Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmralı görüşmeleri basına sızdı(sadece ilgilenenler okusun,trolcü raus!)

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Fin said:

empati ve kürt aynı cümlede bitti gitti logic kalmadı çünkü.

(tu)this..
kürdün birinden gevrek gevrek "bi kilo toz bi otobos" mottosu nu duydukdan sonra ve ankaranın göbeğinde bütün mekanların da bu cümleyi haklı çıkarırcasına sahiplerinin vs.kürt olması empati mempati bırakmıyor bende..hele o ankaranın göbeğinde eşşekler gibi çalışıp 3 kuruşa talim ederken..
Sosyal ağlarda paylaş

Frostbite said:

Fin said:

(tu)this..
kürdün birinden gevrek gevrek "bi kilo toz bi otobos" mottosu nu duydukdan sonra ve ankaranın göbeğinde bütün mekanların da bu cümleyi haklı çıkarırcasına sahiplerinin vs.kürt olması empati mempati bırakmıyor bende..hele o ankaranın göbeğinde eşşekler gibi çalışıp 3 kuruşa talim ederken..

yahu epeydir lurk etmekteydim şuraları da, paticik'teki siyasi tartışmaların levelını nihayetinde "dey tuk ar cabz!"a getirmenize ne desem bilemedim. get over it.
Sosyal ağlarda paylaş

Frostbite said:

Fin said:

(tu)this..

Sen fakirsen kürtler ne yapsin? En basit fasizan argumandir heralde bu da.

Avrupada da ekonomi kotuye gitmeye basladimi hemen yabanci tartismalari baslar yok isimize el koyuyorlar vs. Sagci politikacilar hemen propagandaya baslar cahil kesimin en oylarini toplamak icin.
Sosyal ağlarda paylaş

canım benim ben kaynak falan göstermeden,1. yada 2.şahıslardan duyduğum şeyi değil (anladın sen onu) kendi etrafımda çevrem de olanı incelemekle bu sonucu çıkardım çok uzaklara gitmeye gerek yok..
2.si cümleyi cımbızlayarak bir kısmından bu sonuca ulaştıysan diyecek birşey bulamıyorum.acaba o kısımda; oluşan haksız rekabetden,paravan işlerden bahsetmiş olabilirmiyim?? düşün bakalım..
Sosyal ağlarda paylaş

Sordun,düşüncelerimi söyleyeyim.

bu iktidar başa gelene kadar yapılanı yapacak asker. yani gördüğü yerde teröristin tepesine binecek. hükümette en baştan başlayacak. eğitim ile başlayacak sorunun çözümüne. eğittiği adamlara vatan sevgisini öğretecek. tarihi iyi anlatacak. sonra da o bölgenin insanının o bölgede hayatını sürdürmesine imkan sağlayacak sanayi yatırımları yapılmasını teşvik edecek. şu memlekette binlerce kürt kökenli iş adamı var, onlar bile gidip kendi memleketlerinde yatırım yapmıyorlar. bunun için kaynak da var üstelik.başta feto cemaati olmak üzere tüm tarikat-cemaat-vakıf görünümündeki şeriatçı yapıların mal varlıklarına, banka hesaplarına el koyacak hükümet. bunların gelirlerinin tamamını doğu, güneydoğu, karadeniz ve akdeniz(toroslar)deki halkın geçimlerini sağlayacakları iş imkanları, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri kurulması için harcayacak. avrupa ve amerikayı karşısına alıp diyecek ki,"ulan biz sizinle 90 sene önce bu mevzuları hem de savaş alanlarında konuştuk,yendik sizi,bizi bölemeyeceksiniz, böldürmeyeceğiz, s.ktirin gidin". oturacak iran ile,rusya,çin,ırak ile, orta asya türk cumhuriyetleri ile hem ekonomik ve hem de EŞİT ŞARTLARDA ASKERİ işbirliğine gidecek. öyle NATO'nun yükünü çekip de komuta kademesinde söz sahibi olamadığı yıllar gibi olmayacak bu askeri işbirliği.

netice itibari ile DEVRİM gerekiyor Türkiye'ye.
Yeniden KEMALİST DEVRİM'i gerçekleştirecek bir hükümet gerekiyor. Kurtuluş Savaşı yılları ve sonrası yılların ruh haline sahip bir millet gerekiyor.

Ama terörle, teröristle, vatan hainleriyle ve hem de ülkenin toprak bütünlüğünü riske ederek,tavizler vererek bu sorun çözülmez. Daha da içinden çıkılmaz hal alır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu senin kişisel görüşüsün mü yok partinin görüşümü? Bazı noktalara takıldım o noktaları açıklayabilir misin?

"Eğitim ile başlayacak sorunun çözümüne. eğittiği adamlara vatan sevgisini öğretecek."

Nasıl olacak bu eğitim? Çünkü bugüne kadar ki eğitimlerin hepsinin ne kadar boktan olduğunu ve ne kadar yetersiz olduğunu hatta bugünkü sorunların bir kısımını oluşturduğunu çok iyi biliyoruz. Daha ayrıntılı anlatabilir misin?

"Başta feto cemaati olmak üzere tüm tarikat-cemaat-vakıf görünümündeki şeriatçı yapıların mal varlıklarına, banka hesaplarına el koyacak hükümet."

En sakat nokta da burası sen böyle bir şey yaptığında ülkenin yatırım konusunda tüm güvenirliği gider. Bunun yanında siyasi devrim de olduğundan güvenirlik iyice yok olur tüm yatırımlar ülkeden kaçar. Yerli üretim bile kaçar açlıktan ayakkabılarımızı kemiririz
Sosyal ağlarda paylaş

bi yandan natoda öbür yandan doğu devletleriyle askeri işbirliğinemi girişicez? ahaha komikmiş baya. hemde cinin ve rusyanın olduğu yerde iranın olduğu yerde, askeri komutada olucaz.

yada anatodan cıkıp yapıcaz bunu... natodan cıkmak kadar militarist bir hamle olamaz türkiye için.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

bi yandan natoda öbür yandan doğu devletleriyle askeri işbirliğinemi girişicez? ahaha komikmiş baya. hemde cinin ve rusyanın olduğu yerde iranın olduğu yerde, askeri komutada olucaz.

yada anatodan cıkıp yapıcaz bunu... natodan cıkmak kadar militarist bir hamle olamaz türkiye için.

bu yazdıklarımdan NATO'dan çıkmamız gerektiğini anlayabileceğini düşünmüştüm ortalama arkadaşların. Amerika ve Avrupa'yı larşımıza alıp s.ktirin gidin lan dediğimiz zaman okuyan herkesin NATO'ya da s.ktir çektiğimizi anlayabileceğimizi düşünmüştüm. anlaşılan yanlış düşünmüşüm. ekliyorum o zaman; tabii ki NATO'dan çıkacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:

Bu senin kişisel görüşüsün mü yok partinin görüşümü? Bazı noktalara takıldım o noktaları açıklayabilir misin?

KuddusiMavra said:

Sordun,düşüncelerimi söyleyeyim.

xieon said:
Bazı noktalara takıldım o noktaları açıklayabilir misin?
"Eğitim ile başlayacak sorunun çözümüne. eğittiği adamlara vatan sevgisini öğretecek."

Nasıl olacak bu eğitim? Çünkü bugüne kadar ki eğitimlerin hepsinin ne kadar boktan olduğunu ve ne kadar yetersiz olduğunu hatta bugünkü sorunların bir kısımını oluşturduğunu çok iyi biliyoruz. Daha ayrıntılı anlatabilir misin?

DEVRİM'i yapacak olan kişiler elbette MİLLİ EĞİTİM politikasını da VATAN SEVGİSİ'ni öğretecek şekilde planlayacaklardır. Sana bunun ayrıntısını nasıl anlatayım? Bunlar benim düşüncelerim. Olması gerektiğine inandığım düşünceler. DEVRİM gerçekleşirse eğer bir gün geçmiş hatalardan ders alarak Tek Vatan Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak (MHP'nin ki gibi uyduruktan değil ama, harbiden)ülküsüne inanan insanları yetiştirmek olacak-olmalı işte o DEVRİM hükümetinin MİLLİ EĞİTİM politikası.

xieon said:
"Başta feto cemaati olmak üzere tüm tarikat-cemaat-vakıf görünümündeki şeriatçı yapıların mal varlıklarına, banka hesaplarına el koyacak hükümet."

En sakat nokta da burası sen böyle bir şey yaptığında ülkenin yatırım konusunda tüm güvenirliği gider. Bunun yanında siyasi devrim de olduğundan güvenirlik iyice yok olur tüm yatırımlar ülkeden kaçar. Yerli üretim bile kaçar açlıktan ayakkabılarımızı kemiririz

Yoo,hiçbir sakat nokta yok. Hem Chavez, hem Putin, hem Lula da Silva(Brezilya Devlet Başkanı) ve hem de Toledo(Peru devlet başkanı) iktidara gelir gelmez ilk iş olarak bırak dinci vakıfları-cemaatleri tüm Amerikan,Avrupalı şirketlere geçen 10 yıllar içerisinde peşkeş çekilmiş kamuya ait kurum ve kuruluşların özelleştirmelerini iptal ettiler. Bunların çoğu için bu firmalara 5 kuruş ödemediler ve bunu da yıllardır zaten karşılığının fazlasıyla bu şirketler tarafından alındığı gerekçesine dayandırdılar. Bunu yaparken arkalarına MİLLET DESTEĞİ'ni aldılar.
Dolayısıyla en önemli olay MİLLET DESTEĞİ'ni almakta. Tıpkı CUMHURİYET DEVRİMİ'nde olduğu gibi. Tıpkı EKİM DEVRİMİ'nde olduğu gibi. Tıpkı FRANSIZ DEVRİMİ'nde olduğu gibi...Zaten bu nedenle DEVRİM şart diyorum. Bu tarikatçi-cenmaatçi-sözümona dini amaçlı vakıfların ülkenin birlik ve bütünlüğüne verdiği zararları eğer halk anlarsa zaten DEVRİM'in yakıtı olur bu durum. Şu an ki iktidar da yaptığı her şeyi MİLLET'e dayandırmıyor mu? Neticede bizim şu an yaşadığımız da bir DEVRİM süreci ama ne yazık ki bir KARŞI DEVRİM süreci. Söylediklerimi tersten de olsa ispatlayan bir süreç yaşıyoruz. Adamlar bir şekilde manipüle edilmiş 40-50% civarı oya dayanarak her türlü absürd işi yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar. Ne Anayasa, ne diğer kanunlar, ne TBMM hükümleri...Hiçbir şey engellemedi ve engellemiyor adamları. Demek ki MİLLET DESTEĞİ önemli...

Gerisi teferruat.
Bu düşüncelere katılmamakta özgürsünüz. Cipet nasıl çözülür abi dedi,ben de düşüncelerimi söyledim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...