rion Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 ya son zamanlarda aklıma takılan bişey var(bkz. başlık) onu sorucaadım. biliosunuz 3veya3.5 d&d nin bazı expansion kitapları var. fighter class ıyla ilgili olanında yeni feat.lerden biri monkey grip, bunda great weaponları -2 att.la tek elle kullanım imkanı sunuyor. 2 weap fight.de offhand weap light muabbeti eger size ım normalse light weap oluyo da, monkey grip im varsa ne oluyo? diyelim ki 2weap feat lerim var offhand light = -2,-2 monkey gripli falchion+scimitar = -4,-2 diom ben.ama dm im olmas oole sey illa offhand size ına gore light olucu, annamam ben monkey e gore ayarlanmas dio. ne olacak bu iş? bi de critical mevzusunda scimitar var mesela imp crit.+keen olursa 12 oluo galiba kritii. o zaman att zarım 12 gelirse hiç ac falan annamam 2. yirmilik vurursa x2dmg,vurmazsa norm dmg.mi? oole olursa abarmaz mı? kafama takılanlar bunlar. arattım ama daa once forumlarda bulamadım. illa ki konuşulmuştur ama yine de cevaplarsanız sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 monkey grip ile medium bir falchion'u tek elinde kullanamazsın. ama large bir falchion'u iki elinde kullanma imkanı sağlar sana monkey grip. ama large bir longsword + shiel ile dolaşabilirsin monkey grip sayesinde. bu arada imp. critical feat'i ile keen bonusu stack olmuyor. dolayısıyla scimitar'ın threat range'i en fazla 15-20 olabilir. yani imp ciritical varsa keen silahlar anlamsız. keen silah varsa imp critical anlamsız. [Bu mesaj Androner tarafından 19 Kasım 2004 14:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 said: Androner, 19 Kasım 2004 13:59 tarihinde demiş ki: monkey grip ile medium bir falchion'u tek elinde kullanamazsın. ama large bir falchion'u iki elinde kullanma imkanı sağlar sana monkey grip. [Bu mesaj Androner tarafından 19 Kasım 2004 14:02 tarihinde değiştirilmiştir] medium falchion dediğin large scimitardır zaten. ama gel gör ki feat description'ında altlara doğru "you cannot wield a larger weapon in your off hand" şeklinde bi ibare var. burda bir nevi algıda seçicilik sözkonusu sanırım :-p[signature][hline]THAT IS NOT DEAD WHICH CAN ETERNAL LIE, AND WITH STRANGE EONS EVEN DEATH MAY DIE. -An unknown prime author. Proving that not all of them are clueless Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 medium falchion niye large scimitar olsun, ne alaka yani :) öyle yazmışlar, bana kalsa kullansın arkadaşlar. ben de monkey grip ile tek elimde medium halberd kullanmak istiyorum ama olmuyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fzoul_Chembryl Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 kurallara göre iki seçenek var birincisi large lonsword ile greatsword yada mediun falchion ile scimitar aynı şeydir diye kabul edersin. ikincisi bunlar tamamen farklı kullanım ve dengelere sahip silahlardır dersin ki bu durumda kendi size grubu için yapılmamış bir silahı (mesela kenderler için yapılmış greatswordu longsword olarak kullanmaya çalışan human) kullanan kişi -4 to attack rolls alır. sanırım dmg de yada ph de yazıyodu.tam emin değilim araştırıp bulabilirsiniz ama.[signature][hline]Serve no one but BANE!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 kurallara göre seçenek diye bir şey yok eğer medium scimitar = falchion olsaydı farklı adlar vermezlerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 bu durumda large bi yaratık medium falchion'u illa iki eliyle mi kullanır? tek eliyle kullanırsa penalty mı alır? ya huge bi yaratık? ayrıca madem öyle neden player's handbookta falchion'un karşısına "which is essentially a two handed scimitar" yazmışlardır? [signature][hline]THAT IS NOT DEAD WHICH CAN ETERNAL LIE, AND WITH STRANGE EONS EVEN DEATH MAY DIE. -An unknown prime author. Proving that not all of them are clueless [Bu mesaj Grudge tarafından 19 Kasım 2004 21:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 tamam da, yine de büyük scimitar demek yanlış olur. 2d4 diil mi falchion? 2d6 olması gerekirdi large scimitar olsa.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 tch scimitarın damage'i 1d6 medium olmasına ramen dolayısıyla falchion'ın damage'ı da bir size büyüdüğünde 2d4 oluyo normal olarak... (great swordda, long sword'un 1d8'i yerine 1d12 diil de 2d6 gelmesini düşünün...)[signature][hline]THAT IS NOT DEAD WHICH CAN ETERNAL LIE, AND WITH STRANGE EONS EVEN DEATH MAY DIE. -An unknown prime author. Proving that not all of them are clueless [Bu mesaj Grudge tarafından 19 Kasım 2004 23:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 large bir creature, medium falchion'u tek eliyle tutar, penaltısız. ama monkey grip bizi large bir creature yapmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 1d8/19-20 x2 critli large short swordla 1d8/19-20 x2 critli medium long sword arasındaki farkı anlatan bi kural gösterebilir misin herhangi bi yerde? neden işleri zorlaştırmak konusunda bu kadar ısrar ediyosun anlayamadım. adamlar zaten kuralı koymuşlar. off handde kullanamazsınız bu feati diye...[signature][hline]THAT IS NOT DEAD WHICH CAN ETERNAL LIE, AND WITH STRANGE EONS EVEN DEATH MAY DIE. -An unknown prime author. Proving that not all of them are clueless Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Lutfen scimitarla Falcion'u karıstırmıyalım, aynı sey degil onlar biri piayde digeri sipahi silahı bı kerem. yok biri diğerinin buyuüu falan, yok öle seyler yapıları cok farklı birkez.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 grudge, off hand ile ilgili bir tartışma yok ortada şu soruyu soruyorum o zaman, normalde bir insanın çift elle kullanabildiği bir longspear'i aşağıdakilerden hangisi tek eliyle etkili bir şekilde (penaltı almadan)kullanabilir? a) ogre b) monkey grip feat'ini almış bir insan c) hiçbir ç) hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 . [Bu mesaj Androner tarafından 20 Kasım 2004 00:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 grudge, off hand ile ilgili bir tartışma yok ortada şu soruyu soruyorum o zaman, normalde bir insanın çift elle kullanabildiği bir longspear'i aşağıdakilerden hangisi tek eliylekullanabilir? 1- Ogre 2- Monkey Grip Feat'ini almış bir insan A) Sadece 1 B) Sadece 2 C)1 ve 2 Ç) Hiçbiri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 D :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 ogre -2 penalty almadan kullanır. insan -2 penalty alarak kullanır. aynı şekilde monkey grip sahibi bi insan falchion'u da -2 penalty ile tek eliyle kullanır large scimitarı da -2 penalty ile tek eliyle kullanır ogre de her ikisini de tek eliyle penalty almadan kullanabilir. bu durumda sen bu feati alan bi adam large scimitar ismi verilen zımbırtıyı bulmadığı sürece bu feati kullandırmayacağını mı anlatmaya çalışıyosun? anladığım kadarıyla large scimitar ve falchion denen aletlerin aynı olmakla beraber birbirlerinden farklı olduklarını savunuyosun eğer durum bi önceki paragrafta göründüğü gibi diğilse bunun oyun mekaniğine etkisi nedir onu bi anlatır mısın bana? bi de anlaşılmayan bi durum var sanırım. biz off hand mevzuunu tartışıyoruz. topikin adı 2 weapon fighting ve monkey grip. son olarak şunu da belirtmeden edemicem. sorun herhangi bişeyi aydınlatabilecek bi soru diil. ayrıca daha önceden benim sorduğum long sword ve short swordla ilgili soruya da yanıt vermedin hala... onu geçtik, player's handbooktaki falchion açıklamasına da kesinlikle değinmediğini görüyorum. yazdığım mesajların içinden çekilmiş hoşuna giden bölümlere mesaj atmayı sürdürdüğün ve mesajı bütün olarak değerlendirmediğin sürece hiçbiyere ulaşabileceğimizi sanmıyorum. ayrıca sıkılmaya da başladım... [signature][hline]THAT IS NOT DEAD WHICH CAN ETERNAL LIE, AND WITH STRANGE EONS EVEN DEATH MAY DIE. -An unknown prime author. Proving that not all of them are clueless [Bu mesaj Grudge tarafından 20 Kasım 2004 01:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Scimitar ile Falchion farklı isimlere sahip olan ama birbirinin devamı olan silahlardır. Yani Falchion=Large Scimitar. Bunda tartışılan bişi yok sanırsam Monkey Grip konusunda ise şöyle bir incelik yapmak gerekiyor, feati Falchion adı ile alırsak -Medium size bir kiş isek- Huge Falchion için almış oluruz, ama Scimitar adı ile alırsak Large Scimitar için almış oluruz. Yani Monkey Grip(Scimitar) alıp Falchion pekala kullanılabilir. Yada Great Sword=Large Longsword=Huge Shortsword eşitliğinden yaralanarak Monkey Grip featini, Long Sword için alıp Great Sword kullanmak Shortsword için alıp Longsword kullanmak mümkündür.[signature][hline]Budur!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 yok biz baya baya "falchion=large scimitar" denklemini tartıştık...[signature][hline]THAT IS NOT DEAD WHICH CAN ETERNAL LIE, AND WITH STRANGE EONS EVEN DEATH MAY DIE. -An unknown prime author. Proving that not all of them are clueless Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 merak ettiğim birşey, 2e'de drizzt kalın pala kullanıyordu, 3e'de falchion denilen şu aletlerden. ancak 3e çıkınca aniden ince, ucu kıvrık silahlara geçti, bir anda scimitar kullanır oldu. lockwood'un çizimleriyle iyi gidiyor o scimitarlar ama falchiona alışkınım ben, neyse. drizzt'in silahlarının incelmesinin, 3e'deki falchion=2 handed sword ile ilgisi var mı? peki bu kural neden çıktı? aladdin, prince of persia, age of empires vs hiç 2 handed kullanıldığını görmedim, ilk defa 3e'de gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Drizzit ilk schimitiri kullandiginda lang swordla ayni boydaydi dikkat sonra TSR batti wizard satin aldi falan baktilar konustular falan ne yapsak da drizzitin schimitirlarini olaya uydursak aha kucultelim boyunu oh oh dediler oldu 'nd da cift schmitir kullanmak icin ne -2/-2 si -6/-8 aliyordunuz ambidextry varken -6/-6 oluyordu dmler bunu drizzt kullaniyor diye genelde short sword la ayni tutuyorlardi falan zaten kitabin en bug silahi o da ayri Neyse falchon konusuna gelince theorik olarak schmitirin buyugu ama pratige gelince olay farkli isliyor birincisi schmitira gore kabzasi ve dinamigi dengede denilebilir farkli ikincisi cok agir bir silah Monkey grip theorik olarak cift elle twohanded weapon kullanirsin -4/-4 alirsin fakat pratikte bu olay saglam str ister ustune bunlari ceviriken kesinlikle kendini kesersin canin falan acir hem bence -2 tachoya alicagina power strike +2 ile kullan +2 fazladan damage vur daha mantikli (1d6+2>2d4 = 3-8 mi iyi 2-8 mi sonucu sen dusun tabi kritikte falchon +2 fazla vuruyor o ayri) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 grudge'ın dediği mantıklı aslında. ama şu soru beni düşündürmüyor değil. şimdi scimitar normalde small bir weapon (one handed weaponlar wielder'ının bir size küçüğü olur). medium scimitar=falchion ise monkey gripi olmayan medium bir karakter, bir size büyümüş olan scimitar'ı (grudge'ın dediğine göre falchion'u) iki eliyle kullanmak zorunda, ayrıca -2 penaltı alıyor. bu durumda falchion kullanan herkes -2 penaltı almalı, çünkü o bir size büyümüş bir scimitar. profiency demeyin, çünkü profiency olmazsa -4 penaltı daha alacağız. aynı şekilde medium shortsword=longsword, medium shortspear=longspear diyerek neredeyse tüm çift el silah kullananlara -2 penaltı vermek durumunda kalacağız. [Bu mesaj Androner tarafından 20 Kasım 2004 23:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 scimitar medium weapon. light weaponlar medium yaratıklar için smalldan başlar. scimitar da light weapon diil. falchion large weapon. iki günden beri benim anlatmaya çalıştığım şey şu ki: bi yaratık kendinden bi size büyük bi silahı çift eliyle penalty almadan kullansın. monkey grip olursa tek eliyle kullansın ama -2 penalty alsın ya da iki size büyük bi silahı (huge silah sayılan bir adet large great sword düşünün) iki eliyle -2 penalty alarak kullansın. kimsenin de kafası boşu boşuna karışmasın...[signature][hline]THAT IS NOT DEAD WHICH CAN ETERNAL LIE, AND WITH STRANGE EONS EVEN DEATH MAY DIE. -An unknown prime author. Proving that not all of them are clueless [Bu mesaj Grudge tarafından 21 Kasım 2004 00:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Androner Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 medium bir creature'un kullandığı scimitar (1d6 damage veren) small bir weapon. phb sayfa 113 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Silahın büyüklüğü kullananın büyüklüğü ile belirlenir. Kişi en rahat olarak kendi büyüklüğüne uygun silahı kullanabilir. Bundan farklı büyüklükte(büyük yada küçük) silah kullanan kişi büyüklük farkı başına -2 penalty alır. Yani Dagger bile olsa Medium kişi için tasarlanmışsa o silah medium size bir silahtır. Ki 1d4 dmg veren Dagger Medium olmaktadır. Aynı şekilde Scimitar da tablodan bakıldığında Medium size için 1d6 verildiği görülmektedir. Monket Grip feati de kendimizden bi boy büyük silahları kendi büyüklüğümüz için nası kullanıyorsak(Light/1-Handed/2-Handed) -2 penalty ile o şekilde kullanmamızı sağlar. [spo1=İdrak edemeyenlere örnek]Mesela Medium size bir kişi düşünelim. Large Dagger(kendisi için 1-Handed oluyor) kullanan bir kişi Light Weapon kullanıyormuş gibi(ama -2 penalty alacak elbette) düşünülür. Eğer ki iki elinde de Large Dagger varsa ve Two-Weapon Fighting sahibi ise -2 penalty(toplamda -4 oluyor) ile iki silahı da kullanabilir. Fakat sakın ola ki böle bi saçmalık yapmayın, mantıklı bi oyuncu olup Shortsword kullanın, hem aynı sonucu alır hem de -2 penalty almazsınız.[/spo][signature][hline]Budur!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar