Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazılım ihaleleri

OLUM_MAKINASI

Öne çıkan mesajlar

OLUM_MAKINASI said:

peki ihale almak için illa şirketmi id minmi olması lazım
guest alamıyomuyum ihaleyi
atıyorum küçük şirkete girdim ama ç4k41 gibi yandan ihalelere saldırıyorum olmaz dimi o

iş kanununa ters,
yani aslında %100 hatırlamıorm ama,
şirketinle rekabet edemessin.
Aynı şekilde, şirketinin ünvanıyla alakalı başka işte yapamazsın.
Mesela yazılım şirketindesin, ama onların varolmadığı bi alanda bi program yazdın dimi, heh o program onların ( eğer istifa edip yazmadıysan ).
Felan
Sosyal ağlarda paylaş

hangi sektör olursa olsun bence deneyim her türlü şart, yeni mezun birinin sağlam tanıdıkları yoksa kendi başına iş kurup yürütmesi çok zor geliyor bana. Biraz sabırlı olup deneyim kazanıp ayrıca da çevre yapabileceğin işlerde çalışman gerekli bence, yoksa forumdan öğrendiklerinle o şirket fazla gitmez gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben yeni mezun olarak 2 tane AB hibe danışmanlığı işi almıştım, birini adamların sallamamasından ötürü daha proje başlamadan bıraktım (ki sonra aradı maloğlumallar ama ben uğraşamam deyip reddettim) diğer proje ise 1,5 sene sürdü, kurumlar vergisi vs sonrasında elimde kalan para 6,5k idi.. bir ton da evrakla uğraştım keşke adamlara "faturasız yapalım bu işi" deseydim de adamlara daha fazla indirim yapıp temiz bi 8k koysaydım cebe.. ha paranın üstüne yatarlar mıydı işte ondan emin değilim
Sosyal ağlarda paylaş

ben katılmıyorum sermaye şartına, yazılım çok güzel bi alan o konuda. min sermayeyle güzel işler çıkarmak mümkün. ama hiç tecrübe yokken de böyle bi işe girmek gerçekten çok zor.

bak teknogirişim diye bir şey var mesela, git bi fikir bulup ona başvur (burada yazıyorum ben arada http://cnr0.org/tgsd/1 ) sırf başvuru aşamasında bile 'ulan bu iş zormuş ha' diyeceksin, daha şirket falan yok ortada, altı üstü iş planı, gider gelir planlaması falan yapıyorsun.

ilk önce tecrübe edinmek lazım. ben de inanmıyodum ama hakkaten böyle bişi var yani.
Sosyal ağlarda paylaş

OLUM_MAKINASI said:

chrome said:

resmi gazeteye gir. orada ihaleler var onları takip et. arada çıkıyor herhangibirinin girip alabileceği düzeyde şeyler. 700milyonda 1 de olsa ciddi olma ihtimaline karşı verdiğim cevaptır bu da.

allah razı olsun ciddiyim bu arada.
peki resmi gazete haricinde bulamazmıyım mesela freelance tarzı sitelerde proje koyyuyo insanlar ama tabi oralara güvenilmio daha güvenilir bişiyler illaki vardır diyorum ben
herkez işleri arkadasınamı yaptırıo

aga ekap diye bir şey duymadınız mı
https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Default.aspx?ReturnUrl=%2fekap%2f
istediğin gibi arama yapıyorsun

yuh lan dede gibi gazete diyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

abicim soruyorum, nie yamyam gibi saldırıosunuzki
ayrıca 7kisi 10 kisi ne farkeder işi bilen var bilmeyen var
küçük büyük heryerde çürük elma, patetes dolu ha bilende var
ama biyere girip işleri ben yapıp, torpille giren bebe hiç bi bok yamadan benle aynı parayı alsın istemiyorum en basitinden
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle düşün genç beyin:
sen bir şirketsin. bina dikmen gerekiyor. 6 ay sürecek bir ihale veriyorsun ortaya.
birsürü inşaat şirketi geliyor sana iş yapmaya. bir de yeni mezun bi inşaat mühendisi çıkıp geliyor diyor ki sana ben yaparım bunu.
Sen de yeni mezuna 6 aylık zamanını ve paranı veriyorsun.

hehe
Sosyal ağlarda paylaş

OLUM_MAKINASI said:

Esnaf said:

50 milyarlık projeyi yeni mezun birine yaptırcaklarını nerden ve nasıl düşündün ki

yeni mezun 1. sınıf lise 2 ne farkederki işi bilmek / bilmemek

bizim orada tecrübeye dayalı projeler serpiştiriyoruz çalışanlara.
yüksekten uçma çok. her yazılımcının hayalidir, şu işe başlayayım kendi şirketimi kuracağım, dışarıdan iş alıp facebook tadında bir proje yaratıp zengin olacağım düşünceleri.
kısaca özet NAH olursun. eskidendi onlar. paşa paşa girip bir firmada referans toplayacaksın projelere katılıp. sonrasında belki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...