Parapa Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Son 6-7 aydır neredeyse hergün yeni bir shard topici ile güne başlıyoruz denebilir.Defalarca açıldı bu konu ama artık gına geldi.Çoğu player'in Ultima sevdasına veda etmesi ile birlikte bir o kadarda yeni nesil geldi.Tamam çok hoş bu Sunucu patronluğu yapmak istiyorsunuz şimdi şöyle söylüyeyim siz daha kendi sorumluluklarınızı tam anlamda alamamışken bir holding kurarmısınız ? yetişemiyeceğinizi gerekli işler ile ilgilenemiyeceğinizi problemler ile başedemiyeceğinizi bile bile ? Sunucu açmak kolay iştir indirirsin nebula scriptlerini paticik.com/scripts den 2-3 script guardların kılıkları yazılar değişti help menüsündeki nebula yazılarını değiştirdin hazır server Bas sphere logosuna açılsın.Ama Gerçek anlamda proje istiyen bir insan iseniz yapmanız gereken bazı şeyler var... Genel not 1).Sunucu açıcak şahsiyetin kendisini owner gibi gösterebilmesi için playerlerin önemini kavramış biri olması gerekir. 2).Shardın masraflarını Shard Staffından çıkarmaya niyetiniz var ise hiç bulaşmayın gidip fifa oynayın. 3).Host ihtiyacınızı Bnet , Turknet , Trnet gibi adam gibi adam denebilcek firmalardan alın 4).1 ay açarız 2 ay sora allah kerim diyecekseniz yine bulaşmayın 5).Playere küfür etmeyin (ör : imaginary staff ) 6).Spherenin sorunları ile savaşmaya hazır olun en azından bir gump , event yazıcak kadar script bilginiz olsun 7).Kadronuzu en yakın dostlarınız ile kurun 8).Playere bu cocuk arkadaşım al +15 katana blackrock set mare 5-6 m para al kardeş cinsinden belediye mantığı ile sunucu açıcaksanız yine fifa oynayın Eğer şu yazdıklarımdan bazılarınızı dikkate alırsanız hem seviyeyi yakalarsınız hemde adam gibi 1-2 shard açılır en azından. Unutmayın staff'ı berbat olan bir serverin playeride staffı kadar berbattır en azından ultimada seviyeyi yakalamaya çalışan shardlara öncü olursunuz...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Fifa olmaz CS oynasınlar.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on. Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werb Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 YURU BEĞ kim tutar seni haklısın !!! BİLİNÇSİZ SERVERLANMAYA SON!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerglingtr Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Güzel bir konuya el atmissin. Zip kullanmayi bilen server kuruyor. Mantigi buradadir yillardir soylerim. Nbl.zip i acan serveri kuruyor.[signature][hline]Www.Turkoyun.Gen.Tr Web Master Zergling [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Kaldırın Nbl.zip i sharingden...[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on. Tysre Freewave - Eclipse FrF - Master BH - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werb Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 zip bilmeyenler bile artık server acıyo ole deme gozunu seviyim misal bir cafeden duyulan sesler ... -- abi bakarmısın ultima oynucam kantır baydı bi server acarmısın bana -- al kurdum oyna -- saol abijim hemen paticige yazalım girsinler ... abi ip soruolar nerden bakcam -- al ip bu -- saol abijim hah bi kac kişi girdi... [ 1 saat gecer ] -- arkadaslar ben kalkıom siz devam edersınız [ bilgisayarı kapatır ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucas Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 said: Werb, 19 Kasım 2004 17:15 tarihinde demiş ki: zip bilmeyenler bile artık server acıyo ole deme gozunu seviyim misal bir cafeden duyulan sesler ... -- abi bakarmısın ultima oynucam kantır baydı bi server acarmısın bana -- al kurdum oyna -- saol abijim hemen paticige yazalım girsinler ... abi ip soruolar nerden bakcam -- al ip bu -- saol abijim hah bi kac kişi girdi... [ 1 saat gecer ] -- arkadaslar ben kalkıom siz devam edersınız [ bilgisayarı kapatır ] +1 mlsf[signature][hline]Lucas hele bir ışıklar sönsün hele bir kapansın kapılar sular durulsun bıçak atacağım daha on iki'den kısa devre yapsın kalbim ellerim inatla dökülsün cigaraya dağlar daim büyüsün sular köpürsün sen beni ozaman gör... hele küssün meydanlar dehşetin oğlu ölsün ağır bir köpek karanlığı ve tüm mayınlar patlasın sen beni ozaman gör.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
schaker777 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 o tip insanlari uo dan uzak tutcaksin gitsinler fifa cs diablo falan oynasinlar yada kolay yoldan hic internet cafeye falan gitmesinler suraya bak ya ortalik rahatladi biraz insanlar rahat rahat soru soruyor cevap aliyor bence bu thread sticky olmali veya baggio toparlayip bunun gibi bir thread acip sticky yapmalidir veeee su server listesini baggio bir zahmet gozden gecirirse iyi olur oyle demin ki ornekte oldugu gibi acilan bir suru shard var onlar silinirse daha yararli olur[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game.. Saint Joseph'li ultimacılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 :lol: amma komik olur ha bütün shard reklamlarının bir topic altında toplanması. bir bakıyoruz en çok mesaj atılan konu :-) fena fikir değil aslında..[signature][hline]We don't know what must we do about Worlds! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
schaker777 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 hakkaten ya yeni shard acanlar o threade eklesinler sufer bi fikir olur :D[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game.. Saint Joseph'li ultimacılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 +1[signature][hline]God Hates Us All.. İs For Me Love Hand3!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 plus guzel bir noktaya deginmi$te, yapilacak bir$ey yok. sen, ben veya bir ba$kasi vatanda$ eger 1 kac haftalik server acacaksa bundan vazgeciremeyiz , adam inanmi$ bir kere.[signature][hline]Mon dieu!! Tu me couvres de mes amis. Je peux m'occuper moi même avec mes ennemis... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Blackhand_ Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Staff çok yakın arkadaşlarınızdan olsun demişsin ama bu da çok akılcı değil biz Mois'le kardeşten öteydik noldu?[signature][hline]Sacrosanct, 31 Ekim 2004 17:36 tarihinde demiş ki: Abim sen varya yalanların oğlu oldun tam düzelmeye basladın derken bi ırgatın sana gül uzatmasıyla g..ü hepten kaybettin. Whea of The Lost Age İşte yeni aşkım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 said: Math-, 19 Kasım 2004 20:25 tarihinde demiş ki: plus guzel bir noktaya deginmi$te, yapilacak bir$ey yok. sen, ben veya bir ba$kasi vatanda$ eger 1 kac haftalik server acacaksa bundan vazgeciremeyiz , adam inanmi$ bir kere. Inancını curutmelıyız artık o kadar bıkacak kı yok aman bıdaha neymıs ellemıcem uo yu demelı[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Parapa Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 staffı yakın çevrenizle kurarsanız iyi tanıdığınız kişiler ile problem yaşamazsınız...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorj Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Bırakın açsınlar görecekler öyle nebula şeyi yükleyip fix yapıp server açmayı hevesini alsınlar elleşmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
schaker777 Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 erutan hani biz server aciyorduk senle :D www.doyouwanttobealamer.com :D[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game.. Saint Joseph'li ultimacılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Makaveli Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Staff secme konusundaki tavsiyelerim: * Resit olmamis kisilerin staffa alinmamasi. * Sunucudaki elite kesim oyuncularin staffa alinmamasi. * Imkan varsa sunucu ile alakasi olmayan tanidiklarin alinmasi. (Eger staff'a alinan kisiler senin kafa denginse digerleride ayni sekilde olacak ve ayni dusuncelerden, ayni zevklerden hoslandiginiz icin staff arasinda uyumluluk kisa surede saglanacaktir) * Devamli online staff degil girdiginde adam gibi gorev yapan staff onemlidir. * Staffa yeni aldiginiz birisi babaniz bile olsa ilk 1-2 ay guvenmeyin. * Asla dostluk ile oyunu esit tutmayin. * "ULTIMA ONLINE TAMAMEN GEREKSIZ BIR OYUNDUR" cumlesini her sabah 10 kere tekrar edin, mumkunse bir kenara yazin.[signature][hline][b]Alkol butun kotuluklerin anasidir, ana gibi yar olmaz..[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Parapa Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 dmx sonuncu madde harika :)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Dmx çok güzel belirtmiş. Bir staffın da server seçerkenki düşünmesi gerekenleri yazayım: [li]Görev alacağınız serverın altyapısını ve niteliklerini iyi bilin.[/li][li]Her zaman serverda en yetkili kişiyle irtibatınız olsun. Her türlü olayda hakkınızı isteyebilmenizi sağlar.[/li][li]Eğer oyuncularla iletişim kuruyorsanız, sunucuda olan biten herşeyden haberdar olmaya çalışın. Her-şey-den. [/li][li]Zamanı geldiğine inanmıyorsanız bir shardda görev almayın.[/li][li]Eğer shard sahibinin düşüncesinin, "Staff serverındır, server da benimdir. Hepsi kurallara uymalı. Yoksa düzen sağlanamaz. Staff bir maldır, istediğim zaman değiştiririm vs." gibisinden çok "Serverımı bir hizmet olarak açıyorum. Bana yardım edecek değerli, iyi niyetli stafflarla beraber en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Asla kafamdan kurallar koymam. İşinin ehli ne derse o olur. (işinin ehli kendisi de olabilir yani farketmez :))" olduğundan emin olun, başta ve sonda çok başınız ağrır.[/li][li]Staffa girerken sizi sorgularlarsa, siz de onları sorgulayın (eğer çok tanınmış kişiler değilse elbet). Unutmayın ki karşınızda bir zaman counselorluktan kovulmuş biri de olabilir.[/li][li]Sizin adınıza bir konuşma yapılırsa, şikayet edin. Eğer üst düzey yöneticiler yapıyorsa, elinizden geleni yapın, başaracağınıza emin değilseniz isminizin lekelenmemesi için hemen bir açıklama yapıp ayrılın[/li] vs. vs. aklıma gelmiyor ama bunlar çoğu kişi karşı çıkacak olabilse bile yeni shardlarda bakın asla oturmuş kadrosu olan shardlardan bahsetmiyorum. yeni açılmış, 1-2 aylık shardlarda görev almak isteyen arkadaşlara hitaben yazdığım önemli meselelerdir.[signature][hline]We don't know what must we do about Worlds! [Bu mesaj -DoruK- tarafından 19 Kasım 2004 23:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 sizden para isterlerse hemen uzaklasin yok oyle hem hizmet etcen hemde para vercen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deviss Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 plus yazdıklarına katılıyorum (imaginary uo ile yazdıkların hariç,çünkü orada oynamadım henüz yorum yok...) ama emin ol ki çoğu kişi bunu dikkate almayacaktır.Bence bırakalım görsünler bu işin göründüğü kadar kolay olmadığını...Ama bence GM'lik son derece zevksiz bişi...off off snn rulz'du beaw...[signature][hline]ICQ E-mail MSN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Illusion Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 said: Dmx, 19 Kasım 2004 23:05 tarihinde demiş ki: * "ULTIMA ONLINE TAMAMEN GEREKSIZ BIR OYUNDUR" cumlesini her sabah 10 kere tekrar edin, mumkunse bir kenara yazin. Bayıldım :)[signature][hline]Herkes düşüncelerinin, büyüklüğü kadar özgürdür. Hardgamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brook Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Doğru bi konuya değinmiş plus bu topic sticy yapılsın bence,server açmaya hecevsli olanlar şu yazıyı 1 kere okusunlar belki akılları düzgün çalışmaya başlar.[signature][hline]Ölüm nerden ve nasıl gelirse gelsin,savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları mitralyöz sesleriyle,savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa Ölüm Hoş geldi,Safa geldi !CHE Brook[/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arion Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş. (Anlayana) Yetkililer gereksiz ve konunun tam içeriğiyle uyuşmayan mesajları silerek tavana asabilirler.[signature][hline]Her şeyin en iyi açıklaması zamandır! (Ama bir bakıma da vakit nakittir) Amentes Msn | Msn | Arion | Picture Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar