Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ikea mobilya hakkında bilgi lazım


Alcest

Öne çıkan mesajlar

said:
Türk mobilya sektörününün ikea çerçevesinde sorunlarını anlatmam lazım


soruyu anlayamıyorum!

türk mobilya sektörünün ikea ile sorunu mu?

adamların yani ikea'nın satış rakamı genele göre çok düşüktür,diğerlerinin umurlarında bile değildir.
anadoluda ikea'mı var?
bartın'daki adam gidip bellona'dan alıyor işte.

ikea dünyanın pek çok yerinde seri üretim yapıyor. makineleri bu seri üretimlere uygun. değişikliklere uygun kaliteli makineler.

tr'deki büyükler hariç ötekileri daha küçük ebatlı üretim yapıyor -haliyle!- modoko, masko falan daha kaliteli ve ucuz ürün satar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soru şu İkea örneği çerçevesinde Türk mobilya sektörünün genel değerlendirmesini yapın .Bu sorudada İkeayı örnek alıp Türk mobilya sektörü ile veya İkea –İstikbal gibi bir büyük mobilya firması arasındaki farlklılıkları tartışabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türk mobilyacılar sıfır mobilya ile kısa süreli ev döşeme kafasını asla yakalayamadılar, öğrenci evi, kısa süreli kiralık ev, ucuza ev döşeyeceksen 2. el mobilya (ki leş bi durum) dışında bir şansın yoktu çünkü bizde herkes built to last kafasıyla satılıyor (ki, aslında dandikler eheh) öyle pazarlanıyor.

ikea ise, düşük bütçeli ürünler o kadar uzun süre dayanmıyor ama genede 1. el temiz ev döşemene fırsat veriyor.
tasarımları ise güzel, tasarımın güzel olması üretim maliyetini etkileyemecek cinsten olduğu için fiyatlara yansımıyor.

ikea konusunda türkiyenin mağaza, reklam vs konusunda hayal edemeyeceğimiz kadar ileri fikirler var kimsenin farketmediği fakat olayı etkileyen.
mağazalarından tam tur atmadan çıkamamanız gibi mesela lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türk mobilyacılarının bilinen isimleri, türklerin az mobilya değiştirmesine uyum sağlıyarak tuttuğunu sikme kafasında, bilgisayar koltuğuna 1400 lira fiyat aldım (270 liralık kopyasını kadiköyden buldum o ayrı konu)

bu adamlar toptan alımlarda ise bütün ofisleri döşüyor, bu fiyatlarla döşemedikleri belli.

yani şöyle bir mantık var, ikeanın türkiyede satan ürünleri kadar mobilya üreten çok büyük fabrikalarımız (sanırsam var, bakman lazım üretim miktarına, bürotime inanılmaz büyük mesela) olmasına rağmen, toptan satışlarda satın alınabilir, parekende satışta tamamen dolandırıcılık modunda oldukları için büyük üreticiler halkın evine giremiyor, büyük iş yaparız, toptan döşeriz modunda takılıyor.

kafa geri çünkü, parekende satışla uğraşamayacaklarını düşünüyorlar, ikea ise eşşek gibi fabrikayla üretip, son kullanıcıya direk satış yapabiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Reklam iyi bi kere.

Mağazalar çekici, baştan sona gezmene imkan sağlayacak şekilde düzenlenmiş. Ayrıca direk evin içini canlandırıyorlar yaptıkları odalarla, "ay nasıl durur şöyle olur mu böyle olur mu" diye daha az düşünüyosun görsel örnek olduğu için.


Fiyat/perdormans olarak mobilyalarda birçok üründe iyi değiller aslında, malzemeler kalitesiz fiyatlar yüksek. Ama onu da kullanışlı olmaları sayesinde kapatıyorlar. Günümüz insanının konforuna yatkın ürünler tasarlıyorlar. Mobilyacılarda değişen tek şey genelde kumaştır. Yeni renk yeni cins kumaş çıktığı zaman onu koyar yenilik olarak. Mobilya tipleri hep aynıdır. İkea ise pratik ama cezbedici noktalar sunar mobilyalarında.

Misal ev arakdaşım şunu aldı 2 sene önce,

http://www.ikea.com.tr/urundetay/10087106/solsta_2_li_yatakli_kanepe.aspx


Ürün malzemesi kaliteli değil. Fiyatı da az buz değildi 200 küsür bişeydi. Ama o kılıfı açılıp bi anda yatak haline geliyo, çok pratik. Çekyat gibi çek kapa derdi yok, devir minderi yatak olsun, topla kanepe olsun.


Bu tarz basit ama kullanışlı tasarımlar cezbediyor. Mobilya sektöründe böyle değişik tasarım özellikleri olmuyo pek. Ordan da kaybediyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ikea'nın uyguladığı en önemli politika ürün çeşitliliğidir . Mesela mağzalarında sattığı her ürün sergilenir . Gelen kişi evindeymiş gibi hisseder kendini ve montajı kolay ürünler satar . Diğer mobilyacılara göre daha ucuza satar çünkü montajla uğraşmıyorlar.(Evine gelip montajını yapmıyor hatırladığım kadarıyla zaten hazır montajlı bu da fiyatı dusuruyor)İşletme Politikası dersinden aklımda kalanları yazdım sen bunu açarak yaz kolay gelsin :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turk mobilya sektoru ikeayi havada karada silkeler ikisini ayni yerde kiyaslamak zor bence. ama biri kutur kutur reklam yapiyo malini satiyo, sitelerdeki ustalar ise musteri geldikce satiyo anca, ama iscilik, malzeme kalitesi, dayaniklilik, tasarim (kriter sizin zevkiniz) dedeigim gibi ikeayi silkeler ha diyceksiniz ikea ucuz ama bik bik: 1 hafta sonra elimde kalicak malzemeyi nappiyim arkadas ucuz olsa bile ! tehlikeli lan bi kere en basta oyle mobilya kullanmak saglikli degil insanlar olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ikeadan su zamana dek bissuru sey aldik. Bir tanesinde bile sorun cikmadi. Ayrica ikea urunlerinin tasarimlarini seviyorum basit duz kullanisli. Turk markalarini cok bilmesem de reklamlardan gordugum kadari ile cok kro urunler yapiyorlar. Tabi renk zevk meselesidir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türkiyede mobilya tasarımı çok sınırlı ve fazla kütlesel, işlevsellik verilen paraya göre az, iyi tasarımlar da görece yüksek fiyatlı

ikeada yelpaze geniş, ucuz ürün de var pahalı ürün de, ürünleri çeşitlendirirken hedef kitlesini de büyütüyor, hem müşteri kitlesini geniş tutuyor hem de imajını koruyor

5000 tl ye yatakodası, salon ve oturma grubu satan yerler var eheh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...