Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün istifa ettim

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

bir önceki işindeki patronu soruyorum ben abi ten uyumu olmadı diyince sen ilk aklıma o geldi. o da erkekse tenden ziyade zaten ortada bir cins uyumsuzluğu mevcut. onu aşıpta ten kısmına geçmiş olmanız gerekiyor ama bir ulusalcıdan beklenecek birşey değil bu. sanırım anlatım hatası yapmışsın çetintaş abi.
Sosyal ağlarda paylaş

AutolycuS said:

KuddusiMavra said:

Esnaf said:

ne iş yapıyordun?

ihracat bölge müdürüydüm.düzenli olarak iran,mısır,bangladeş'e gidip geliyordum.tekstil kimyasdalları ve boyarmaddeleri satıyordum.

Adam ne güzel geziyor dediğiniz bu muydu :D

helal :)

ahmedinejad said:

şu deneyime sahip adam aç kalacak değil. beğenebileceği iş seçme lüksü var her türlü.

eyvallah. zaten bir mevzu var ama uğur yaptım,kısmetse paylaşırım yakın zamanda ;)

Rerore said:

o ülkelerdeki firmalarla nasıl temas kuruyordunuz ki
fuar filan mı
adamlar mı sizi buluyor

İlgilenenler için biraz detaylı anlatacağım yaptığım işi.

öncelikle konsolosluklardan,ticari ateşeliklerden yararlanıyorsunuz.sonra yerli ve gideceğiniz ülkedeki sanayi ve ticaret odalarından yardım istiyorsunuz.internette firmaları araştırıp bulduğunuz web sitelerinden ürünlerinizin hitap ettiğini düşündüklerinize şirket profilini gönderiyorsunuz.ilgilenenler zaten size dönüyorlar.ondan sonra karşılıklı 1-2yazışıp ne yapıyorlar,ne istiyorlar öğreniyorsunuz. sonra numune gönderiyorsunuz dhl,ups,vs. kargo şirketlerinden birisi ile. numune okeylendikten sonra genelde ziyaret planı yapılıyor. 4-5 tane firma ile randevulaşıp programı yapıp atlayıp gidiyorum. Adamlarla tanııyorum,ciddiyetlerini anlamaya çalışıyorum,bazılarını kafadan eliyorum(o kadar insan sarrafı oldum bu kadar senede),kafama yatanlara fiyat veriyorum. Anlaşırsak siparişlerini alıyorum. Memlekete dönünce de siparişlerini gönderiyorum. Genelde son kullanıcıya satmıyoruz. Acenta aracılığı ile satıyoruz. Zaten bu yukarıda söylediğim genelde acenta bulmak için izlediğim yol.Acentalar bulunup onlar çalışmaya başladıktan sonra bu sefer acentaların talepleri üzerine müşteri ziyaretleri yapıyorum.Bu ziyaretlerde genelde teknik sorunlar üzerine konuşuluyor.Sıkıntılarını anlatıyorlar,ben de çözüm önerilerinde bulunuyorum.Çözemediğim sorunlar için numune alıp dönünce laboratuardan destek alıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

bir önceki işindeki patronu soruyorum ben abi ten uyumu olmadı diyince sen ilk aklıma o geldi. o da erkekse tenden ziyade zaten ortada bir cins uyumsuzluğu mevcut. onu aşıpta ten kısmına geçmiş olmanız gerekiyor ama bir ulusalcıdan beklenecek birşey değil bu. sanırım anlatım hatası yapmışsın çetintaş abi.

yav tırnak içinde ten uyumu dedim. maksat espiri olsun ama anlatamamışım demek ki :))) haklısın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...