Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kumarbaz'ın yanılgısı (gambler's fallacy)

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

sen haklisin. insan mantigi direk bagimnsiz olaylari birbirine baglamaya calisiyor dao ndna oyle dusunuyolar.

arkadasina soyle anlatabilirsin; 4 kez ustuste kagit cekip bir insana as gelme olasiligi 1/256 dir evet. fakat 3 kez dagitilmis zaten, arkadasin 1/64'u tutturmus. sadece 1/4'u sansa kaldi. kalani gerceklesti bile.

şu posttan sonra 6 sayfa ne konuştunuz onu anlamadım ben
Sosyal ağlarda paylaş

ya 6. sınıf sorusu nası çözülürü tartışmıyoruz zaten. son olayın 1/4 olduğunu baştan veri söylüyoruz. tartıştığımız şey 3 olay gerçekleştikten sonra 4.ye karar verilirken düşünülen şey nerden geliyo onu tartışıyoz. duygusalmış falan filan işte. beyinin bi buguymuş anasını satim. 5 duyusuyla olayları birbirine ilişkilendirmesinden kaynaklanan mantık hatasıymış beynimizin. olasılığının sonucunu hepimiz biliyoz. kimse naaasıı 1/4 yada naassı 1/256 demedi. herkes kabul etti zaten. gamblers fallacy olayını tartışıyoz.
Sosyal ağlarda paylaş

cacodemon said:

Ben olasılık kavramını tamamen geçersiz buluyorum. %99 olasık ile %1 olasılık aslında eşittir. Eninde sonunda ya olacak ya da olmayacak. Aslında hepsi %50'dir.

/discuss

mesela t 0 a giderken ki geçen her t süresi için senin durduk yere ölme şansın %50 çünkü ya ölcen ya yaşamaya devam etcen yani hayatta kalman mucize
o zaman allah var
Sosyal ağlarda paylaş

Kemarlos said:

ya 6. sınıf sorusu nası çözülürü tartışmıyoruz zaten. son olayın 1/4 olduğunu baştan veri söylüyoruz. tartıştığımız şey 3 olay gerçekleştikten sonra 4.ye karar verilirken düşünülen şey nerden geliyo onu tartışıyoz. duygusalmış falan filan işte. beyinin bi buguymuş anasını satim. 5 duyusuyla olayları birbirine ilişkilendirmesinden kaynaklanan mantık hatasıymış beynimizin. olasılığının sonucunu hepimiz biliyoz. kimse naaasıı 1/4 yada naassı 1/256 demedi. herkes kabul etti zaten. gamblers fallacy olayını tartışıyoz.

Ya aga neyin duygusali yapma gozunu seveyim, yanlis dusunmussun iste. O anda akil edememissin, gecmis gitmis.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Kemarlos said:

Ya aga neyin duygusali yapma gozunu seveyim, yanlis dusunmussun iste. O anda akil edememissin, gecmis gitmis.

asdfvghjkl
adam o anki duygusallığımdan demedi ki, genel bi situation panpa
Sosyal ağlarda paylaş

aynen :) bişeyi de reddetmiyom lan sadece harbi teorik paradokssal falan filan olan bişeyi tartışıyoz. ki ben de mutluyum o gün düşündüğüm şeyin hatalı olduğunu öğrendiğime. hatalı bişi düşünüyodum, artık doğru bişi düşünüyom.

hyr bide o gün ben son olasılık yine 1/4 olmasına rağmen son el de 1/4 gelirse 1/256'ya ulaşacak o da çok düşük bişey diyip, gerçekleşmeyeceği daha olası die düşünmüştüm. ama kendi söylediğim şey de bildiklerimle çelişiyo zaten. yani son olay yine 1/4 diyorum, olay orda bitiyo aslında. 1/256 yı da düşünüp kendimi fallacy'e sokmuşum o gün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...