Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cam filmi hakkında düşünceleriniz ve önerileriniz?

Vodan

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar selamlar,

Son 4 aydır her gün Avrupa-Anadolu rotasında güneşe karşı araba kullanmaya başladım. Sabah erken saat, güneş ve uyku üçlüsü birleştiğinde gerçekten artık isyan etmek üzereyim ve çok zorlanıyorum.

Bu birinci ve ihtiyaç hissettiren neden. İkinci ise tabiki aracın görünümüne olan katkısı.

Bu yüzden sormak isterim;
Cam filmiyle ilgili düşünceleriniz nedir, nerede yaptırılmalı, ne kadara yaptırılmalı, herkesinki amerikan, herkesinki çizilmez olduğundan neyin önemli olduğunu anladık ama UV filtreli vb versiyonları da var mı? (Güvenlik filmi istemiyorum)

Daha önce nerelerde yaptırdınız ve memnun/memnuniyetsiz oldunuz gibi bilgileri benimle paylaşabilir misiniz?

Benim düşünceme göre cam filmi alt tarafı naylon ve Ziebart'ın istediği tarzda 850 TL'ler kesinlikle vermem. Ömür boyu garantisi de umrumda değil çünkü bu paraya faiziyle 15 kez 100 TL'lik filmlerden yaptırabilirim. Dolayısıyla 1-2 sene garantili olsa bile yeterli :)

Öte yandan yanlış hatırlamıyorsam Sonax'ta 450 TL ve muhtelif yerlerde muhtelif fiyatlarla bu hizmet satın alınabiliyor.

Evime yakın bir noktada çok da dandik olmadığını düşündüğüm bir yer var ve ne kadar kötü olabilir ki düşüncesiyle bu fiyata yaptırsam mı diye düşünüyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-iste-bu-fiyat-bu-kalite-kacmaz-dikkat-amerikan-cizilmez-cam-film-86659643/detay/

Son olarak çok koyu bir şey istemiyorum 1-2 ton koyulaştırsa benim için yeterli ve ön cama da en açık tondan yaptırsam faydalı olur mu diyorum.

Konunun polis, ceza ve muayene boyutunu pek bilmediğim için tamamen gözardı ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu cok can sikici mesele dogrusu. Gectigimiz agustos ayinda cam fimleri serbest falan dendi, toplam klima kullanimini azalttigi falan gerekce gosterildi. Tam olarak spesifikasyonlari bilmiyorum, US de her eyalet icin adam gibi sinirlar var, %40 isik gecirgenligi , bilmemne renk, ve max bu kadar reflective olucak vs diye. Bu mesela guzel bi otokritik yazisi olurdu =P

Filmin kendisine gelince durum sikintili ;
3+1 tip cesit var.
dyed, metallized, sputtered/hybrid (ayni sey olarak bahsedenler var, farkli yaklasmis firmalar var) + ceramic

dyed modeller su ucuz , -senin ilgini ceken- modeller. Benim aracimda da medium 3m dyed tint var. Bunlar boya veya karbon ile koyulastirildigi icin disardan bakinca reflective olmadiklarindan baya guzel gozukuyorlar. drawback olarak diger modellere gore icersi biraz fazla karariyor, ozellikle uzun yolda hele aydinlatmasiz yollarda uyutuyor resmen asdf.
Durusunu da sevmiyorum dogrusu, disardan harika duruyor. Fakat icerden hayli kalitesiz.

metallized modeller biraz daha pahali, fakat koyulugu veren katman icinde cesitli metaller oldugu icin araba faraday kafesi gibi davraniyor. Benim aracimdaki gibi camlara entegre anten varsa , arac icinde telefon vs cekim kalitesini azaltiyor. pusula , gps falan calismasini biraz engelliyor. (bazen baya engelliyor) Ben kullanamiyorum bu tipleri. Daha kaliteliler, ama ne kadar fark var bilmiyorum. Icerden kesinlikle daha kaliteli orasi net.

sputtered modeller ikisinin de kotu taraflarini alip eliyor, yine interference var ama direkt engelleyecek kadar degil. best of two worlds gibi. Bunlar baya pahali sanirim fiyat dahi sormadim.

bir de ceramic var. Bu yeni bi yaklasim, net cam ustunde bisey anlasilmiyor dahi. Camin orjinal rengi saniyorsunuz. Hissedilmiyor, cizilmiyor, disardan cam ne kadar parliyorsa o kadar parliyor, icerden hic parlamiyor vs. Elim bollasinda huper optik ceramic performance kaplama yaptiracagim. Turkiyede uygulayan yoksa filmi alip bi yerde yaptiririm falan diye dusundum.

Tum filmler %99 UV korumali, olmayani yok. Dikkat edilmesi gereken ozellikle ucuz model isteniyorken bence bi polarize gozluk al yanina. Cogu dusuk kalite film polarize gozlukle bakildiginda artifactler veriyor, rainbow lar, luzumsuz glare effectleri, halo lar vs vs. Buyuk secim unsuru.

endustri fiyat performansi olarak sanirim en onde "Llumar" var. FormulaOne , huper optik vs top notch, 3M ise Llumar altinda gibi fiyat/performans acisindan. Diger markalara bakmazdim. Tabi madico , johnson vs var da onlar turkiyede yoktur heralde. Ismini saymadiklarimin hepsi kotu degildir tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Filmsiz araba mı kullanılır. Yaptır tabi abi. Ama soruşturup yaptır, usta cidden önemli bu konuda. İlk arabamdan beri film kullanıyorum. İlk orta koyulukta yaptırdım herşey güzeldi. Sonra renkleri açıldı 2 sene sonunda. Dedim koyusundan yaptırayım bari. Yaptırdığımın 2. günü geri geri çıkarken yolda parketmiş araba varmış. Gece karanlıkta tabi. Bindirdim arabaya :D Alışmışım aynalardan gitmeye. Arkama da araba gelmiş görmedim tabi. Ama ondan sonra alıştım camları açıp geri geri gitmeye. Sonra yeni araba aldım. Ona da direkt orta koyulukta yaptırdım. Bu da 2.5 sene oldu. Yakında söktürüp yaptırcam yenisini. 150ye yaptırmıştım sanırım çizilmez amerikanlardan
Sosyal ağlarda paylaş

bu yasak değilmiydi kanunen?
yolda giderken polisin teki durdurup ceza yazabiliyor diye biliyorum filmlerden dolayı.

ha ben de yaptırmak istiyorum.
gözlük taktığımdan güneş gözlüğü takamıyorum ve sabahları işe gitmek bildiğin işkence benim için, %10 görüşle gidiyorum eskişehir yolunda.

benim öyle araba artikslik gözüksün yarış arabası olsun gibi bi isteğim yok, sadece sürerken rahat edeyim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen sene 170 lira ceza yedim filmlerden ertesi gün söktürdüm 3 saatte zor söktüler, 2-3 ay sonra yasak kalktı.

sonrasında geçen hafta farın biri bozuk olduğu için ceza yemem esnasında polise sordum ne oldu bu film işleri diye, şu anda tekrar yasak geldi dedi.

sıkmışta olabilir tabi...
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

@KHaRoN

Eğer denemek istersen ceramic olan filmi bana söyle dsgfsdfdsj Ben salonun Fransız tipi balkon camlarını kaplatmak için almıştım :) Sonra komple söktürdüm plastik doğramaları Pimapen vosvos mekanizmalı(ticari adı buymuş) Isıcam Konfor'lu cam yaptırdım.

Şimdi evde bir rulo kadar ceramic film duruyor :P Bendeki %85'lik. Isıyı %35 kesiyordu yanılmıyorsam. Hiç film çekmediğim için üşenip aracın tavan camlarına kaplamadım ama bu yaz için yapsam mı diye düşünüyorum :

Ahan da spec:
Nano Ceramic (85%) PS Technical Specs

Solar Transmittance 52%
Solar Absorptance 42%
Solar Reflectance 06%
Visible Light Transmittance 82%
Shading Coefficient .68
UV Rejection 99%

Total Solar Energy Rejected (TSER) 36%

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

%85 lik icin iyi teknik degerler, kim ureticisi bunun ? ne kadara patladi?

Ben sanirim kendim uygulamaya cesaret edemezdim, profesyonel bi yerde uygulanmasi lazim ki ben duruma gore cemkirebileyim. Bi yerde bi ufak bisey kalir, kir olur, duzgun uygulayamazlar falan; kendim yapsam ne diycem kendime ? asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ahahahaaa benim kafa: parasını ver, hesabı sorma hakkı kazan :D

Yanılmıyorsam bendeki 20" eninde. Boyu da 40-50' olsa gerek. 18USD KDV ödedim PTT'den alırken ve o hariç 140USD gibi bir paraya çıktı sanki.

Aracın cam tavanına şunu çok istiyorum:
%50 ceramic film olarak geçiyor
Solar Absorptance 49%
Visible Light Transmittance 53%
Visible Light Reflectance 16%
Glare Reduction 49%
Shading Coefficient .53
SHGC .45
UV Rejection 99%

Total Solar Energy Rejection 65% (TSER 65%)

Yazın çok daha az ısınacaktır içi. Akşam karanlığında sıkıntı olur diye yan camlara da %85'lik film kâfi gelir. Klima da yarılmaz.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...