Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7-18 Nisan Vipassana Meditasyon Kursu

coco

Öne çıkan mesajlar

DeathLord said:

Lan ne saygısızlığı forumdan banlanmak istemiyorum yoksa sana benim o kadar yaratıcılıktan uzak bayağı küfür etmeyeceğimi birebir gösterirdim. Varsa forumdan uzak bi platform hemen icra edeyim sanatımı.

Kufur benim icin acizliktir siz o kisi degil iseniz sizin adiniza sevindim. Size de tavsiyem kufurden uzak durunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Anladım Ninja senin dediğin daha çok çigong veya tai chi chuan tarzı alıştırmalar sanırım. Orda da temel çi yi arttırmak vücuttaki. Hintliler prana diyor ya. Kozmik enerji dedikleri şey sonuçta. Ben şu an 8 basamaklı yoga sistemi ile ilgileniyorum. 7-8 aydır asana çalışmaları yapıyorum. Fakat sadece o.

Ben bana mantıklı gelen her şeyi okuyorum. Baya da okudum ilgilendim bu konularla bana en mantıklı gelen 3 tane materyal var.

Spiritual Reality DVD si
Patanjali nin 8 basamaklı yoga öğretisi
Tao Te Ching
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Anladım Ninja senin dediğin daha çok çigong veya tai chi chuan tarzı alıştırmalar sanırım. Orda da temel çi yi arttırmak vücuttaki. Hintliler prana diyor ya. Kozmik enerji dedikleri şey sonuçta. Ben şu an 8 basamaklı yoga sistemi ile ilgileniyorum. 7-8 aydır asana çalışmaları yapıyorum. Fakat sadece o.

Ben bana mantıklı gelen her şeyi okuyorum. Baya da okudum ilgilendim bu konularla bana en mantıklı gelen 3 tane materyal var.

Spiritual Reality DVD si
Tao Te Ching

Bu bahsettiginiz konuyu inceleyecegim Soris sama cok tesekkur ederim.

Glatheros sama sizinde aydinlatici bilginiz icin tekrar tesekkur ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Spiritual Reality DVD si
Tao Te Ching

Soris dvd sestleri yoga ve diğer fiziksel duruşları esas alan eğitimler için çok yetersiz. Ayna karşısında çalışşan bile bazı kompleks duruşlarda hareketin layığı ile olması adına duruşları bir eğitmenin kontrol etmesi çok daha verimli. aynı şey tai chi içinde geçerli. hangi şehirdeysen gerekli eğitmenlere yönlendirebilirim seni . lütfen beni de muhatab al ignore edilmek çok kötü bir his ;D Adsfgh
Sosyal ağlarda paylaş

Yok bu dediğim dvd yoga ile alakalı değil. Bak bu

http://www.youtube.com/watch?v=TWttCv0p6WQ

Yardım alınması gerektiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Asanalar ile ilgili ama meditasyon tekniği ile ilgili yardım saçma ve para tuzağı. Çünkü zaten meditasyona hazır bir adam kendisi başlayabiliyor.

Bende 7-8 aydır yoga pilates karışımı bir şey yapıyorum. İlk başlarda ağırlık çalışırken sakatlanmayım diye girdim. Ondan öncesinde çigong tai chi chuan benzeri bir derse katıldım 1 sene boyunca. Yoga ile ilgili bir sürü şey okumuştum ama çok ilgilenmiyordum.

Dansçı bir rus hatun geldi yoga ve pilates derslerine ona karşı bayağı ilgim oluştu ondan sonra iyice sardım yogaya. Kadından baya hoşlandım kendiside farkındaydı. Bir ara açıldım çok yaş farkımız var diye kadın beni bekleme moduna aldı. BENDE YOGA BİLİMİNE LANET OLSUN modundayım şu an kendimi crossfite verdim hahah. Yok yok günde yine 3 kere surya namaskar yapıyorum.
Bu itirafı da yapıyorum buradan.
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuda bir yerde detaylı olarak anlatmış mıydın tam olarak ne yapılıyo bu kursta.

bu işte bir terslik var çünkü anlaması zor şeyler üzerine yapılan çalışmalar birikerek gider. bu çağda matematik öğrenmek 100 sene önce matematik öğrenmekten çok daha zordur.
ha bunu yanlış anlamayın, 100 sene önceye kıyasla tek bir konu öğrenmek bu senede çok daha kolaydır. ama 100 sene önce 5 konu varsa bu sene 100 konu vardır. ve bu 100 konunun bırak 5inin 20sini bilmeyen matematikçi demezler mesela (sayılar sallama tamamen).

bu usta kardeş de 30 senedir teknik kasıyorsa varoluşa dahil çok daha fazla şey keşfetmiş olmasını ve 10 günde öğrenilebilecek şeylerin öğrenilebilecek bütün şeylerin binde biri olduğunu keşfetmiş olmasını beklerim. yoksa yerinde saymış olur ya da en fazla pedagoji kasmış olur diyelim.

coco said:

sorgun doğal Ardeth.
orada hoca'nın konuşmaları arasında açıkladığı bir konu bu aynı zamanda tüm öğrencilere.

çok eski bir enstitü vipassana. guatama buddha zamanı kurulmuş.
global sonuç olarak da son 30-40 yıldır dünyaya ve coğrafyasına yayılmış.

aslında ne kadar uzun deneyimleyebilirsen o kadar iyi tabii..
onlar da denemişler bu tekniği öğretebilmenin en optimum süresi nedir diye.

kaba bir anlatım olacak ama;
daha uzun süreler ile başlamış.
ama bunu deneyimleme isteyen kapitalizmin mahkumları için uzun süreli katılımlar gerçekleşememiş.
daha kısa süre denemişler
teknik sindirelememiş öğrenciler tarafından.

geçirdiği 30 yıllık deneysel tekniklerle uzalta kısalta süre 10 gün halini almış ve hedeflenen diğer amaçlarda dahil olmak üzere sonuç alınmış.

ayrıca şu çok önemli bir detay;
10 gün boyunca sadece kendinle başbaşasın. bence bu çok önemli ve psikolojik olarak çok uzun bir süre günümüz için...

özellikle 3-6-7.ci günler çok zorlanıyorsun
oradan (aslında kendinden) kaçmamak için mesela...
Sosyal ağlarda paylaş

ya sanırım herkesin ortak anlamadığı (bu arada doğal olmuş bu biraz) ve takıldığı aldatıcı detay şu olmuş:

vipassana süresince sen sadece bir teknik öğreniyorsun.
ve hayatın boyunca da öğrenci oluyorsun.
yani 10 günde aydınlanma, iyileşme, başkalaşma vs yok yani.

yani bu öğrenilmiş bir şeyden daha çok süresiz eğitim programı gibi birşey.
ama teknik sonunda sadece reflekslerinin (zihnimizin duygusal oyunlarının) farkında olup onları kontrol etme şansı gibi birşeyin oluyor.
mesela yılda en az bir kere her vipassana öğrencisinin bunu yeniden deneyimlemesini salık veriyor vs.

yani sürekliliğini sağlayabilirsen asıl kümülatif bir fayda sağlıyor.
ama bir kez bile deneyimlemenin de açtığı kapılar çok.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Yok bu dediğim dvd yoga ile alakalı değil. Bak bu

http://www.youtube.com/watch?v=TWttCv0p6WQ

Yardım alınması gerektiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Asanalar ile ilgili ama meditasyon tekniği ile ilgili yardım saçma ve para tuzağı. Çünkü zaten meditasyona hazır bir adam kendisi başlayabiliyor.

Bende 7-8 aydır yoga pilates karışımı bir şey yapıyorum. İlk başlarda ağırlık çalışırken sakatlanmayım diye girdim. Ondan öncesinde çigong tai chi chuan benzeri bir derse katıldım 1 sene boyunca. Yoga ile ilgili bir sürü şey okumuştum ama çok ilgilenmiyordum.

Dansçı bir rus hatun geldi yoga ve pilates derslerine ona karşı bayağı ilgim oluştu ondan sonra iyice sardım yogaya. Kadından baya hoşlandım kendiside farkındaydı. Bir ara açıldım çok yaş farkımız var diye kadın beni bekleme moduna aldı. BENDE YOGA BİLİMİNE LANET OLSUN modundayım şu an kendimi crossfite verdim hahah. Yok yok günde yine 3 kere surya namaskar yapıyorum.
Bu itirafı da yapıyorum buradan.

bir sürü sözde guru dünyayı peşine takıp bir sürü paralar kazandı ama böyle tipler yüzünden spiritüel hizmet vererek para kazanan herkesi aynı keseye koyamıyorum. Gerçekten bazı insanların aktif olarak bazı şeyleri duymak ya da deneyimlemek isteyen insanların hizmetinde olması gerekiyor. Ama herkes para tuzaklarına düşmeyecek kadar uyanık olsun derken herşey para tuzağı demekten kendimi alı koyuyorum.

Yogacı danscı hatun içinde .. seni azcık da olsa hissediyorum. insanız sonuçta tek taraflı kalan şeylerin burukluğunu bilirim. Bu yüzden hep inat ettim. Kafaya birini taktığımda onun ilgisini çekemeyen talihsiz kişi olmaktansa dünyanın en baştan çıkartıcı erkeği olma yolunda ilerledim ama her ne kadar amacıma ulaşsamda tutarsız arzularım ellerimde hep toza dönüştü. Bu yüzden sal gitsin takma kafana. Umarım seni cezbedecek ve yüreğine dokunacak esnek bir yogacı hatun bulursun.

video içinde teşekkür ederim sabah temiz kafa ile izlemeye niyet ettim =)
Sosyal ağlarda paylaş

sen de haklısın BabacumMostors

bu arada benim için double JD tek başına yapıyor sen + 2 biranın yaptığını :)

BabacumMostors said:

coco said:

ayrıca şu çok önemli bir detay;
10 gün boyunca sadece kendinle başbaşasın. bence bu çok önemli ve psikolojik olarak çok uzun bir süre günümüz için...

özellikle 3-6-7.ci günler çok zorlanıyorsun
oradan (aslında kendinden) kaçmamak için mesela...

şu benim aklıma direk anadoluda tekkelerde inzivaya çekilme olayını hatırlattı, belirli bir bilgi birikimine sahip olduktan sonra kendi düşünceleriyle başbaşa kalınca b,r nevi "kamil insan" oluyor birey

günümüz dünyasında buna pek şans bulamıyor insan çünük benliğini bulması 2 gün de sürer 2 ay da 2 yıl da o da dışarıdan birinin etkilemesi olmadan

o yüzden bu uygulamalar hep bana para ver huzur al konulu işletme planları gibi geliyor. okuduğum tanıtımlardan da hiç verimli bir şey olacakları hissi vermiyor

ha bunu diyen adam sağda solda dinlediği izlediği kişisel gelişim vs seminerlere bakıp "e ben bunları yapıyormuşum ya lan" diyen biri, en son üstün dökmenle konuştuktan sonra bunu hissettim. bu arada üstün dökmeni tenzih ederim egolu ama bu egoyu gizleyebilen korkunç donanımlı müthişden hallice bir insan

anadoluda çile oturuşu olarak biliniyor ve örtüşüyor zaten.
tek ve belkide çok önemli bir fark orada din var.
burada ise bir mekanizma olarak sadece "sen" gerçeği.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...