Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yapışkan ve Boya Koruma...

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Direk konuya giriyorum. Bugün araba yıkamasında ortaya çıktı ki güçlü bir yapışkan veya benzeri bir madde arabanın sol sürücü ve yolcu kapılarının arasında sıçramış. Pislikle de bir olunca kahverengi bir tonda akmış, pis, lekeli, rezil bir görüntü bırakmış gri renkli arabamda...

Bu arada araba yıkamayı bakım için götürdüğüm serviste yaptıkları için hemen orada danıştım da böyle bir sprey getirdi. Sıktı, bu bile çıkaramadıysa çok güçlüdür ya da başka bir şeydir dedi. İşte boya koruma yaptırabilirsiniz en uygunu olarak vs. dedi.

Ya şimdi adamın bahsettiği kadarıyla boya koruma yaptırıp bu lekeyi yok ettirebiliyoruz ama bu nasıl oluyor? Boya koruma dediğin sadece koruma vazifesi gören ince bir katmandan ibaret bir çalışma değil mi?

Bu olay bu yapışkan veya benzeri madde lekesini gerçekten çıkarır mı yoksa parça boyaya falan mı sokmak gerek?

Ya da başka tipte bir çözümü var mı? Uygun fiyatta olması önemli asdfsda

Teşekkürler beybiler
Sosyal ağlarda paylaş

boya koruma denilen şeyin öncesinde aracın yüzeyine pasta uygulanır, kılcal cizikler alınır, üstüne cila atılır, en son da uv filtreli koruma katmanı cekilir.

o süreçte hem pasta ile denerler, hem de kir ve yapiskan cozucu solusyonlarla denerler.

ben zamanında yaparken bu isi, çimento söken solusyonumuz dahi vardı yani, boyayı yıpratmadan.

tabi öle camsil tadında bitmiyo işe, hayli bi zaman alıyo, mikro fiber bezle, uzun uygulama süresi falan var

ama hallolur muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Genelde zift temizleyiciler iş görür; veya sıcak su ile de yumuştamyaı deneyebilirsin.

Eğer kılcal çizik çok ise aracına pasta yaptırabilirsin. Unutma, her pasta işlemi vernik tabakasını inceltecektir ;)

Bopyacıyla da konuş; abi komple kumlayıp sonra boyaman mümkün mü? Büyük ihtimalle küfür edecektir :D Ama ben bir arkadaşın kapısına yaptırdım, boya yeniden atıldığı için kalınlık değişmediğinden kimse anlayamıyor :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...