Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Telekom Fiber İnternet.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam arkadaşlar. Telekomun fiber desteklediği bölgelerden birinde yeni üye oldum. Hız testinde 23mb bağlantı görüyorum. Evet origin / stream / blizzard gibi yerlerden oyun indirirken 3mb / sn dl hızı oluyor fakat modem ışıkları kafama takıldı. Kitapçığında turuncu ışık adsl yeşil ışık vdsn i ifade ederken bende hep turuncu ışık yanmakta bu normal mi ?

Diğer merak ettiğim de apartmana kadar fiber dediler. Biz ara adsl kullanıyordum şimdi aynı telefon kablosundan fiber hizmet alıyorum. Arasam teknik eve kadar ücreti ile fiber çeker mi ? Böyle bir uygulama sistem var mı ? ( bize ne soruyosun arasana diyen çıkar ) Ama sormuş araştırmış veya daha iyi bilen biri çıakr sanırım.

( birde film izlerken çok donuyor 23mb bağlantı olmasına rağmen wow da bile 100 ms ile oynuyorum yer Balıkesir / Akçay)
Mesaj tarihi:
normal değil. Fiberi evine kadar çekmeleri lazım diye biliyorum ben. fiber kablodan vermesi gerekiyor her şeyi? Yanlış mı biliyorum?

Ara söyle. Ekstra ücret almazlar. sanmıyorum.

Bizim oraya da yeni geldi, aynı şeyleri ben yapacağım, bunlara hazırlıklı olayım en iyisi.
Mesaj tarihi:
Fiberi evine kadar çekmiyolar, telekomun çakallığı. Çünkü internet fiber internet değil teknik olarak. Binaya veya yakınına fiber geliyo, sonrasında VDSL2 olarak dağıtılıyo. Aslında VDSL satıyo telekom. Daha önceden sadece VDSL olarak satmaya kalkmışlardı ama ne oldu bilmiyorum, o tutmadı. Muhtemelen VDSL'in teknik sıkıntıları (çok kısa mesafede çok hızlı bw düşüşü söz konusu) ve altyapı kötülüğü nedeniyle vazgeçildi diye tahmin ediyorum. Sonra Superonline'ın yarattığı hareketlenmeden kendine pay çıkarmak için bu ucubeyi (fena da çalışmıyo aslında) fiber internet diye satmaya başladılar...
Mesaj tarihi:
23mb kullandırtmıyor zaten yoğunken sürekli kopuyor benim yeni taşındıgım yer 30k ya kadar problemsiz gösteriyordu 16m var 11 e düşürdüler stabil şu an.
Mesaj tarihi:
Webte normal 8mb adsl ile aynı. Oyunda da aynı. Ama böyle oyun indirirken 3mb saniyede iniyor. Şahsen pek fiber tadı yok ama arkadaşın dediği gibi zaten 8mb adsl ile aynı fiyata geldi bana göre.

doğru diyorsunuz vdsl diye çakıyor affetmiyor telecom.
Mesaj tarihi:
Superonline da bina merkezinden eve kadar cat5 mi cat6 mı ne çekiyo. AMa 20 mbit wifi min 18, kablo 20-21 e vuruyor.

Ping süper. Upload download süper. Yutup sayfası açılmadan video doluyo öyle hızlı video yüklemeleri fln.

TTnetin adiliği o.
Mesaj tarihi:
ozii_x said:
Diğer merak ettiğim de apartmana kadar fiber dediler. Biz ara adsl kullanıyordum şimdi aynı telefon kablosundan fiber hizmet alıyorum. Arasam teknik eve kadar ücreti ile fiber çeker mi ? Böyle bir uygulama sistem var mı ? ( bize ne soruyosun arasana diyen çıkar ) Ama sormuş araştırmış veya daha iyi bilen biri çıakr sanırım.

Paran varsa neden olmasın ki?

Öyle de güzel çekiyorlar sen tesis ve bağlantı ücretini ödersen. Bu da yaklaşık olarak 3-5bin tl. Sonrasında fiber ve wan sistemlerine sahip bir router alman, o router'ı da wan<-firewall->gbit lan özelliğine sahip bir firewall'a bağlaman gerekli. Bu da 2-4bin arası. Sonra fiberini babalar gibi kullanırsın. Bu fiyatlar yaklaşık son kullanıcı fiyatları. Belki değişiklik gösterebilir de superonline wan-lan router yerine pirelli modem veriyor. Telekom VDSL veriyor olabilir. Onu bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
Farkli uygulamalari var FTTX in. Genelde fiber binada sonlandirilarak ayni Superonline daki gibi cat5/6 ile evlere sagitilan da var, baska bir transport protokolu ile dagitilan da. FTTH mi FTTB mi oturup incelemek lazim.

Fiber medium sonucta.
Mesaj tarihi:
Fiber diye vdsl cakiyor demissiniz de, uydunette de uyduyla girmiyoruz. Commercial isminin fiber olmasinda yanlis bisey yok.

sharky de yazmis, nereye kadar fiber geldigi oradaki demand e bagli olarak degisir, birsuru FTTx cozumu var.
Mesaj tarihi:
Yanlız bina içi merkezden evlere cat5/6 ile dağıtıldığının bilgisini vermek zorundalar ve veriyorlar. En azından superonline elemanları 3-4 kez söyledi üstüne basa basa.
Mesaj tarihi:
abi vdsl2 neyinize yetmiyor da eve kadar fiber istiyorsunuz
oldu olcak dslam'ı evinize taşısınlar sdf

ha evinize fiber gelmiş, ha apartmana fiber, ordan bakır gitmiş aynı şey.
Mesaj tarihi:
Hayır abi farkediyo işte, bak adam bi önceki sayfada yazmış. Dandik bakır kablolama olunca her şey oluyo. Bi de yıl 2013 oldu upload yapamıyo lan kimse. 1 Mb, o da genelde baya kayıplı bi upload hızı oluyo tüm dsllerde. (shdsl hariç :D)
Mesaj tarihi:
Selam,

Vallahi eve kadar fibere gerek yok, temizlikçi falan haşat eder o kabloyu :)

CAT6 bile yeter bana, yeter ki download/upload dengeli olsun. Mevcut ADSL ile 8Mb/0.7Mb gibi salak bir hıza sahibim!

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Apartmanın altına fiber ordan sonrasını bakır telle yapıyorlar çünkü son kullanıcıya uygun fiyatlı bir fiber optik girişli modem çok pahalı oluyor diye biliyorum. Ayrıca son 40-50 metre bakır olması herhangi bir kayıp hissetmezsin fibere göre.
Mesaj tarihi:
paramecium said:

Selam,

Abi 10 metre uzağımdaki apartmanda var Superonline Fiber, bizimkinde yok! Nasıl başvurmak lâzım bu arkadaşlara?

Saygılar.

Apartmanin ortak karar almasi gerekiyor, yonetici basvuruyor ve binanin altina kutu koyuyorlar, sonra isteyen evlere cat le cekiyorlqr genelde wc boslugundan.
Kisaca uygarlik eve wc den giriyor:D
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

Abi Vdsl çok kısa mesafede hızlı etkileniyo. Yani sonuçta Cat6 da bakır. :D

abı kısa mesafe dediğimiz 50 - 100 metre lan
hiçbişi etkilenmez o kadar az mesafede

vdsl protokolünde ilk kayıplar 300metre sonrasında başlıyor.
Mesaj tarihi:
VDSL oyun oynayacak kişiye ters ping artışı yüzünden .Yoksa kullanılabilir oyun oynamayacaksan.

Evet türktelekom VDSL'i fiber adı altında sattığı gibi fiber bağlantıda çeşitli şekillerde ulaşabiliyor eve .Kimi yerde binanın altına kadar gelip ordan eve cat5/cat6 ile geliyor kimi yerde eve kadar fiber geliyor .

senko said:

abi vdsl2 neyinize yetmiyor da eve kadar fiber istiyorsunuz
oldu olcak dslam'ı evinize taşısınlar sdf
  • Yeni Oluştur...