Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2. Cd'ye geçme sorunu

NuKe

Öne çıkan mesajlar

Bazı oyunlarda (başkasının bilgisayarında çalışmasına rağmen) oyunu yüklerken 2. cd ye geçmiyor. Setup öylece kalıyor. Nasıl düzeltilir ya da neden olur? Şimdiden sağolun.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Warning! A nuke has been launched!
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı sorun bende de vardı... Bu çözümü tamamen kendim buldum (kafamı çalıştırarak), başka kısa bir çözümü olabilir ama bu işe yaradı yani...
Buradan Daemon Tools adlı programı indiriyorsun. Ondan sonra ahead Nero büyük ihtimalle vardır yoksa onu da indiriyorsun. (onu rahat bulursun zaten.) Neyse 2 CD'lik oyunun 1. CDsini takıyorsun. Nero'yu açıyorsun. Data Disc yapcakmış gibi giriyorsun. Altta More var. Orda da "Save Tracks to HD" var. CD Drive'ını seçiyorsun ordan. Output File Format'a "Image File" Seçiyorsun. Path'ini de kafana göre seçip go diyorsun. Herneyse o CD'yi böylece image file olarak bilgisayarına kaydetmiş oldun.
Buradan sonra Daemon Tools devreye giriyor. Daemon Tools, Virtual CD-Rom drive yaratmaya yarayan bir program. Aslında tek CD Drive'ın varken birçok tane daha varmış gibi görmesini sağlıyor bilgisayarın. Herneyse Daemon tools windows'da o sağ altta bulunan ikonlar arasında bir yıldırım misali duruyor olacak. Sağ tuşla tıklayıp Virtual CD/DVD-ROM'dan Set Number of Devices 4 (1 de olabilir de 4 olsun sakıncası yok) yapıyorsun. Sonra tekrar CD/DVD-ROM'dan Devicelardan herhangi birini seçip Mount Image diyorsun. Sonra da daha önce kaydettiğin Image Dosyasını seçiyorsun. Böylece CD takılı olmadığı halde sanki 2 CD Drive'ın varmış da 2 sine 2 cdyi ayrı ayrı koymuşsun gibi oluyor... Sonra 2. CD'yi de gerçek CD Drive'ına takıyorsun. Sonra Bilgisayarım'ı açıyorsun. Orda zaten E, F, G vesaire gibi bir drive olarak 1. CD'yi göreceksin. Çift tıkla normal installation başlasın... Hiç CD Değiştirmeyi sormayacak ve yükleme sorunsuz devam edecek... Umarım yardımcı olabilmişimdir... İyi eylenceler :)[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

bende de hep 2. cd'de bozukluk yapıyor.
2 cdyi takıyorum, bir süre kurma aşaması ilerliyor,
sonra "replace cd 2" veya "insert cd_1" gibi birşey diyor,
sonra da hata veriyor oyunu kurmuyor...

bu yukardaki metodla kurabilir miyim? bir sürü oyun var 3 cdlik, hiç birini oynayamıyorum o 2. cdler yüzünden
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...