Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sizce arafat katil mi barışsever mi yoksa militan mı?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 12 Kasım 2004 16:50 tarihinde demiş ki:
said:
SimasheR, 12 Kasım 2004 16:47 tarihinde demiş ki:
said:
Ardeth, 12 Kasım 2004 16:38 tarihinde demiş ki:
Simasher ve Valeron
klasik bir sorudur ama merak ediyorum o patlayan otobüslerin içinde sizin çok yakınınız yada sevgiliniz olsa siz genede gelip adam halkını kurtarmaya çalışıyordu diyecek misiniz? YAda siz o saldırıda sakat kalsaydınız? Birazda tamamen masum olupta bu teröre kurban giden insanların ve ailelerinin gözünden bakın olaya.

http://www.albasrah.net/index1.html savaş bu dostum. bu vahşeti yaşatan asla ben ailem veya benim ulusumdan kimse olamıyacağı için o otobüste benim sakat kalma ihtimalim yok. filistin halkının kuyruğuna basmadım ben, canlarını yakmadım. niye onlardan korkayım ki! bana neden zarar versinler ki!

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın... Ne kadar harika düşünceler, kutlarım efendim.

İsterseniz buraya kafa kesme videolarına link vereyim? Birsürü link almama rağmen öyle bir vahşeti görmek için hiç açmadım, ama tam buna cevap olarak verilesi.

bazı seyleri anlamıyomusun anlamakmı istemıyosun saçma saçma bi ton ornek verdin hiçbiride seni haklı cıkarmaya yetmedi devam et..[signature][hline]Gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz
Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 12 Kasım 2004 17:23 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 12 Kasım 2004 17:15 tarihinde demiş ki:
İsrail militanlara karşı savaş verirken veriyor.
hade be. dalga mı geçiyon sen benimle, sırf aklımdakiler yanıltıcı olabilir diye mülteci (mülteci: iltica edeni, sığınan) kampına ateş açan israil tankının haberini verdim daha neyi savunuyosun. yok kazara olmuşmuş da.

eğer biri teröristse diğeri de teröristdir. bu kadar basit kardeşiim bu. (arada yine hatırlatayım, musevilerle bir derdim yok.-kaçacak yer bulamayınca oraya sığınıyorsunuz da ondan dedim.-)

Yoo ben bi yere kaçmıyorum.
Ona da cevap vermiştim, Filistin'de bir adam yukarıdan geçen helikopteri evinden çıkardığı roketatarla indirebiliyor. Mülteci kampında da buna benzer bir olay olmuş olabilir.

olmamış da olabilir tabiki, İsrail'i asla haklı bulmadım, bulmayacağım da. Ama şu var, Araplar geldiler ve bir yere yerleştiler. Şimdi topraklarını savunuyor mertebesindeler gözünüzde. Bu da tam olarak doğru değil.

2 tarafın da haksız olduğunu söylüyorum zaten başından beri, fakat hangi tarafın daha ağır bastığı üzerine yorum yapıyorum ben.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Delanoresse : olm imansiz pic olarak destek vermen lazim bana
Penthesilea : tamam abi hemen
Mesaj tarihi:
http://forum.paticik.com/view.php?id=92999..
kaşınmış adamlar..[signature][hline] Kendercik, 08 Kasım 2004 15:56 tarihinde demiş ki:
Metroseksüel kelimesini ilk duyduğumda aklıma İstanbul metrosunun tuvaletlerinde sevişen eşcinsel oğlanlar gelmişti.

--------------------------------------------
Eğer hayat sana felek diye ekşi bir limon uzattıysa, sen üstüne tekila ve tuz iste.. [meksika ataözü]
Mesaj tarihi:
arkadaşlar eminim ki siz kendi kitabınızı okumamışsınızdır. yanılıyor da olabilirim. ama önce kendi kitabınızı okuyun sonrada israillilerin kitabıını bi okuyun. herşeyi daha net görürsünüz.
size tevratın, bi kitapdan bulduğum ayetlerini yolluyorum. umarım biraz da olsa bişeyleri anlamanıza faydası olabilir.
bunlar yahudilerin kutsal kitabında aynen yer almaktadır.

Yahudi olmayanın malı mülkü sahipsiz sayılır. Ona herkesden önce el koyan yahudi, onun sahibi olur. (Talmut Hosem ha-mişpat 156-5)

Yalnız Yahudi olanlara insan gözüyle bakılır. Yahudilerden gerisi sadece birer hayvandır. (Talmut Bölüm Hoşem ha-mişpat yoreh deah)

Yahudi olmayanların tohumu hayvan tohumudur. (Talmut Bölüm Hoşem ha-mişpat yoreh deah)

Siz, yahudi olmayanlardan birini öldürmek suçuyla mahkeme ediliyorsanız, bunu açıkca yeminle inkar edebilirsiniz. Çünkü öldürülen bir hayvandır.
Yahudi kendinden olmayan birinin malını çalmak ve işini elinden almakla iyi birşey yapmış sayılır.
(.?.)

filistin ve israil..
israilin dünyayı gördükleri gözlükler bunlar.
filistininkini zaten biliyorsunuz kuranı kerim.

bunları ilk okuduğumda artık israillilerin tv ekranlarındaki filistinli halkı ezerken nasıl bir nefretle gözlerine baktıklarına anlam vermiştim :) size iyi tartışmalar :)
Mesaj tarihi:
Ben sanmıyorum Yahudilerle ilgili gerçekten böyle birşey olduğunu. Evet Tevratı okumadım ama yahudi arkadaşlarım var benim ve onların nasıl kişiler olduğuna bakar bunların yazılı olabileceğine ihtimal bile vermiyorum. Darwin tartışmasındada aynı olaylar yaşanmıştır fakat daha sonra verilen öörneklerin din progandası yapan sitelerden geldiği anlaşılmıştı. O yüzden neyi nerden aldığınıza dikkat edin ve nesnelliğini, propoganda olup olmadığını araştırın.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
Eğer ülkeler dine göre yönetilseydi, evet haklı olabilirdin.

Ama ben bir Türkiye vatandaşıyım ve Türk'üm ama dünyaya Kur'an çerçevesinden bakmıyorum. TC de devlet olarak asla bakmayacak.

Tevratta yazan bir yanlıştan İsraillileri sorumlu tutman da çok hoş gerçekten[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 12 Kasım 2004 17:39 tarihinde demiş ki:
Ben sanmıyorum Yahudilerle ilgili gerçekten böyle birşey olduğunu. Evet Tevratı okumadım ama yahudi arkadaşlarım var benim ve onların nasıl kişiler olduğuna bakar bunların yazılı olabileceğine ihtimal bile vermiyorum. Darwin tartışmasındada aynı olaylar yaşanmıştır fakat daha sonra verilen öörneklerin din progandası yapan sitelerden geldiği anlaşılmıştı. O yüzden neyi nerden aldığınıza dikkat edin ve nesnelliğini, propoganda olup olmadığını araştırın.

bana inanabilirsin dostum. bunlar aynen var. ve bilirsiniz ki israilliler dinlerine çok bağlıdır. illaki diskoya giden anti muhafazakar kesimleride var ama türkiyede camiye giden nüfusun oranı sinegok a giden israilliden çok daha az. yani din ile devletin ne kadar yakın olduğunu burdan anlayabilirsiniz. illaki seçim ile başkan seçiyolar sandığa gidiyorlar. ama tamamına yakını dinlerine bağlı :) ve tevratı lütfen edinin ve okuyun benim düşüncelerimden farksız düşünmiyeceksiniz. ben okudum çünkü
Mesaj tarihi:
adamlar bu gozle bakıyor olabılırler hakketten..
oofffof..içim daraldı..[signature][hline] Kendercik, 08 Kasım 2004 15:56 tarihinde demiş ki:
Metroseksüel kelimesini ilk duyduğumda aklıma İstanbul metrosunun tuvaletlerinde sevişen eşcinsel oğlanlar gelmişti.

Eğer hayat sana felek diye ekşi bir limon uzattıysa, sen üstüne tekila ve tuz iste.. [meksika ataözü]
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 12 Kasım 2004 17:30 tarihinde demiş ki:
Şimdi topraklarını savunuyor mertebesindeler gözünüzde. Bu da tam olarak doğru değil.
bu apayrı ve cidden uzun bir tartışma konusu. tepedeki başlıkla da pek alakalı değil.

said:
2 tarafın da haksız olduğunu söylüyorum zaten başından beri, fakat hangi tarafın daha ağır bastığı üzerine yorum yapıyorum ben.
hmm olabilir, tabi, karafatmadan falan yanlış anladım herhalde(!)

Simasher işin içine din karıştırdın ya süfersin tebrik ediyorum.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Mesaj tarihi:
Neyse arkadaşlar ben biraz uyuyorum çok yoruldum bu hafta, size iyi tartışmalar.

Fakat ne yazıkki her tartışmanın olduğu gibi, bu tartışma da bir kısır döngüyle devam edecek. Tıpkı Simple Harmonic Motion gibi gayet bayık bi şekilde sürekli aynı değerleri alıyor. t ye bağlı x değerleri için x(t)=A.cost(wt+I) formülünü kullana...

*horr*
[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
umarım o yazılanları burdan almamışsındır.
http://www.sevde.de/Yahu/Yahudilik2.htm
Simasher. Birkez daha söylüyorum tevrat okumadığım için emin konuşamam ama müslümanlığıda yobazlık gericilik olarak gösteren ve herkesi inandıran yazılarda mevcut.

Neyse sonuç olarak eğer dinleri yanlış ise bile ben öyle olmayan fakat inançlarına bağlı olan kişilerde gördüm. O yüzden böyle konuşuyorum.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 12 Kasım 2004 17:45 tarihinde demiş ki:
karafatmadan falan yanlış anladım herhalde(!)

Amanın o yanlış anlaşılmış, ölü bir insanla dalga geçmek istemem asla, o anlamda değil, içinde arafat geçen bir kelime olduğundan kullandım.

Neyse gittim ben[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 12 Kasım 2004 17:45 tarihinde demiş ki:
umarım o yazılanları burdan almamışsındır.
http://www.sevde.de/Yahu/Yahudilik2.htm
Simasher. Birkez daha söylüyorum tevrat okumadığım için emin konuşamam ama müslümanlığıda yobazlık gericilik olarak gösteren ve herkesi inandıran yazılarda mevcut.

Neyse sonuç olarak eğer dinleri yanlış ise bile ben öyle olmayan fakat inançlarına bağlı olan kişilerde gördüm. O yüzden böyle konuşuyorum.

hayır ordan almadım, yani sanal biyerden almadım. az önce kitabı açtım ve elimden yazdım
Mesaj tarihi:
said:
Suark, 12 Kasım 2004 17:45 tarihinde demiş ki:
adamlar bu gozle bakıyor olabılırler hakketten..
oofffof..içim daraldı..

dostum ben seni bşiraz daha daraltayım
yahudilere vaadedilmiş toprakları bilirsiniz. bizim kitabımızda da yazar. dicle ve nil nehri arasındaki topraklar onlara vaadedilmiştir. ve onların kitabına göre bu vaadedilmiş toprakları alana dek dünya onlar için eziyet mekanıdır. refah yoktur. ve tüm çabaları bu vaadedilmiş toprakları almak ve dünyaya egemen olmak.

dikkatinize sunarım ucu bizim topraklarımıza da dokunuyo.
Mesaj tarihi:
said:
SimasheR, 12 Kasım 2004 17:36 tarihinde demiş ki:
Yahudi olmayanın malı mülkü sahipsiz sayılır. Ona herkesden önce el koyan yahudi, onun sahibi olur. (Talmut Hosem ha-mişpat 156-5)

Yalnız Yahudi olanlara insan gözüyle bakılır. Yahudilerden gerisi sadece birer hayvandır. (Talmut Bölüm Hoşem ha-mişpat yoreh deah)

Yahudi olmayanların tohumu hayvan tohumudur. (Talmut Bölüm Hoşem ha-mişpat yoreh deah)

Siz, yahudi olmayanlardan birini öldürmek suçuyla mahkeme ediliyorsanız, bunu açıkca yeminle inkar edebilirsiniz. Çünkü öldürülen bir hayvandır.
Yahudi kendinden olmayan birinin malını çalmak ve işini elinden almakla iyi birşey yapmış sayılır.
(.?.)
her ne olursa olsun, her kim olursa olsun, insanların inançlarını değil eylemlerini yargıla.öbür türlü işin içinden çıkılmaz. (kimin ne kadar inandığını kimin neleri kabul edip etmediğini bilemezsin, aynı kelimelerin onlarca farklı yorumu olabilir.) [signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 12 Kasım 2004 17:54 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Rahan tarafından 12 Kasım 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yinede gerçekten bu yazıyı okuyupta tüm Yahudilere karşı nefret beslemeye başlamayın çok sakıncalı aynısını Hitlerde yapmadımı? Ben gerçekten inançlarına bağlı ama herkese insan gibi davranan Yahudi insanlar tanıyorum. Böyle bir durumda genelleme yapmak çok sakat.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
ya onu bende okumustum sanırım..
Babayı alsınlar...
Sonucta kıtapta bızımle ılgılı bısıler de yazıyordu..(ya bunun bı ındexı yokmu:))..gelecek bulutlu ne dıyeyım..[signature][hline] Kendercik, 08 Kasım 2004 15:56 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
said:
Rahan, 12 Kasım 2004 17:54 tarihinde demiş ki:
said:
SimasheR, 12 Kasım 2004 17:36 tarihinde demiş ki:

(.?.)
her ne olursa olsun, her kim olursa olsun, insanların inançlarını değil eylemlerini yargıla.öbür türlü işin içinden çıkılmaz. (kimin ne kadar inandığını kimin neleri kabul edip etmediğini bilemezsin, aynı kelimelerin onlarca farklı yorumu olabilir.)

doğrusun dostum sana katılıyorum.
ama eylemlerine bakınca bunlardan farklı bişey göremiyorum. ekranlarda gördüğüm tek sevdiğim yahudi, hani o israilin nükleer olayllardaki kirli çamaşırlarını seren birisi vardı, uzun yıllar hapis yatmıştı ve şimdi gözetim altında; yahudileri tamamen karalama hakkına sahip değilim. senin de dediğin gibi eylemlerine göre değerlendirilmeli. ve benim de sevdiğim en az bir yahudi var ;)
demem o ki sana katılıyorum.
Mesaj tarihi:
said:
karakedi, 12 Kasım 2004 16:25 tarihinde demiş ki:
said:
SimasheR, 12 Kasım 2004 16:22 tarihinde demiş ki:
savaşta herşey mübahtır
özelliklede asırlar boyu yaşadığınız topraklardan kovulmaktaysanız
kendinizi düşünün, kurtuluş savaşını düşünün..

kurtuluş savasını terörizm ile karıştırma gibi bi yanlış içerisine düşmüyorsundur inşallah?

bir milletin bagımsızlık için tüm olanaksızlıklara ragmen verdigi top yekün bir savaşı tutup kıcına iki dinamit lokumu sokarak otobüs patlatan insanlarla bir koyuyorsan çok büyük yanlış yaparsın.

biri hiçde adil gücler ve silahlarla donatılmamışda olsa türk milletin verdigi nizami harbe uygun bagımsızlık mücadelesidir.

digeri israil sehirlerinde masumları, cocuk, anne, baba demeden israillerin kullandıgı otobuse girip iceri dinamit lokumu atan aşalık bir teröristtir.

bu iki durumun birbirleri ile uzaktan yakından en ufak benzerligi yok.

[Bu mesaj karakedi tarafından 12 Kasım 2004 16:28 tarihinde değiştirilmiştir]

filistin halki mucadelesini nasil surdurecek kiminle, nasil, hangi techizatlarla ve hangi destekle nizami harp yapacaklar? onlarin cocuklari, bebekleri israil askerlerince katledilirken onlar ne yapsinlar? askerler cocuk katledince adi terör olmuyor da mücahitler yapinca mi terör oluyor?

bu konular bu derecede iddiali genellemeleri bu kadar kolay yapabileceginiz konular degil.[signature][hline]templars of steel
Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 12 Kasım 2004 18:01 tarihinde demiş ki:
said:
karakedi, 12 Kasım 2004 16:25 tarihinde demiş ki:
said:
SimasheR, 12 Kasım 2004 16:22 tarihinde demiş ki:
savaşta herşey mübahtır
özelliklede asırlar boyu yaşadığınız topraklardan kovulmaktaysanız
kendinizi düşünün, kurtuluş savaşını düşünün..

kurtuluş savasını terörizm ile karıştırma gibi bi yanlış içerisine düşmüyorsundur inşallah?

bir milletin bagımsızlık için tüm olanaksızlıklara ragmen verdigi top yekün bir savaşı tutup kıcına iki dinamit lokumu sokarak otobüs patlatan insanlarla bir koyuyorsan çok büyük yanlış yaparsın.

biri hiçde adil gücler ve silahlarla donatılmamışda olsa türk milletin verdigi nizami harbe uygun bagımsızlık mücadelesidir.

digeri israil sehirlerinde masumları, cocuk, anne, baba demeden israillerin kullandıgı otobuse girip iceri dinamit lokumu atan aşalık bir teröristtir.

bu iki durumun birbirleri ile uzaktan yakından en ufak benzerligi yok.

[Bu mesaj karakedi tarafından 12 Kasım 2004 16:28 tarihinde değiştirilmiştir]

filistin halki mucadelesini nasil surdurecek kiminle, nasil, hangi techizatlarla ve hangi destekle nizami harp yapacaklar? onlarin cocuklari, bebekleri israil askerlerince katledilirken onlar ne yapsinlar? askerler cocuk katledince adi terör olmuyor da mücahitler yapinca mi terör oluyor?

bu konular bu derecede iddiali genellemeleri bu kadar kolay yapabileceginiz konular degil.

arafat beş milyar doları cebe atmasaydı ordu kurcakları da sılah alcakları da paraları olurdu.ayrıca kurtuluş savaşında bizde de cok silah yoktu ama biz asla masum hedefleri secmedık .kıcımıza bomba tıkıyıp orayı burayı patlatmadık[signature][hline]RareBee
Mesaj tarihi:
Üşendim okumadım yazılarnları...Ama bence barışsever biriydi üzüldüm ya ölmesine...Bir ülke için hayatını feda etti :([signature][hline]Gülümseme,korkunun bittiği yerde başlar...
Mesaj tarihi:
ohoo kopmuş olay...

İŞin aslını öğrenelim lütfen ,

Arafat hayattayken bile karısına ayda 1,6 milyon $ gidiyordu!

Dikkat buyururum 2 trilyon 400 milyar yani.

Oraya Luksemburg gibi bir devletçik kurabilmek ve efendi efendi yaşamak için 1-2 milyar dolar yeter miydi?
yeterdi.

Kamp David'te Arafat a Doğu Kudüs dahiliyetinde birçok imtiyaz tanındı. Ama kendisi kabul etmedi.
Sonunun daha iyi olmasını sağlayabilir, barış içinde bir bölge bırakarak ölebilirdi.

Ama tatminsiz egosu buna izin vermedi, bırakın artık bu herifi savunmayı.

1949 da İsrail kurulunca tüm Arap devletleri ile bölgede ki tüm yahudilerin ölü yada ölü olarak bölgeden temizlenmesi için and içmiş birisiydi.

Biraz tarih karıştırın yahu...[signature][hline]sonunda yeniledim.
Mesaj tarihi:
said:
mexinth, 12 Kasım 2004 18:51 tarihinde demiş ki:
OHA be HARUN YAHYA denen herifin yazısını koyuyosunuz utanmadan birde.

HARUN YAHYA ya Fettulah Gülen'in yada Adnan Hoca olarak tanınan tarikatçının takma ismidir.

Bunlara nasıl inanırsınız yahu?

O adamlara nasıl inanıyorlarsa bunlara da öyle inanıyorlar. Fetullahçı doldu paticik son zamanlarda mexinth.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

• Yeni Oluştur...