Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 Dworgian said: peki bu sayıların harflerin rengini görme kokusunu duyma gibi rahatsız bir durum var ya (sinestezi mi ne). bu içi doldurulmuş harfler bu algıda farklılık yaratır mı. nereden aklıma geldi bilmiyorum. o tam olarak boyle mi? benim bildigim cesitli sesleri duyunca gozunde renk canlanma tarzi bisey o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 Ardeth said: Dworgian said: peki bu sayıların harflerin rengini görme kokusunu duyma gibi rahatsız bir durum var ya (sinestezi mi ne). bu içi doldurulmuş harfler bu algıda farklılık yaratır mı. nereden aklıma geldi bilmiyorum. o tam olarak boyle mi? benim bildigim cesitli sesleri duyunca gozunde renk canlanma tarzi bisey o http://en.wikipedia.org/wiki/Synesthesia "In one common form of synesthesia, known as grapheme → color synesthesia or color-graphemic synesthesia, letters or numbers are perceived as inherently colored" gibi abi 3 Various forms 3.1 Grapheme → color synesthesia 3.2 Spatial Sequence Synesthesia 3.3 Sound → color synesthesia 3.4 Number form synesthesia 3.5 Personification 3.6 Lexical → gustatory synesthesia Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 aramızda sinestetik olan olsa da sorsak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2013 Gerizekalısın kanka sori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar