Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YDS


Kb

Öne çıkan mesajlar

MelihMercan said:

kitap önerisi olan var mı peki?


DİLKO Yayınları bana yardımcı olmuştu. Kelime listesi yapıp ezberlemeye çalışsan boşuna. Gerekli verimi alamazsın. Paragraf sorularını çözerken kelimeleri not al. Zamanla karşına aynı kelimeler çıkmaya başlayacak. Anlamını yarım yamalak hatırlamak bilmek değildir. Aynı kelimenin anlamı aklına iyice yatana kadar tekrar tekrar bak.

Ve mümkünse orta ve üstü seviyede kısa hikayeler oku. Ben lisede Sherlock Holmes'a sarmıştım. Sonra Agatha Criste. Pek çeşitli gidemedim çünkü kendimi kaptırdım, olay çalışmaktan çıktı. Ama hiç pişman değilim. Zorlanarak da olsa keyifle okuyunca tonla kelime öğrendim. Hani dersleri anlayıp bazı şeyleri ezberleyemezken şarkı sözlerini kolayca ezberlemek gibi. Çok zorlanırsan önceden Türkçe'sini okuduğun bir kitabın İngilizce'sini oku bu sefer. Yorum ve paragraf sorularında işin inanılmaz kolaylaşacak. Bir ay bir aydır.

Bol bol test çözmek vs konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ben öyle bir iddiada bulunacak konumda değilim, yapmadım. Benim yaptıklarım şeyler yukarıda saydıklarım ve işime yarayanlar bunlar. O listeye kelime yazıp bıkana kadar tekrarlamayı da yaptım ama bende çok işe yaramadı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Şimdi ben nisan ayında yapılacak YDS'ye kayıt olmadım, giremicem yani.
Ben sadece kpds ve üds birleşti sanıyordum ama kpss içinde bulunan ingilizce de kalkmış.
kpss'de puan türümüzün hesaplanması için yds girmek gerekiyormuş kısacası benim şu an kpss'ye girmemin hiç bi anlamı yok sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ingilizcen varsa zaten kolay, ne kadar zor olabilir ki? ÖSS türkçesinin ingilizceye çevrilmiş halinden ibaret sınav, daha farklı bir şey değil.

Btw benim TOEFL'ım ve ÜDS'm dil tazminatı (88 lira mı ne sdf) almama yetiyor ama KPDS'ye girmek gerekiyormuş dil tazminatı almak için illa, ben de giriyorum YDS'ye o yüzden. Hazırlanmak için Horus Heresy okuyorum eheh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Niye ki? 2003 Mayıs ta üniversitede iken girmiştim, 97 mi ne almıştım. Çok mu kolay diyorsun saçmalık derken?


Yok çok kolay değil de bana çok zor geldi tam tersine, kelime/grammer olayına çok abanmışlar o sıralar, Şimdiki sınavlarda 'okuduğunu anlama', 'yorumlama' daha ağır basıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ÖSYM, YDS Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı'nda 14 dilde ''test'' usulü yerine "açık uçlu" sorular yöneltecek.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, ocak ayında Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik uyarınca, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (KPDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) ve içeriğinde yabancı dil sorusu veya testi bulunan yabancı dil seviye belirleme sınavlarını YDS adı altında tek bir sınavda topladıklarını hatırlatarak, artık KPSS, TUS, DUS gibi sınav ve yerleştirme işlemleri ile ÜDS ve KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşların sınav ve yerleştirme işlemlerine katılacak adayların, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için yılda iki kez yapılacak YDS'ye girmeleri gerektiğini söyledi.

Bu yıl ilk kez 7 Nisan'da yapılacak YDS'nin 41 il merkeziyle Lefkoşa ve Bişkek'te uygulanacağını belirten Demir, ''Sınavda adaylara KPDS'de olduğu gibi 80 soru yöneltilecek ve 150 dakika süre verilecek. Sınav 24 farklı dilde uygulanacak. Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunanca dillerinde çoktan seçmeli sorulardan oluşan test uygulanacak, diğer dillerde yabancı dilden Türkçe'ye ve Türkçe'den yabancı dile çeviri şeklinde olacak'' ifadesini kullandı.

Sınava toplam 330 bin 796 adayın başvurduğuna dikkati çeken Demir, ''Sınava girmek için Ankara'da 73 bin 56 aday, İstanbul'da 60 bin 267 aday, İzmir'de 23 bin 485 aday başvuruda bulundu'' diye konuştu.

En fazla başvurunun 318 bin 99 ile İngilizce'den, en az başvurunun ise 3 aday ile Ukraynaca'dan yapıldığını belirten Demir, Ukraynaca, Çince, İspanyolca ve Bulgarca gibi 14 dilde başvuru sayısının az olduğuna işaret etti.

AA
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...