi anlatmak tarihi gerçekleri çarpıtmak mı oluyor yoksa bir takım "detayları" atlamak mı ?

bu bahsettigin sekilde gerceklerin carpitildigi ve enola gayin turistik geziye gitmis gosterildigi bir tek amerikan yapimi belgesel goster.

bu arada japonlarin 30lardan itibaren sanghaydan tut da pekine kadar bilumum diger cin sehirlerine attigi biyolojik silahlarla oldurdukleri milyonlarca insani ne yapicaz ? peki sanghay istila oldugu haftada oldurulen 300 bin sivil cinliyi ?

said:

"Siz ermenileri katlettiniz, sürdünüz vs vs" derken Cezayir'de öldürdükleri insanların derileri biraz koyu renkli diye tarih sayfalarında yer almıyorlar mı ?

enteresan, turkiyeden amerikaya uctuk, oradan japonyaya simdi de cezayirde fransizlara geldik.

said:

Neden parası olan milletlerin tarihi her zaman "doğru" da bizim tarihimiz "abartı" ?
Neden bizim tarihimiz konuşulurken hep Deli İbrahim konuşular da, Fatih Sultan Mehmet "E tmm işte, istanbulu almış, napalım" diye es geçilir ?
Birazda biz bazı olayları biraz abartıp, iyi tarafından bakmamızın bir sakıncası olmaz sanırım.

olaylari abartmak, her tartismacinin yapabilecegi bir sey, cok da absurd bir yani yok. ama tarihi gercekleri YOK saymak, bu iste olayi sacmasapan yapar.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
turkiye.bookturkey.com
  • Yeni Oluştur...