SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Bu gibi durumlar için işbankası maximum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 evet en güzeli o zaten sırf maximum kredi kartımı kullanıyorum ama limiti fulledim onda o yüzden tebi kullanmam gerekti. internet bankacılığıda rezalet teb'in. kısmetse borçlarını kapatıp ay sonunda kartı iptal ettiricem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 geri veriyorlar, 3 ay, önceki ayların ortalaması kadar harcaman bekleniyor. ki harcıyosun ama buna mecbur tutulmak kötü. ben zaten harcıorm abi yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 bu tarz saçmalıklar ile ugrasmamak için sozlesmeyi iyi okuyun eger boyle caktırmadan yapılan sıgorta metnini görurseniz ustnu asetatlı kalem ile çizin. digiturun gotunde patlattım boyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 11, 2013 Suark said: x bankasına muhtaç değilim, ama bankaya muhtacım. neden? çünkü banka diye bişe var, bu sayede insanlar kredi alıp maaşlarının 300 katı olan evleri alabiliyorlar, bu sayede insanlar evleri milletin maaşının 300 katı olarak satabiliyor. banka olmasa? kimse alamyacağı için o paraya ev olmayacak profit! ona sebep bela boktan pis bişe banka. seçim şansı tamamen bir ilizyon. hayır. seçim şansı illüzyon değil. sana ev almak zorundasın diyen var mı? yok gerçek olarak bankasız yaşarsın. banka ile yaşayacağın rahatlıkta yaşayamazsın. bugüne uygun yaşamak için banka zorunlu. yoksa hiç de değil :) yurt dışında daha abuk uygulamalar da var. fransada sadece kendi şubenden para çekebildiğini, başka şubeden kendi paranı çekmeye kalktıgında, kendi kendine çek kesmen gerektiğini biliyor muydun mesela? (bunu geçen yıl orada yaşayan kuzenimden öğrendim komik geldi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 İlizyon kısmıda o mecburiyetin olmadığını düşünmek. Hayatımdan parayı çıkarmam lazım ki, onu yapabilmem için gene paramın olup kendi çiftliğimi falan kurmam bi gerekiyor. ilizyon yani. Ev alma diyosunda, Barınmak ve yiyecek en temel iki ihtiyaç. Ha mağarada yaşamayı bi opsiyon olarak görüyosan ve bunu tercih etmeyi lüks olarak tanımlayabiliosan bişey diyemem. Ama ilizyon yani. Böle var bi sürü ilizyon ortalıkta,insanları kandıralımda bizi rahat bıraksınlar, onlar çalışsın biz kazanalım yiyelim oh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Banka çok güzel bişi lan bankanız olmadan anlayamazsınız o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Suark said: İlizyon kısmıda o mecburiyetin olmadığını düşünmek. Hayatımdan parayı çıkarmam lazım ki, onu yapabilmem için gene paramın olup kendi çiftliğimi falan kurmam bi gerekiyor. ilizyon yani. Ev alma diyosunda, Barınmak ve yiyecek en temel iki ihtiyaç. Ha mağarada yaşamayı bi opsiyon olarak görüyosan ve bunu tercih etmeyi lüks olarak tanımlayabiliosan bişey diyemem. Ama ilizyon yani. Böle var bi sürü ilizyon ortalıkta,insanları kandıralımda bizi rahat bıraksınlar, onlar çalışsın biz kazanalım yiyelim oh. kafanda banka ile para o kadar bütünleşmiş ki. parayı çıkar demiyorum. bankayı çıkartabilirsin. göndereceğin tüm parayı elden teslim eder, faturalarını elden yatırır, evin kirasını elden öder, maaşını elden alır, alacağını nakit alır, biriktireceğini kendin biriktirir, kredi çekmez, dövize geçişi döviz büfesinden yapar isen. hiç de bankaya ihtiyacın olmadan yaşarsın. banka sadece günün koşullarında rahat yaşamak için zorunluluk. bankayı hayatından çıkartmak =/= parayı çıkartmak evet ev alma diyorum. banka kullanan herkes ev satın alabiliyor mu? ben daha alamadım. kiradayım. ev satın almak da zorunluluk değil. inşaat, emlak sektöründeki kimi arkadaşlarım mortgage a girip kendini 1 eve 10 15 sene bağlamaya aptallık olarak bakıp kirada yaşıyor misal? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 reampage said: Banka çok güzel bişi lan bankanız olmadan anlayamazsınız o ayrı. 30 milyon ödenmiş sermaye koyabilmek güzel tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 cantug said: müşteri hizmetlerini arayıp konuşsana bana mesela 3 tane otomatik ödeme verin hesap ücreti almayalim dediler. böyle bişi yapabilirsin. şunu yaptım bi kredi 2 gün gecikti diye 45 lira banka hesap işletim ücreti öddim geçen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 E iyide, hayatında para olduğu sürece bankaya muhtaçsın ki. tamam transferi elden yaptın, her aldığına her verdiğine imza attın dekontlarını tuttun vs. Barınmak, insanın en temel ihtiyacı. Ev almadın, kirada oturdun. Hayatın boyunca böyle yaptın misal, 70 yaşına geldiğinde o güne kadar biriktirdiğin - lol - para + emekli maaşın kaldı. Kalan kiraya + diğer masraflarına yetirebilirsen ne ala. Ama yetiremezsin, kendi ailemden görüyorum, yetiremiyorlar. Ev almak zorundasın. Ha ucuz alırsın, arsa bulur kendin inşa edersin, zimbabweye taşınırsın o ayrı, ama almak/yapmak/sahip olmak zorundasın. Nasıl yemek yemek zorunluluksa, barınmakta öyle. Hadi ev çok pahalı ekstrem bir örnek diyelim, daha ucuz şeyler için bile kredi almak zorundasın. Biriktirerek, bişi almak enflasyona müteakip biraz hayal. Şu an saçma sapan bi enflasyon oranı çıkartıyorlar, faizler düşük felan ( %7 mi ne çıktı enflasyon, kafadan %20 si var aslında ) yastık altı yapsan, para biriktirmen imkansız. X liran var, evi 200x liraya alıcaksın diyelim. sen 200x e ulaştığında o evin değeri 20000x olacak zaten. Kredi çeksen daha mantıklı yani. İlizyon abi bunlar, bi adada falan yaşamadıkça ilizyon. He ayda 10bin lira falan kazanıosundur, bankaya ihtiyaç duymadan bişi alabiliosundur ona bişi demem. ama 1000tl civarı alan insanlar için, banka zorunluluk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 paran varsa bankaya ihtiyacın olmaz ki abi yoksa olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 "zorunda olmak" ile "gerekmek" kavramları sende karışmış bence. benim yazdığım tabii ki uç, ama yapılabilir. merak etme 70 yaşında da ev sahibi olamayanlar var =) edit; yazdığım gibi bankasız yaşarsan hayat standardın da muhtemelen %50 den fazla düşer ama ölmezsin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 yoo ölürsün muhtemelen. Donarak ölebilirsin, üzüntüden kanser olabilirsin vs. O şekilde bakınca mesela, hastanelerde zorunluluk değil. Tamamen keyfi. Daha sefil yaşarız, ölmeyiz Hayat standardımız %90 düşer ama ölmeyiz sdsfs. Yok abi, ilizyon o. Kendini inandırabilmiş olman güzel, iç huzur verir. Ama ben sana sölim, sırtından havadan para kazanıp daha da kötüsü enflasyona sebep olup paranı- yaptığın işi değersizleştiriyorlar :). Hani şu var, Hiç banka olmasa, bişi kaybetmeden yaşarım. Ama bankalar var olduğu sürece banka kullanmıyorsam, o zaman yaşayamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 çok tuhaf. sana göre 1) kirada yaşanmaz ölürsün (emekli olunca) 2) kredi çekemezsen ölürsün (çalışırken) yukarıda yazdıklarından bu çıkıyor neyse =) o zaman bükemediğin bileği öpeceksin valla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 abi sen yazdığın cümlelerde "banka" kelimesini "para" ile değiştir anlam aynı kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 suark a mı dedin bana mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Dworgian said: çok tuhaf. sana göre 1) kirada yaşanmaz ölürsün (emekli olunca) 2) kredi çekemezsen ölürsün (çalışırken) yukarıda yazdıklarından bu çıkıyor neyse =) o zaman bükemediğin bileği öpeceksin valla :D 1) Tr standartlarında, kirayı emekli olduğunda ödeyemeyeceksin ki. E banka kullanmadığın için geçmişten kalan sadece enflasyona yenik düşmüş bir miktar paran olacak, 80 yaşında çalışmaya devam ediceksin işte simit falan satıcaksın yoksa gg. Kirada da yaşayamazsın yani. 2) kredi çekmek zorundasın. Ölmesen bile zorundasın. Yani illa ölümle kıyaslıyorsak, hastaneleride ölümcül durumlar harici kaldırabiliriz rahatlıkla değil mi? Extrem ücretler kazanmıyorsan, krediye muhtaçsın abi. Ben de işte o bileğe işiyorum elimden geldiğince, it gibi davranıyorum çünkü sen-ben düştüğümüzde onlar bize it gibi davranıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 sen nerede yaşıyorsun? tüm emeklilerin ev sahibi olduğunu mu sanıyorsun? biraz gazete oku, haber izle fln ltfn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 suark, adamın banka olarak ima ettiği şey aslında para yani kapitalizm, cebinde ki kağıt parçasının değeri olmadığını sadece, toplum içerisinde ki seviyeni belirleyen bir obje olduğundan öteye gidemediğini aslında paranın amacınında toplum içersinde bir seviye sistem belirleyip (Yani illusyon dediği aslında bu kağıt parçası ile ölçülen insani değerler) o seviyeyi devamlı yükseltmek için çabalayan insanlardan başka kişilerin rant sağlamasını eleştiriyor. Adamın aslında bankayla bi işi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 http://tbareham.qondio.com/banks-can-we-live-without-them ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 İstanbul ev kirası 1100 lira bizimkilerin kümülatif gelirleri 2200 lira falan. 1100 kalıo 200 lira kombi 100 elektrik, 60 su,30 falan internet 400 lira. Kaldı 700 lira e evde yemek pişicek, temizlik olacak malzeme lazım.200-400 minimumda onlara. işte geri kalan para da işte yaşamalık. Ha emekli maaşı milletvekili emekli maaşı olsa ok. ama değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Dworgian said: tüm emeklilerin ev sahibi olduğunu mu sanıyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Suark said: İstanbul ev kirası 1100 lira bizimkilerin kümülatif gelirleri 2200 lira falan. 1100 kalıo 200 lira kombi 100 elektrik, 60 su,30 falan internet 400 lira. Kaldı 700 lira e evde yemek pişicek, temizlik olacak malzeme lazım.200-400 minimumda onlara. işte geri kalan para da işte yaşamalık. Ha emekli maaşı milletvekili emekli maaşı olsa ok. ama değil. kiranın 400 500 olduğu yerler var internetin olmasın? 60 lira su? sana dediğimi anlamadın. şu anki gibi yaşarsın demiyorum. u can barely survive hani hayatta kalırsın fln Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 lan annem hayatı boyunca tek başına her ay 1000tl kira vererek yaşadı devlet hastanesi eczacısı olarak, babamdan yardım almadan siz ailecek neyin hesabını yabıyonuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar