Theridone Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 bir başlığı okurken bu kadar sıkılacağımı hiç düşünmemiştim Ardeth bile daha keyifli okunuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Çok daha büyük de olabilir, çok daha küçük de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 cevap %50 abi ya gelir ya gelmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 evet doru. büyük de olabilir küçük te. çok yüksek setlerde de büyük iht. 1/4 e yakın bişi çıkacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Konu başlığını önce kumburgaz yangını olarak okumam, sonra yanılgıyı farketmem ve gambler ile kumarbazı çıkararak sonuca ulaşmam. bence budur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 fizban said: sen haklisin. insan mantigi direk bagimnsiz olaylari birbirine baglamaya calisiyor dao ndna oyle dusunuyolar. arkadasina soyle anlatabilirsin; 4 kez ustuste kagit cekip bir insana as gelme olasiligi 1/256 dir evet. fakat 3 kez dagitilmis zaten, arkadasin 1/64'u tutturmus. sadece 1/4'u sansa kaldi. kalani gerceklesti bile. şu posttan sonra 6 sayfa ne konuştunuz onu anlamadım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Jaegerjaquez said: cevap %50 abi ya gelir ya gelmez adam net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Ben olasılık kavramını tamamen geçersiz buluyorum. %99 olasık ile %1 olasılık aslında eşittir. Eninde sonunda ya olacak ya da olmayacak. Aslında hepsi %50'dir. /discuss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GodBlessStoya Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Abi ilkokul seviyesi soru için 6 sayfa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 yani bu tip konularda olasılıktan faydalanarak bir çıkarım yapmak da yanlıştır diyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 ya 6. sınıf sorusu nası çözülürü tartışmıyoruz zaten. son olayın 1/4 olduğunu baştan veri söylüyoruz. tartıştığımız şey 3 olay gerçekleştikten sonra 4.ye karar verilirken düşünülen şey nerden geliyo onu tartışıyoz. duygusalmış falan filan işte. beyinin bi buguymuş anasını satim. 5 duyusuyla olayları birbirine ilişkilendirmesinden kaynaklanan mantık hatasıymış beynimizin. olasılığının sonucunu hepimiz biliyoz. kimse naaasıı 1/4 yada naassı 1/256 demedi. herkes kabul etti zaten. gamblers fallacy olayını tartışıyoz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 cacodemon said: Ben olasılık kavramını tamamen geçersiz buluyorum. %99 olasık ile %1 olasılık aslında eşittir. Eninde sonunda ya olacak ya da olmayacak. Aslında hepsi %50'dir. /discuss mesela t 0 a giderken ki geçen her t süresi için senin durduk yere ölme şansın %50 çünkü ya ölcen ya yaşamaya devam etcen yani hayatta kalman mucize o zaman allah var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 o zaman Schrödinger's cat üzerinden mi devam ediyoruz konuya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Kemarlos said: ya 6. sınıf sorusu nası çözülürü tartışmıyoruz zaten. son olayın 1/4 olduğunu baştan veri söylüyoruz. tartıştığımız şey 3 olay gerçekleştikten sonra 4.ye karar verilirken düşünülen şey nerden geliyo onu tartışıyoz. duygusalmış falan filan işte. beyinin bi buguymuş anasını satim. 5 duyusuyla olayları birbirine ilişkilendirmesinden kaynaklanan mantık hatasıymış beynimizin. olasılığının sonucunu hepimiz biliyoz. kimse naaasıı 1/4 yada naassı 1/256 demedi. herkes kabul etti zaten. gamblers fallacy olayını tartışıyoz. Ya aga neyin duygusali yapma gozunu seveyim, yanlis dusunmussun iste. O anda akil edememissin, gecmis gitmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pewpew Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 arkadasların haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 hayde :) bişi reddettiğim yok ki zaten. son olayın olasılığının yine 1/4 olduğunu söyledim durdum ben. takıldığım şu istatistik muhabbeti vardı, o da fallacymiş zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati919 Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 di said: Kemarlos said: ya 6. sınıf sorusu nası çözülürü tartışmıyoruz zaten. son olayın 1/4 olduğunu baştan veri söylüyoruz. tartıştığımız şey 3 olay gerçekleştikten sonra 4.ye karar verilirken düşünülen şey nerden geliyo onu tartışıyoz. duygusalmış falan filan işte. beyinin bi buguymuş anasını satim. 5 duyusuyla olayları birbirine ilişkilendirmesinden kaynaklanan mantık hatasıymış beynimizin. olasılığının sonucunu hepimiz biliyoz. kimse naaasıı 1/4 yada naassı 1/256 demedi. herkes kabul etti zaten. gamblers fallacy olayını tartışıyoz. Ya aga neyin duygusali yapma gozunu seveyim, yanlis dusunmussun iste. O anda akil edememissin, gecmis gitmis. asdfvghjkl adam o anki duygusallığımdan demedi ki, genel bi situation panpa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 21 diye bir film var onu izle dendi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 aynen :) bişeyi de reddetmiyom lan sadece harbi teorik paradokssal falan filan olan bişeyi tartışıyoz. ki ben de mutluyum o gün düşündüğüm şeyin hatalı olduğunu öğrendiğime. hatalı bişi düşünüyodum, artık doğru bişi düşünüyom. hyr bide o gün ben son olasılık yine 1/4 olmasına rağmen son el de 1/4 gelirse 1/256'ya ulaşacak o da çok düşük bişey diyip, gerçekleşmeyeceği daha olası die düşünmüştüm. ama kendi söylediğim şey de bildiklerimle çelişiyo zaten. yani son olay yine 1/4 diyorum, olay orda bitiyo aslında. 1/256 yı da düşünüp kendimi fallacy'e sokmuşum o gün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 kemal lan madalyana çok az kalmış istersen biraz daha uzatalım mevzuyu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bourbon Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 ben kemale biraz hak veriyorum aslında ya salt duygulal bakarsan olaya haklı olabilir ssdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 olm trollemeyin. çok ciddi bişi bu. çok zevkli bi konu... çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Kemarlos said: hayde :) bişi reddettiğim yok ki zaten. son olayın olasılığının yine 1/4 olduğunu söyledim durdum ben. takıldığım şu istatistik muhabbeti vardı, o da fallacymiş zaten. KONUNUN ADI BİLE O 7 SAYFADA MI ANLADIN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kemarlos Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 he peki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2013 bu muhabbetlerden haz alan arkadaşlara oyun teorisine sarmalarını tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar