Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

forumlari tarayan yazilim

chrome

Öne çıkan mesajlar

istatistikte, psikolojide ve sosyolojide bir de reklamcilikta cok ise yarar diye dusunuyorum.

Yani boyle bir yazilim yapilsa ve kisilerin ne konuda ne dusundugu ne gibi tepkiler verdigi forumlardan taranip kitlesel profiller cikartilsa. Sadece konulara atilan mesaj sayisi, paylasilan iceriklere verilen tepkiler bile incelense birsuru veri cikar ortaya.

Boyle birsey mumkun mudur? Ya da var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu ben de düşünmüştüm. Social media analytics geyiklerine bakınca, hep Twitter, Facebook, Google Plus ve benzeri sosyal ağlarda yapılan natural language processing mevzuları üzerinden yürüyor olaylar. Fakat bunlar sosyal medyanın çok çok ufak bir alanı, forumlar, sözlükler, vesaireler çok daha ciddi bir bilgi kaynağı bence, ve o bilgi kaynaklarını analiz etmek adına hiç bir şey yapmıyorlar şu aşamada.

Tüm forumları tarayacak bir yazılımdan ziyade forum -sözlük spesifik analizler yapmak daha mantıklı gibi, ne bileyim ekşi sözlükte ilgili başlıktaki 'güzel, iyi, başarılı' kelimelerini tarayıp sana bir 'yorum' çıkarabilecek bi sistem.

Yapılabilmesinin aşırı zor olduğunu sanmıyorum ama nlp'den anlayan bilgisayar bilimcileri falan bulmak gerekebilir, öyle bi iki öğrenci toplanıp yapılacak bir şey değil gibi. Ama kesinlikle bir şekilde yapılmalı, hatta kısa zaman içinde yapılacağından da %100 eminim.

Neyse iş fikrini kaptıysanız bana da iki bira ısmarlayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Forumlarda Cümle hatta paragraf bazında otomatik analiz yapacak henüz/public bir sistem yok. Normal biri tarafından yapılabileceğini sanmıyorum.

Ancak kelime bazında yapılabilir yada tamlamalar şeklinde.

Bunlarda pek bi işe yaramaz anca arama motoru

Yani sağlam bir AI lazım kendi kendine düşünebilen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...