Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Data trafik nanesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
- Telefon(Samsung Galaxy S2) üstünden Facebook, Twitter ve Youtube'a gönderilen data paketlerini dinliyorum(Wireshark'ın android versiyonu Shark ile).
- Her defasında tek birine giden dataları dinlemem gerekiyor ve bunun için telefonun içinde bildiğim bütün internete bağlanabilen naneleri kapattım, senkronizasyonlar falan da dahil.
- Amacım Facebook, Twitter ve Youtube applicationlarının, application içinde hiç bir aksiyon yapılmadan gönderdikleri paketlerin nerelere gittiğini bulmak.

30 dakikalık bir dinleme sonucu elimde gayet güzel veriler var; ama aynı zamanda anlamlandıramadığım kimi IPler mevcut.

Örneğin Facebook ve Twitter bildiğim kadarıyla Google'ın hiç bir servisine arkada kullanmıyor. Ama ikisinde de Google'a ait bir IP var. Resimde kırmızıyla boyalı olan ve onun bir üstündeki satırda görüldüğü gibi(Sırayla columnlar Facebook, Twitter ve Youtube'la ilgili olanlar):

http://i50.tinypic.com/118iy4n.png

Bu Google IPleri Android'le mi alakalı yoksa bir şekilde bu sitelerin bir yerlerinde google'a dair bir şeyler mi kullanılıyor anlam veremedim. Bu konuda fikri olan var mı?

Bir de gene hem Twitter hem Facebook'ta Softlayer isimli bir şirketin IPleri görüküyor. Anladığım kadarıyla cloud servisi veriyor bu şirket; ama adamların sitesine girdiğimde customerlarına dair bir bilgi bulamadığım için emin olamadım. Nedir bu şirket? Gerçekten de Facebook ve Twitter bunların cloud servislerini kullanıyor mudur? Yoksa arka planda ben telefonda bir şeyi açık mı bırakmışımdır?

Not: Hayır not alacağım bir dersin işini size yaptırmıyorum(aynı şekilde bir başkası da not almayacak) =)
Mesaj tarihi:
google servislerinden birini kullanıyor olman yüksek ihtimal.
androidin bazı ayarları google hesabına yedekleme özelliği var ve genelde açıktır. o işlemin yaptığını düşünüyorum. diğerleri hakkında fikrim yok.
Mesaj tarihi:
Yedekleme olayı mantıklı yau onu da kapayıp deneyeyim bari.

@senko

Ya facebook'a girmek için değil de facebook'a girdikten sonra hiç bir şey yapmadan bekliyorum. O sırada arada gidip gelen paketler işte. Sırayla oralara gidiyor mu bilmiyorum; ama o IPlerden arada kesin paket alıyorsun veya gönderiyorsun.

Ayrıca oradaki .gov uzantılı yerde FBI. Akıllı olun =d
Mesaj tarihi:
Google olayını buldum galiba ya stackoverflowun derinliklerinde açıklanmış.

http://superuser.com/questions/75841/what-is-1e100-net-and-why-do-i-have-tcp-ports-open-to-it

Kısaca olay google'ın siteleri güvenli mi değil mi diye taglemesiyle alakalıymış.
  • Yeni Oluştur...