Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kamu iktisadi kuruluşu

Rasmon

Öne çıkan mesajlar

bu statüdeki kuruluşlar kesin olarak kamu kurumu mudur?

yani TEİAŞ TEDAŞ gibi kurumlar kamu kurumu mudur?

sitelerinde;

"233 sayılı kanun hükmünde kararnameye dayanılarak çıkarılan 12.08.1993 tarih ve 93/4789 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla, bir kamu iktisadi kuruluşu olan TEK, Türkiye Elektrik Üretim İletim AŞ (TEAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) unvanlı iki ayrı iktisadi teşekkülü olarak teşkilatlandırılmıştır." diyor ama iktisadi kamu olması kafamı karıştırdı. Net bir bilgisi ve dayanağı olan var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

abi ihaleye çıkıyo firma. normalde tmmob oda birim fiyatına göre atıyorum 150k lık fatura kesmem gerekirken, adamlar bi iş için 7.800 tl üzerine çıkamıyo.

oda da ben bu kurum özeldir, bu fiyattan sözleşme onaylarım diyo. Daha önce kamu kurumudur şeklinde iş yaptım ama Ankara tmmob özelleşti o diye ticari firma statüsünde değerlendiririz diyo.
Sosyal ağlarda paylaş

kamu kurumlarının bir çok çeşidi, bir çok yöntemi olabilir. Kamu kurumu denilince öncelik sosyal fayda olsa da sosyal faydaya finansman bulabilmek amacıyla çeşitli kar odaklı kamu kurumları da olabiliyor. Hatta bazı kamu kurumları "al işlet bana da kira öde" usülünde bile olabiliyor (köprüler, gişeler, otoyollar gibi)
Sosyal ağlarda paylaş

Rasmon said:

abi ihaleye çıkıyo firma. normalde tmmob oda birim fiyatına göre atıyorum 150k lık fatura kesmem gerekirken, adamlar bi iş için 7.800 tl üzerine çıkamıyo.

oda da ben bu kurum özeldir, bu fiyattan sözleşme onaylarım diyo. Daha önce kamu kurumudur şeklinde iş yaptım ama Ankara tmmob özelleşti o diye ticari firma statüsünde değerlendiririz diyo.

çıkarda ihale yapar
uğraşmak istemiyorlardır
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...