Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrıs'ta yasam v.2 Bilgilendirme mesajı :)

coaxem

Öne çıkan mesajlar

Selam
Kıbrıs'ta uni ler hakkında bircok sey yazılmıs cizilmis ben orada okuyan ve yasayan bir kişi olarak son noktayı koymak istedim :)

OKULLAR
Kıbrıs'ta okunacak universiteleri sıralıyım en basta
Daü(Doğu Akdeniz Üni.) Ydü(Yakın Doğu Üni.)

Ben Yakın Doğu Üniversitesi'nde okumaktayım denizcilik fak./Güverte 2. snf

Diger üniversiteler
Laü (Lefke Avrupa Üni.)
Gaü (Girne Amerikan Üni.)
Ukü(Uluslararası Kıbrıs Üni.)

Gaü bir kollejden büyük olmayan kampüsü ile en küçük okul.Ayrıca öğrencileri US$ ibaret görüyorlar.

YAŞAM
Yaşam genel olarak pahalı değil aslına bakılırsa okul kantinleri ve yemekhaneler normal fiyatla bir öğün 3.5-4 milyon arası rahat doyarsınız.

Gezilecek görülecek yerler fazla yok kışın çok sıkıcı ufacık yer.Kışın aynı Çeşme Bodrum vs. gibi oluyor.Yani in-cin top oynuyor.

EV
Ev fiyatları 350-400 eşyasız (okullar bölgesi)
500 milyon eşyalı (3 kişi rahat kalınır)

Evde kalınca yemek masrafları düşmekte
ısınma ve ev yemek masrafları yaklaşık aylık 75-100 milyon arası

YURT
Valla bizim Ydü'de en son 11 yeni yurt yapıldı ancak pahalı ve bayık oluyor.3 kişilik oda fiyatı 1200$ yıllık sanırım yeni yurt.
Diğer okullarda hemen hemen o civarda.

**Eğer Askeri personel çocuğu iseniz biraz daha şanslısınız.
Magosa Bölgesi'nde T.S.K Eğitim Vakfı Kız ve Erkek Yurdu bulunmakta bunu fiyatı geçen sene için 165 milyon aylıktı.4 Kişilik oda olması lazım.Kahvaltı ve akşam yemeği dahil.
http://www.tsk-yurt-vakif.org.tr/Yanlız bu yurtta sadece Daü'ye gidecekseniz kayıt yaptırın diğer okullara 1.5-2 saat uzaklıkta sabah vasıta bulmak çok zor.

Ben ise Girne Bölgesinde 2 Nolu Subay orduevi'nde kalmakta idim.Orduevinde kalmak için subay veya astsubay çocuğu olmak yeterli.Sadece başvuru için bir faks yollanıyor.
Benim orduevi'nde odalar 6 veya 8 kişilik ayda 30 milyon.Sadece yatak parası yemek giderleri kendinize aittir.
Bizim yurt Gaü,Laü ve Ydü kabul ediyor.Lefkoşa'ya yarım saat uzaklıkta.
KIBRIS'a ULAŞIM
Birçok firmanın ist. ank. izm. adana ve başka şehirlerden direk uçak seferleri bulunmakta.Yanlız gelecekler için eylül sonunda okulların ekipleri karşılama için hava alanı ve limanda bekliyorlar.

Deniz yoluyla ulaşım
Mersin ili Taşucu limanından her gun saat 9.30 da Kıbrıs'a deniz otobüsü seferi bulunmakta ancak sakın feribota binmeyin çok yavaş ve zor bir yol.
Deniz otobüsü deniz durumuna bağlı olarak 3 saatte
feribot ise 9-10 saat arasında ulaşıyor.

Eğer aklınıza başka birşey takılırsa beni rahatlıkla arayabilirsiniz
Yanlız lutfen fake aramalardan kacının gercekten yardımcı olmak istiyorum cunku bende ilk gittigimde inanılmaz zorluk cektim.
Suan tatildeyim internet erisimim kısıtlı ancak tel ile ulasabilirsiniz
Görkem Tel:0535.8663813

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana[signature][hline]<<<>>>

[Bu mesaj coaxem tarafından 12 Ağustos 2004 12:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eeuhhe..ben yazarim ama gittigimden deil yani.sadece arastirdigim icin size bu tutorial hazirlayabilirim boyle:)[signature][hline]Bathory, 07 December 2003 21:43 tarihinde demiş ki:
butun kız arklarım cok sevmisti cok rahat alıolar ellerine
Emaleth, 24 December 2003 12:33 tarihinde demiş ki:
"bok sıçtım"
ReD_DoG, 11 Ağustos 2004 19:50 tarihinde olusan tren kazasindan sonra demiş ki:
demekki trene binersek hep en arkaya oturcaz
benden not:bir ustteki quote dalga icin degildir tam tersine onemli bir uyaridir!!
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
daha düne kadar bende uluslararası kıbrıs'a geliyordum babamla tartıştık bir konuda gondermeme kararı aldı ama bakalım pazartesi belli olacak sanırım ben gitmek istiyorum tek şansım gibi bir şey boyle anlatınca birden üzüldüm be dostum. gelmek istiyorum.[signature][hline]You will not leave this | Halls as you entered them.
|Xharloan| Fredy
Tanık olsun mavi gozlu Istanbul firardayim.
Sosyal ağlarda paylaş

aha ukü, bizim okul :)

kıbrıs hakkında söylenmesi gereken en önemli şey söylenmiş zaten yukarda: mecbur kalmadıkça gelmeyin :)

yani okullar, eğitim falan fena değil de; ölü bir yer burası. gelince görürsünüz ehe. buraya gelenlerin 3/1'i 1 sene sonra geri dönüyor tr ye genellikle.[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II---Only Supporting English!
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
hayat çok zevkli
bulutlar gökyüzü çok güzel
istediğim şeyi yapabiliyorum istediğim şeyi yiyebiliyorum
bak hava da soğudu oh ne güzel..

ancak üniversite interneti berbat ötesi.
gazi magosa'da 15-20kb/sn ile bağlantı imkanı bulamassam çıldırcam. birkaç kişiye sordum burda hiç bir bilgileri yok, yurtun internetinden sorumlu adamı da bir türlü bulamadım,
uydu vs bağlattırma imkanı var mıdır burada?

pek sanmıyorum ama,
bir umuttur size sorayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hmm evet aylik 250$ çok makul. her eve lazim :-p
bilmiyorum skyrunner falan alabilirsin. dialup'dan yollarim paraya raziyim diosan :-p
bak 250$ lik dexar seneye 200$ dolara falan düsuyor cok makuul :-p[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
|playingarena|Pati Pet
*Kuş,tavşanlar ve balıklar için..*
orc_lord in melancholy (day 63)
Sosyal ağlarda paylaş

ben yakın dogu dan mezunum.dau daha ıyı.ben herkese orayı tavsıye edıyorum en azından:) ama daha once de eger sansınız varsa kıbrısa gıtmeyın dıyorum.
arkadasın yazdıgı seyler gercekten gezı rehberı gıbı olmus.ben kıbrısta 7 sene geçirmiş bir eski kaşar olarak kıbrıs hakkında engin bilgilerimle her konuda sizi aydınlatabilirim.aklınıza ne gelırse artık...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...